Şimdi Ara

NEO4-k8n sli platinium&Diamond (7100) 219 Bug Çözüldü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zzzqzzz

Hocam O.C ile dert yok..
    Sana durumu soyle ozetliyeyim,
    Herseyi default yapsam ve sadece RAM in timingleri ile oynasam bile (cok az oynadim diyelim) yinede prime95 32M de takiliyor.
    Bu arada RAMlerde ddr550..
    Halbuki RAMleri dual degilde single kullaninca olay biraz degisiyor..
    Forumda baska bir arkadasta boyle bir seyden bahsetmisti; Baska boardda guzel sonuc veren RAM, neo2de default dan baska ayarlarda sorun cikartmis..
    Bazi ram chipleri ile sorunu olabilir neo2 nin.
    Yada benim sansizligim olabilir...

Ayrica neo2, neo4 kullanicilarin dikkat etmesi gereken onemli bir husus var; PSU..
    MSI forumlarinda dolasirsaniz PSU nuzun 12V cikisinin 20A den fazla olmasini oneriyorlar. 20A altini veren PSUlarda eger makinaya cok cihaz bagli ise sorunlar cikabiliyormus, makinanin stabil ligi bozuluyormus...

dostlar başka topiclerde de belirttiğim üzre bndeki MSI K8N SLI'da o/c da problem yaşıyorum,
    sizlerinde dediği gibi biostan o/c yapınca çakılmasına rağmen, xp'de clockgen ile çok daha fazla o/c'da stabil oluo

şöyleki:
    işlemcim 3000 s939, eski neo2 anakarttla max 2600mhz yapmıştı(kodu epbw),
    ekran kartı: msi 6600gt(psu ile ilgili bir sorun oldğunu düşündğm için yazdm)
    bilgisayarda 3tane optik okuyucu takılı(2dvd writer, bir cd writer)

bios'tan 240*9 yaptığım zaman bile ki ramlerin timinglerini filan herşeyini düşüryrm, 2t ye çekiorm,
    biosu kaydediğ çıkıyrm win açılıyor, hiç bir problem yok, ancak diyelimki bilg kapattm,
    bir daha açılmıyor, monitöre görüntü gelmiyor

bnde arkadaki psu powerindan bi kaç kere kapatıp açtım, şaşırtıcı ama snra hiç bir şey yokmuş gibi açıldı,
    tekrar yeniden başlattım, açılmadı, yine aynen arkadan bi kaç kere tuşu kapatıp açtım düzeldi,
    sanırım psu(everpower 400watt) ile ilgili bir problem ama windowsta rahat rahat bu anakart ile 260*9 yapıp super pi 32m tamamlayabiliyrm 1,55v. ile,
    yani xp'den rahatça o/c olan ved e saatlerce kullandğm bilgisayar, biostan o/c yapınca birinci kez açılıyor ancak daha snra açılmıyor...

bu arada ht'yi 3x, hatta 1x e kadar düşürüyrm(neo2 de 4x de 250*9:2250mhz de sorunsuzdu),
    ram leride 3-5-5-8(2T)ye kadar alıyorum ki neo 2 de 3-4-4-5(1T) idi 250*9:2250mhz de...

bundan önceki neo2 ve 9800pro@xt ikilisi ile 1,50v ile günlük 2250mhz(250*9) de kullanabiliyrdm ama dediğim gibi,
    bu msi sli modeli ile max 230fsb de her seferinde açabiliyrm, psu yu değiştirip deneyeceiğim salı günü neticeyi yazarm ama sanırım
    bu anakartlar arkadaşların da belirttiği gibi sıkı psu lar istiyolar(pro@xt ile bi kaç kere güç kablosu takılı değil uyarısı vermişti)

bu kadar kafanızı ağrıttıktan snra şunu soracağım:
    msi k8n sli için en stabil bios sürümü hangisi arkadaşlar???

