Merhaba arkadaşlar çok uzun zaman önce sorduğum veritabanı bağlantı güncelleme insert update sorgu olaylarını öğrenmiş bulunmaktayım
Şimdiki sorum ise; Veritabanından sorguyla aldığım bilgileri nasıl Combobox,Listbox gibi ögelere getirebilirim ?
Daha önce yardım alamamıştım ama bunda olabilirseniz sevinirim iyi günler
Arkadaşlar anlatamadım sanırım örnek olarak Markalar veritabanı var ben markalardan RAM markası olanları bir combobox'a listeleticem bunuda.Sorgu Şu;
Select From Tablo Where turu=ram
Basit olarka şu sorgudan dönenleri nasıl combobox'a sıralatabilirim ??
arkadaşım istediğin şeyi visual basic de sorsaydın cevabını yazabilirdim ama vb ile net çokta farklı değiller yapacağın şey vb de sorgu işlemi bittikten sonra bulunan sonuçları; 0 dan bulunan kayıt sayısı -1 e kadar bir döngü ile okutacan ve tek tek combo1.additem ilede ekleyecen eğer istersen vb ile program parçacığını yazarım sen bunu vb.net te çevirirsin kolay gelsin...
ADO.NET`te aynısı olurmu bilemiyorum ama buraya yaz ben onu .net'e çevirmeye çalışırım en azından mantığını anlasam çözerim saol
ado kullandığına göre çok farklı olacağını sanmam; sql ile sorgunu yaptıktan sonra VB de bu şekilde eklersin takıldığın yer olursa sor.... bu komutu sorgudan sonra yazarsan aradığın kayıtları sadece ekler... Adodc1.Recordset.MoveFirst ---> ilk kayıta git... For i = 1 To Adodc1.Recordset.RecordCount ---> bulunan kayıt sayısına kadar 1 den döngü kuruldu Combo1.AddItem Adodc1.Recordset.Fields("marka") -----> combo1 e tek tek hangi alan istenmişsen eklendi Adodc1.Recordset.MoveNext -----> bir sonraki kayita geç Next i
quote:
Orjinalden alıntı: fuujinsan
ado kullandığına göre çok farklı olacağını sanmam; sql ile sorgunu yaptıktan sonra VB de bu şekilde eklersin takıldığın yer olursa sor.... bu komutu sorgudan sonra yazarsan aradığın kayıtları sadece ekler... Adodc1.Recordset.MoveFirst ---> ilk kayıta git... For i = 1 To Adodc1.Recordset.RecordCount ---> bulunan kayıt sayısına kadar 1 den döngü kuruldu Combo1.AddItem Adodc1.Recordset.Fields("marka") -----> combo1 e tek tek hangi alan istenmişsen eklendi Adodc1.Recordset.MoveNext -----> bir sonraki kayita geç Next i
yardımın için saol ama Datagridview kullanıyorum onun kütüphanelerinde çıkmadı ilgili bişey .net 2005`te nasıl olcak buraya yazabilcek kimse yokmu
bunıu farklı biçimlerde yapabilirsin. datatable dataset vs...veriyi bunların içine doldur sonra gridindeki columnları templatecolumna cevir ve datafield larını ayarla ve
grid.DataSource=dataset; grid.DataBind();
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme