Şimdi Ara

NEO4-k8n sli platinium&Diamond (7100) 219 Bug Çözüldü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
3.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xmsmmgr

quote:

Orjinalden alıntı: kaptan666

1)- HTT 1x ile ram böleni olmadan 300 FSB a kadar boot edebilirsin. Ancak bunun için mem ayararına hiç dokunmamalısın. Yani herşey auto olacak. Bir denersen ve böyle olup olmadığını söylersen sevinirim.

Dostum bunu yapamam.. Neden dersen benim ramlar memory autoda zannedersem 2,5 3 3 8 de falan calisir..

2,5 3 4 8 yapmadan hayatta 250 den yukariya cikmaz...

ramlarin illa 3 4 4 5 seklinde falan yapmaliyim ki 270-280fsb falan yapayim!

Tamam aslında sorun yok. TWR,TWRT ve 1:1 oranına dokuma yeter. Bunlar haricinde değiştirince de oluyor. Bir 275, 1XHTT, 8xMulti denermisin. 5.6 ile biostan olurmu bilmem ama olması lazım. Yada açamadığın bir hız bul mesela 252Mhz FSB. Bu ayara tekrar ayarla ve HTT1X ile dene. Buda olup biteni gösterir.

Bu 1. madde cok önemli değil ama mümkünse 2. madde ile ne olduğunu söylersen sevinirim.

• Dostum insallah yarin devam ederiz..

Sabah 7 de kalkicam..

Simdilik byes.
  • Acıkcası windows dan oveclock yapmak bana ters , bios candır bios rulazz vb...

mutlak suretle bi yolu vardır biosdan clock yapmanın....

ben neo4 1.2 kullanıyorum 1.3 ve 1.4 ünü denemedim cünkü yazılımsal mod içerdiklerinden (yada ben öle biliyorum). mesela voltaj vb.. zamazingoları degişmedi....

1.2 için söyliyebilecegim. normal şartlarda bu biosun 1.2 degilde 1.0 olarak adlandırılması gerektigidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmsmmgr

Dostum insallah yarin devam ederiz..

Sabah 7 de kalkicam..

Simdilik byes.

Byes. Umarım rüyanda aksakallı dede grlirde bi yol yordam söyler. İşimiz dedelere kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exelansları

Acıkcası windows dan oveclock yapmak bana ters , bios candır bios rulazz vb...

mutlak suretle bi yolu vardır biosdan clock yapmanın....

ben neo4 1.2 kullanıyorum 1.3 ve 1.4 ünü denemedim cünkü yazılımsal mod içerdiklerinden (yada ben öle biliyorum). mesela voltaj vb.. zamazingoları degişmedi....

1.2 için söyliyebilecegim. normal şartlarda bu biosun 1.2 degilde 1.0 olarak adlandırılması gerektigidir.

Biostan overclock rulezz. Katılıyorum. Ancak NEO4 non-SLI CBBID ile bizim yaşadığımız sorun olmayabilir yada sendeki eski CPU dur, bu sebeple rahatca biosta takılıyorsundur ama bu bizim için lüks kaçıyor biraz. Soft OC ye bazen zorunlu kalıyoruz. Ayrıca sizinki gibi 1.69 V falanda veremiyoz. Yani şanslısın.

Bios olayına gelince 1.3 Official oldu galiba onu deneyebilirsin. Bazıları daha iyi OC yapığını ama performansın 1.2 kadar olmadığını söylüyor. Denersen eğer burada paylaşırsan güzel olur. Bu arada biliyorsundur belki ama yinede okuyanklara bilgi olsun, Biosu başarı ile flashlayıp açtıktan sonra button ile reset atıp, sistemi kapatıp-fişi çekip 1 dakka beklemek ve load default settings demek gerekiyor. Bazı ayarlar ancak bu işlemlerden sonra aktive oluyor yada düzgün çalışıyor.

Şimdilik benden de bu kadar. Ben mavi sakallı dedeyi rüyamda görmek istiyom.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaptan666

Biostan overclock rulezz. Katılıyorum. Ancak NEO4 non-SLI CBBID ile bizim yaşadığımız sorun olmayabilir yada sendeki eski CPU dur, bu sebeple rahatca biosta takılıyorsundur ama bu bizim için lüks kaçıyor biraz. Soft OC ye bazen zorunlu kalıyoruz. Ayrıca sizinki gibi 1.69 V falanda veremiyoz. Yani şanslısın.

