Şimdi Ara

Neon hakkında bu maddenin ismi nedir yardımcı olabilirmisiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamın biri çişle yapıordu hatta videosu vardı o daha çok parlıodu içecekte filan değil şişe değiştiklerinide sanmıyorum çünkü böyle videolar çok videoda hepsindede aynı şeyi yapıorlar
  • cok enteresan bır vıdeo bende ızlemıstım yapmak ıstedım ama malzemelerı alıp denemden ole kaldı arkadaslar denemıs fakat yapabılen daha cıkmamıs malzemelerde farklılık olabılır denemeye devam edın bence
  • Ben sodada sanıyorum problemi , içeceğin farkedeceğini sanmıyorum. Hafta sonu falan bide birayla deniycem bakalım. Belki farkeder
  • quote:

Orjinalden alıntı: UluMemo

Yanlız yorumları okuduysanız denyenler olmuş ve işe yaramamış. Çoğu kişi orda şişenin değiştirildiğini filan yazmış.

buna benzer biseyi balıkcılarda kullanıyor kardes yani yalan degil var böyle bisey
  • quote:

Orjinalden alıntı: eXtreme.TR

quote:

Yanlız yorumları okuduysanız denyenler olmuş ve işe yaramamış. Çoğu kişi orda şişenin değiştirildiğini filan yazmış.

buna benzer biseyi balıkcılarda kullanıyor kardes yani yalan degil var böyle bisey

Balıkçılarmı
    Ne amaçla kullanıyolar ki,kesinlikle zehirli bi madde bu

• ben biraz araştırdım ve malzemelerin bulanabileceği yerleri buldum gibi

Hidrojen peroksit (H2O2) soluk mavi renkte; sulandırıldığında ise renksiz hale gelen bir bileşiktir. Hidrojen peroksitin akmazlık değeri, sudan daha yüksektir. Çok güçsüz bir asit olan bileşik; özellikle kâğıt sanayinde kâğıtlara beyaz renk vermek için üretilmektedir.matbacılar bilir herhalde ben genede bi soracam

soda powder(soda tozu) baharatçılarda bulunuyormuş ancak karbonat tozu ile çok karıştırılıyor.

son olarak gazlı herhangi bir içecek onuda mahallenizin kötü bakkalından temin edebilirsiniz ben frukao alıcam soğuk soğuk deniyelim bakalım olacak mı ?

ve size bi kıyak daha o suyu yapmanın başka ve basit yolunuda buldum buyrun size video

http://www.akilli.tv/video/51887/Gazli-kalemin-marifeti.aspx

deneyip yapabilenler varmış .

• quote:

quote:

Böyle birşeyin olduğunu biliyorum, ben yok demedim zaten. Demek istediğim videodaki malzemelerle bunun yapılamama ihtimalinin olduğu

• eee son durum nedir? tam bir sonuca varılmadımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skurtoğlu

Ozaman yarın akşam elektonikçiye hidrojen peroksit soruyorum. Evde karbonat zaten var. Bide portakallı gazoz alırım gelirken

sanırım bu bahsedilen eczanelerde satılan dıvı perhidrol ben asit hazırlarken kullanıyorum perhidrol ile tuzruhunu karıştırınca asit oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektronikci_71

quote:

Ozaman yarın akşam elektonikçiye hidrojen peroksit soruyorum. Evde karbonat zaten var. Bide portakallı gazoz alırım gelirken

sanırım bu bahsedilen eczanelerde satılan dıvı perhidrol ben asit hazırlarken kullanıyorum perhidrol ile tuzruhunu karıştırınca asit oluyor

Aynen öyle,bende elektronikçiden aldım.
  • Arkadaşlar bu bir zamanlar eğlence mekanlarında dağıtılan "kır-aydınlat" çubukların kimyasal tepkime süresince ışık saçması mantığına dayanan bir çalışmadır.

Bu projeyi gerçekleştireceğim derken Hidrojen Peroksit'e fazlaca maruz kalmamanız tavsiye olunur. Zira bu kimyasalın canlılara zararı sadece temas ile değil solunum yolu ile bile mümkündür.

