Şimdi Ara

Nefes açlığı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
4
Favori
163.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soyken

quote:

Orijinalden alıntı: ytghan21

quote:

Orijinalden alıntı: soyken

quote:

Orijinalden alıntı: ytghan21

Aynisini yaşiyorum bi bilgisi olan varmi

Merhaba,

Hocam bahsettiğiniz sorunu 40 gündür kadar bende yaşıyorum. Bunun için psikiyatriye gittim. Farkındalık eşiğimin yüksek olduğunu, olağan durumların beni tatmin etmediğini ve bilinç altımın fizyolojimi etkilediğini söyledi.

Cidden çocukluğumdan bu yana pek çok psikolojik rahatsızlık geçirdim. Aslında uzlaşması kolay, şeker gibi insansın derler ama olan biteni görüp, isyan edip söylemeyince ne yazık ki acısı her defasında bedenimden çıkıyor.

Neyse konuma döneyim prozac ve mirtaron gibi ilaçları bağımlısı olarak yıllardır kullanan bir insanım dotorum bunun yanında algıyı azaltmak için tranko buskas önerdi. Ben yaklaşık bir hafta kullandım, bağışıklığım bu tarz ilaçlara alışkın olduğu için pek işe yaramadı ve şimdi kullanmıyorum.

Size bu tarz psikolojik hapları önermem. Nefes egzersizleri yapın, bahar aylarına girdik doğa yürüyüşleri yapın, kültürel etkinlikler yapın. Çevrenizi değiştirerek değişik insanlarla ortamlara girin; bunlar en iyi terapilerdir. Size bir ilaçtan fazlasını verirler.

Tabi her şeyden önce KBB giderek durumun psikolojik mi fizyolojik mi olduğunu anlamanız gerekir.

Geçmiş olsun...

Çok teşekkur ederim bu aralar sinavlarim var onlar çok strese soktu beni surekli derin nefes alma ihtiyaci duyuyorum ve alamiyorum esnerken cok rahat aliyorum ama bu olayi unuttugum zaman farkina bile varmiyorum en kisa zamanda bi hastaneye gideyim zaten ilaç kullanmam kolay kolay

Aynen hocam nefes alamama, ardından esneyerek nefes alma ve en sonunda benim gibi esneyerek de nefes alamama. Ben bir şirkette planlama memuruydum, aşırı stresli bir işti işimi bıraktım bu sorunlar yüzünden.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Valla o kadar ciddi bişey olduğunu bilmiyordum kuçuklukten beri olur ama ama ayda yılda bir olurdu şimdi hergün oluyor nefes alirken kafam titriyor nerdeyse en yakın zamanda doktora gidiyim ben sizede geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir cozum yolu bulan varmi atkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

arkadaşlar genelde bende böyle bir problem var.ciğerlerim tam dolmuyormuş gibi hissediyorum herzaman derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. esnerken tam nefes alabiliyorum sürekli esneme ihtiyacı duyuyorum haliyle. tam esneyemiyorum da. varmı bu durumu yaşayan gerçekten hayatımı mahvetti
    doktorluk birşeymidir. heyecan ,strestenmi olur

aynı problemler bende de var ek olarak alerjik rinitim var, küçüklügümden beri olan bi olay ama alerjik rinite baglamıstım ama brunum tıkanık olmadıgında da bu sorun vardı çözüm arıyorum insanı hayattan sogutan seyler ama elle tutulabilir tedavisi yok gibi

• Arkadaslar ihtimaller sunlar:

1.kansızlık veya kanda bazı maddelerin eksikligi
    2.bilincdısı sismesi (ilactan ziyade psikoterapi uygulanmalı)
    3. Geniz akıntısı, burun tıkanıklıgı veya haddini asmıs bademcik boyutu.
    4. Akcigerde sıvı birikmesi
    5.mitral yetersizlik (kalp yetmezligi ve senkop)
    6.amfizem (sigara, sehrin hava kirliligi, toz)
    7. Akcigerde kan pıhtılasması.
    8.omurgasal sorunlar
    9.akciger sönmesi
    10.nazar (kelam suresi 50, 51, 52, 53 ayetlerini oku)
    11.akcigere bir maddenin kacması
    12.cok aktif bir faaliyetten sonra (mesela futbol) asırı derecede usumek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_abner -- 30 Nisan 2019; 20:7:25 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C1AF27D6 -- 1 Eylül 2018; 21:45:14 >
  • Nefes açlığını demir eksikliği, b1_2_6_12 eksikliği, ürik asit fazlalığı. Bu saydıklarım yapabilir. Eğer bunlar normalse psikolojiktir.

• qesH Q kullanıcısına yanıt
    Kardes sen gec kalmadan bilgisayarlı tomografiye gir, sende amfizem olabilir ve acilen alfa1 antitripsin yaptr. En onemli etken sigara unutma, sigaradan kurtul...

• Fizyolojik bir sey baska bir seyle ugrasirken gecmez.. Sendeki anksiyete bozuklugu olsa gerek. Yani psikolojik bir durum. Icinde bulundugun durumu duzeltmezsen panik atakla ortaya cikan kalp carpintilari kendini gostereceltir

• DynamiteKid kullanıcısına yanıt
    Sigara kullanmıyorsan ve rahatsızlıgın kronik dispne olarak (surekli olan hava aclıgı olarak) devam ediyorsa anemi ihtimali vardr ve basit bir tedaviyle gecer. Kendi kendini tedavi etmek istiyorsan 3 kural var:

1.dengeli beslen
    2.duzenli uyu
    3.mastırbasyonu kesinlikle azalt

• quote:

Orijinalden alıntı: x_abner

Kardes sen gec kalmadan bilgisayarlı tomografiye gir, sende amfizem olabilir ve acilen alfa1 antitripsin yaptr. En onemli etken sigara unutma, sigaradan kurtul...

