Bildirim
Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (7. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Abi kasayı direk çinden alsaydın daha ucuza gelirdi Allah kolaylık versin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ayara yakın kasa 380 dolar + 140 dolar kargo bedeli + mutlaka gümrük vergisi , artık sen hesap et
haftaya sıkı bir araştırma yapacağım . kasa işi bitse sıkı bir çalışma ile 1 haftada montaj biter . -
O bahsettiğin paraya da a878 satılıyor
Demekki neymiş A class bir amplifikatörün yalnızca aluminyum kasası , genelin iyi olarak sınıflandırdığı Bir amplifikatörün tamamı kadar ediyormuş -
Tamirat vs işlerden fırsat buldukça el atıveriyorum
PCB montaj aşaması neredeyse bitti .Amplifikatörün çalıştığını gösteren göze batmayan SMD led için 25 V /DC ayarlaması yapacağım , bu gün yarın kısmetse basitçe kablolamasını yapıp uzay montajından elektriği vereceğim
Ben üstad sözü dinlerim Can üstadımın önerdiği şekilde hani şu gramı onlarca lira olan termal gresi almış oldum , daha mika yalıtkanı ve gresi sürmüş değilim .
Yıllarca klasik beyaz termal gres kullandım , buna aman ha ,sakın cinsinden tepkiler alınca süslü püslü ambalajda termal gresi almakta imtina etmedik .
hadi hayırlısı
-
Evet bu gün elektriği verdim F6 ya .
Uzay montaj ile tek kanalı denedim . Offset ve sukunet akımları trimpotunu tam orta yerde tuttum çok turlu trimpotta , Zener Diodlar son açıklanan tebliğe göre 6.8V uygun görülmüş yalnızca sukunet akımı ve offset zenerine bağlı olan dirençi 10 K dan 3.3K uygun görülmüş ,stabilite problemleri yaşanmış ,ben yalnızca sukunet akımı dirençini değiştirdim offset ilk BOM a uygun olarak bırakmayı uygun gördüm .
çift D.M.M ile ölçüm problarımı bağladım . soft start ve geçikme start devresi montajlamadan elektriği verdim ,gitti
Her şey çok normal ilerliyor Mosfetler ısındıkça Bias akımı kopntrollu şekilde istenilen değere ulaşıyor ,Bir yandan mosfetlerin ısısını ölçüyorum . ısı yaklaşık 52 dereceye ulaşınca sukunet akımını 0.47 direnç üzerinde 0.63 V sabitledim . Offset kararlı bir şekilde 0.01 V /Dc ölçüyorum .
girişten 1khz 0.5 v sinyal veriyorum ,çıkıştan osilaskopla inanılmaz temiz grefik alıyorum .
sıra ses sinyali vermeye geliyor , bağladığım cd çaları preamp olmadan 47 K potansiyometre ile bağlıyorum , test amaçlı kullandığım cs 777 lere rağmen İnanılmaz Detay .
başka sözüm yok
İyi ki yapmışım .
Diğer kanalıda yakın zamanda kalibrasyon yapayım , artık uzun süren bu çalışma bitsin , ben ona o bana bakmaktan bıktık .
Mutluyum , verdiklerimin karşılığını aldığımı düşündüğüm için ..
-
Gözün aydın abi inşallah bana da dinlemek kısmet olur meşhur f6 yı :) Aklıma gelmişken kasada ki havalandırma deliklerini halledebildin mi?
Ali'cim Ampli diesel motor gibi ısındıkça 2 saat sonra ses hayranlığım dahada artıyor , power düğmesine basınca sesin yavaş yavaş yükselmesi vacuum tube amplifikatör misali ,şaşırtıcı :)
Geçen hafta Anadolu yakasında İmes ,dudullu ne varsa gezdim ,o oraya gönderdi öbürü başka yere . Büyük kapasiteli firmalar ,ilk sordukları soru kaç tane . bir deyince biz yapamayız diyorlar .