Şimdilik benden de bu kadar. Ben mavi sakallı dedeyi rüyamda görmek istiyom.

thenumberofthebeast olm bizsenle ayrı dünyaların adamıyızzz

sen soft ben bios takılıyoz
    sen mavi sakallı dede istiyon ben angelina ve avril i aynı yatakka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exelansları -- 11 Mayıs 2005, 2:08:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Exelansları

thenumberofthebeast olm bizsenle ayrı dünyaların adamıyızzz sen soft ben bios takılıyoz
    sen mavi sakallı dede istiyon ben angelina ve avril i aynı yatakka

• Eger bir cozum varsa ve bulsak cok iyi olacak...
    Ben dun aksam kizip DFI siparisi vermeye karar verdim vede gul gibi ddr550 leri 200fsb 2T ayar ile kullanmaya basladim.
    Simdi DFI sahibi olsanda venice, sandiago islemcin problem cikartabilir RAMlerde denilince iyice umitsizlendim..
    Su MSI forumlarini birazda ben kurcalayayim, bakalim ne cikacak...
  • neo2 1.8 bios ile ilgili soyle bir post buldum:
    Bios yuklendikten sonra oyun performanslarinin dustugu, periyodik durmalarin oldugu, sesin kotulestiginden bahsediyor. Sorun bios 1.5 e donunce duzeliyormus.
    Tahminimce nforce driverlarini kaldirip, tekrar kurmak bu tur seyleri cozebilir. Bazen boyle okuzlukler oluyor..

quote:

Upgraded to 1.8 last night, reset to CMOS defaults, then setup as it was setup before with 1.5, fired up a few games and noticed that all games slow to a halt periodically and the sound goes bad. Games I tried include HL2, Far Cry, Lock On, Nascar 2003.

Downgrading back to 1.5 solved the problem.

Anyone else had this?

Bende herhalde 1.37b bios a donecegim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 11 Mayıs 2005, 15:23:10 >
  • Hocam benim bahsettiklerimden bir arkadaş ASUS Mobo ile deneyerek birşeyler bulmuş. Görmemişseniz bir incelemenizi şiddetle öneriyorum.

HTT PROBLEMİ VE MSI:
    http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=79534.0

Arkadaş Post olayına odaklanmış. Birde venice ile mem test olayı var ki bu durumda 2T li mem testlerde sorun çıktığından bahsediliyor.

MEM PROBLEMİ NF4-VENİCE+CBBID

http://www.rhcf.com/sis-bin/ultimatebb.cgi/topic/21/204.html
    Bu arada hatunda baya iyiymiş. Tam da CPU-Z i açacak yer bulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan666 -- 11 Mayıs 2005, 17:20:14 >

• Eveeeet,
    Az once mem. modullerinden birini cikarttim ve tek 512Mb modul olarak makinayi actim.

250FSB de superpi 32M bitti.

simdi 275 ve 300 fsb de deneyecegim..
    ayrica 200 fsb de 2-4-4-5, 2-3-3-5 gibi kombinasyonlarda deneyecegim.

Anlasilan neo2 benim dual ler ile uyuımsuz cikti
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzzqzzz

Eveeeet,
    Az once mem. modullerinden birini cikarttim ve tek 512Mb modul olarak makinayi actim.

250FSB de superpi 32M bitti.

simdi 275 ve 300 fsb de deneyecegim..
    ayrica 200 fsb de 2-4-4-5, 2-3-3-5 gibi kombinasyonlarda deneyecegim.

Anlasilan neo2 benim dual ler ile uyuımsuz cikti

Neo2 lerde OC sorunu yok wiinielerle. Sadece sıcaklık.Hocam V1.6 dan herkez mutlu aslında, sıcaklık ölçümü hariç. 1.8 ile bir sıcaklıkları kontrol et, 1.8 ile mutlu olamassan 1.6 ya geri dön.

Bir de nforce driverları olduğu gibi unistall et, sonra tekar yükle. 1.8 sorunu windows kaynaklıymış gibi duruyor. Bir de MSI da bir topik var bu konuyla ilgili onu da oku belki bir fikir verir.

Kolay gelsin.

• Ugrasmaya degmez..
    Ya moboyu yada RAMi degistirmem lazim bu sebepten
    DFI kararimi kesinlestirdim..

1.8 bios u tavsiye ederim, eger yavaslama olursa driverlar kaldirip tekrar yukleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 12 Mayıs 2005, 9:01:39 >
  • 1.36b
  • quote:

Ugrasmaya degmez..
    Ya moboyu yada RAMi degistirmem lazim bu sebepten
    DFI kararimi kesinlestirdim..

1.8 bios u tavsiye ederim, eger yavaslama olursa driverlar kaldirip tekrar yukleyin.

Hocam NEO2 gayet güzel aslında. O/C sorunu çıkartmıyor ve Vcore değerleri falan da iyi. 1.8 biosu da herkez beğenmiş, sıcaklık vs problemlerinden dolayı. Senin alet O/C olmuyorsa ram timingleri falan da kasmışsan işlemci takoz olabilir çünki o kart limitine getirecek performansa sahip. DFI bişey değiştirmez yani.
    Diğer sistem bileşnlerine bak ister. Ayrıca MSI ın mobolarından şu an için Venice ve Sandiego yu official olarak tek destekleyen mainboard bunu da unutma. NEO4 ler daha kesinleşmedi test ediyorlarmış.

