Şimdi Ara

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
5
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, şans eseri bu başlığı görünce yazmadan edemedim.

Şu anda ben de F6 kullanıyorum. Bir kaç noktaya dikkatinizi çekmek isterim.

Öncelikle kullanacağınız soğutucu çok önemli mosfetin kendi ısısı 55 dereceyi geçmemesi lazım. Veya çok büyük soğutucu seçtiyseniz sesin kıvama gelmesi 1,5 2 saati bulabilir. Bu yüzden 12- 14cm civarı eni olan, kanatları 5-7cm lik soğutucular ideal gibi. Ben sarnikon dan alıp kullanmıştım. Ayrıca kullanacağınız mosfet pad lerini de ya seramik ya da mika tipi seçin, çin malı silikon pad ler kullanmayın, mosfetlerde ısı kararsızlığına sebep oluyor.
    Girişte olan 1k ve 47k dirençleri mümkün olan en kaliteli dirençlerden seçin, z foil gibi. Karbon direnç kullanmayın, kaliteli metal dirençleri tercih edin.
    Bridge rectifier olarak mümkünse solid state tercih edin. (mur3060 lu olanlar)
    CL60 yerine üzerinden akım geçmeyen softstart lardan tercih edin.
    PSU mümkünse her kanal için ayrı olsun ve CRCRC yapıyı tercih edin.
    Bias ayarları için minimum 2 voltmetreniz olsun ve potansiyometreleri ortaya getirerek ayara başlayın bias veya ofset çok yükseldiği andan amfiyi hemen kapatın. Mosfetler 7 sn dayanıyor. ;)

Dinlemesi gerçekten çok zevkli bir amfi, şimdiden kolay gelsin. :)

Bu da benimki. Pass F6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abebernis -- 7 Haziran 2016; 15:47:07 >

• Teşekkür ederim dostum .
    DıyAudio ve Pass makalelerini uzun uzun okudum . dedikleriniz aynen bu şekilde . Zaten yazılarımı okuduysanız benimde en baştan hazırlıklarım bu yönde . silikon pad kullanmayı asla tavsiye etmem kimseye ve kullanmam . Dirençlerim Takman metal film . köprü diyorlar Vıshay en üst kalitesini aldım ingiltere farnell satış fiyatı 8.90 sterlin adeti . 2,50 sterlinede vıshay mevcut . soğutucu aluminyumlar için seçimim gerekli 0.31 W/C altında değere sahip
    İmkanlarımın en iyisini yapmaya özen gösteriyorum . gerekli tüm ölçüm aletleri zaten uzun yıllardır elimde mevcut Multimetre ,osilaskop ,sinyal generator vs gibi .

Yorumlarımın en başında yazdığım gibi Mos lar hassas yarı iletkendir ,dikkatsizliğe kurban gitme olasılığı fazladır . azami dikkat azami kalite ile iyi sonuç alacağımdan eminim .
  • abebernis A kullanıcısına yanıt
    CL 60 ı bu devrede topraklama hattında kullanıyorum . şase toprak hattı .
    soft start devresi siparişi verdim ,yolda bekliyorum
  • CL60 için doğru bir yer.
    Köprü diyod olarak bunu kullanmıştım.
     Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

Bu arada eski girdilerinizi de okudum zaten epey doğru bilgi edinmişsiniz. Sizden farklılığım Mosfetlerin gate stopper dirençlerini 110 ohm, zener 7.1v kullandım. Bias ta pek zorlanmadım. Ayrıca ledleri kullanmadım. Zaten anladığım kadarı ile sese de bir etkisi yok. Ayrıca Speaker koruması da yok.
    Ben sinyal yolunun ve elektrik beslemesinin mümkün olduğunca yalın ve temiz olmasını ön planda tuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abebernis -- 7 Haziran 2016; 17:53:39 >

