Şimdi Ara

nerdeee eski msı 560 ti kartım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

olayı kısaca anlatayım arkadaşlar msı ekran kartım 560 ti hdm problemi yüzünden garantiye gitti yapamadıkları için vatan değişim teklif etti bende yerine asus 560 ti 448 cores ekran kartı aldım yanlız battlefiellda bir kaç saat oyun sonunda pc kitleniyor ve restart atmak zorunda kalıyorum acaba sorun ekran karttındamı çünkü msı da asla karşılaşmadım böyle bişeyle (sistemim msı p67 g45 anakart , 8gb ram,ıntel core i5 işlemci ) yardım ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

Büyük ihtimalle Psu'nun 12v kanalı yetmiyor. Yeni gelen gtx560ti 448cores = Gtx570 daha fazla watt çekiyor çünkü
    Kartın son güncel sürücülerini kur.

Isıdan olması ihtimali sıfır. Bilgisayarına MSI Afterburner yükle kartın çalışma hızlarını bir miktar düşür, kaydet ve oyuna tekrar gir kilitlenme olmazsa anlaki kullandığın psu'nun 12v kanalı yetmiyor.
    Dediğim gibi şu anda eski MSI gtx560ti dan kullanmıyorsun adı aynı gibi fakat aslında GTX570 kullanıyorsun ve eski kartına göre daha fazla güç çekiyor. İsimleri gtx560 ama birisi 448cores diğeri 386cores aradaki fark yüzünden hem performans hem watt tüketim değerleri artıyor.

anladım hocamhttps://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254 psu'm bu orjinal üzerinde çıkan

• quote:

Orijinalden alıntı: darkhelpme

psu yetmezliği gibi gözüküyor yada arkadaşın dediği gibi 12v kanalı tam 12 vermiyor olabilir yada single 12v kanalı düşük amper veriyor olabilir..ekran kartına yeterince güç gelmez ise bu gibi sorunlar olabileceğiini düşünüyorum psu'nuzun markası ve kaç watt oldugunu söylermisiniz yada ürünün linkini atın 12v değerlerine bakalım single 12v kanalı kaç amper veriyor..

hocam kullandığım psu budur
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254

• quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

olayı kısaca anlatayım arkadaşlar msı ekran kartım 560 ti hdm problemi yüzünden garantiye gitti yapamadıkları için vatan değişim teklif etti bende yerine asus 560 ti 448 cores ekran kartı aldım yanlız battlefiellda bir kaç saat oyun sonunda pc kitleniyor ve restart atmak zorunda kalıyorum acaba sorun ekran karttındamı çünkü msı da asla karşılaşmadım böyle bişeyle (sistemim msı p67 g45 anakart , 8gb ram,ıntel core i5 işlemci ) yardım ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

Büyük ihtimalle Psu'nun 12v kanalı yetmiyor. Yeni gelen gtx560ti 448cores = Gtx570 daha fazla watt çekiyor çünkü
    Kartın son güncel sürücülerini kur.

Isıdan olması ihtimali sıfır. Bilgisayarına MSI Afterburner yükle kartın çalışma hızlarını bir miktar düşür, kaydet ve oyuna tekrar gir kilitlenme olmazsa anlaki kullandığın psu'nun 12v kanalı yetmiyor.
    Dediğim gibi şu anda eski MSI gtx560ti dan kullanmıyorsun adı aynı gibi fakat aslında GTX570 kullanıyorsun ve eski kartına göre daha fazla güç çekiyor. İsimleri gtx560 ama birisi 448cores diğeri 386cores aradaki fark yüzünden hem performans hem watt tüketim değerleri artıyor.

tam olarak bu yorumu yazmak için girmiştim

saol hocam ilgin için

• quote:

quote:

psu yetmezliği gibi gözüküyor yada arkadaşın dediği gibi 12v kanalı tam 12 vermiyor olabilir yada single 12v kanalı düşük amper veriyor olabilir..ekran kartına yeterince güç gelmez ise bu gibi sorunlar olabileceğiini düşünüyorum psu'nuzun markası ve kaç watt oldugunu söylermisiniz yada ürünün linkini atın 12v değerlerine bakalım single 12v kanalı kaç amper veriyor..

