Şimdi Ara

Neon hakkında bu maddenin ismi nedir yardımcı olabilirmisiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Fear Dot Com

Yav arkadasım bende denedim karbonat soda perhidrol kabartma tozu karıştırdım ağzını kapadım şişe patladı yhaaa:(

Bu arada 2 videoya da baktım çok güzel Ama ilk videoda ışığı kapatmadan ve ışık tutmadan yanıyor. 2. videoda ise ışık tutuyor. İlk videoda var bişeyler gibi geliyor. Çünkü mantıken sıvının içinde ne olursa olsun karanlık bir alanda parlamasının imkanı yok Ama bir ihtimal fosfor olduğunu varsayarsak olabilir ama o kadar parlaklık elde edilir mi bilmiyorum. Bence 2. videodaki gibi biyerlerden ışık tuttu adam ve bunu kameraya çekmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 6 Mayıs 2009; 10:01:00 >

• Nerden bulucaz ki bu içeceği
  • hocam o içeçegi bulmadan bu iş yaş gibi gözüküyr ama pepsi üretimi bir içecekle demkte fayda var
  • Bu mountian dew(dagcılar için enerji içeceği) ile yapılan fosforlu ısık olayı yalan.Bir videoda çürütülmüştü adam aynı şeyleri yapıyor ama olmuyordu..Bulursam videoyu koyayım.
  • LUMİNOL AMİNOL CMİNOL MİNÖR Dinleme kardeşim inadım tuttu yapacam yapacam alla alla inat deilmi olmasa nitrolgliserin koyacam ucurucam yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekno_

quote:

LUMİNOL AMİNOL CMİNOL MİNÖR Dinleme kardeşim inadım tuttu yapacam yapacam alla alla inat deilmi olmasa nitrolgliserin koyacam ucurucam yav

Hocam aman diim yakmayın evi :) Gerçekten dikkat edin nitrogliserin falan :D

Yok canım daha neler. Nitrogliserin den ev mi yanarmış hiç

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Skurtoğlu

quote:

quote:

LUMİNOL AMİNOL CMİNOL MİNÖR Dinleme kardeşim inadım tuttu yapacam yapacam alla alla inat deilmi olmasa nitrolgliserin koyacam ucurucam yav

Hocam aman diim yakmayın evi :) Gerçekten dikkat edin nitrogliserin falan :D

Yok canım daha neler. Nitrogliserin den ev mi yanarmış hiç

Nitrogliserin, kimyasal bir maddedir. Diğer isimleri: trinitrogliserin ve gliserin trinitrattır. Gliserolün nitre edilmesiyle elde edilen, ağır, yağsı, renksiz, zehirli ve patlayıcı bir maddedir. Patlayıcı özellikle dinamit yapımında kullanılır. Aynı zamanda tıpta bazı kalp hastalıklarının tedavisinde vazodilatör madde olarak da kullanım görür. İlk defa 1847 yılında Ascanio Sobrero isimli İtalyan bilimadamı tarafından Torino Üniversitesi'nde keşfedilmiştir. Nitrogliserin üretimini mükemmelleştiren ise 1860larda Alfred Nobel'dir. Nitrogliserin'in en çok tanınan ve önemli özelliği fiziksel şok ile patlayabilmesidir. Nitrogliserin in bir başka tipi sülfürik asit + nitrik asit + gliserol ile elde edilir. Ayrıca arabaların ek yakıt almasıdır.

Kaynakça İngilizce Vikipedi:Nitroglycerine

Ahaha güzelmiş.

Nitrogliserinin ne olduğunu zaten biliyorum, farkettiysen sonuna '' '' koymuştum

• Kıvırdığımızda ışık saçan plastik çubukların kimyasal özelliği nedir? Nasıl bir kimyasal tepkime meydana geliyor? (Mahmure Tezel)

Evet, konuya yaklaşımın doğru. Yani kıvırdığımızda bir kimyasal tepkime gerçekleşiyor çünkü, plastik çubuğun içinde çok ince bir çeşit cam tüp bulunur ve bu tüp bizim çubuğu kıvırmamız ile kırılır. Böylece plastiğin içindeki kimyasal maddelerle, cam tüpün içindeki kimyasallar tepkimeye girerek ışık şeklinde enerji yayarlar. Kimya biliminde, ışık saçarak enerji açığa çıkarma olayına �kemiluminesens� denir. Çubuğun içinde genelde hidrojen peroksit (H2O2) çözeltisi, fenil oksalat ester ve ışıma özelliğine sahip boyar madde bulunur (böylece farklı renklerde ışık saçan çubuklar elde edilir). Çubuğu kıvırdığımızda cam tüp kırılır ve hidrojen peroksit çözeltisi ile fenil oksalat ester tepkimeye girerler. Hidrojen peroksit, fenil oksalat esteri yükseltger. Fenol ve kalıcı olmayan peroksi asit ester oluşur. Peroksi asit esterin bozunmasıyla fenol ve döngüsel peroksi bileşiği oluşturur. Bu bileşik de karbon dioksit�e bozunur ve bu sırada enerji açığa çıkar. Tepkime sonucu açığa çıkan enerji, boyar maddenin atomlarındaki elektronlar tarafından soğurulur ve elektronlar bir üst enerji seviyesine çıkarlar. Elektronlar, tekrar eski enerji seviyelerine dönerken ışıma yayarlar. Olayın özeti budur. Meydana gelen tepkimenin ortamın sıcaklığıyla da ilgisi vardır. Çubuğu sıcakta kullanırsak tepkime hızlı gerçekleşir ve ışık yayma ömrü kısa olur. Eğer daha uzun süre ışık yaymasını istersek bu işlemi soğukta yapmalıyız. Ama bu sefer de, yayılan ışığın parlaklığı sıcaktaki kadar fazla olmayacaktır. Burada karar size kalıyor.

• hidrojen peroksit yani perhidrol eczanede satılmaktadır ve kadınların saçboyalarında kullanılmaktadır ağartıcı maddedir saçlarınıza yada tüylerinize sürerseniz rengini açar. ışımanın rengi için gıda boyası gerekmektedir gazoztercihi içinde boyar madde olmasındandır başka bişey değil yani sade gazozla sonuca ulaşamazsınız
    http://www.chemtime.com/tag/glow-stick/ buradaki videoyu izleyin ben gözlük kullandığım için maddeleri okuyamadım.ok.
  • hadı arkadaslar bıraz daha calısın bulun su formulu ben anlamam bu ıslerden pek.
  • hidrojen peroksit çoğu elektronik malzeme satan yerlerde bayan kuaförlerinde ve eczanelerde var
  • güzelmiş...
  • son dakika gazozdan neon yapmak için yola cıkan şahıs evini havaya ucurdu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.