• abebernis A kullanıcısına yanıt
    Mur3060 seçimi alternatif bir seçim . köprü diotların görevinde başarısız olacakları anlamına gelmiyor . Kutu biraz sıkışık . 40cm derinlik yapmayı gereksiz büyüklük olarak düşündüm . 33 cm derinlik 165mm yükseklik 55 mm kanat açıklığı soğutucu sipariş verdim ,kutu buna göre şekillenecek çift toroid ve çift besleme grubu derken taban yüzeyde dar bir alan oluşacak . zaten soft start ve hoparlör koruma & gecikme devresini ön ve arka panele montajlıyacağım . birde mur3060 hatta çift olarak düşünürsek iyice yer problemi yaşanacaktır .
    Ledlerin bir fonksiyonu yok . zaten soft start devresinde power görünümü için led mevcut kullanırsam onu kullanacağım . ledleri iptal etmesemde power katının çalışmasını görmek amacaıyla yüksek dirençle bağlantı yapıp ızgaraların arasından rahatsız etmeyecek hatta çok az görünür led ışığının zararı yok diye düşünüyorum .

sinyal hattına saf gümüş kablo ,elektrik hattına yüksek saflıkta bakır kablo kullanacağım .
    7,1v zener için kararımı bias ve Offset ayarlarını yaparken karar vereceğim . Bu konuda muhafazakar olsamda ,yapılan sizin ve DıyAudio yorumlarına açığım .

Teşekkürler ,Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 7 Haziran 2016; 18:20:27 >

• Ebay siparişli demonte Soft start & termik koruma devresi + demonte Hoparlör koruma devresi yalan oldu . kargo takip numarası ile bir kaç takip izleyici firma ile araştırma yaptığımda . 2 ürünün Çin havayolunda 20 Mayıs tarihinden beri durduğunu gözlemliyorum .
    Uçakmı düştü ,Bermuda şeytan üçgeninemi girdi ,buharmı oldu , bilemiyorum . .
    Paypal Türkiye hesaplarını 29 Mayıs tarihinde kapadığını söylesede sipariş tarihinden sonra başka firmalarla yaptığım alışverişler elime ulaştı .

Sanıyorum son teslim tarihinde elime ulaşmazsa para iadesi isteyeceğim . Ampliyi yapım aşamasında al sana bir aksilik daha
  • bazen öyle hareket olmuyor gibi görünüyor hocam.biraz daha bekleyin bence.geçen bir arkadaşa sipariş verdik biz tam kazıklandık derken mal geldi ptt ile.
  • Evet bende deneme yaptım ,küçük fiyatlı ürün sipariş ettim ,sorun çıkmadı .

takip numarası olmasına rağmen yaklaşık 22 gündür 2 üründe ÇİN post havayoluna teslim etti diyor başka bir açıklama yok .
  • 25 günlük China post beklemesinden sonra kargo Başakşehir İst . posta genel merkezine gelmiş . 3-4 gün sonra sanırım elimde olur

Ebay paypal harici sipariş kabul etmiyor ,satıcı ile iletişime geçin diyor . Paypal güvenli ödeme ve geri ödeme demekti .arada Ebay vardı , bir kaç gelmeyen siparişimi ebay ve paypal aracılığı ile para iadesi aldım .
    şimdi k.kartı bilgilerini paylaşıp firmanın güvenirliği riskine katlanıp alışveriş yapma durumuna ne kadar sıcak bakar Türk insanı bilmem ama bundan en zararlı çıkacak olan Ebay satıcıları olacaktır .
    Paypal ortadaki sorunu çözmeye çalışıyoruz diyor .
    yarı iletken ve elektronik malzeme alma konusunda ne kadar soğuk olsamda Ebay satıcılarına . Plaket PCB veya ülkemde olmayan bir ürün için cankurtarıcı görevi görüyordu . umarım aralarındaki problem kısa sürede çözülür .

