Şimdi Ara

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
5
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Özür dilerim atlamışım sorunu .
    3500 dolar Pass lab . çıkışlı . ebayda veya diğer yabancı sitelerde 2 el satışı bazen var 2700 ile 3000 dolar istiyorlar . Dıy severlerin yaptığı ile ilgili bir total fiyatlandırma göremedim .
    Pass lab tamamen imza , zaten boş plaketi empedans trafosu ile 410 liraya satmalarından belli imza parasını almaları . Ebay veya diğer sitelerde F6 plaket yok . olsa bile empedans trafosunu harici kimse satmıyor . trafoda jensen imzalı . maliyeti 10 lira değil Amcalar harici alırsan 70 dolardan biraz fazla para istiyorlar çiftine USPS hariç Amerika ne kadar küçük pakette olsa 25 dolar posta parası alıyor .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Soft start devrenizin hoparlör çıkışlarında DC algıladığı takdirde röleyi derhal açma özelliği bilmiyorum var mı.. Olsa iyi olurdu.

Benim kullandığım A sınıfı modüller için üretici 80 derecede bile stabil çalışabilir demiş. O nedenle kesicileri 90 derece seçmiştim. (Not: termik kesicileri Etken Elektronik İzmir Şubesinden almıştım)
    Yazın en sıcak günlerde transistörlerde 70'li dereceler ölçtüğümden güvenli çalışması için sonunda her iki soğutucuya dışarıdan sessiz iki fan ilave etmiştim.

Köprülerin normalde çok ısınacağını sanmıyorum. Bu nedenle çıkış transistörleri kadar hızlı ısı transferi gerektireceğini sanmadığımdan bence soğutucuya monte ederken bir bakır ara yüzüne gerek yok. Ancak daha önce yine bir Pass tasarımı (daha güçlü bir model) uygulayan bir kişinin cihazı sabaha kadar açık bıraktığında şaseye monte etmiş olduğu köprü diyotların yanmış olduğunu okuduğumdan güvenlikli bölgede kalmak amacı ile ben başından soğutucuya monte etmiştim.

Parçalar ele geçmeden ona uyacak başka bir parça sipariş vermemekte yarar var. Toroidal trafo kaplarında böyle bir şansızlık olmuş. Bence onları kullanmayın, yenisini sipariş verin derim. Toroidal trafolar açıkta çalışırken zırıldasa da kauçuk conta ve civata ile şaseye sıkıca monte edildiğinde zırıltılar tamamen kayboluyor. Yine de epoksi ile doldurmak düşünülebilir... Ama ısı ile genleşmeler acaba bir sorun olur mu acaba?... Alternatif olarak şellak gibi malzemeler daha esnekçe olmakla birlikte ısınınca koku çıkarabilir. Acaba hiç dolgu yapmamak en iyi çözüm mü? :)

Herhalde trafo primeri için gecikmeli sigorta siparişi de vermişsinizdir...

ne özürü abi sorun değil.
    bu kadar da para istesin abi ben buna razıyım hifideki genel fiyatlandırmalara bakarsak.adam emek vermiş o kadarda kazancı olsun o tasarım üzeinden oluşturuyorsun sonuçta herşeyi
    de vur deyince öldürüyorlar ben ona kızıyorum,bu yüzden serzenişteyim hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Mayıs 2016; 21:33:13 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Üstadım zaten soft start devresi devasa 240000 uf kondansatörleri ve köprü diotu ilk açılışta korumak için aldım . Hoparlör koruma devresinde klasik UPC 1237 entegresi kumanda ediyor ,demonte olarak gelecek . şematiğini incelemedim ,çünkü yayınlamamışlar . iki modülde yolda ,bekliyorum .
    trafo kutuları tanesi kargo bedeli dahil yaklaşık 22 dolara geliyor . trafoya saran firma bana 57 mm uzunluk dedi bende gittim 120 X57 iki tane sipariş ettim . trafoları alınca 67mm olduğunu gördüm ,haliyle can sıktı
    yabancı kaynaklarda 250W toroidalın maksimum güçte 50 dereceye kadar ısınabileceği yazıyor . aslında tek trafo ile 350 -400 Watt fazlasıyla güç gereksinimi karşılayan bir A class için benim aldığım tek kanala 250 Watt trafo yeter artar bile düşünsemde. tek kanalda var olan 120 bin uf kondansatörler düşündürmüyor değil hani . normalde toplam 10a akım çekebilecek iki kanal için kaygılarımın yersiz olduğunu düşünmüyor değilim .
    Amerikada meşhur Antek trafoların DIY kullanıcıları için yaptığı toroid trafolar oldukça tuzlu ,ağırlığı ve fiyatı baz alırsak mutlaka burada girişte sorun yaşayacaktım . bu güne kadar hiç sorun yaşamadığım ve müşterilerden geri dönüş almadığım gayet sessiz ve başarılı stabil net değerler sunan Otes markayı kullanıyorum .