• bu kadar yazıdan anlaşılan K8N SLI MSI alınmazmışş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

bu kadar yazıdan anlaşılan K8N SLI MSI alınmazmışş...

snde amma anlayışlıymışsın beaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

bu kadar yazıdan anlaşılan K8N SLI MSI alınmazmışş...

sırf üzerindeki optik ve koaksiyel ses çıkışı bulunan 7+1 creative 24bit entegre ses kartı bile extreme bi özellk diğer kartlara göre,
    ki burada daha iyi çözüm önerileri arıyoruz, ben board'dan memnunum, xp'den o/c yapıo olmak dokunmuyo, ama biosdan da yapabilseydik
    daha iyi olurdu

hele bi salı olsun 480watt'lık psu'm gelsin, göreces bakalım, anakrtta mı var bi şey yoksa, psu'da mı

• quote:

Orjinalden alıntı: haccker

şşş errr!!!!!!!!!!!!!!

erligini bil!!!!!!!!!!!!!!!!!!

snde amma anlayışlıymışsın

(bana ne yazıcaksın dostum çok merak ediyorum)
  • birrazz sert oldu sanırım!

arkadaşım yenısın öle kesin ve alaycı cvp lar verme burası ciddi bir forum
  • quote:

Orjinalden alıntı: haccker

birrazz sert oldu sanırım!

arkadaşım yenısın öle kesin ve alaycı cvp lar verme burası ciddi bir forum

ne güzel bir erdemdir ya, insanın haatsını bilp de telafi etmesi,
    tebrik ederim dostum, çoğunluğun yaptığı gibi;
    haksız oldğn halde gereksiz münakaşaya girmek yerine seçkin bir tavır sergilediğin için

bu arada alkış bulamadım, şapka çıkardım, onala yetinirsin umarım dostum

• @HeLLaNGeL

PSU bazı ğroblemlerini çözecektir, O/C kapasiteni arttıracaktır. Bu veya bunun gibi getirileri mutlaka olacaktır ama üzülerek söylüyorum ki biostan O/C yaptığında sistemi açılır duruma getirmeyecektir çünki harika ramlar enermax, vantec gibi uç noktada PSU ile de bu sorun yaşanıyor.

Windowstan çıkabildiğin maks FSB ve ram hızına çıkınca 1T timingi ile PCMARK04 hata veriyor mu mem testinde, yada memtest86da olabilir?
  • Bende yeni gelismeler var; dun aksam kasadan 3 tane fan soktum ve makinanin stabilligi biraz artti... Tum testleri yapacak kadar vakit bulamadigim icin kesin yazamiyorum...
    Belki bu aksam kesin testleri yaparim...

Bu arada Hellangel sakin PSU 480W diye atlama, mutlaka 12V un amper degerine bak..
  • Bu arada makinanizin PSU nuzza yukunu kabaca hesaplamak istiyorsaniz asagidaki tabolaya bir bakin..

Ayrica konu ile daha ayritili bilgi icin;
    http://www.bleedinedge.com/guides/psu_select/psu_select_04.html
    http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=72160.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 13 Mayıs 2005, 10:38:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaptan666

@HeLLaNGeL

PSU bazı ğroblemlerini çözecektir, O/C kapasiteni arttıracaktır. Bu veya bunun gibi getirileri mutlaka olacaktır ama üzülerek söylüyorum ki biostan O/C yaptığında sistemi açılır duruma getirmeyecektir çünki harika ramlar enermax, vantec gibi uç noktada PSU ile de bu sorun yaşanıyor.

Windowstan çıkabildiğin maks FSB ve ram hızına çıkınca 1T timingi ile PCMARK04 hata veriyor mu mem testinde, yada memtest86da olabilir?

dostum akşama deneyeceğim dediğin şekilde,
    hd değiştirdim hiç bi şey kurmadım daha,
    samsung 160gb*2 sata aldım, raid yaptım, bilg uçuyo bea

• quote:

Orjinalden alıntı: zzzqzzz

Bende yeni gelismeler var; dun aksam kasadan 3 tane fan soktum ve makinanin stabilligi biraz artti... Tum testleri yapacak kadar vakit bulamadigim icin kesin yazamiyorum...
    Belki bu aksam kesin testleri yaparim...

