Şimdi Ara

.NET framework

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bunu öğrenmem gerekiyor. üstelik öyle acele ki anlatamam.
    Ben php, javascript (jquery ağırlıklı), html, css vb. şeylerde iyiyimdir. Ama şuan çok ama çok acil olarak .NET framework öğrnemem lazım. ki bu konuda en ufak bir bilgim bile yok, yapısı, çalışması, amacı, ne yapar ne yapmaz hiç en ufak bir bilgim yok.

öncelikle merak ettiğim bu .net framework'un kaç çeşidi olduğu, galiba c++, c# vs. ayrı ayrı oluyormuş ve benim c#'a yönelmem gerekiyor.

bana aşama aşama yapmam gerekenleri söyler misiniz? önce bir mantığını anlatsanız ardından sırayla nelere yönelmem gerektiğini.
    hızlı kavrarım ve hemen kavraam gerekiyor bu olayı.

yani ne bileyim örneğin bu .net framework c# ile asp arasında çok mu fark oluyor, olaylar nedir. farklar nedir. ilk mantığı oturtursam gerisinde baya hızlanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calimdor -- 18 Ağustos 2014; 10:34:14 >

• .Net framework her dil icin ayri degildir

Bu durumda c# ogrenmeniz gerekiyor zaten illa ki .net kullanacaksiniz kitap vs alabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. peki temel mantığa dair yazabileceğiniz birkaç cümle var mıdır? Hani nasıl anlatsam bilmiyorum da mesela biri web programlamaya başlasa söyleyeceğim şey; html bir cisim yaratmanı sağlıyor, css o cismin kare ve kırmızı olmasını sağlıyor. mysql verileri depoladığın veritabanı oluyor ve php ise, veritabanındaki bilgileri kırmızı karenin içine göndermene yarıyor.

gibi bir şey söylerdim. buna benzer cümlelerle bişi diyebilir misiniz?
  • calimdor C kullanıcısına yanıt
    .net framework sandığındanda fazla büyük bir kütüphanedir. mantığını programlama bilgine ve algoritmanın ne kadar geniş bir bilgi darcığın olduğuna göre değişir.

.net dillerinden herhangi biri veya ele aldığın c# dili ki başlangıç için en iyisini seçmişsin.

.net dilleri css html gibi kolayca profesyonel olabileceğin dillerden değildir. milyonlarca kütüphaneye sahiptir ki her geçen gün yeni kütüphaneler eklenmeye devam ediyor. demem o ki uzun süre çalışman lazım. benim 5 senelik C# bilgim olmasına rağmen profesyonel seviyesinde değilim.

ben xx dilini % x kadar biliyorum diyenlere he deyip geç :) tabiki eğer konu .net dili ise.

önerebileceğim başlangıç seviyesinde istemediğin kadar türkçe kaynak makale ve videolu anlatımlar var. ancak ileri ve üst düzey konularda videolu anlatımlar vs. türkçe kaynak yok. araştırarak bulacaksın makalelerde.

• şuan basic seviye başladım biraz mantığı kavrayayım diye. frontend işlerine bakınıyorum, daha güzel dersler bulabilirsem daha iyi olur tabi. şuan youtube'daki derslerin başı var sonu yok her seferinde başka bir derse geçip başa sarıyorum.
  • internet sitesine uzerıne net ogrenmek ıstıyorsana oncelıkle verı tabanına baglanma sorgu cekme ve bunları lısteleme gıbı basıt seylerı arastırabılırsın daha sonra ıhtıyacına gore cesıtlı dokumanlara ulasarak yol kat edebılırsın. Suan baslarsan yaklasık 1 senenı alır dokuman okuman o kadar cok var ki :)
  • calimdor C kullanıcısına yanıt
    .NET ten önce oop(object oriented programming yani nesne yönelimli programlama) mantığını anlaman gerekiyor. OOP terminolojisinde 'Everything is an object' yani herşey birer nesnedir. Sınıf bir nesnenin davranışlarını ve çalışma şeklini tutan bir şablon diyebiliriz. Nesneler ise bu sınıftan örneklenen nesneler. Örnek vermek gerekirse bir web sitesine bir istek göndermek için HttpClient sınıfından bir WebRequest nesnesi tanımlamak gerekir.
    .NET Framework dediğimiz ise yüzbinlerce sınıftan oluşan kocaman bir kütüphane.

Acil demişsin bu işin acili olmaz eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan oop temellerinden başla derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 21 Ağustos 2014; 10:05:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.