75 derece termik modülle birlikte demonte geliyor , karaköy pasajında daha üst değerde termikler var . sorun yaşatmazsa kullanmaya devam ,tehlike sınırları içinde olmadıktan sonra Bias akımını yükseltip daha fazla güç almak mümkünde . o zaman belki o yüksek ısıl değerlere çıkmak olası . 24 v besleme ile 0.47 direnç üzerinde 650 mV benim için yeterli . soğutucular tek kanal için 330 derinlik 165 boy 7.1 et kalınlığı kanat uzunluğu 55mm . Pass lab F6 üretimlerinden biraz daha büyük . Nelson amca 55 dereceyi aşmayın diye tembih etmiş ama Dıy severlerden dinleyen kim 8 Ohmda 70 Watt ı uzun süre gören var .Ama ben efendi olacağım söz dinleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Mayıs 2016; 10:30:39 >

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Nelson amca saçını değirmende ağırtmamış ,anlıyoruz da . Biz gariban adamlarıda düşünsün biraz

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör
    Trafoların maksimum güçte 50 dereceye kadar ısınabileceği ilginç bir bilgi...
    Ancak soğutucular şaseyi de yardımcı soğutma yüzeyleri olarak kullandığından bu değer biraz artabilir.

Termik macunları bence PC sektörünün üst düzey markalarından temin etmekte yarar var.

Bias ayarlarını yaparken el altında bir lazerli temassız infrared termometre olsa iyi olur.
    Üstadım termal macun olayı zaten bir muamma . Ben yıllarca Taiwan malı klasik beyaz renk olan kullanırım . PC ve Notebook dahil . Binlerce dolarlık cihazlarda da beyaz termal macun var . Aklım sırrım ermiyor bu işe

Bana şimdi birde laserli termal ölçer aldırtmayın Allahaşkına Elimde VC97 nin son iyi sağlıklı kalibre ettiğim termal ölçeri var .
    Kursun üstadım ben Emekli adamım zaten masa üstü matkabı aldık ,şemsiye kaçtı bir taraflara . vallahi maaşı yatırıyorum alet edevata . aç kalacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Nelson amca saçını değirmende ağırtmamış ,anlıyoruz da . Biz gariban adamlarıda düşünsün biraz

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

Boş zamanlarında DIY forumlarında meraklılara yardımcı olduğunu duyduğum Nelson Pass takdir ettiğim bir mühendis.

Takdir ettiğim diğer bir mühendis John Linsley Hood... Bugün dahi klasik olan tasarladığı devreleri köşeyi dönmek amacı ile kullanmayıp tüm amatörlerin yararlanması için Wireless World dergisinde yayınlamayı tercih etmişti. Nur içinde yatsın.

Şaka bir yana kesinlikle haklısınız Kursun üstadım . Dıyaudio forumuna katılıp arasıra problemlere yardımcı olan bir mütevazi mühendis . mail adresini verip konu hakkında veya elektronik üzerine her türlü yardımcı olacağını defalarca belirtir.
    sunum videolarını izledim ,inanılmaz mütevazi ve esprili bir insan .
    proje bitince fotoğraflayıp kendisine teşekkür edeceğim .
  • bir böyle insanlar faydalansın hem bende kayif alayım para kazanmakta bonusu olur diyen üstatlar var bir de şunun fiyatını ne kadar artırsamda bir an önce köşeyi dönsem diyenler var.tabiki bakınca her sektörde bu böyle ama bunun bir hobi olduğunu düşününce hangisi daha şık duruyor takdiri size bırakıyorum ben.
    Vallahi hocam DIY pahalı bir merak hobi ,hastalık adı ne koyarsanız koyun .Bu bir sektör ..
    son 20 yılda iyice zivanadan çıktı , rodyum kablolar ,altın konnektler ,teknoloji geliştikçe ekipmanlar malzemeler deli paraya satılmaya başlandı .
    35-40 yıl önce en kaliteli audio kondansatör turuncu renk Sprague gördüğümüz zaman Waoovvv derdik . şimdi burun kıvırıyoruz . (hala beğenirim ) şimdi yok ipek yok seramik derken fiyatlar aldı yürüdü
    cihazlara yansımasıda haliyle abartılı oluyor . Dünya küçüldü ,herkes herşeyi internet yoluyla alabiliyor veya bilgi sahibi oluyor 20 yıl önceki satış kapasiteleri şimdi dünyaya açılarak katlanarak büyüdü .

Öğrencilik yıllarımda 79 -82 fransiz ve ingiliz ,alman ,opparman lafayette ,elektor dergileri alırdım ,arkadaşlarla bakıp iç geçirirdik , çünkü Türkiyede malzeme yok ,yurtdışından satın alma gibi bir imkan yok , paran var olsa bile bulma olanağı yok . müzik sistemleri o zamanlar ya işçi permisi ile gelirdi veya illegal yolla . o da her istediğin olmazdı . ne geliyorsa onu alırdık .
    çok şey değişti
    dünya değişti .

• dünya maddiyata endekslendi abi olan biten bu.
    Kapitalist düzen . Çin de bile 80 milyon dolar milyoneri var . Lüksü öğrendiler
  • böyle 80 milyon dolar milyoneri falan iyi haber gibi görünüyor ama geri kalan 1.5 milyar ne olacak?neyse abi dağıtmayayım konunu.
  • Uğur üstadım kolay gelsin :) madem ustune çok eğiliyoruz. gümüş katkılı silikon termal macun kullanalım. bir şırıngalık örnek yeter sanırım. ki öneririm şahsen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Abi termal macuna para verme bende var kablo gönderirken onuda koyarım kutuya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafamdaki termal macun ile ilgili şehir efsanelerini yıktırdınız hepiniz Dostlar
  • hocam şaka değil ha.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Tamam Can üstadım ne yapalım binlerce lira veren 3gr lık termal macuna 40-50 liramı veremiyecek yani .
  • Kolay gelsin Uğur abi, besleme etkileyici..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.