Bu arada Hellangel sakin PSU 480W diye atlama, mutlaka 12V un amper degerine bak..

walla dostum tt 480watt alıcam sanırım +12v:18A, ya da tagan 380(480deil dikkatli bakın)watt alıcam ki
    bundan +12v:22A götünüyo,

ikisi de ikinci el olucak sıfırına para vemecicem şu an çnkü,
    thermaltake 480watt:100ytl, tagan 380watt:75ytl...

sizce hangisini seçmeliyim dostlar,
    tagan 480watt demeyn onu 2.el bulamadım

• 1.4 te 215 yapabildim fsb yı heh üstünü ne 4x te ne 3x nede 2x hatta 1x te bıle yemıo......İyice uçmuş düzelticez diye dahada bozmuşlar yahu

Birde rebelsheavenda ıncelemelerde baktımda CBBID kodlarındakı sorunlar kalkmıs veniceler ile....venice alamıcam şimdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren -- 13 Mayıs 2005, 12:41:56 >
  • @ HeLLaNGeL
    Termaltake alma o kesin. Daha detaylı bilgi için formları araştırmalısın ancak 380W tagan işini görmeyebilir. X800XT, 9800 pro, 6800 falan gibi bir ekran kartıyla göçebilir. Bende 300W PSU var ama x800 R430 var en az enerji isteyen kart ondan idare ediyo.

@FunKsTaR
    O biosun SLI karşılığı galiba V1.31. Alet 220 üzeri açmadığı gibi windowstan da O/C olamıyo.
    Belkide bu sorunun büyüdüğünü görürler ve tam tersini yaparlar.
  • belkide heh
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeLLaNGeL

dostum akşama deneyeceğim dediğin şekilde,
    hd değiştirdim hiç bi şey kurmadım daha,
    samsung 160gb*2 sata aldım, raid yaptım, bilg uçuyo bea

İyi uçuşlar, denemelerini bekliyorum. Bakalım ne çıkacak.
  • 1T sorunumu cözdüm zannetim ama çözememişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan666 -- 13 Mayıs 2005, 22:29:43 >
  • quote:

1T sorunumu cözdüm zannetim ama çözememişim

2T bunlar ne oluyorr

bende 1 T de kullaniyoruom ..hangisinde kullanmak daha verimli neden ?
  • Tabiki 1T daha perf. Ama ben malesef sorun yaşıyorum. Sende sorun yoksa devam.
  • quote:

@ HeLLaNGeL
    Termaltake alma o kesin. Daha detaylı bilgi için formları araştırmalısın ancak 380W tagan işini görmeyebilir. X800XT, 9800 pro, 6800 falan gibi bir ekran kartıyla göçebilir. Bende 300W PSU var ama x800 R430 var en az enerji isteyen kart ondan idare ediyo.

@FunKsTaR
    O biosun SLI karşılığı galiba V1.31. Alet 220 üzeri açmadığı gibi windowstan da O/C olamıyo.
    Belkide bu sorunun büyüdüğünü görürler ve tam tersini yaparlar.

ekran kartım msi nx6600gt pci-e,
    bundan önceki 9800pro@xt ve neo2 ikilisi ile hiç bir sorun yok gibiydi
    400watt lık everpoweer da, ancak şunu belirtmlym ki bir kaç kere,
    güç kablosu takılı deil dediği oldu yani açıkçası,
    daha snra sli platinium ve 6600gt ye geçince de biosdan o/c yapınca
    açılma, ama kapandıktan snra açılmama gibi problemler yaptı,
    demekki bnm psu da da bi problem var dedm bnde
    umarım yrn bir gün iyi bi psu ile deneyecğm

bu arada ben 230fsb 4x 1t de 3-4-4-5 sorunsuz açabiliyrm @kaptan666

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.