Şimdi Ara

netbook ubuntu ekran parlaklığı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün ubuntu 11.04 sürümünü kurdum ancak ekran parlaklığını ayarlayamıyorum. samsung n150 kullanıyorum. FN tuşları çalışıyordu. ekranda açılıp kısılma bir barda gözüküyordu ama parlaklık değişmiyordu. internette birşey buldum. yaptım bu sefer de o azalıp çoğalan bar gitti. nasıl parlaklıkla oynayabilirim?

ayar en kısıkta ve gözlerim berbat halde. ilk defa kullanıyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 29 Nisan 2011; 21:33:07 >

• samsungların ubuntu ile ilgili bazı problemleri var. 10.10 sürümünde voria nın eklemeleri ile bu sorun düzeliyordu. fakat 11.04 daha yeni bir sürüm olduğu için voria gerekli güncellemeleri yapamadı. benimde laptopum samsung ve beklemedeyim yapıcak bişi yok. ppa:voria/ppa 'yı repository'e ekle, samsung backlight ve samsung toolsu indir. daha sonrası ise voria'nın yapıcağı güncellemeye kalmış. ppa olarak eklediğin için otomatik olarak update edicektir
  • 64 bit işletim sistemi kurdum ve fn tuşlarının bir kısmı ve ekran parlaklığı ayarlanmıyor. Çünkü easy display manager uyumlu değil. Biostan ayarlanabilseydi genede 64 bitten vazgeçmezdim ama sanırım yine 32 ye döneceğim sırf bu sorun yüzünden :(
  • güç yönetimi ile değiştirebilirsin ekran parlaklığı için. ancak fn tuşlarını kullanamazsın.

edit: bi de aklınızda bulunsun eğer gelecekte de ubuntu kullanmayı düşünüyorsanız samsung, sony almayın. lenovo, dell tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 23 Mayıs 2011; 3:39:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.