Şimdi Ara

netflix..... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.800
Cevap
62
Favori
89.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam bi fail arkadas bu nedir.tr pazarina giriyosun yerellestirme olmadan.tmm yerellestirme yapmayacaksanda icerik traslamanin mantigi ne ac us versiyonu tr ye olsun bitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GulfStream kullanıcısına yanıt
    138 ülkeye hatta afganistana bile girmişler sizlik ,bizlik bir durum yok malesef ..en güzeli vpn üzerinden devam etmek yayınlara keza altyazı olayı, kota, sansür ..vb derken netflix tr ölü doğdu malesef ..

en azından ttnet , uydunet ..vb ile anlaşıp şu kota olaylarına eğilebilirler .saatte 700 mb demek 4-5 saatte ve 1 ayda = 120 gb kota demek ki cogumuz 50-150 gb arası kullanıyoruz kotaları zaten :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: GulfStream

Netflix in Türkiye ye girişi bile önemlidir, sistem ücret yavaş yavaş oturur, hemen yerden yere vurmaya haddiniz yok, o zaman gidip oturun dünya çapında böyle bir platform kendiniz yapın, hem kullanın hem de dünyaya satın.

Firma hatrımıza yapmıyor bu işleri, kullanıma açılıyorsa uygun yerelleştirme ve politikalarla gelmesi gerekir. Gerektiğinde türkçe destek verebilecek personeli de olmalıdır. Aksi takdirde burada satış yapmalarını ve kar elde etmelerini yanlış buluyorum. Yavaş yavaş oturtulması da saçma olur. Şöyle düşünürsek ben sistemi euro üzerinden satın alıyorum birkaç ay sonra daha uygun fiyatla daha zengin ve türkçe içerik geliyor, bu durumda mağdur olmuş olurum. Böyle büyük firmaların daha planlı ve müşteri yanlısı olması gerekir. Ama bana kalırsa tamamen ticari kaygılarla yapılmış bir atılım. Her yerde açık olsun alan alır hesabı. İçerikleri kırpılmış şekilde, yerelleştirme olmadan gelmiş, bence pek de gelmiş sayılmaz. İleride olursa tabi alınır.
    EKLEME

Low (0.3 GB per hour)
    Medium (SD: 0.7 GB per hour)
    High (Best video quality, up to 3 GB per hour for HD and 7 GB per hour for Ultra HD)

Türkiye'deki internet AKK saçmalıklarıyla ve hızlarıyla zaten 2 HD filmde kota dolar UHD'yi saymıyorum bile. Bu durumda Bitrate değerleri düşecek. Kaliteden ödün verilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 8 Ocak 2016; 13:35:49 >

• tanercskn kullanıcısına yanıt
    Hocam düşününce zaten sıfırdan yapacakları birşey yok, halihazırda herşeyin altyazısı var tek yapacakları kendi içeriklerine eklemek onu bile yapmıyorlar, millette ahkam kesiyor ingilizce bilmeyen parası olmayan girmesin diye ikisi de olupta bu kadar kısıtlı içeriğe üvey evlat muamelesiyle bu kadar para vermek istemeyenlerde var haklı olarak.
    Teknoseyir'de Murat Gamsız'ın bir cümlesi vardı buraya tam uyuyor, "Buna Türkiye'ye giriş yapmak denmez, Türkiye'ye erişime açıldı denir" olay bundan ibaret, para verip üstüne vpn ile içerik izlemeye çalışmak akıl işi değil, bende bekleyip duruma göre hak ederse alınması gerektiğini düşünüyorum sizin gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

Türkiyedeki korsan siteleri bile bundan daha başarılı. adamlar 10 tane alternatif player, Türkçe dublaj , altyazı, hinçe filimlerde 3er dil seçeneği , 1080p 3d videolar koyuyorlar. bunlarda tarayıcıdan tarayıcıya 720pnin üstü bile yok. player diye de 98 model bir sistem koymuşlar ne altyazı ayarı var ne ses. altyazı fontu için bile account ayarlarına gidiyosun.
    Bizimkiler korsan bunlar yasalmış. Yasal olsa ne düzgün hizmet sunmadıktan sonra.

Dostum chrome'a

https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-c/djflhoibgkdhkhhcedjiklpkjnoahfmg

bu eklentiyi kur. Microsoft edge yi seç, chromedan 1080p izlersin

• T-Y kullanıcısına yanıt
    Haddiniz kelimesini 12.30 da degistirmistim zaten.
    Zamanla sistem oturur, rahat olun.
    Bir zamanlar tivibu ev gelmişti, ilk kullananlardandim, o zaman telaş yapiyorduk acaba kotadan mi yiyecek diye filan...ama kotayi etkilemiyordu, bunda da zamanla gelişmeler, yeni atraksiyonlar olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an bir kaç tane film dizide altyazı var demek ki yavaş yavaş hepsine ayarlayacaklar ama içerik çok az.Telefonu tv'ye bağlayıp denedim takılmadan oynatıyor ama dediğim gibi şu anki içerik ve altyazı eksikliğiyle bir seçim olamaz
  • acaba digitırkplay premium'da yada tivibu'da bir güzellik olur mu ? (fiyat konusunda ..)
  • Ben sistemin biraz oturması ve fiyatların tl olarak düzenlenmesini bekleyeceğim.

Spotify abd'de çıktığında 9.99 dolardı, avrupa'da 9.99 euro idi, isveçte 99 kron. bizim burada da 9.99 tl. netflix de ne zaman bizim alım gücümüze göre fiyat belirler o zaman değerlendirilebilir. aylık 10 tl hadi bilemedin 15 tl olsa bu hizmet. çoğu kişi indir, flasha falan at, altyazı bul ne uğraşacağım deyip bu hizmetten yararlanır. ama bu fiyatlar çok. sistem de zamanlqa oturacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 8 Ocak 2016; 13:31:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

acaba digitırkplay premium'da yada tivibu'da bir güzellik olur mu ? (fiyat konusunda ..)

Perişan olacaklar
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Ayda 9.99tl de olsa dört kişi alıp 2,5 liraya getirecek ve sürekli içerikten şikayet edecek bir kitle var.
  • GulfStream kullanıcısına yanıt
    Ben yazarken vardı kaldırdım ben de. Yalnız Akk olayı büyük anlaşmalar olmassa olmaz, ki şuanki ISS'lerin hali hazırda kendi servisleri varken imkansız. Yani zor bana kalırsa. İnşallah olur da bizde yararlanırız bu hizmetten. Tabi kırpılmış değil tam haliyle.
  • Aylar öncesindeki babil konusuna dönmüş konu. Baştan bu yana yazılan bütün mesajları okudugumda bu uygulamaya para vermeyi dogru bulmayan kitlenin tacizlerinin tartısmanın baslangıcına sebep oldugunu goruyorum.

Şimdi boyle bir konu acılmıs ve fiyatı uygun bulan, fırsattan mutlu olan ve faydalanmak isteyen bir kısım insan var. Onlar mutluluklarını dile getiriyorlar. Bence konunun gercek kisileri onlar.

Bir de konuyu begenmemis olan ve gormezden gelmek yerine surekli tahrik etmeye calısan ve bence kanuna aykırı mesajlar atan bir kısım var. Bu arkadaslar mesajlarında kullanılması legal olmayan torrentlerden, mp3 indirme sitelerinden bahsediyorlar ve bu tip siteleri överek, özendirmeye calısıyorlar.

Bence forum yonetimi acısından da hos bir durum degil bu.

Torrent adını degistirip zortrent, portrent yapınca durum degismiyor ne yazık ki.

Sonuc olarak illegal kullanımlar yapıp bir de bunu paylasıyor ve reklamını yapıyorsunuz.

Aylar onceki babil konusunda fikirlerimi savunmaya calısırken babil.com ile alakam yoktu simdi de netflixle alakam yok, kaldı ki spotify ile de.

Sadece fiyatları makul tutuldugu surece yasal olan programların kullanılmasından yanayım.

Ancak bu sekilde dünya üzerinde ciddiye alınacagımızı düsünüyorum (Türkiye'ye yönelik altyazılı, dublajlı oyunlar, filmler, programlar yapılması için.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aroaro -- 8 Ocak 2016; 13:46:38 >

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    bunu temenni olarak kabul ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aroaro

Aylar öncesindeki babil konusuna dönmüş konu. Baştan bu yana yazılan bütün mesajları okudugumda bu uygulamaya para vermeyi dogru bulmayan kitlenin tacizlerinin tartısmanın baslangıcına sebep oldugunu goruyorum.

Şimdi boyle bir konu acılmıs ve fiyatı uygun bulan, fırsattan mutlu olan ve faydalanmak isteyen bir kısım insan var. Onlar mutluluklarını dile getiriyorlar. Bence konunun gercek kisileri onlar.

Bir de konuyu begenmemis olan ve gormezden gelmek yerine surekli tahrik etmeye calısan ve bence kanuna aykırı mesajlar atan bir kısım var. Bu arkadaslar mesajlarında kullanılması legal olmayan torrentlerden, mp3 indirme sitelerinden bahsediyorlar ve bu tip siteleri överek, özendirmeye calısıyorlar.

