Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
31
Favori
292.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar %10 nedir yaa :)) güldürdünüz valla..

%40 ın altında kuruluktan nefes alamazsınız. ağzınız burnunuz kurur. ideael nem oranı %50-60 arasındadır.
  • soranlar için söylüyorum. şimdi marka versem satıcı filan sanarsınız. bizim evimiz aşırı nemli idi. hersene küf silmekten ciğerlerim yandı. o günlerime yanarım yanarım. vallahi bu kadar etkili olduğunu bilsem bu nem alma cihazını çoktaaan alırdım. biz kasımda başlardık küf mücadelesine. sulandırılmış çamaşır suyunu püskürtürdüm. umarım hasta etmemiştir.

neyse ki zararsın neresinden dönsen kardır misali aldım uygun bir nem alma cihazı. gündüz odalarda birer ikişer saat gezdiriyoruz. sonra tam merkezdeki antremize gece 4 e ayarlayıp yatıyoruz. her sabah elimde çek çek ile camları silerdim az küflensin diye. aklıma gelince bile sinir oluyorum.

evet biraz sesi var ama insan unutuyor inanın. daha doğrusu hangi ses benim çocuğumun sağlından önemli olabilir ?

sürekli de çalışmıyor yani. o nemi suya çevirip tankına dolduruyor o suyu bir görseniz şaşırırsınız. nereseyde her gün veya bir buçuk günde 4 litrelik tank full doluyor.

özetle hangi marka olursa olsun. alın kurtulun napalım arkadaşlar evimiz böyle ise kışın biraz sabredip çalışıcaz ve bunu sağlıkla atlatıcaz. inanın evin havası değişti.

sorularınız varsa sorunuz.

• PM YAZAMIYORUM C.TEL ONAYI YOK MCNIGHT

skytech. tekzen internet ten 500 e almıştım. sadece nette varmış. nem günlük aldırıyoruz zaten. %75-80 den 55-60 lara kadar indirebiliyor. tavisye ederim hangi marka olsada evde çok fark edecektir.
  • Çamaşır kuruttuğum odada nem oluşuyor Toplama. Evim 4.kat pencereyi açınca nem gidiyor fakat kışın hava kirliliğinden evi is kokutuyor Toplama. Bir de akşam yemek yaptıktan sonra pencere açamadığım için evden nem gitmiyor. Çamaşır kuruttuğum odanın petekleri kapalı o yüzden pencere camına galvanizli 3mm metal panel koysam(pencereden soğuğu alıp üzerine gelen havadaki nemi yoğunlaştırması için) üzerine üfleyecek şekilde sessiz, hava akımı düşük 220v fan koysam. Üzerine üflenen havanın nemini üzerinde toplasa ve galvaniz panelin altını büküp oluk yapsam yoğunlaşan nemi dar ağızlı bir şişede toplasam etkili olur mu ? Nemlenmeyi azaltır mı ?

Nem alma cihazı sesinden dolayı rahatsız eder diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Çamaşır kuruttuğum odada nem oluşuyor Toplama. Evim 4.kat pencereyi açınca nem gidiyor fakat kışın hava kirliliğinden evi is kokutuyor Toplama. Bir de akşam yemek yaptıktan sonra pencere açamadığım için evden nem gitmiyor. Çamaşır kuruttuğum odanın petekleri kapalı o yüzden pencere camına galvanizli 3mm metal panel koysam(pencereden soğuğu alıp üzerine gelen havadaki nemi yoğunlaştırması için) üzerine üfleyecek şekilde sessiz, hava akımı düşük 220v fan koysam. Üzerine üflenen havanın nemini üzerinde toplasa ve galvaniz panelin altını büküp oluk yapsam yoğunlaşan nemi dar ağızlı bir şişede toplasam etkili olur mu ? Nemlenmeyi azaltır mı ?

valla bu konunun uzmanı değilim öncelikle ama, o metalin ortamdan daha soğuk olması gerekmiyormu nemi toplaması için ? durup dururken neden ortamdan daha soğuk olacak hadi pencereyi açtın soğudu yarım saat senin dediğin oldu sonra ısınacak nasıl olacak ? ben bilemedim. dahası o koyacın fan onu kurutmayacak mı hem elektrik parası verip hemde boşa kürek çekmiş olmaz mısın.

tabi şu da var ki bu malzemeler elinde varsa denemekten ne çıkar ? bize de bilgi paylaşmış olursun.

