Şimdi Ara

Nerede Yaşamalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ve nişanlım yakında evleneceğiz. İkimiz de yazılım mühendisiyiz ve uzaktan çalışma imkanımız var. Şu an büyük bir karar aşamasındayız: Yaşamımızı nerede sürdüreceğiz?

Düşündüğümüz iki şehir var: Osmaniye ve Ankara. Nişanlımın memleketi Osmaniye olduğu için burası bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Karar vermekte zorlanıyoruz ve bu konuda farklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Durumumuzu şu şekilde özetleyebilirim:

Osmaniye’de Yaşama Seçeneği

• Avantajlar:
    • Yaşam maliyetleri oldukça düşük, bu da kısa vadede ciddi bir birikim yapmamızı sağlayabilir.
    • Nişanlımın memleketi olması nedeniyle aile desteğine ve tanıdıklara yakın olmak, sosyal çevreyi kolaylaştırabilir.
    • Daha sakin ve stressiz bir yaşam sunuyor.
    • Dezavantajlar:
    • Yazılım sektöründen fiziksel olarak uzak kalmak, sektörel etkinliklere ve networking fırsatlarına katılmayı zorlaştırabilir.
    • Sosyal ve kültürel imkanlar Ankara’ya kıyasla sınırlı.

Ankara’da Yaşama Seçeneği

• Avantajlar:
    • Yazılım sektörü açısından oldukça geniş iş imkanları ve kariyer gelişimi fırsatları sunuyor.
    • Çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerle daha hareketli bir yaşam.
    • Teknoloji ve sektör etkinliklerine katılım kolay, networking için büyük bir avantaj.
    • Dezavantajlar:
    • Yaşam maliyetleri Osmaniye’ye göre oldukça yüksek, bu da birikim yapmayı zorlaştırabilir.
    • Şehir hayatının getirdiği trafik ve yoğunluk, zaman zaman strese neden olabilir.

Sizce hangi seçenek daha mantıklı?

• Osmaniye’de tasarruf yapıp sonradan büyük bir şehre geçmek mi?
    • Yoksa Ankara’da başlayıp sektörel avantajlardan hemen yararlanmak mı?

Benzer bir deneyim yaşayanlar veya farklı bir bakış açısı sunabilecek olanların yorumlarını duymak isterim. Şimdiden teşekkürler! 😊

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ankara'da yaşadınız mı hiç?

• TEHET kullanıcısına yanıt

ben hiç yaşamadım ama nişanlım daha öncesinde Ankarada iş dolasıyla yaşamış Ankaraya hakim baya çevresi de var.

• Para nerde huzur orada . En onemli etkenlerden biri bu . İyi bir hayatin var ama cocugun gotune bez alacak para yoksa esler arisjnda huzur olur mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trgtkcn1 T kullanıcısına yanıt

evet öyle, ama özel sektör olduğumuz için de ikimiz aynı yerde devam edeceğimizin garantisi yok. O yüzden sektörden çok uzak kalmak da istemiyoruz.

• GizemliAnka G kullanıcısına yanıt

O zaman Ankara olabilir ama burada büyük bir yazılım sektörü olduğunu düşünmüyorum.

Osmaniye'de hazır bir işiniz varsa orada kalıp biraz birikim yaptıktan sonra İstanbul'a sıçrama yapabilirsiniz.

İstanbul düşünmüyoruz açıkcası hocam ama büyük de konuşmak istemiyoruz, İstanbulda hayat çok pahalı ev kiraları, trafik vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hangi bölüm mezunusunuz hocam?

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar mühendisliği
    Nişanlım yazılım mühendisliği mezunuyuz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GizemliAnka -- 12 Ocak 2025; 18:18:32 >

Yazılım sektöründe ister istemez tüm kapılar İstanbul'a çıkıyor. Tabii ki diğer şehirlerde bir hayat kurulabilir. Bu tamamen sizin kendinizi hangi seviyede konumlandırdığınızla alakalı bir durum.

Teşekkürler hocam görüşleriniz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.