Şimdi Ara

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
5
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şema da tatlı. papa'nın klasik kalite dizaynları. bu yüzden thhresold yahut nakamichi nin ürettiği Stasis dizaynda pass'ın parmağı olmasına şaşmıyoruz.
    eğer gecikmede sıkıntı yoksa sorun yok. yalnız pre ampli kısmında F6 için buffer yapılmış. zaten ilk çalışmada 0.5V ile öalışmasından belliydi. buffer ise dedim kesin SK170'dir ki hakikatende öyle. pre amp. olacaksa Jfet SK170-Sj74 iklisi DIY aleminde müthiş tutuluyor. önerim şu ki hibrid dizaynda hem yapan arkadaşlarda hem şahsen benim aynı düşündüğüm şey, sıkışık ses, sert, ss vari oluyor? lafı gevelemeyeyim de @Tuğrul'un önerisi gayet yerinde lambalı buffer veya düşük kazançlı pre amp. F6'ya şöyle 6J5 lambadan teşekkül pre amp mükemmel olurdu şahsen. tavsiye ederim.
  • 2 gün boyunca kasanın alt bakır plakası ile uğraştım

Bakır çabuk oksit olan bir materyal , satın aldığımda ham vaziyetteydi .
    sırasıyla 220 -500-800-1500-2000 -2500 numara zımpara ile suyla ıslatarak tek yöne iyice zımparaladım , polisaj keçesi ve aluminyum polish macunu ile parlattım ,sonuç ayna . saç tara kıvamında oldu

Ne kadar görünmeyecek veya kasanın altına bakmak gerekmeyecekte olsa ,güzel bir yüzey yaratmak keyifli .

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• E hadi dinliyelim artık şunu yahu bitmedi ben çatlıcam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt

Alicim DIY bu , öyle he dediğin anda olmuyor , birde telefon tamiri gibi yüksek dikkat isteyen abuk işler çıkınca tezgahı topla tekrar kur derken , en önemlisi kendim için yaptığım iş olunca biraz lakayıt oluyor insan . sipariş ver sen 2 ayda teslim

Dremel ile polish yapmak gibi deli iş yok onuda anlamış oldum , polisajcıya verip 2 saatte yaptırırdım da . dedik ya DIY . Tamamen el işi göz nuru .

• Sen şu pasific phonoyu tamamlada merakımız gitsin yahu hep sallıyon beni f6 siparişi vermeye ne gerek var boşa masraf. abi benim sistemde dinleyip getireyim dicem sonra hattı değiştirdimi 20liraya kurtarıcam işi

• quote:

Orijinalden alıntı: stakanar

Sen şu pasific phonoyu tamamlada merakımız gitsin yahu hep sallıyon beni f6 siparişi vermeye ne gerek var boşa masraf. abi benim sistemde dinleyip getireyim dicem sonra hattı değiştirdimi 20liraya kurtarıcam işi

Hat değiştirmeye gerek yok. Pds 505 i alanları çağır tamamdır.

Senin canın sağolsun .
    Tamam diyorsan ,yaparım .züpper bişi olsun diyorsan Farnell den sk170 ,ve takman metal film direnç ve polistiren kondansatör gerekli . faraday kafesi ile ölü kadar sessiz gürültü elde etmek lazım . bu tip RIAA lar ciddi osilasyon ,noise üretir . işi ciddiye almak lazım
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Gitti canım Player nasılda çalmışlar öyle

• Yap abi bulunsun elimizde evde koymaya 30cm2 kadar boş yerim var daha

• Nasip artik, sadece benimkileri aşirmış seninkiler duruyor. Nasıl ayırt etmiş hayret

• ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Adam çok profesyonel canım

• abi yeri değil ama izninle birşey soracağım.şu trafo işlerini bir türlü anlamıyorum ben.mesela amfi için ac 35v-0-35v gerekli diyorsa bu tek kanal için mi yoksa ikisi için mi oluyor?yani trafo sardıracağımız zaman tek trafoda iki kanala dağıtacaksak bu 3 tane kablo mu olacak demek oluyor yoksa 2x3=6 tane mi? 2 ayrı trafo sardırırsak durum nasıl oluyor?dc deki vdc+ vdc- ne oluyor?gnd topraklama onu biliyorum da.hızlandırılmış bir kurs rica etsem müsait olduğunda.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah ,dilim döndüğünce yazayım .
    Asimetrik besleme ihtiyacı duyan amplifikatörler için en sağlıklı yöntem trafo sekonder çıkışı eşit olandır . yani +35 v 0 -35 V gereksinim varsa trafomuzu ister tek kanal için tek trafo istersek çift kanal için tek trafo kullanabiliriz .
    İki ayrı trafo kullanmak Yüksek hıfı cihazlarda sıkça görülür . Amplifikatörün maksimum güçte çektiği akımın % 40 dan az olmaması idealdir trafo seçimi .
    Asimetrik bağlantıya örnek olarak aşağıdaki şemayı gösterebiliriz , bunu çift köprü diotla yapılabildiği gibi ,tek köprü diot ile asimetrik besleme yapmakta mümkündür şemada iki 0-18 0-18 sekonder çıkış kullanıldığı için çift köprü diot kullanılmıştır .
    18 0 18 sekonder çıkışla tek köprü diot kullanarak asimetrik DC çıkış elde etmek mümkündür .

çok önerilemsede 0-18 sekopnder çıkış ile asimetrik besleme yapmak mümkündür .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 19 Ekim 2016; 16:07:58 >

• eyvallah abi.
    yani 2 kanalda olsa tek kanalda olsa trafodaki 3 lü kablo sarımı 2 kanala yetiyor ama 2 tane ayrı trafomuz olursa kalite güvenlik vs her açıdan daha iyi doğru mu anladım?
    2 kanalın maksimum çektiği akım üzerinden %40 fazlası ve kullanacağınız redresör devresinin doğru seçimi problemsiz besleme sağlar .
    Üreticinin öngördüğü besleme biçimi en sağlıklısıdır .

Amplifikatör şemanızı yayınlarsanız fikir verebiliriz .
  • sağolasın abi.ben mantığı anlamaya çalışıyorum şimdilik bir proje yok.
    zaten olsa da senin gibi,kursun arkadaş gibi böyle profesyonel işler çıkarma şansımız yok en fazla çinden hazır devre alıp birleştiririz o da ne kadar sağlıklı olur allah bilir artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Ekim 2016; 19:15:39 >
    Kimse anne karnında öğrenmiyor ,hiçbirşey için geç kalmış sayılmazsınız .
  • eyvallah abi sağolasın yardımların için.
  • Uğur bey selamlar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.