Bence forum yonetimi acısından da hos bir durum degil bu.

Torrent adını degistirip zortrent, portrent yapınca durum degismiyor ne yazık ki.

Sonuc olarak illegal kullanımlar yapıp bir de bunu paylasıyor ve reklamını yapıyorsunuz.

Aylar onceki babil konusunda fikirlerimi savunmaya calısırken babil.com ile alakam yoktu simdi de netflixle alakam yok, kaldı ki spotify ile de.

Sadece fiyatları makul tutuldugu surece yasal olan programların kullanılmasından yanayım.

Ancak bu sekilde dünya üzerinde ciddiye alınacagımızı düsünüyorum (Türkiye'ye yönelik altyazılı, dublajlı oyunlar, filmler, programlar yapılması için.)

Valla bu hizmet 5 lira olsa bile kullanmayıp sikayet edecek insanlar var. O yüzden boşkoyun gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Ayda 9.99tl de olsa dört kişi alıp 2,5 liraya getirecek ve sürekli içerikten şikayet edecek bir kitle var.

Öyle olur elbette. Spotify'ı 3 aylığına 0.99 tl'ye alıp da sonrasında bir de şikayet edenler de vardı, yadırgamam. Ama mesela benim gibi normal kullanıcı için 2 kişinin aynı anda izleyebileceği 10 euroluk paket daha mantıklı, zaten uhd için zaten ümidim yok 10 mbps adsl ile neyi yapabiliriz ki?

10 euro şu anda 32.5 euro ve pahalı, sanıyorum ki bunu tartışmanın lüzumu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Maddiyatı diğer arkadaş için yazdım zaten.

Millet Skype'tan öğreniyor artık İngilizce'yi. Sizinki sadece bahane üretmek. Bahane ürettikçe vicdan rahatlatıp tatmin olan da sizlersiniz arkadaşlar. Adamlar Netflix'i 5 liraya ayağınıza getiriyorlar. Burun kıvırıp kulp takıyorsunuz. Sorunu kendinizde arayın.

yahu sen ne egoist biri çıktın başkan? ne vicdan rahatlatması? ne saçmalıyorsun sen? ben ingilizce düzeyimi seviyorum, fakat kalkıp burada millete ingilizce bilmiyorsunuz şöylesiniz böylesiniz bahane bulmayın falan filan diye ahkam kesmiyorum. Skype üzerinden ukrayna,rusyadan eklediğiniz şahsiyetlerden mi öğreniyorsunuz ingilizceyi? sabredeyim sabredeyim dedim ama tepemin tasını attırdınız. Türkiye pazarına da girdik artık diyorsa e.şek gibi ülkemin kurallarına uyacak. Hem her ay parasını vereyim hem de yok altyazısını bul,yok anlayabildiğin kadar izle, yok saçma sapan filmleri izle falan buna enayilik denir. Netflix babanızın malıymış gibi savunuyorsunuz bende buna anlam veremiyorum?? Netflix'te hisseniz mi var başkan? Varsa söyle daha da bir kelime laf etmeyeceğim sana

• Beyler herkesin alım gücü, alışkanlıkları farklı,bir kamu kurumunda çalışıyorum ve iphone 5 kullanıp yardıma ihtiyacım var diye gelen tipler de görüyorum.
    Maalesef bedava kullanmayı haksız kazanç elde etmeyi seven bir grup var ülkemizde.Bu sistem onlara hitap etmeyecek tabii ki.

Evet fiyat biraz TR şartlarına göre yüksek.Zamanında hem Digitürk hem de Dsmart'ı evine lig maçları için ayrı avrupa maçları için ayrı alan biriyim.Ama çocuk sahibi olduktan sonra öncelikler değişiyor haliyle ikisini de iptal ettirdim.Digiturkplay'e 3 arkadaşla ortak üye olduk.Herkes kendi takımının maçlarını izliyor.Avrupa maçlarını bıraktık.Tivibu 10 TL flan yapsaydı onu da alacaktık web üzerinden ama vatandaşı soymayı tercih ettiler.

Şimdi netflix geldi.Dsmart'ta maç yayını da yok.İçerik zenginleşince paşa paşa hepsi fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar.Böyle küresel oyuncuların ülkemize gelmesini her zaman desteklemişimdir.Bizim esnafı anca onlar sopalarlar.Başka türlü zora gelmeleri imkansız arkadaşların.