• Elimde yeni revizyon neo4 ultra var(ama rev nosu:1 olarak geçiyor)

1.2 de CBBID 3200+ işlemcimde ht4 te sorun yapıyordu ht3x te 250 üstü fsb ye ckılmıyor elımde ddr500 ram var

1.3 sürümünde ise aynı sorunlar devam ediyor...

1.4 sürümü dual core cpu desteği var ama o/c çok kısır....
  • Hocam O.C ile dert yok..
    Sana durumu soyle ozetliyeyim,
    Herseyi default yapsam ve sadece RAM in timingleri ile oynasam bile (cok az oynadim diyelim) yinede prime95 32M de takiliyor.
    Bu arada RAMlerde ddr550..
    Halbuki RAMleri dual degilde single kullaninca olay biraz degisiyor..
    Forumda baska bir arkadasta boyle bir seyden bahsetmisti; Baska boardda guzel sonuc veren RAM, neo2de default dan baska ayarlarda sorun cikartmis..
    Bazi ram chipleri ile sorunu olabilir neo2 nin.
    Yada benim sansizligim olabilir...

Ayrica neo2, neo4 kullanicilarin dikkat etmesi gereken onemli bir husus var; PSU..
    MSI forumlarinda dolasirsaniz PSU nuzun 12V cikisinin 20A den fazla olmasini oneriyorlar. 20A altini veren PSUlarda eger makinaya cok cihaz bagli ise sorunlar cikabiliyormus, makinanin stabil ligi bozuluyormus...
  • quote:

Hocam O.C ile dert yok..
    Sana durumu soyle ozetliyeyim,
    Herseyi default yapsam ve sadece RAM in timingleri ile oynasam bile (cok az oynadim diyelim) yinede prime95 32M de takiliyor.
    Bu arada RAMlerde ddr550..
    Halbuki RAMleri dual degilde single kullaninca olay biraz degisiyor..
    Forumda baska bir arkadasta boyle bir seyden bahsetmisti; Baska boardda guzel sonuc veren RAM, neo2de default dan baska ayarlarda sorun cikartmis..
    Bazi ram chipleri ile sorunu olabilir neo2 nin.
    Yada benim sansizligim olabilir...

Ayrica neo2, neo4 kullanicilarin dikkat etmesi gereken onemli bir husus var; PSU..
    MSI forumlarinda dolasirsaniz PSU nuzun 12V cikisinin 20A den fazla olmasini oneriyorlar. 20A altini veren PSUlarda eger makinaya cok cihaz bagli ise sorunlar cikabiliyormus, makinanin stabil ligi bozuluyormus...

Hocam Neo2 de 1&2 nolu ram slotlarında sorun var diyorlardı. 3&4 Ü dene. CD-ROM çalışmıyo diyorsun adam PSU' un az yada PSU' n ne diye otomatikman soruyor. 15A@12V veren bir PSU ile (300W) 9800Pro@440/700+AMD3000+NEO gayet güzel çalışoyor. OC bile oluyor. 18A@12V den sonrası yalan bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

Elimde yeni revizyon neo4 ultra var(ama rev nosu:1 olarak geçiyor)

1.2 de CBBID 3200+ işlemcimde ht4 te sorun yapıyordu ht3x te 250 üstü fsb ye ckılmıyor elımde ddr500 ram var

1.3 sürümünde ise aynı sorunlar devam ediyor...

1.4 sürümü dual core cpu desteği var ama o/c çok kısır....

Cevap yazdığın için çok sağ ol FunKsTaR.

Ultralada da bu sorunun olduğunu bilmiyordum açıkcası. Genelde bu sorundan yakınanlar SLI' li olduğundan olabilir, yada MSI 1.1 rev ile NEO4 non-SLI yide bozmayı başardı.

Son bioslar OC açısından çok kötü gerçekten ve çözüm de yoktu. Yalnız merak ettiğim HTT sorununda iyileşme varmıydı 1.41'de yoksa aynı problemler+oc sorunu şeklinde katlanarak mı geliyordu? (Gerçi yüksek FPS yapamadığı için HTT olayını gözlemleyememiş olabilirsin ancak en azından HTT4x de iyileşme olayını belki gözlemlemişsindir.)

Son olarak 1T ile çalışırken, PCMARK yada memtest 260 FPS ler civarında göçmesi gibi bir durum gözlemledin mi?

Herşey için şimdiden sağ ol.

• Ilk denediklerimden biri 1&2 yerine 3&4 denemekti,
    3&4 daha kotu cikti..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.