• blueice32 kullanıcısına yanıt
    Cam kendisi soğuk olduğu için zaten nemleniyor ıslanıyor. Metal parça da camla birlikte soğuyacak ortamdan soğuk olacak. Camı açmaya kapatmaya gerek yok.
    Fanın kurutma ihtimalini düşünmemiştim ama sıcak hava soğuk metale çarptığı zaman nemini bırakır diye düşündüm onu da deneyince göreceğim heralde bilgiyi de paylaşırım.
  • cama tam temas edeceğini bilmiyordum. o halde mutlaka terler tabi altına yapacağın oluk hafif eğimli olsun ve dediğin gibi dar ağızlı bir şişeye dolsun.

nacizane tavsiyem carrefour da 10 tl ye araç camlarına kayganlık veren yağmur kaydırıcı spreyler var ondan uygulasan çok iyi su toplar diye düşünüyorum :)

yeni bir ürün icat edermişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Çamaşır kuruttuğum odada nem oluşuyor Toplama. Evim 4.kat pencereyi açınca nem gidiyor fakat kışın hava kirliliğinden evi is kokutuyor Toplama. Bir de akşam yemek yaptıktan sonra pencere açamadığım için evden nem gitmiyor. Çamaşır kuruttuğum odanın petekleri kapalı o yüzden pencere camına galvanizli 3mm metal panel koysam(pencereden soğuğu alıp üzerine gelen havadaki nemi yoğunlaştırması için) üzerine üfleyecek şekilde sessiz, hava akımı düşük 220v fan koysam. Üzerine üflenen havanın nemini üzerinde toplasa ve galvaniz panelin altını büküp oluk yapsam yoğunlaşan nemi dar ağızlı bir şişede toplasam etkili olur mu ? Nemlenmeyi azaltır mı ?

Bu sene havalar çok soğuk olmadı ama geçen senenin en soğuk havalarında, mesela dışarda hava -10 derece falanken camlar sırıl sıklam ıslanmış ve bazı odalarda su mermerden aşağıya akmıştı. Öyle bir odada camdaki, mermerdeki ve yerdeki suyu sarı bezle toplayıp bir kovaya sıktım. Toplasan iki su bardağı etmez. Yani yarım litrenin altında. Ancak iki gün sonra yine mermerden su damlamaya başlıyor. Ancak çamaşır kuruttuğumda odanın nem düzeyi eski haline gelene kadar nem alma cihazını çalıştırdığımda çamaşırın tipine göre 2-4 litre su topluyor. Bence camdaki suyu çekmek çok verimli değil. Ayrıca bu sene havalar öyle -10 dereceye falan da düşmedi. Benim elim maharetli olsaydı camın iki uç köşesine nem ölçerli fan takardım. Biri hava girişi biri hava çıkışı için. Bu fanlar da çalışmadığı zaman hava akımını kapatacak. Piyasada çalışmadığı zaman hava akışını sağlam bir şekilde kesen bir fan bulamadım.

• Merhabalar;

"E bac 3850 e "nem alma makinesi sahibiyim.Benimde evladım var ve evdeki rutubetten çok kaygılı olarak baya bir araştırmaya girdim.Dış cephenin sıvanması , kimyasal boya ... çok şey denedim.sonunda bu makineyi almaya karar verdim.Kafamdaki soru işaretlerine yeteri kadar cevap bulamamam , Yüksek fiyatlı olduğu için ve giderlerimin çokluğu sebebi ile ikinci el almaya karar verdim.
    O kadar çok blgi kirliliği var ki yorum yapmaya korkuyor insan ,Ben her hangi bir yorum yapmak istemiyorum.Kafanızdada soru işareti olmaması için izmir içinde makinemi günlük kiralamak istiyorum.Evinizdeki değişimi gözleriniz ile görün ve kafanızda böyle bir soru işareti kalmasın.
    Eğer neden kiralıyor diye düşünen olabilir.
    AÇIKLAYAYIM
    2009 yılından beri bu konu ile ilgili yorumlar yapılıyor ve kesin bir sonuç elde edilememiş.
    Piyasada böyle bir boşluk var.
    İnsanlar benim gibi bu yüksek fiyatlar sebebi ile kuşkulu.
    Benim gibi evini satmayı düşünen insanlar olmuştur.Düzen bozmak kolay değil.
    Eğer ne kadar büyük bir sorundan kurtulacağınızı düşününce bu konuya kimse odaklanmasın.
    Aklınızda soru işareti kalmasın

* Ne kadar sesiz olduğu
    * Ne kadar güçlü olduğu
    * Kullanım kolaylığı
    * Evinizde oluşan nemi nasıl kuruttuğunu
    * Enerji sarfiyatını 1 ay denemeniz gerekmekte olduğu için kafanızda soru işareti olabilir.samimiyetime güvenen olur ise cevaplarım.
    * Diğer marka ve modeller ile ilgili bir yorum yapamam çünkü bunun kullanıcısıyım.

