Şimdi Ara

Nefes açlığı!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
4
Favori
163.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu durum bende 4 aydir var arkadaslar hayatim alr ust oldu gitmedigim dr kalmadi haci hoca alternatif tip biyoenerji her yol u denedim yok olmuyor nefes alamiyorum dderin nefes almak istiyorum yuzeyel alabiliyorum ama is derin nefes almaya gelince tikaniyorum ve sadece sag akcigerim. Bir yerden sonra tikali psikolojim gitti tamamen cok zorlaniyorum guc harciyorum nefes almak icin sadece esneyerek nefes aliyorum o da tabi. Olursa ... Skolyoz um varmis 1 ay once transver miyelit tanisi konuldu bos sivisi alindi hastanede yattim falan 2. Mr temiz cikti tabi bu arada alternatif tip tedavim devam ediyordu belki de onunla duzeldi bilmiyorum ama nefes darligim gecmiyor dicegim o ki halen daha bu durumu yasayan ya da cozum bulanininz var mi varsa yardimci olur musunuz lutfen 😒

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semirali2015 S kullanıcısına yanıt
    Çok basit olacak ama, soğuk su içme.Bende de oluyordu, unutunca alıyorsun, hatirlayinca alamiyorsun.yani psikolojik

• Evet aslinda oyle gibi ama soguk su hic icmem .. Bide merdiven cikarken tikandim bir anda geldi bu rahatsizlik ve dengemi bozdu cok mutsuzum 😥

• FcbAYERN F kullanıcısına yanıt
    Sen doktor musun ? asosyallik ile bir alakası yok..
  • bende sol göğüs kafesimin üstündeki bir damar sol çene altımdan yüzüme kulak arkasından ense ve sırta doğru uzanan damar yolu mu var kan akışı mı var ne varsa oaralar billdiğin geriliyor kan gitmiyor. kan gidincede yılan gibi kıvırılıyor.

kan gitmiyorken yani gerilirken burundan tam nefes alamıyorum nefes açlığı çekiyorum.

ne zaman sağlıklı bir akış olsa gerilme olmasa herhangi bir sorun olmuyor. nefesi normal alıyorum.

işin garibi bahsettiğim noktalar deriye çok yakın yani bir damar falanda bulamıyorum. acaba lenf dolaşımında mı sorun var. boncuk boncuk lenfleri sıkınca bir rahatlama geliyor iyi oluyor.

yani ne varsa o hatta mübarek. beni vücudumun orta kısmından tamsimetrik ayır sağ tarafımda hiç bir sorun hissetmiyorum ama sol taraf paso sorun.

2 yıldır süründürüyor beni.

D vitamini eksikliğine bağlıyorum ben bunu. tabi temel sorun o değil D vitaminini azaltan neyse o

• 24062018 kullanıcısına yanıt
    Sinirselde olabilir.

Bu konuya bende yorum yazmıştım. Ne zaman yazdığımı unuttum geçti Allah'a şükür. Hepinizin bilmesinde fayda var bu tip durumlar benim ki gibi %90 psikolojik

• Pardon arkadaşlar ama konuda kaç psikolog veya KBB uzmanı var acaba?

• 2015 yilinda mesaj yazmisim
    Konuya aradan 5 sene geçmiş ve hala yaşıyorum bu sorunu.Hele şu günlerde psikoloji bozuk direkt etki ediyor.Arkadaslar anlattigim gibi bir sorun yasiyorsaniz muhtemelen bu psikolojik bir nefes açligidir.Tabi baska bir sey de olabilir bunu bilemem.Derin nefes alma ihtiyaci duyarsiniz almazsaniz bogulacaginizi sanirsiniz.Esnerden tam doyuma ulasacak kadar nefes alabilirsiniz.Bir sure sonra gogusunuzu kasarak nefes almaktan gogus bolgeniz agrimaya başlar.Uyuyabilirseniz uykuda bu durum oluşmaz.Unutup giderseniz bir daha hatirlanana kadar ortadan kaybolur.Cozumu ise YOK

• Arkadaslar selamlar ,
    Esim ve oglumla beraber Dubai de yasiyorum . Burada havalar gercekten cok sicak ve yukarda da birinin belirttigi uzere , sicak havalar tetikleyici olabiliyor . Gecmiste kaygi bozuklugu ceken biri olarak bu durumun psikolojik olma ihtimali daha cok diye dusunuyorum .
    Esim dahil kimseye bir turlu kendimi anlatamadim . Son 3 aydir olan bir sorun bu bende ki. Bu sure zarfinda 3-4 kez doktora gittim , film cektirdim , kalp ritmine baktirdim .En son bi doktor kan testi yaptiralim dedi. Sonuclari yarin sabah cikacak , bisey cikacagini pek zannetmiyorum ama yine de emin olmak istedim.
    Son 3 ay boyunca aklima gelmeyen hastalik , supernatural olay kalmadi , kendimde ki bu sorunu bir turlu bulamiyorum.Bu yuzden daha once cok guzel bir sekilde yenmis oldugum aksiyete hastaligimi da kendi kendime tetiklemis oldum . Tekrar psikologa gidip durumu en kisa surede kontrol altina almam gerekiyor.
    Bu sure zarfinda bende ki bulgulari sizlerle paylasmak isterim cunku eminim benim gibi bir cok kisi ‘bana ne oluyor’ sorusunum cevabini bulamiyor olabilir .
    -Derin nefes alamama.
    -Surekli esneme ihtiyaci
    -Nefes verirken sanki cigerimden pis bir nefes cikiyormus hissi
    -Ozellikle agir spordan sonra tekrarlamasi
    -Asiri yorgunlukta baslamasi
    -Kaygi bozuklugunun artmasiyla daha da artmasi

Size su kadarini soyleyebilirim ki , bu sayfayi gorene kadar aradigima bir turlu cevap bulamadim . Ve hastalik hastasi biri olarak birilerinin sizi anlamasi , sizdeki sorunun gercekliginin baskasinda da gormek (insallah hepimiz bu durumdan kurtuluruz)en azindan sizin kafayi tamamen yemediginizi anlamanizi sagliyor .
    Allah yardimciniz olsun arkadaslar . Huzurlu yasam diliyorum hepinize .

• quote:

Orijinalden alıntı: Zesut

Arkadaslar selamlar ,
    Esim ve oglumla beraber Dubai de yasiyorum . Burada havalar gercekten cok sicak ve yukarda da birinin belirttigi uzere , sicak havalar tetikleyici olabiliyor . Gecmiste kaygi bozuklugu ceken biri olarak bu durumun psikolojik olma ihtimali daha cok diye dusunuyorum .
    Esim dahil kimseye bir turlu kendimi anlatamadim . Son 3 aydir olan bir sorun bu bende ki. Bu sure zarfinda 3-4 kez doktora gittim , film cektirdim , kalp ritmine baktirdim .En son bi doktor kan testi yaptiralim dedi. Sonuclari yarin sabah cikacak , bisey cikacagini pek zannetmiyorum ama yine de emin olmak istedim.
    Son 3 ay boyunca aklima gelmeyen hastalik , supernatural olay kalmadi , kendimde ki bu sorunu bir turlu bulamiyorum.Bu yuzden daha once cok guzel bir sekilde yenmis oldugum aksiyete hastaligimi da kendi kendime tetiklemis oldum . Tekrar psikologa gidip durumu en kisa surede kontrol altina almam gerekiyor.
    Bu sure zarfinda bende ki bulgulari sizlerle paylasmak isterim cunku eminim benim gibi bir cok kisi ‘bana ne oluyor’ sorusunum cevabini bulamiyor olabilir .
    -Derin nefes alamama.
    -Surekli esneme ihtiyaci
    -Nefes verirken sanki cigerimden pis bir nefes cikiyormus hissi
    -Ozellikle agir spordan sonra tekrarlamasi
    -Asiri yorgunlukta baslamasi
    -Kaygi bozuklugunun artmasiyla daha da artmasi