Kolay gelsin...
  • Konu unutuldu sanki ?
    Yokmu benden başka deneme yapan arkadaşlar ?
  • Yav arkadasım bende denedim karbonat soda perhidrol kabartma tozu karıştırdım ağzını kapadım şişe patladı yhaaa:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear Dot Com -- 11 Nisan 2009; 2:28:53 >
  • quote:

quote:

quote:

Balıkçılarmı
    Ne amaçla kullanıyolar ki,kesinlikle zehirli bi madde bu

balıkçılarda var buna benzer bi ilaç ama parlarmı bilmiyorum biyoıchtyo yada onun gibi biilaç var 7 lira suya atınca suya mürekkep gibi yayılıyo akvaryum ışığı altında bayada parlıyo

sanırım sarı ve mavi var sadece ama bunun kadar parlayacağını sanmam

• quote:

Orjinalden alıntı: Fear Dot Com

Yav arkadasım bende denedim karbonat soda perhidrol kabartma tozu karıştırdım ağzını kapadım şişe patladı yhaaa:(

• Burada ayrıntılı şekilde açıklanmış.
    15mL of ethyl acetate
    3mg of 9,10-bis(phenyethynyl) anthracene
    1g of sodium acetate
    800mg of TCPO
    3mL of hydrogen peroxide added last to initiate the reaction. Reaksiyona girmesi için en son eklenmiş.

Linkte burada
    http://www.youtube.com/watch?v=kH19EIf5GtE&feature=related
    Bulabilirseniz bunları yapın.

Adam bir de eklemiş Mountain dew bunun kadar parlamaz diye. Bu glowsticklerdeki ürünün aynısıymış. Bunun yerine glow stick alsanız nasıl olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocukus -- 15 Nisan 2009; 1:38:40 >

• formül bulundu ama yarı ingilizce

(Phenyethynyl) 9,10 bisin 3mgi'nin olduğu etil asetatının 15mLi, hidrojen peroksitin TCPO 3mLi'nin 800mgi'nin, tepkiyi en son başlatmayı eklediği sodyum asetatının anthracene 1gi.

etil asetat + hidrojen peroksitin + xxxx gerisini siz tamamlayın
  • dediğinizden bir şey anlamadım türkçe yazın asetat falan hepsinin türkçesini yazarsanız sevinirim TCPO ne yha nükleer reaktor gibi nedir bnlar
  • Evet daha açıklayıcı bi anlatım olursa sevinirim.
  • arkadaşlar hidrojen peroksit bilindiği üzere bir nevi oksijenli su sayılır ama seyreltilmişidir.nerden biliyorsunuz demeyin ben kağıt fabrikasında çalışıyorum bizzat peroksitle temas ettiğim oluyor zaten suanda elime peroksit değdiğinden değen yerler beyazlamış durumda o dedğiniz peroksit kuvvetli olmalı.benim fabrikada kağıt hamuru beyazlatmada kullandığım peroksit %80 lik olması lazım oksijenli su ise %5 liktir unutmayın üzerini okursanız görürsünüz.ben bu ışık denemesini yapmaya çalışacağım yaptığımda en kısa zamanda size bilgi veririm.zaten o neon yapımındada kuvvetli bir peroksit kullanılmıştır.göze temas halinde gözünüzü yakar ve kör eder.dikkatli olun.deriye zararı pek yoktur elinizi beyazlatır beyazlayan yeri bol su ile yıkamalısınız beyazlık yıkamaya bağlı olarak 1 gün elinizde kalabilir bilginize..
    ---------------------------------------
    mountain dew adlı içeceğin içinde
    36 mg kafein
    5 mg potasyum bulunur
    size böyle bir içecek lazım
    içeriği ise şöyledir
    karbonatlı su
    fruktoz şurubu
    portakal konsantresi
    sodyum sidrat (sitrik asitin bir tuzudur. gıda katkı maddesidir)
    E317 ( Erythorbic acid.sakarozdan üretilir)
    EDTA (kalsiyum dişodyum) ben fabrikada su analizinde kullanıyordum .berbat bi kokusu vardır ayrıca bazı ülkelerce kullanımı yasaktır
    bitkisel brom yağı
    vs.
    ÜRÜN PEPSİNİN ÜRÜNÜDÜR.
    ------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numan_067 -- 6 Mayıs 2009; 4:01:54 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.