Tel : 05300400371

• Merhabalar .

Kisin evde camasir kurutmamiz sebebi ile evin ara holunde ozellikle dis kapiya yakin bolgelerde asiri nem olusmakta idi . Ayrica banyo da kurutma makinemiz var lakin kurutma makinesini calistirinca da banyoda ayrica banyonun kapisi aciksa evde nem orani yukselmekte idi . Bunun yaninda her camasiri kurutma makinasina koyamamak gibi bir dezavantajda var . B sinifi kurutma makinasi bu arada cok elektrik sarfiyati var.

Neyse bir nem alma makinasi aldim eve dün . Cikarttim kutudan aksam 7 gibi salona koydum deneme yapmak icin . Salonda cihazi baglarken %69 %70 Arasinda degisen bir nem araligi vardi . Salon 20 mt2 bu arada . Saat 7 den saat 10 a kadar salondaki nem oranini %60 a cekmeyi basardi ama daha asagi dusuremedi . Muhtemelen 6-7 saat kesintisiz calissa düşürebilir diye dusunuyorum . Bunun yaninda kesinlikle net olarak soyleyebilirimki odadaki havanin durumu diger odalara göre olumlu anlamda fark etti . Ha bu araada haznesinde ölçmedim ama yarim litreden biraz fazla su birikti .

Asil satin alma amacim olan evde camasir kuruturken olusan rutubeti giderebilmesi icinde ise yaramasini ummaktayim . Yine de cihazin pahaliya satildigini düşünmekteyim .

Marka model yazmadimki insanlar farkli cikarimlar yapmasinlar .
     Nem Alma Cihazı Tavsiye Nem Alma Cihazı Tavsiye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada merak edenler için söylüyorum. benim yaklaşık hesaplarıma göre benim cihaz 0,12-TL/saat yakmakta.

ortalama günde 8 saat çalışsa günlük bana maliyeti 1,00-TL civarında ki bua aylık faturama ortalama 30 TL yansıyor.

Edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 23 Şubat 2018; 21:30:51 >
  • nem alma cihazı konusunda bence en detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

https://tr.trotec.com/uygulamalar/genel-bakis/nem-alma/
  • Nem alma cihazı denildiğinde dünyada Türkiyenin gururu olan Amerika merkezli Enerama gelmektedir. Nem alma konusunda sistem geliştiren Enerama, Microsoft dahi bir çok firmaya kurulum yapmıştır. Eneremanın en önemli ürünü olan Dragon İklimlendirme Sistemleri, benzersiz teknolojisi ile özellikle geniş alanlar için geliştirilmiş en ileri nem kontrol sistemidir. Yüksek verimlilikte, tam otomatik ana ünite ve terminallerden oluşmakta, tercihli ısıtıcı ve / veya soğutucu üniteleri, uzaktan kontrol sistemi ile alternatifli olarak sunulabilmektedir.

Seralar, Hastaneler, Ilaç Depolari, Tavuk Çiftlikleri, Kuru Yemis Depolari ve benzeri gibi uygulamalarda kullanilmaktadir.

• Geniş alanlara sahip ortamlarda nemi kontrol etmek,

• Homojen ortam havası yönetimi ve kontrolü,

• Mükemmel hava filtreleme, temizleme, dezenfekte,

• Kimyasalsız Botrytis, Fungus önleme,

• İdeal ürün yetiştirme ortamı,

• Ortamdaki suyu geri kazanarak su elde etme,

• CO2 kullanımda tasarruf,

• Enerjide %70 e kadar tasarruf,

• Bağımsız bölgeler için ayrı ayrı, nem, ısı, oksijen takip ve kontrol,

• Network üzerinden takip ve yönetim,

Nem alma & Nem Kontrol Sistemleri | Enerama Çevre Teknolojileri
    Dragon İklimlendirme Sistemleri
    https://www.enerama.com.tr/1&dragon-iklimlendirme-sistemleri.html

• Merhaba kardeşim bir oda için düşünüyorsan sana şu sitede ki
    www.trotec24.com.tr
    Trotec Türkiye | Nem Alma Cihazları | Hava Temizleme Cihazları
    https://www.trotec24.com.tr/makineler/ne...m-alicilar

40 E modelini önerebilirim. 15-25 metrekare arası bir alan için süper bir cihaz, alacaksan sessiz bir model seçmelisin. Bana göre bu model sana uygun ama sen bilirsin.