• aliexpress dene abi.nedense ben ebayden daha rahat ve güvenli buluyorum.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Güzel söylüyorsun Dostum . Fakat Ebayda bulduğumu Ali de bulamıyorum . Dün kasa ayaklarına baktım . ebayın sattığı güzel ayaklar yapan firma Ali de yok :(

• yok abi eğer bilhassa çinde alacaksan daha fazlası bile var aliexpresste.diğer ülkelerden alışveriş yapacaksan bilemem.tek dikkat etmen gereken yüksek geri bildirim,yüksek puan alanlardan ve kargo için numara verenlerden alışveriş yapmaya özen göster ne olur ne olmaz.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Madalyalıları tercih ederim zaten . Bu güne kadar yamuk olmadı ama yinede ne olur ne olmaz .
  • Hocam son durum nedir? Merakla bekliyorum.
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Son durum . fırsatım yok üzerinde çalışmaya .
    neredeyse malzemelerin %90 tamamlandı . Aluminyum soğutucular geldi . soft start ve dc koruma hoparlör koruma plaketler geldi demonte . yeni toroid kapaklar geldi ,ilk aldıklarım kısa gelmişti .
    öncelikle yapmam gereken 2 parça olan aluminyum soğutucuları birleştirmek ,kasayı şekillendirmek . plaketlerin yerleşim dizaynı önemli .bu sebepten öncelik kasayı yarım açık olsada şekillenmesi gerekiyor . işlerim izin verirse Ağustos ayında F6 çalışmalarına hız vereceğim . ayrıca önümüzdeki aylarda maddi yönden masraflı olan bu cihazın maddi yükümlülükleri azalacağından daha rahat olacağım . Bana göre ciddi maliyet tuttu
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Acelesi yok sayın üstad.
    Ben benim a sınıfını yaparken ilk 6 ay parçaları tamamladım. Sonra geldi yaz tatili... Zaten sıcaklar nedeni ile Haziran-Temmuz-Ağustos'ta bir şey yapılmaz...
    Sonra yıl sonuna doğru bir ilham geldi ve projeyi yaptım.

Bu şekilde yapmanın en iyi tarafı şaseye parça yerleşimi tasarımını kusursuzlaştırmak için yeterli zaman vermesi...

Acele yok. Ama bizi de ihmal etmeyin. :)
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Kursun üstadım çalışma tezgahımda ter basıyor insanı . spotlar ,lambalar ,havya ,ısı tabancası derken hamam gibi oluyor .serinlemek fan çalıştırınca havyanın ısısı düşüyor . zaten şu aluminyum kasa işi biraz oyalayacak beni .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Hocam böyle bir kasa ya ne dersiniz ? . Soğutucu plakaları zayıf gibi geldi ,fakat buna şöyle bir çözüm düşünüyordum ,istanbul perşembe pazarında istediğim kalınlıkta 10 mm ,15 mm hatta daha fazlası kalınlıkta bakır plaka satan bir dükkan var , oradan alacağım plakayı Mosfetleri monte edip sonra bakır plakayı Aluminyum soğutucuya monte etmek termal macun kullanarak . Bakırın ısı iletkenliği daha iyidir , pahalı olduğu için aluminyum tercih edilir onu biliyorum .
    Ebaydaki kasa nispeten daha makul fiyatlı .
    Laser kesim yer yapan ve naz çeken bir usta bulsam Aluminyum levhalardan kasa yapmak çok daha ucuza belki çıkabilir ama bir tane buldum öyle bir yer . Uğraşamam dedi kesti attı .
    http://www.ebay.com.au/itm/251548947138

Hocam kolay gelsin öncellikle.

Bir konuya açıklık getirmek isterim.
    Bakırın ısı iltkenliği daha iyidir fakat aluminyumun ısıyı üzerinden atması daha kolaydır.Yani bakır ısıyı üzerinde tutar.hava ile temas ta aluminyum daha faydalıdır tabi fan felan kullanmayacaksanız.
    Ama sizin yönteminiz de iyi olabilir tabi kaliteli termal macun ile.
    Ayrıca bakırın bildiğim kadarı ile kalitesi de önemli.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.