Şimdi Ara

Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
19.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dante

Catalyst in son versiyonu da yükle garanti olması için.

Yine sorun varsa format at yine devam ediyorsa kartla ilgili bir problem vardır diye düşünüyorum. 5850 nfs yi modlu olsa bile 20 fps de oynatmaz.

sorun sadece shift'te. diğer oyunlarda bir problem yok
  • Shift in realoded sürümünü çekip bir dene o zaman. Başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

Yeni SSler ve video ekliyorum. Oyunun modlu grafiklerindeki ışıklandırma, bir kaç pistte iyice belli oluyor. Bunlardan birisi öğle saatlerindeki Laguna Seca pisti. Bu pistteki bir yarıştan Corvette Z6 ile SS'ler aldım. Sanki bir Tech Demo

Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler)
     Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler)

videoyu birazdan upload ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Temmuz 2010; 20:35:32 >

• Video

• @Dante
    Konu gerçekten çok işime yaradı. Ben de senin kullandığın şekilde Real Mod + GT Mod şeklinde kullanıyorum. Sürüş harika oldu. Teşekkür ederim. Videolar ve SSler de çok iyi.

Fakat şu anki ekran kartımdan dolayı high detail textures yüklemedim. Koyduğun SSler grafiklerin ne düzeye geldiği konusunda çok yardımcı oldu fakat rica etsem boyutunu küçültmeden bir SS ekleyebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

@Dante
    Konu gerçekten çok işime yaradı. Ben de senin kullandığın şekilde Real Mod + GT Mod şeklinde kullanıyorum. Sürüş harika oldu. Teşekkür ederim. Videolar ve SSler de çok iyi.

Fakat şu anki ekran kartımdan dolayı high detail textures yüklemedim. Koyduğun SSler grafiklerin ne düzeye geldiği konusunda çok yardımcı oldu fakat rica etsem boyutunu küçültmeden bir SS ekleyebilir misin?

Rica ederim, bir kaç tane daha ss aldığımda orijinal boyutta eklerim

•  Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler)

• Valla replaylerde kamera sallanmasa gt5 diye yutturabilirsin o derece güzel :)
  • @Dante
    SSler için çok teşekkür ederim. Ekran kartını değiştirince hemen yükleyeceğim modu.
  • Önemli değil, anti aliasing gibi ayarları kısarak şimdi de deneyebilirsiniz nasıl çalışacağını görmek için. belki zorlamaz.
  • Kartım eski G80 GTS 320MBlardan olduğu için yüksek detaylı dokulara belleğinin yeteceğinden süpheliyim. Zaten normal halini bile zor kurtarıyor bellekler. 1280x1024'te bile fazlasıyla sıkıntılı. AA-AF zaten 4x'ten sonrasını açamıyorum. Açsamda belleklerde yer olmadığı için FPS düşüşünden başka etkisi olmuyor Yapabilecek bir şey olmadığından ben de Ferrari'leri ekledim oyuna. Biraz olsun renk geldi. Eğer eklemediysen mutlaka tavsiye ederim.
    Bir de modlara video hazırladım. Gerçi sürememişim ama gecenin bu saatinde, kafa da güzel idare edin

• Güzel video. Ferrari eklentilerine sıcak bakmıyorum hocam ben çünkü HD Araç kaplamaları modu ferrari eklentilerini kapsamıyor. NFS'nin orijinal modellemeleri onlar biliyorsun. Ama deneyip bakayım bi belki çok sırıtmaz diğerlerinin yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Temmuz 2010; 1:24:48 >
  • Aslında koyduğum videodaki FXX'in kendisi de gerçekten pek güzel değil. Ferrari paketindeki diğer arabaların grafikleri ise gerçekten hoş. 599 GTB Fiorano videosu hazırladım şimdi bir tane. Youtube kalitesini çok düşürmezse grafiklerini görmeni istiyorum. Upload yapıyorum şu anda. Tabi yüksek çözünürlük ve grafik ayarlarında diğer araçların yanında belki biraz sırıtabilir. Yine de bir dene. Beğenmezsen tek tuşla geri silebiliyorsun.

HD video nasıl yüklüyoruz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 3 Temmuz 2010; 2:02:44 >

• HD video yüklemeyi ah bi bilsem ben de neler yapacağım da

deneyeceğim ferrari paketlerini.

videodaki araç güzel görünüyor. ben de şimdi bir video hazırladım bu sefer sırf araca odaklandım detayı göstermek için. arabanın altından girip üstünden çıktım videoda. ama yarın upload edebileceğim. bu seferki tam detay üzerine çok güzel oldu.
  • Videoyu merakla bekliyorum. Şu HD olayını da yarın araştırsam iyi olacak. Bu arada ben de Ferrari'lerden söz açılmışken bir F430 Spider videosu hazırladım. Bu gecelik bu kadar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 3 Temmuz 2010; 2:58:27 >
  • HDR Shader modunu uyguladınız sanırım. Araçlar o yüzden daha güzel görünüyor ışıklandırmanın etkisiyle. Ya da EA Ferrari DLC'lerine daha çok özen göstermiş modelleme olarak.

Ben şu Ferrari'ler için grafik modları arayayım yabancı kaynaklarda. Bulursam harika olur. Gerçi şu anki modlu modellemeye sahip araçlarla grafik olarak doyduk tıka basa ama, insanoğlu fazlasını istiyor her zaman
  • Videoyu upload ettim. Mitsubishi Lancer Evolution modellemesini ince detaylarına kadar inceleyebilirsiniz videodan

• Videoyu ancak izleyebildim. Youtube'dan çok yavaş indirme yapıyorum nedense. Lancer gerçekten çok güzel gözüküyor. Gerçeğinden farkı yok gibi. Şu ekran kartından kurtulmam lazım bir an önce. O grafiklerde yüksek çözünürlükte oynamanın tadı bambaşkadır heralde

Ben de sanırım sizin verdiğiniz HDR modunu yapmıştım. Küçük boyutlu olan moddu. Onun da farkı oldu oyunda.

