Şimdi Ara

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
5
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xe34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim .
  • Allah bana akıl fikir versin !.

Elimdeki Dremel matkap tezgahının sert metal işleri için olmadığını daha önceki deneyimlerimden biliyordum . bu güne kadar şarjlı el matkabımla harikalar yaratmaya çalıştım . aslında sorun yaşamadım delme işlerimde fakat kılavuz açmak için oldukça düzgün dik delik için ya gez göz arpacık hesabı yapıp delecektim ,hata kabul edemem. Taaa Ankaradan geliyor aluminyum soğutucular . olmadı tekrar sipariş ver sinir bozucu , içime sinmeyen birşeyi 7 kattan atma huyum yok ama kafam tezgah üstü matkaplara takıldı . HB da bunu buldum . aslında amatör serisi (yeşil ) ama pek bi hoşuma gitti , hassas derinlik ölçeri ,ayarı olması 200 ile 2500 devir ayarı ve 1,5mm ile 13mm metal uç takılabilmesi , laser nokta işareti ,710 Watt gücü . led aydınlatma vs vs birsürü özellik eklenince ayrıca yorumlarda pek negatif yönünün olmaması kalktım canlısını görmeden sipariş ettim . 2 gün sonra teslim ettiler .
    O ne yaaa . ben bu kadar devasa beklemiyordum , evdekiler bana garip baktılar . ne işe yarayacak dediler . sustum
    gerçekten çocuk olsam iyi bir sopayı hak etmiştim Allah böyle evlat kimseye vermesin diyecek cinsten sanki Torna atölyem var işyerime yeni makina aldım .
    Gençliğimde otomobillere meraklıyımdım . Arabamın silindir kapağını ( piston kapağı ) kendim değiştirmişliğim vardır . bunun için kalkıp deli para verip tork anahtarı almışlığım bile vardır . çok ustada yoktu o zamanlar bilirim .
    Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete şarkısını söyliye söyliye yeni tezgah üstü matkabımın çalışmasını izler oldum .

gayet başarılı , bir kaç denemem çok iyi sonuçlar aldım . gelsin Amplimin şase parçaları aluminyumları artık .  Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Harikulade bir şey!
    Güle güle kullanın. Nice projelere...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Sağol Kursun Üstadım .
    Dremel sert metal konusunda sınıfta kaldı ,bir kez olsun düzgün delme işlemi yapamadım , dediğiniz gibi ya düşük devirde tork yetmiyor veya plastik kasnak esneme yapıyor . Bosch'da en sevdiğim özellik çok hassas delme uzunluğu göstergesi . ayar yapıp sabitleyip neredeyse göz kapalı çalışma yapılabilir olması , gayet başarılı bir cihaz ..

Ankaradan soğutucuları bekliyorum ,elimizde yok bekliyoruz diye sürekli öteliyorlar . perşembe günü gelecekmiş ellerine . bakalım .
  • Oldukça iddialı ve detaylı bir çalışma. F6, HI-FI dünyasında kendini kanıtlamış, kabul görmüş bir amplifikatör. Cihazınızı bir an önce tamamlamanız dileğiyle , başarılar.
    Abi torna makinasıda al ama eksik kalmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Üstadım . Her zaman görüş ve önerilerinize saygı duyuyorum . Şu anda siparişlerimin tamamlanması aşamasındayım . soft start ve aşırı ısı koruma devresi hoparlör Protection devresi plaketi ,15 bin uF kondansatörleri bekliyorum , yavaş yavaş huzurlu ortamda yapılması gereken bir çalışma olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 24 Mayıs 2016; 1:58:39 >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Çalışma odam müsait olsa alacağım
  • laser pointer mı o ynlışmı görüyorum?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Aynen doğrudur hocam . biraz abartılı bence ,olmasada olurdu ..
  •  Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör
     Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

Malzemeler yavaş yavaş toplanıyor . Hayli eksik daha var ,kimi yolda kimi daha erken .
    Aluminyum kasa soğutucular muamma . Perşembe pazarında bulduklarımı beğenmedim . bir başka firmadan internet üzerinden irtibat kurdum , mail gönderin bize işleme alalım diyorlar , Anodizer işlemi vs vs işin içine girince bir türlü fiyat veremiyorlar . sanki uzay mekiğine yedek parça alıyoruz
    sabır edeceğim başka alternatif şimdilik yok .
    2X250 Watt toroid trafolar hazır , çalıştırdım ,gayet başarılı çalışma yapmışlar ,voltajlar dengeli .
    dirençler metal film japon Tekman marka , wattlı dirençler Mills marka . psu dirençler Vıshay köprü diot Vıshay trimerler Bourns Elektrolitikler Cornell Dubilier USA
    zenerler Phılıps Power ampli elektrolitikler Elna Sılmıc ıı ,mosfetler Vıshay Jfetler Toshiba NTC ler GE , Hoparlör soketleri CMC