Size su kadarini soyleyebilirim ki , bu sayfayi gorene kadar aradigima bir turlu cevap bulamadim . Ve hastalik hastasi biri olarak birilerinin sizi anlamasi , sizdeki sorunun gercekliginin baskasinda da gormek (insallah hepimiz bu durumdan kurtuluruz)en azindan sizin kafayi tamamen yemediginizi anlamanizi sagliyor .
    Allah yardimciniz olsun arkadaslar . Huzurlu yasam diliyorum hepinize .
    Hocam ben de bir gece aniden nefes nefese kalarak uyandım 5-6 ay önce, uyandıktan sonra nefes alıp verdigimin farkındaydım ve sabaha kadar uyutmadı kafada kurdum hep.Sabahına önce göğüs sonra kalp doktoruna gittim ikisi de temiz çıktı, ciğerde sigara kullanımına bağlı ufak tefek şeyler vardı ve bunlar kesinlikle böyle bi sıkıntı yapmaz dedi doktor.

Fakat o sürede ben şunun farkına vardım benim mide sıkıntılarım vardı (reflü,gastrit) ve bu sorunları kafada kurarak psikolojik boyutta da etkilenmiştim muhtemelen anksiyetem var.Nefes açlığı çektiğim süre boyunca 2-3 ay nerdeyse hiç mide sorunumla karşılaşmadım, veya farkına varacak kadar beni darlamadı.

Bu nefes olayı cidden çok garip...Bazen hiç olmuyor rahat rahat yaşıyorum, bazen geceleri geliyor.Spor yaptığımda mesela hiç olmuyordu ama bazen yürüyüş yaptığımda bile yaşıyordum.

Muhtemelen benim mide ve nefes sorunum anskiyeteye bağlı hocam, sizin sorun da fiziki olmadığına göre aynı dertten şikayetçiyiz.Bulabilirseniz sarı kantoron alın derim en azından rahatlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

Hocam ben de bir gece aniden nefes nefese kalarak uyandım 5-6 ay önce, uyandıktan sonra nefes alıp verdigimin farkındaydım ve sabaha kadar uyutmadı kafada kurdum hep.Sabahına önce göğüs sonra kalp doktoruna gittim ikisi de temiz çıktı, ciğerde sigara kullanımına bağlı ufak tefek şeyler vardı ve bunlar kesinlikle böyle bi sıkıntı yapmaz dedi doktor.

Fakat o sürede ben şunun farkına vardım benim mide sıkıntılarım vardı (reflü,gastrit) ve bu sorunları kafada kurarak psikolojik boyutta da etkilenmiştim muhtemelen anksiyetem var.Nefes açlığı çektiğim süre boyunca 2-3 ay nerdeyse hiç mide sorunumla karşılaşmadım, veya farkına varacak kadar beni darlamadı.

Bu nefes olayı cidden çok garip...Bazen hiç olmuyor rahat rahat yaşıyorum, bazen geceleri geliyor.Spor yaptığımda mesela hiç olmuyordu ama bazen yürüyüş yaptığımda bile yaşıyordum.

Muhtemelen benim mide ve nefes sorunum anskiyeteye bağlı hocam, sizin sorun da fiziki olmadığına göre aynı dertten şikayetçiyiz.Bulabilirseniz sarı kantoron alın derim en azından rahatlatıyor.

