Şimdi Ara

.Net 2005 VB Database Sorguları Listeletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar çok uzun zaman önce sorduğum veritabanı bağlantı güncelleme insert update sorgu olaylarını öğrenmiş bulunmaktayım

Şimdiki sorum ise;
    Veritabanından sorguyla aldığım bilgileri nasıl Combobox,Listbox gibi ögelere getirebilirim ?

Daha önce yardım alamamıştım ama bunda olabilirseniz sevinirim iyi günler

• Arkadaşlar anlatamadım sanırım örnek olarak Markalar veritabanı var ben markalardan RAM markası olanları bir combobox'a listeleticem bunuda.Sorgu Şu;

Select From Tablo Where turu=ram

Basit olarka şu sorgudan dönenleri nasıl combobox'a sıralatabilirim ??
  • arkadaşım istediğin şeyi visual basic de sorsaydın cevabını yazabilirdim ama vb ile net çokta farklı değiller yapacağın şey vb de sorgu işlemi bittikten sonra bulunan sonuçları; 0 dan bulunan kayıt sayısı -1 e kadar bir döngü ile okutacan ve tek tek combo1.additem ilede ekleyecen eğer istersen vb ile program parçacığını yazarım sen bunu vb.net te çevirirsin kolay gelsin...
  • ADO.NET`te aynısı olurmu bilemiyorum ama buraya yaz ben onu .net'e çevirmeye çalışırım en azından mantığını anlasam çözerim saol
  • ado kullandığına göre çok farklı olacağını sanmam; sql ile sorgunu yaptıktan sonra VB de bu şekilde eklersin takıldığın yer olursa sor....
    bu komutu sorgudan sonra yazarsan aradığın kayıtları sadece ekler...
    Adodc1.Recordset.MoveFirst ---> ilk kayıta git...
    For i = 1 To Adodc1.Recordset.RecordCount ---> bulunan kayıt sayısına kadar 1 den döngü kuruldu
    Combo1.AddItem Adodc1.Recordset.Fields("marka") -----> combo1 e tek tek hangi alan istenmişsen eklendi
    Adodc1.Recordset.MoveNext -----> bir sonraki kayita geç
    Next i
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuujinsan

ado kullandığına göre çok farklı olacağını sanmam; sql ile sorgunu yaptıktan sonra VB de bu şekilde eklersin takıldığın yer olursa sor....
    bu komutu sorgudan sonra yazarsan aradığın kayıtları sadece ekler...
    Adodc1.Recordset.MoveFirst ---> ilk kayıta git...
    For i = 1 To Adodc1.Recordset.RecordCount ---> bulunan kayıt sayısına kadar 1 den döngü kuruldu
    Combo1.AddItem Adodc1.Recordset.Fields("marka") -----> combo1 e tek tek hangi alan istenmişsen eklendi
    Adodc1.Recordset.MoveNext -----> bir sonraki kayita geç
    Next i

yardımın için saol ama Datagridview kullanıyorum onun kütüphanelerinde çıkmadı ilgili bişey .net 2005`te nasıl olcak buraya yazabilcek kimse yokmu

• bunıu farklı biçimlerde yapabilirsin. datatable dataset vs...veriyi bunların içine doldur sonra gridindeki columnları templatecolumna cevir ve datafield larını ayarla ve

grid.DataSource=dataset;
    grid.DataBind();
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.