Bir de Youtube'a HD yüklemek için sanırım sadece yüksek çözünürlüklü şekilde koymak yeterli oluyormuş. Youtube videoyu kendisi işleyip birkaç saat içinde HD yapıyormuş. Ben bir deneyeceğim. Yüksek kalitede görüntü için videonun şu özelliklerde olmasını tavsiye etmişler:
    * MPEG4 (DivX, Xvid, H.264) format
    * 1280×720 resolution
    * 128k Mono or 320k Stereo MP3/AAC audio
    * 24,25 or 30 frames per second
    * Up to 1GB file size and 10 min. duration

Sanırım oyunun çözünürlüğünü 1280x720'ye düşürüp Frapsla tam ekran kayıt yapıp bir programla mpeg4 formatlarına dönüştürürsem işe yarar. Sonucu yazmaya çalışırım.

Teşekkür ediyorum video için

• Videoyu frapstan mpeg4 e boyutunu küçülterek düşürdüğünüzde yöntemini yazarsan sevinirim hocam, hangi programı kullandığını vs. Ben Windows Movie Maker kullanıyorum haliyle HD olarak dönüştürmüyor. Sizin yöntemle HD olarak bir video upload edeyim ben de, grafiklere haksızlık ediyoruz düşük çöz. videolar ile.
  • Biraz geç kaldım pardon. Ama video HD olarak izleniyor sonunda. Aslında MPEG4 yerine MPEG2 kullandım ama daha çok deneme için oldu bu. Tabi bazı hatalarım oldu yaparken. Anlatayım nasıl olduğunu, (En alta MPEG-4 ypamayı ekledim)
    - Öncelikle kullanacağımız program SUPER. Güzel bir video converter. Çok çeşitli özellikleri var ve bedava.
    http://www.erightsoft.com/SUPER.html
    "Start Downloading SUPER" yazısına tıklayıp devam ederek indirebilirsin (Ben de son versiyon kullanmıyormuşum. Tekrar indiriyorum)
    - Video tam ekran olsun diye Fraps'ta video ayarlarından Full-Size seçiyorsun. 30 ya da 25 FPS yapabilrisin.
    - 720p kayıt için oyun çözünürlüğü 1280x720 yapıp 8x veya daha fazla AA açıyorsun. Windowed moda alsan daha iyi olur. (AA seçeneğini ben 4x'te bırakmışım. Fakat bu çözünürlükte 4x kesinlikle yetmiyor.)
    - Normal şekilde videoyu kaydedebilirsin.
    - Daha sonra SUPER'i açıp videoyu aşağıdaki bölüme sürükleyip bırak.
    - SUPER'de Output için yukarıdaki menülerde sırasıyla MPG, Mpeg-II, AC3 ayarlarını yapıyorsun.
    - Video Scale: No change
    Aspect: 16:9
    Frame/Sec: Frapsla kaç FPS kaydettiysen o kadar seçiyorsun.
    - Bit Rate: bu ayarlarda maksimum 9600 seçiliyor. En yüksek kalite için onu kullan.
    - Convert biitince yeni videoyu ya eski videonun olduğu klasöre ya da erightsoft/super/output içine kaydeder.
    - Direkt Youtube'a yüklemen HD olması için yeterli. Yükledikten 30 dakika kadar sonra HD seçeneği geliyor.

Benim yaptığım deneme videosu burada. Youtube üzerinden HD izlenebiliyor. Fakat biraz daha kurcalamam lazım. Pek güzel yapamadım.

Güncelleme:

SUPER'de Mpeg4 yapmayı buldum. Daha güzel gözüküyor.
    - SUPER'in içindeki seçeneklerde sırasıyla
    AVI
    MPEG-4
    AC3
    seçerek MPEG-4 hale getirebiliyoruz. Geri kalan özellikleriyukardaki gibi yaparsın. Bir de dosyayı sürükledikten sonra yanıdaki kutucuğa tik işareti koyup işlem bitinde Encode'a tıklıyorsun. MPEG-4 seçip encode yapınca açılan küçük menüde DivX seçersen daha iyi olur. Youtube'un önerdiği tür.

Güncelleme 2
    Hazırladığım videolarda hep bir ses sorunu oluştuğundan sabahtan beri doğru ayarları bulmaya çalışıyorum. En sonunda hepsini hallettim. HD kalitesi de güzel oldu.

Son ayarlar şu şekilde

SUPER içinde
    AVI - DivX - AC3

VIDEO
    Video Scale: No Change
    Aspect: 16:9
    Frame/sec: Fraps'ta nasıl kaydettiysen aynısı
    Bit Rate: 9600kbps

AUDIO
    Stream Copy ( Ses sorununu bu şekilde çözdüm.)

En son böyle oldu. HD ve tam ekran izlerken görüntü güzel gibi. Fakat ben ekran kartı ile ilgili problem yaşıyorum. 8xAA pek düzgün çalışmıyor bende. Senin videolarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 3 Temmuz 2010; 16:46:04 >

• Hocam çok işime yarayacak çok teşekkürler. Şimdi süper videolar çekeriz artık.

Yarın bir deneme yapacağım Full AA, Full AF ve 720p ile. Hatta keşke 1080p olsa onu yapardım. Bu şekilde araçların dibine girip girip çıkayım detayları canlı canlı gösterelim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.