Alıntıları Göster
    Soyledikleriniz , yasadiklarimi kanitlar derecesinde dogru . Bazen sabah uyaninca , bazen gece tv karsisinda uzanirken ...
    Dediginiz ilaci burda bulabilirmiyim bilmiyorum fakat bakicam !👍🏻

• quote:

Orijinalden alıntı: Zesut

Soyledikleriniz , yasadiklarimi kanitlar derecesinde dogru . Bazen sabah uyaninca , bazen gece tv karsisinda uzanirken ...
    Dediginiz ilaci burda bulabilirmiyim bilmiyorum fakat bakicam !👍🏻

Alıntıları Göster
    Hocam ilaç değil o çay.Türkiye'ye geldiğinizde aktarlarda bulabilirsiniz,o bölgede ise cidden bilmiyorum bulabilceğinizi.Almanya'da anksiyete hastalarına verilen bir bitki kullanmak lazım.

Her gece yatmadan önce güzelce demleyerek içerseniz faydasını görürsünüz,hatta tavsiyem her gece aynı çayı içmek yerine melisa,ada çayı gibi çayları da alın her gün farklı farklı için vücut da alışmadığı için aynı etkiyi alırsınız.

• Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Simdi anladim . Google da arattim , vitamin haplari gibi satiliyor . Bugun ilk is gidip almak olacak .
    Tekrar tesekkurler, saglikli gunler dilerim dostum !

çay adı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

çay adı ne
    Sarı kantaron çayı

yan etkılerı fazla :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

yan etkılerı fazla :(
    ne gibi hocam

• 3 aydır bu durumu yaşamaktayım psikolojim bozuldu bu nefes açlığı yüzğnden. gece uykuda bişey yok. ancak özellikle yemeklerden sonra ve genellikle öğleden sonraları bu açlığı yaşıyorum. sürekli esnemeye çalışıuorum ve tabiki yuzde 30u başarılı olabiliyor. bazen kriz geçirecek gibş oluyorum telaş yapıyorum. yürğmede merdivende oramda buramda ağrı sızı yok. doktora henğz gitmedim. psikolojimde bana iyş gibi geliyor ama hayat gayeleri herkesde mevcut. umarım bi an evvel bu dert kimde varsa kurtulur bende dahil..

• Arkadaşlar bendede yaklaşık 2.ay önce başladı.Ansızın oldu belirtisiz.İçim sıkıldı nefesim yetmiyor gibi,derin derin almaya çalışıyorum fakat dolmuyor içim.Unutursam sorun yok.Yada unuturda ilk hatırladığımda derin çekersem yine problem yok. fakat aynı doyuma ulaşmak için tekrarlarsam aynı şeyi yakalayamıyorum.Yani doyuma ulaştım diyelim tekrar denersem yine ilki gibi olmıyor.fakat aklımdan gitsin öyle deneyeyim;o zaman yine doyuruyor.İnsan istiyorki hep öyle derin çekebileyim,Doldurayım içimi ama olmuyor.
    Koronanın patlama sürecinde oldu benim.Ona bağladım,yorum okudum,sigaraya vurdum vs vs.Dayanamadım doktora gittim.O dönem burda sadece acil açıktı Göğüs hast. kapalıydı.Aynen anlattım.Göğüs filmi çektiler,nabızdır vs baktılar bişi cıkmadı.İlaç verdi astım için kullanılan tüpten.Kullan eğer geçirmezse Göğüs’e bakınırsın dedi.Bilaç kez kullandım sonra bıraktım hayatımda normaldi aklıma cok gelmiyordu nefes.Ama şuan yine başladı.Muhtemelen stres arkadaşlar bu.Bu ay bayramdan önce izmire gideceğim.Orda bakınacağım göğüs hastalıklarına.Muhtemelen efor testi vs yapılır.Umarım bir çözüm bulunur yads önemli birşey değildir.Yaşam kalitesini inanılmaz etkiliyor sadece çekenler bilir.
    Ne esneyebiliyor insan ne doyarak nefes çekebiliyor.Sanki hemen az bişey yapsa sanki nefessizlikten ölcek gibi hisseditor ama efordada değişim olmuyor.Çok gario birşey.Allahım düşmanım hariç kimsenin başına vermesin. ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.