Üst kapağı en sona bıraktım ,montajı tamamladıktan sonra ısınma durumuna göre karar vereceğim gerekli olup olmamasını .Şu anda kaliteli dediğiniz termal macunu kullanmadım ,beyaz klasik macun ile maksimum 52 dereceyi gördüm .
Çare arayışı içindeyim , ya delikli plaka alıp 200x65 cm 33x36 cm kestireceğim veya oturup delikleri kendim açacağım
Elimde tamirde iş var ,F6 ile arasıra ilgileniyorum . Biterse ancak elden teslim ederim . İnanılmaz ağır bir cihaz olduDinlersin beğenirsen sanada yaparız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 12 Ekim 2016; 10:34:01 >
-
abi delikli saç veya aluminyumlar var.kapaktan belli bir alanı kessen o delikli sacları da oraya monte etsen sonra bi güzel boyasan.mesela kötümü durur sence?fikir olarak.yoksa baya uğraştıracak seni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 12 Ekim 2016; 16:36:47 > -
Aynen dediğin gibi , benimde üstte yazdığım gibi 200x65cm hazır delikli 3mm kalınlığında aluminyum plakalar var . 170 lira istiyorlar . istediğim ölçüyü kestirince giyotinde bir dünya artacak . son çarelerden biri olarak aklımda bu alternatif . benim istediğim üstte fotoğrafta olduğu gibi çizgi halinde ızgara delikleri açtırmak .
Teşekkür ederim -
anladım abi yazmışsın zaten dikkat etmemişim.eline koluna sağlık güle güle kullanmak nasip etsin allah. -
quote:
Orijinalden alıntı: elektürükçü
Ben üstad sözü dinlerim Can üstadımın önerdiği şekilde hani şu gramı onlarca lira olan termal gresi almış oldum , daha mika yalıtkanı ve gresi sürmüş değilim .
Üstad estağfirullah sizin gibi duayenin yanında esamemiz...
teveccühünüz.
eline sağlık First Watt, First Blood gibi ateş ediyor demek.
bu ampliye altın semer fazla kaçmaz taşır; gümüş macun mu fazla gelecek :) ancak silikon gresde sürsen şahsen ben bu çalışmaya asla kışt demem
Class A yapısı biraz farklı. heveslendirdi depoya attığım Jean Hiraga Class A'yı silip beslemesini yeniden mi toplasam ;)
CNC tezgah çubuk delikleri bi zahmet açamaz mı anlıyamadım cidden...
hürmetler
-
Sağol dostum ,daha iyileri senin olsun . -
Sağol Can üstadım , dinledikçe hayranlığım artıyor mono ve preamplisiz haliyle bile
Kafamdaki deli sorular geçikme devresi fuzuli gibi geldi . amplifikatöre elektrik verince en az 5 sn sonra ses geliyor ,tıpkı lambalı gibi , 1000uf elna silmic ıı lerin IRFP240 ların source tetiklemesi süren süreç olsa gerek . off düğmesine basınca bu akım canavarı amplifikatör anında sesi kesiyor . Montaj aşamasında buna karar vereceğim .
ses dediğim gibi fazla yorum yapmayacağım , tek kelime çok çok farklı detay ses ,tatminkar bas sunuyor Mark Knopfler ın gitarının tellerinin tınısını daha iyi duyuyorum
test aşamasında pioneer ın cs 777 kolonlarını kullanıyorum . şu anda basit kablolar basit bağlantılarla uzay montajı yaptım . işin içine daha iyi hoparlörlerimle ,sansuinin preamplisi ile ve metresi bilmem ne sterlin kabloları ,altın konnektörlerle dinlediğim zaman ne nasıl olacak merak ediyorum .