AKK için de uydu üzerinden internet hizmeti sağlayan firmaları araştırıyorum şuan EU üyesi.Uygun bir firma bulduğumda taahhüt sonrası geçiş yapacağım.Elektronik alışverişimi genelde amazon'dan yapıyorum zaten.Bu kafayla giderlerse benim gibi yapacak çok insan olacaktır.

Her zaman söylüyorum ülkemizde birlik içinde hareket edilmediği için bunlar kafalarına göre tarife AKK çıkartabiliyorlar.30 milyon kişi dava açsa AKK için bak bakalım ne oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: legolasbride

Beyler herkesin alım gücü, alışkanlıkları farklı,bir kamu kurumunda çalışıyorum ve iphone 5 kullanıp yardıma ihtiyacım var diye gelen tipler de görüyorum.
    Maalesef bedava kullanmayı haksız kazanç elde etmeyi seven bir grup var ülkemizde.Bu sistem onlara hitap etmeyecek tabii ki.

Evet fiyat biraz TR şartlarına göre yüksek.Zamanında hem Digitürk hem de Dsmart'ı evine lig maçları için ayrı avrupa maçları için ayrı alan biriyim.Ama çocuk sahibi olduktan sonra öncelikler değişiyor haliyle ikisini de iptal ettirdim.Digiturkplay'e 3 arkadaşla ortak üye olduk.Herkes kendi takımının maçlarını izliyor.Avrupa maçlarını bıraktık.Tivibu 10 TL flan yapsaydı onu da alacaktık web üzerinden ama vatandaşı soymayı tercih ettiler.

Şimdi netflix geldi.Dsmart'ta maç yayını da yok.İçerik zenginleşince paşa paşa hepsi fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar.Böyle küresel oyuncuların ülkemize gelmesini her zaman desteklemişimdir.Bizim esnafı anca onlar sopalarlar.Başka türlü zora gelmeleri imkansız arkadaşların.

AKK için de uydu üzerinden internet hizmeti sağlayan firmaları araştırıyorum şuan EU üyesi.Uygun bir firma bulduğumda taahhüt sonrası geçiş yapacağım.Elektronik alışverişimi genelde amazon'dan yapıyorum zaten.Bu kafayla giderlerse benim gibi yapacak çok insan olacaktır.

Her zaman söylüyorum ülkemizde birlik içinde hareket edilmediği için bunlar kafalarına göre tarife AKK çıkartabiliyorlar.30 milyon kişi dava açsa AKK için bak bakalım ne oluyor.

son AKK açıklamanız hariç diğer söylediklerinizin hepsine katılıyorum hocam. Lakin AKK bir tek bizim ülkemizde yok. Bunu zamanında araştırdım her ülke de farklı biçimde internet trafiğini düzenlemek için kurallar vardı. AKK 50GB değil de 150 olabilir mesela 50GB çok az. Lakin dediğim gibi internetin çökmemesi, sürekliliği için sunucuları düşünülerek yapılan bir kurallar çerçevesi olduğunu gördüm

• Yasal olmayan yollarla yasal bir hizmeti karşılaştırmak neyin kafası onu anlamış değilim. Yasal olmayan yolların önerilmesi, bahsi geçmesi, özendirilmesi, karşılaştırılması bu forumda olmamalı.

Apple TV'im üzerin bolca film almış veya kiralamış birisiyim. Evde digiturk film paketim varken neredeyse film izlemiyordum, Apple TV ile bir ayda daha çok film izliyorum, istediğim zaman başlatıyorum, ara veriyorum. Enpara ile de %50 indirim güzel oluyor.

Netflix'in Türkiye pazarına girmiş olması kim ne derse desin tüketiciler için lehine bir durum. İlk ay ücretsiz olduğu için ben de hemen üyelik açtım, Apple TV üzerinden de filmleri test ettim. Filmin ilk açılış hızı Apple TV'nin kendi filmlerine göre az biraz yavaş. İleri geri sarma kısmı da biraz daha ağır.

Sportify kullanmadım. Ama Avea Müzik 250 şarkı/ay 5 TL ...vb alternatifleri varken iken sportify 9.99 USD ile Türkiye pazarına girmesi ayağına sıkmak olurdu.

Netflix için Türkiye pazarı için tam oturmuş daha ucuz çözüm yok gibi bu yüzden bu fiyatla girmişler diyebiliriz. Eee bir de adamların film yapımcılarını ödediği para var. Kimse zararına hizmet vermez. Serbest piyasa ekonomisi fiyatını belirler, pahalıysa satamaz, ya ucuzlar ya da Türkiye pazarından çıkarlar, kafa yormanıza gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERPmühendisi -- 8 Ocak 2016; 14:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.