Şimdi Ara

Nesne Yonelimli Tasarim Nedir?Ne İse Yarar?Nerelerde Kullanilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Basliktaki konuyla ilgili bir sunum yapmam gerekiyor da.İnternetten aradim ama cok fazla bir sey bulamadim.Elinde bu konuyla ilgili dokuman olan varsa bana gonderebilir mi?Ya da dokumanin bulundugu site adresi bilen varsa buraya linki yazabilir mi?

Simdiden tesekkurler...

• http://www.findikkurdu.com/Article.aspx?ID=4
    burası işine yarayabilir belki
  • Bizim 1.Hafta ders Notlarından

Nesneye Yönelik Programlama

Nesneye yonelik pogramlamadan once, procedurel programalam yaklaşımı kıllanılmaktadı. C, Pascal, Fortran ve benzeri diller procedurel diller olarak bilinmektedir. Bu dillerde, program veriyi alır, veri ile ilgili gerekli olan bir kısım matematik işlemleri gerçekleştirir ve sonucu da ekranda göstermektedir. Bir komutlardan oluşan bir program dizinini andırmaktadır. Programcı komutları oluşturur, bilgisayarda bu komutları sırasıyla gerçekleştirir.

Bilgisayarda çözülecek programların hacmi büyüdükçe, programı takip etme güçlüğü çekilmekte, bunu aşmak içinde program takibi daha kolay küçük parçalara ayrılmaktadır. Bu küçük parçalar fonksiyon olarak isimlendirilmiştir. Böylece büyük bir program fonksiyonlardan oluşan programlar haline gelmiştir.
    Birden çok fonksiyonda bir araya getirilerek modül denilen yapılar oluşturulmuştur. Bunları programın gruplandırılması şeklinde de düşünülebilir.

Yapısal programlama da, bir programın fonksiyonlara ve modüllere ayrılarak çözülmesinden ibarettir. Yapısal programalama her ne kadar karmaşık problemleri küçük parçalara bölerek ve sonrasında da bu parçaları mantıklı bir şekilde sebep sonuç ilişkisi içinde birleştirerek sonuca gitmeyi düşünse de, karmaşıklığı çözmede başarılı olamadığı bilinmektedir. Büyük projelerin yazılması sürecinde ciddi zorluklarla karşılaşıldığı bilinmekte, yazılım içine daha çok kişi dahil edildikçe, problem daha da büyümektedir. Karmaşıklık programlamanın yapısından kaynaklanmaktadır. En önemli iki sorun;

1- Fonksiyonlar global verilere sınırsız bir şekilde ulaşmaktadır.

2- İlişkisiz fonksiyon ve verilerin tanımlanmasının, geçek problemleri tanımlamaktaki yetersizliğidir.
    Gerçek problemlerin tanımlanmasında, hem fonksiyonlar hem de veriler yetersiz kalmaktadır.

Nesneye Yönelimli programlama ise, verileri ve bu veriler üzerinde işlem yapan fonksiyonları tek bir birim içinde birleştirmeye dayanmaktadır. Birimler ise nesneler olarak düşünülmektedir. Bir nesnenin sahip olduğu fonksiyonlara ulaşmak nesneye ulaşmanın tek yolu durumundadır. Bu şekildeki fonksiyonlarda, üye fonksiyonlar olmaktadır. Bir nesnenin içindeki veriyi okumak istersek, bu nesnenin içindeki üye fonksiyon çağrılacak, bu üye fonksiyon veriye erişecek ve değerini bize döndürecektir. Veriye doğrudan ulaşmak mümkün olamamakta, bu da verilerin istenmeden oluşabilecek değişikliklerden etkilenmesini onlemektedir.

• Sagolun arkadaslar.Elinde baska dokuman olan varsa ve paylasabilirse cok sevinirim...
  • Tekrar selam arkadaslar;

Bana nesneye yonelik programlamanin nerelerde kullanildigini ve avantajlarini aciklayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baron06 -- 24 Ekim 2006; 22:30:26 >
  • Genellikle büyük projelerde işine yarar. Örneğin veritabanı kullanan bir program yazıyorsun.Her parametreyi, baglantı cümlesini falan kendi sınıfında falan tanımlarsan senin icin kolaylık saglar.
  • Cok sagol sagol bilgi icin ama bana daha fazla bilgi lazim.
    Neyse ben biraz daha arastirayim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.