şu anda soğutum yüzeyi alt bakır taban olmadığı ve önerdiğiniz termal macun olmadığı için sukunet akımını güvenli seviyede tutuyorum . hesaplarıma göre şu anda 27 Watt 8 ohm da . 30 Watt ayarlamak için tam montajı bekliyorum . sağlam ısınıyor 52 dereceyi gördüm . ısıyı düşürüp akımı artırmak 4 ohm da 60 watt olası . 4 ohm kolonlarım olmadığı için gerek yok .
zaten 40 m2 bir salon için 2x30 watt yeterli güçtür .
Nelson Pass amcanın dediği gibi makalelerinde , fazla güç istiyorsanız başka kapıyaReel A class bir amplifikatörden alınabilecek güçlerin azami değerleri yaklaşık bu değerler .
Can üstadım CNC tezgahı olan yerler buldum ya ben heveslisine denk gelmedim ya ufak işlerle uğraşmıyoruz diyene . sizin tanıdığınız bildiğiniz yer varsa 3mm plakayı göndereyim yapsınlar . Dert oldu vallahi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 12 Ekim 2016; 20:32:27 >
-
Maaşallah kulaklarının kirecini temzilesin :) şahsen amplilerde frakans aralığı kadar frekans karakteristiğide önemli bana göre. tüm frekanslara, yükseltmede amplifikatör homojen davranabiliyor mu? neden böyle düşünüyorum; hoparlörden odyo sinyalinin Single Ended ampli misali en saf, en az değişimsiz, en orijinal haliyle çıkıp doğal olarak detaylı çalması kulağımı okşaması, sevmesi anlamına gelebilir.
tabi tek parça veya tek bitimli yükselteç dahi tüm frekansları aynı oranda yükseltir veya yükseltemeyebilir.
yavaş açılmasına takıldım valla bana çıkış katı kon.nün işi gibi gelmedi. kon.ün konumu icabı kapasitesinin bence gecikme yapmaması gerek. belki de yapıyordur? ya ampli dizaynı yada beslemeden şüphelendim. fakat
ampli kapatıldığında ses hemen kesiliyor. buna şaştım işte.
Üstad ampli tamamen toplanıp GND ve diğer aksamları daha sağlam olup çalışırsa daha da iyi olur tabi.
CNC tezgaha uzağım maalesef. belki bir gelişme olabilir...
-
Can üstadım , Yüklü veya yüksüz 25.6 V okuyorum . besleme katından bu sebepten şüphem yok ,zaten önerilen 350 V/A toroidal trafo çift kanala 120.000 uf ben benim gibi zihni sinirlerin yaptığı çift 2X250 Watt toroidal ve 2X 120.000 uf çifter köprü redresör ile tamamladım . akım konusunda sikinti yok .
tamamlanmış dıy lara bakınca hiç biri röleli geçikme devresi kullanmamış . gerek duyulmamış .
Fakat geçikme devresinde upc 1237 entegeresinde hoparlör koruma kaçak DC koruma var . Olası mosfet mefta durumunda hoparlörün yanmamasını sağlayacak bir durum . mosfetlerin biri kısa devre olursa
çıkışa direk+ veya - 25.6 V verecektir bu devre olmazsa . testlerimde minimum 0.6v dc akım verildiğinde devre algılayıp röleleri geri çekiyor
Bu sebepten kesinlikle montajlıyacağım .
Üstadım dediğiniz gibi nice yüzbinde 3-5 distorsyonlu frekans aralığı 5- 100 khz cihaz dinlemişimdir . bazıları hemen kapatayım bitsin bu ızıdırap türündendir .
Bazıları çok övünür karakteristlik değerlerle . son eleman kulağımızdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 13 Ekim 2016; 11:11:50 >
-
-
Eray'cım dur nefes alayım
sonraki projem kısmetse Jfet yükselteçli takman direnç basamaklı zayıflatıcılı pre katı yapmak veya hazır cihazlara para vermektense kendi yaptığım vacuum tube pre de olabilir belki .
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X