• Arkadaşlar 10 metre kare ufak bir odam var. Ne tür bir cihaz önerirsiniz?
  • Ters dubleks te oturmaktayım
    alt katım açık mutfak ile beraber yaklaşık 70 m2 alana sahip ve aşırı derece de nem olmakta
    trotec TTk 95 veya trotec TTK 96 modelini önerdiler
    kullanan veya yönlendirme yapacak olan arkadaşlar var ise
    değerli görüşlerinizi bekliyorum
    şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpkiss

Ters dubleks te oturmaktayım
    alt katım açık mutfak ile beraber yaklaşık 70 m2 alana sahip ve aşırı derece de nem olmakta
    trotec TTk 95 veya trotec TTK 96 modelini önerdiler
    kullanan veya yönlendirme yapacak olan arkadaşlar var ise
    değerli görüşlerinizi bekliyorum
    şimdiden teşekkürler.
    Merhabalar. Bizzat kullanmadım ancak,üreticinin verilerine göre bir yorum yapmak gerekirse TTK95E modeli, TTK96E Modelinden daha özellikli görünüyor.

Örneğin 95'te 5.3 litre hazne var
    96'da 3 litre. 2 katına yakın. Bu daha az sıklıkta hazneyi boşaltma gereksinimi duymanız demek.

Nem alma kapasiteleri aynı,birbirine üstünlüğü yok.

Hava debisi 95'de 200m3/saat , 96'da 210m3/saat ki,bu 10m3 saatlik bazda çok büyük bir fark değil.

95'de +Swing özelliği mevcut.

95'in tüketim olarak 140W fazla tüketimi var.(600W)

Şahsi fikrimce ben,95 modelini tercih ederdim. Ancak özellikten ziyade tüketim önemli ise 460W tüketimi ile 96 modeli daha caziptir.

Saygılarımla...

• 1 yıl önce alman malı almıştım. trabzon da evde Turboda 10 saatte 5 litre su topluyor, tank doluyor. 370W yakıyor. yani su tahliyeyi harici bağlayıp 7 24 çalıştırsam anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar. Bizzat kullanmadım ancak,üreticinin verilerine göre bir yorum yapmak gerekirse TTK95E modeli, TTK96E Modelinden daha özellikli görünüyor.

Örneğin 95'te 5.3 litre hazne var
    96'da 3 litre. 2 katına yakın. Bu daha az sıklıkta hazneyi boşaltma gereksinimi duymanız demek.

Nem alma kapasiteleri aynı,birbirine üstünlüğü yok.

Hava debisi 95'de 200m3/saat , 96'da 210m3/saat ki,bu 10m3 saatlik bazda çok büyük bir fark değil.

95'de +Swing özelliği mevcut.

95'in tüketim olarak 140W fazla tüketimi var.(600W)

Şahsi fikrimce ben,95 modelini tercih ederdim. Ancak özellikten ziyade tüketim önemli ise 460W tüketimi ile 96 modeli daha caziptir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    95 E den yana benim kararım fakat çalışırken ses olayı hakkında bir kaç yorum gördüm
    ikisininde çalışırken ki ses desibeli aynı gibi bir farkı var mıdır acaba.
    ilave olarakta hazne yerine direkt suyu dışarı gidere vs. bağlatabiliyor muyuz.
    şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharpkiss

Merhaba
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    95 E den yana benim kararım fakat çalışırken ses olayı hakkında bir kaç yorum gördüm
    ikisininde çalışırken ki ses desibeli aynı gibi bir farkı var mıdır acaba.
    ilave olarakta hazne yerine direkt suyu dışarı gidere vs. bağlatabiliyor muyuz.
    şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Rica ederim. 95E,5 desibel daha az sesli görünmekte.

Özellik listesinde "Harici yoğuşma için hortum bağlantısı" diyor ancak sanırım bu konuyla alakalı değil. Ekstrem çözümlerle bu sağlanabilir ancak,çoğu portatif klimada olduğu gibi suyu dışarı verme özelliğinin olmadığını düşünüyorum.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.