6 yıl oldu başlayalı 1-2 yıldır yok denecek kadar az özellikle mevsim geçişlerinde kendini gösteriyor, tomo çektirmek için daha ciddi hastalık olması gerektiği kanaatindeyim zira zaten tomoda çalıştığım için alınan radyasyon miktarının bilincindeyim, yinede teşekkür ederim.
  • bendede var ama ben biliyorum burnumda kemik var o nefesin tam almami engelliyor. dr dedi ameliyat olacaksin.bende halen olmadim.

• Ultio kullanıcısına yanıt
    Sorununuzu cozdunuz mu? Bence yanlıs nefes alıp veriyorsun... Diyafram nefesi almaya calıs

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Peki agızdan nefes alıp verdiginde de derin nefes alma, esneme ihtiyaci duyuyor musun

• quote:

Orijinalden alıntı: x_abner

Peki agızdan nefes alıp verdiginde de derin nefes alma, esneme ihtiyaci duyuyor musun

duyuyorum.

• Bu sorun tamamen psikolojik

bende 4 yıldır falan var gece uyutmuyor sürekli esniyorum nefes almak için hatta şuan bile esniyorum nefes alamadığımı düşünüyorum

ama yok öyle bişey tamamen psikolojik unutunca geçiyor kendini başka şeylere ver düşünme nefes alamadığını tamamen psikolojik çünkü
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    nefes nefese kalacak kadar spor yap ve nefes nefeseyken agzinda derin nefes al ver ve nefesi verirken agzini balik agzi gibi ac. Eger bir ıslık sesi duyuyorsan bil ki sorunun cigerlerden kaynaklaniyor. O zmn acilen sigarayi birak iciyorsan ve tere gibi sebzeler tuket. Yok eger islik sesi duymuyorsan psikolojiktir. Kese kagidinin icine dogru nefes alip vermeye calis (ama dogru nefes teknigiyle, yani diyaframdan) sonra bu islemden sonra aldigin havayi beyaz verdigin havayi siyah olarak dusunmeye calis.. Bu dediklerim ise yaramazsa bir uzmana gozukmende fayda var. Kbb, gogus, psikoloji... Bazen mideyle de alakali olabiliyor g1 eksikliginden...

• Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 8 aydır aynı durumdayım hayatım mahvoldu çok çok çok kötü bişey bu ama bi tek çözümü var mutlu olmaya çalışın tabi ki bu her zaman mümkün değil ama şunu unutmayın ki kimse sağlığınızdan daha önemli değil hiçbişey önemli değil ya nefes alamiyosunuz ve bu yavaş yavaş ölüm korkusuna neden oluyo en küçük bi rahatsızlıkta bile acaba ölecek miyim diye düşünüyorsunuz öksürmekten bile korkuyorsunuz gülmekten bile korkuyorsunuz nefesiniz yetmez diye endişe duyuyosunuzgeceleri hiç söylemiyorum benim hayatım mahvoldu her gece kendimi öldürmek istedim derin nefes almayi bırakın nefes bile alamiyodum bunu çoğunuz yaşamıştır yaşamayan varsa merak etmesin yaşar ... evet dediğim gibi tek çözümü mutlu olmak hayatınızda sizi üzen kötü etkileyen herhangi biri varsa derhal yol verin derhal yoksa bununla yaşamaya alişsaniz iyi edersiniz sonra bunu unutmaya çalışın bişeyle uğraşın ve tüm dikkatinizi oraya verin nefes alamadığınızı unutun ...Unutmayın hiçbişey ve kimse hayatınızdan sağlığınızdan daha önemli değil bunu geceleri nefes almaya zorlanan kişiler çok iyi bilir böyle kafanı duvarlara vurmak istiyosun o yüzden mutlu olmaya bakın sizi mutlu edecek şeylerle ilgilenin unutmaya çalışın ve sigarayı da azaltın bence bi alakası yok ama psikolojik olarak her hastalığın başı sigaradırya hani siz onu bırakırsanız belki bu lanet hastalık ta sizi bırakır sağlıklı kalın ...iyi esnemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefessiz -- 28 Mart 2016; 11:31:00 >

• Aynısi bende de var.gece başımı yastığa koyduğumda başlıyor.bir kere esnedimi olay tamam,hemem uyuyorum,ama esneyemezsem yandı gülüm keten helva.yatakta oturuyorum,olmadı cama çıkıp temiz hava alıyorum.esnedimi çabucak koşup yatağa giriyorumhayat kalitem düştü konfor yok,Allah yardımcımız olsun.Ama tek sebebi psikolojik ,bunuda gayet iyi biliyorum.ama gelde ciğerime anlat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şazenuş -- 6 Nisan 2016; 16:59:12 >
  • ?uan bendede var vallahi hayat dar oldu.Doktora gittim psikolojik dedi ama çözümü yok.Sürekli esniyorum nefes alamamy? gibi hissediyorum.Bunlar özellikle gece oluyor neden acaba ya
  • Aynı sıkıntı bikaç gündür bende de var. Gerçekten berbat bişey. Nefes almam otomatiklikten çıktı artık.

Bu da konum
    https://forum.donanimhaber.com/m_122504211//tm.htm#122509011
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.