https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254

şu sitedeki bilgiye göre tek 12v kanalından 60 amper verebildiği yazıyor..ve o kart için yeterli olacağını düşünüyorum.. sorun büyük ihtimal başka bileşenden kaynaklanıyor da olabilir..sadece ekran kartına sorunu yıkmamak lazım sonuçta 560ti de böyle bir sorun olmadıgını söylemiş arkadaş..

http://www.hardwareheaven.com/reviews/962/pg1/cooler-master-gx-750w-power-supply-review-introduction.html

• quote:

quote:

quote:

şu sitedeki bilgiye göre tek 12v kanalından 60 amper verebildiği yazıyor..ve o kart için yeterli olacağını düşünüyorum.. sorun büyük ihtimal başka bileşenden kaynaklanıyor da olabilir..sadece ekran kartına sorunu yıkmamak lazım sonuçta 560ti de böyle bir sorun olmadıgını söylemiş arkadaş..

http://www.hardwareheaven.com/reviews/962/pg1/cooler-master-gx-750w-power-supply-review-introduction.html

acaba nerden kaynaklanıyor msı 560 ti den daha iyi bi ekran kartı neden yapabilir aklım almıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Ekran kartının sistemi kitleme ihtimali düşüktür,anlık donma yapar ki bunun sebebi çok ısınması yada bilinçsiz overclocktur.Senin sistem komple kitleniyor dahada düzelmiyor res gerekiyorsa
    Ramlere ve voltajlara bakmanı öneririm,tabi işlemci değerleri ısıları normal ise.Anakart ve ram arası bir sorundan oLabilir.Bende sesli kitlenme vardı ve anakart ile ram arası voltaj fazlalığından oluyordu.
    Son ihtimalde psu düşüktür,gtx kartda psuyu içer yani Zamanla psu ısına ısına sistemi besleyemez duruma geliyorsa kitlenebilir.

bir çok sebeb var diyorsun daha öncede msı 560ti ekran kartı vardı onda hiç böyle birşeyle karşılaşmadım

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartının sistemi kitleme ihtimali düşüktür,anlık donma yapar ki bunun sebebi çok ısınması yada bilinçsiz overclocktur.Senin sistem komple kitleniyor dahada düzelmiyor res gerekiyorsa
    Ramlere ve voltajlara bakmanı öneririm,tabi işlemci değerleri ısıları normal ise.Anakart ve ram arası bir sorundan oLabilir.Bende sesli kitlenme vardı ve anakart ile ram arası voltaj fazlalığından oluyordu.
    Son ihtimalde psu düşüktür,gtx kartda psuyu içer yani Zamanla psu ısına ısına sistemi besleyemez duruma geliyorsa kitlenebilir.

bir çok sebeb var diyorsun daha öncede msı 560ti ekran kartı vardı onda hiç böyle birşeyle karşılaşmadım

Ozaman sebeb psu olabilir,dediğim gibi kitleniyor ve kendine geliyormu sonra,yoksa kitlenip kalıyormu?
    Kitlenince resmi gerekiyor?
    BF3 oyununda ağır bir sahnede ısı değerlerii bir programla resim alıp buraya koyarmısın.(hw monitor programı eğer elinde program yoksa bunu indir)

kitleniyor ve hiç bir şey yapamıyorsun , bazende oyundaki mause hareket ediyor sadece psu mu daha önce paylaşmıştım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ozaman sebeb psu olabilir,dediğim gibi kitleniyor ve kendine geliyormu sonra,yoksa kitlenip kalıyormu?
    BF3 oyununda ağır bir sahnede ısı değerlerii bir programla resim alıp buraya koyarmısın.(hw monitor programı eğer elinde program yoksa bunu indir)

kitleniyor ve hiç bir şey yapamıyorsun , bazende oyundaki mause hareket ediyor sadece psu mu daha önce paylaşmıştım

Yani kitleniyor ama sistem çalışmaya devam ediyor ısınma sorunu gibi görünüyor.Dediğim programla ısıları kontrol et ortayæ çıkar.

bazende hiç bir şey cevap vermiyor , sadece reset işe yarıyor ama

• İyiki 7870 almışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AVARE.

