Merhaba arkadaşlar, Ben ve nişanlım yakında evleneceğiz. İkimiz de yazılım mühendisiyiz ve uzaktan çalışma imkanımız var. Şu an büyük bir karar aşamasındayız: Yaşamımızı nerede sürdüreceğiz? Düşündüğümüz iki şehir var: Osmaniye ve Ankara. Nişanlımın memleketi Osmaniye olduğu için burası bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Karar vermekte zorlanıyoruz ve bu konuda farklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Durumumuzu şu şekilde özetleyebilirim: Osmaniye’de Yaşama Seçeneği
Ankara’da Yaşama Seçeneği
Sizce hangi seçenek daha mantıklı?
Benzer bir deneyim yaşayanlar veya farklı bir bakış açısı sunabilecek olanların yorumlarını duymak isterim. Şimdiden teşekkürler! 😊 |
Nerede Yaşamalıyız?
-
-
Ankara'da yaşadınız mı hiç?
-
ben hiç yaşamadım ama nişanlım daha öncesinde Ankarada iş dolasıyla yaşamış Ankaraya hakim baya çevresi de var.
-
Para nerde huzur orada . En onemli etkenlerden biri bu . İyi bir hayatin var ama cocugun gotune bez alacak para yoksa esler arisjnda huzur olur mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet öyle, ama özel sektör olduğumuz için de ikimiz aynı yerde devam edeceğimizin garantisi yok. O yüzden sektörden çok uzak kalmak da istemiyoruz.
-
O zaman Ankara olabilir ama burada büyük bir yazılım sektörü olduğunu düşünmüyorum.
Osmaniye'de hazır bir işiniz varsa orada kalıp biraz birikim yaptıktan sonra İstanbul'a sıçrama yapabilirsiniz.
-
İstanbul düşünmüyoruz açıkcası hocam ama büyük de konuşmak istemiyoruz, İstanbulda hayat çok pahalı ev kiraları, trafik vs.
-
Hangi bölüm mezunusunuz hocam?
-
Ben bilgisayar mühendisliği
Nişanlım yazılım mühendisliği mezunuyuz hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GizemliAnka -- 12 Ocak 2025; 18:18:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazılım sektöründe ister istemez tüm kapılar İstanbul'a çıkıyor. Tabii ki diğer şehirlerde bir hayat kurulabilir. Bu tamamen sizin kendinizi hangi seviyede konumlandırdığınızla alakalı bir durum.
-
Teşekkürler hocam görüşleriniz için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X