Gözle görünür bir şey yok gibi ama meblağa büyük

• obaa kapasitorlere geel...
    toplam kaç microfarad oldu abi?
    Bişi değil ki 0.24 Farad 240000 uF cık
  • evet abi 15000 gördüm 240 bin yapar dedim doğruymuş demekki.
    allah kolaylık versin masrafa da takma bence şu amfiyi hazır almaya kalksan x marka olarak,sana maliyeti 10 katı olur emin ol.
    Bu da ucuz değil hani . Tek tesellim tek trafolu 120 bin uf orijinali 3500 dolar Amerika fiyatı olması , arada fark olunca içime su serpiliyor o kadar .

kasa ile yapacağım planları düşününce total ne olur hesap edemiyorum . üst kapak aluminyum ızgara için CNC işlemi ve arka panelde serigraf baskı Taban 2 veya 3 mm bakır ve soğutucu aluminyum , ön panel 10 mm aluminyum ya akrilik siyah olacak veya Anodizer işlemi yapılacak .

kablolar gümüş ,elektrik kabloları bakır derken yandı gülüm keten helva hesabı .

daha önce yazdığım gibi bu masrafa 2.el çok çok iyi AB Class alınabilir . Fakat AB class bir Safkan A Class değil işte . otoriteler tarafından büyük övgüler alan Nelson Pass imzalı bir ampliye sahip olmak için biraz bu işin gerçekten hakkını vermek gerekiyor . Acaba şunu kullansaydım daha iyi daha güzel ses alırmıydım dememek lazım . 3 kuruşa 5 köfte olmuyor Battım kısaca

• üstat gördüğüm kadarıyla sen gittin en kaliteli parçaları kullandın hep.bence seni bile şaşırtacak bu cihaz.nazar değdirmeyelim de.
    ben bu kalitede x marka cihaz almaya kalksan 10 katını isterlerdi demek istiyorum.
    3500 usd nelson pass orijinal mi bahsettiğin yoksa diy olanlardan mı?gene büyük para amerika fiyatı ise türkiyeden almaya kalksan x2 yap en az o da.
    Kolay gelsin.
    Parçaları böyle yavaş yavaş toplamak detayları yeterince düşünmeye fırsat verdiğinden faydalı...

Besleme hattına (trafo primer tarafı) her iki soğutucuya termik kesiciler koymanızı,
    Köprü diyotlar, 35A'lik de olsa şaseye değil transistörlerle beraber soğutucuya monte etmenizi öneririm.
    Toroidal transformatör kabı kullansak belki hırıltı yönünden yararlı olabilir.

Benim naçiz düşüncem arka şase siyah ama ön 10 mm alüminyum panelin natürel eloksallı (belki ince satinajlı), yani gümüş rengi olması cihazın gösterişini artıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Mayıs 2016; 20:13:23 >

Örnekle Cornell Dubilier Kondansatörler yurtdışından geldi ve çok para tuttu . daha önce bahsetmiştim Türkiyede orijinal Vıshay BC buldum çok hesaplı ,aslında olması gereken fiyatla fakat yeterli adet yoktu . Tamire gelen amplifikatörlere lazım oluyor diye 60 tane sipariş verdim . İthalatçı şu zaman elinde olur diye tarih veremediğinden mecbur CDE leri aldım . LX serisi gayet kaliteli çok düşük ESR direnci var .
    daha kaliteli kondansatörler kullanmakta mümkün ama bu çılgınlık olur Nichicon Super through serisi kargo hariç adeti 50 doların üzerinde Gerek yok . deliliğin bir sınırı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 30 Mayıs 2016; 20:40:30 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Kursun Üstadım aklımdan geçenleri okuyorsunuz
    Soft start devresi ile birlikte 75 derece termik Modül siparişi vermiştim ,bekliyorum .termikleri soğutuculara termak macun ile monte edeceğim ayrıca hoparlör koruma ve geçikme devresi modülü sipariş ettim , tek kötü yanları bu modüllerin üzerinde çin üretimi röle olması , onları söküp Omron röle ile değiştireceğim . soft start önemli değil belki ama hoparlör koruma rölesinin kötü olabilir ! olması beni rahatsız eder. Omron kalitesine güvendiğim marka
    Vıshay köprü diotları 2 veya 3 mm bakır taban yüzeyine monte edersem sanıyorum Bakırın üstün ısıyı yayma özelliğinden yararlanacağımı düşünüyorum
    Toroidal trafolara kap siparişi verdim . fakat toroidallar biraz yüksek olmuş .bir çaresine bakma yoluna gideceğim . toroidalları saç kasaya monte ederken acaba diyorum epoksi ile doldursammı ,siz ne düşünürsünüz üstadım .

ön panel e sıra gelmesine daha çok var ama akrilik boya ile piano black yapabilecek kıvamda usta bulabilirmiyim yoksa benmi katledeyim diye düşünüyorum bazen . sizin önerinizide dikkate alacağım . sanırım bu yaz sonu biter . en son aşama olarak gördüğüm için düşünmeye fırsatta var .
    Değerli görüşleriniz için sağolun varolun Üstadım .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.