İyiki 7870 almışım

aferin sana
  • bende msi gtx 560 ti kullanıyorum high power 650w psu ile..güç kaynağından olacağını zannetmiyorum..
  • quote:

quote:

quote:

nerdeee eski msı 560 ti kartım[/url]" data-href="http://****/c25MCx]
     nerdeee eski msı 560 ti kartım
    [/url]">http://****/c25MCx]
    [/url]

hocam anlık bi kasmada ki verileri çektim umarım işine yarar
    buda linki hocamhttps://store.donanimhaber.com/64/cb/2d/64cb2df4d2768135f355b10242cd2ade.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 12 Aralık 2012; 20:16:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

nerdeee eski msı 560 ti kartım[/url]" data-href="http://****/c25MCx]
    [/url]">http://****/c25MCx]
    [/url]

hocam anlık bi kasmada ki verileri çektim umarım işine yarar
    buda linki hocamhttps://store.donanimhaber.com/64/cb/2d/64cb2df4d2768135f355b10242cd2ade.png

son durum hocam ekran kartı oldukca ısınmış

• quote:

Ekran kartı sıcaklığı normal fakat gözüme çarpanlar,
    Core clock eğer gtx560ti 448 core ise 732 mhz olmalı.Ve %20 fan hızı çok düşük belliki bir sorun var kartda.Sanki ayarlarıyla oynanmış gibi.

ayarlar sence nasıl olmalı , senin demene göre düzelteyim ben , birde ayarlarıyla oynanmış derken hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 12 Aralık 2012; 23:03:04 >
  • Bende de sizin sorununuza benzer bir sorun var.Güç kaynağım In-Win Commander 750W +80.Aynı şekilde BF3 ve AC3 te düşük veya yüksek çözünürlük farketmeksizin oyun kapanıyor ya da bilgisayar donuyordu.Dün kartı Vatan'a götürdüm.Kartı test edip ona göre bi arızası varsa bilgilendiricekler.

Edit : Kart boşta 35 derece , yüksek çözünürlükte max 45 dereceye kadar çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazanmati -- 13 Aralık 2012; 10:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide ısınma problemi vardır kontrol ettinizmi ?
  • 45 derece gayet iyi bir sıcaklık yazılımsal sorun var sanırım ...
  • Kart soğukdemişsiniz ama sorun ısıdan kaynaklanıyor sanırım. Bu kart zaten hız aşırtılmış model değil miydi?

Ayrıca bunu okuyunca moralim bozuldu bak :) Ben de bu kartı üşünüyordum DX11 oyunlar için. Umarım sorunlu bir karta denk gelmem :(
  • quote:

quote:

quote:

Ekran kartı sıcaklığı normal fakat gözüme çarpanlar,
    Core clock eğer gtx560ti 448 core ise 732 mhz olmalı.Ve %20 fan hızı çok düşük belliki bir sorun var kartda.Sanki ayarlarıyla oynanmış gibi.

ayarlar sence nasıl olmalı , senin demene göre düzelteyim ben , birde ayarlarıyla oynanmış derken hocam

Defaulta aldığında otomatik olarak

core 732 mhz
    bellek hızı 3800 olmalı.Fan hızı Auto olsada %40larda gezmeli seninki %20.Acaba msi afterburner kurdun ve ayarlarımı değiştirdin? ayarları tekrar defaulta alırmısın düzelmesi lazım.Düzelmiyosa driver problemlidir

hocam burda arkadaşın tavsiyesine uyarak değiştirdim biraz kafadan salladım neyin ne işe yaradığınıda bilmem yani .) defaultda sizin dediğinz ayarlar oluyor fakat kitlenme çok oluyor çizgi elektroniğe dün mail atmıştım gönderin dediler sanırım kartı kargoyla göndereceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Kart soğukdemişsiniz ama sorun ısıdan kaynaklanıyor sanırım. Bu kart zaten hız aşırtılmış model değil miydi?

Ayrıca bunu okuyunca moralim bozuldu bak :) Ben de bu kartı üşünüyordum DX11 oyunlar için. Umarım sorunlu bir karta denk gelmem :(

umarım denk gelmezsin hocam ben çekiyorum sen çekmen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.