Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

netflix..... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.800
Cevap
62
Favori
89.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.finansbank.enpara.com/kampanyalar/uygulamaindirimi.aspx

İnsan bir sitesine bakar, sonra yorum yazar. Kafa karıştırmayalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legolasbride kullanıcısına yanıt
    http://www.ebay.co.uk/itm/Roku-2-HD-Media-Streamer-NEW-/131694098523?hash=item1ea994785b:g:g7cAAOSwZG9WjQkC

310 tl falan yapiyor yada aracı siteler (amerikandaiste ..vb) ile 270 tl yapiyor ; ha değer mi bilemiyorum ...siz memnun musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 8 Ocak 2016; 17:16:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

https://www.finansbank.enpara.com/kampanyalar/uygulamaindirimi.aspx

İnsan bir sitesine bakar, sonra yorum yazar. Kafa karıştırmayalım.

Konuyu ilk gördüğümde mobil uygulamasından bakmıştım ve yazmıyordu. Ön yargılı olmayalım.
  • 2016 aralık'a kadar falan uzatsalar da güvenip alsak encard ile :( ama martta bitecekse çok da anlamlı değil bu kampanyalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 8 Ocak 2016; 17:37:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

2016 aralık'a kadar falan uzatsalar da güvenip alsak encard ile :( ama martta bitecekse çok da anlamlı değil bu kampanyalar.
    Daha yeni türkiyeye geldi gelişir ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

2016 aralık'a kadar falan uzatsalar da güvenip alsak encard ile :( ama martta bitecekse çok da anlamlı değil bu kampanyalar.
    Arkadaşlar 10 aydır netflix kullanıyorum.Yakında fire tv mde gelicek.Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Sinatra

Arkadaşlar 10 aydır netflix kullanıyorum.Yakında fire tv mde gelicek.Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    Oncelikle sitelerine Turkce Dil destegi eklemeliler ve fiyatlari TL seklinde yapmalilar.Butun iceriklere Turkce altyazi zaten ve mutlaka olmali.Yapabilme imkanlari varsa dublaj yapmalari Turk seyircisinin fazlasiyla ilgisini cekecektir.Ayrica Basic HD , Standart FHD ve Premium ise UHD desteklemeli.Fiyatlar ise Basic icin 5TL , Standart 10TL ve Premium ise 20TL seklinde olmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

4 kişi 41 tl iyi aslında.

Alıntıları Göster
    usa deki arşivin aynısı tr'de var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Oncelikle sitelerine Turkce Dil destegi eklemeliler ve fiyatlari TL seklinde yapmalilar.Butun iceriklere Turkce altyazi zaten ve mutlaka olmali.Yapabilme imkanlari varsa dublaj yapmalari Turk seyircisinin fazlasiyla ilgisini cekecektir.Ayrica Basic HD , Standart FHD ve Premium ise UHD desteklemeli.Fiyatlar ise Basic icin 5TL , Standart 10TL ve Premium ise 20TL seklinde olmali.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar.

En pahalı tarifeden (ultra HD) 1 aylık deneme süresini başlattım. Her şey iyi güzel ama kota olayı sıkıntılı, bu bağlamda bir sorum olacak.

Mesela bu ultra HD pakette herhangi bir şey izleyince saniyede/dakikada/saatte ne kadar veri indiriyoruz? Bu istatistik herhangi bir yerde paylaşıldı mı? Bu olay sıkıntılı olabilir, ortalama ev bağlantıları genelde hep AKK'lı. 1 haftada doldurmayalım kotayı, sonra ver elini 3 mbit SD izleriz ayın kalan günleri için

Fiyatlandırma konusunda da ilk etapta TL'ye geçmeleri ve bölgesel fiyatlandırma yapmaları gerekiyor. Malum TR'nin alım gücü ile ABD'nin alım gücü bir değil. Nasıl ki Spotify bizde daha ucuzsa buna da benzer bir şey yapmaları lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kangaxx

Merhaba arkadaşlar.

En pahalı tarifeden (ultra HD) 1 aylık deneme süresini başlattım. Her şey iyi güzel ama kota olayı sıkıntılı, bu bağlamda bir sorum olacak.

Mesela bu ultra HD pakette herhangi bir şey izleyince saniyede/dakikada/saatte ne kadar veri indiriyoruz? Bu istatistik herhangi bir yerde paylaşıldı mı? Bu olay sıkıntılı olabilir, ortalama ev bağlantıları genelde hep AKK'lı. 1 haftada doldurmayalım kotayı, sonra ver elini 3 mbit SD izleriz ayın kalan günleri için

Fiyatlandırma konusunda da ilk etapta TL'ye geçmeleri ve bölgesel fiyatlandırma yapmaları gerekiyor. Malum TR'nin alım gücü ile ABD'nin alım gücü bir değil. Nasıl ki Spotify bizde daha ucuzsa buna da benzer bir şey yapmaları lazım.

Low (0.3 GB per hour)
    Medium (SD: 0.7 GB per hour)
    High (Best video quality, up to 3 GB per hour for HD and 7 GB per hour for Ultra HD)

• Kangaxx kullanıcısına yanıt
    sd kalite için saatte 1 gb hd için saatte 3 gb yazıyor hocam sitesinde
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    benim gördüğüm kadarıyla var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MARCO

Low (0.3 GB per hour)
    Medium (SD: 0.7 GB per hour)
    High (Best video quality, up to 3 GB per hour for HD and 7 GB per hour for Ultra HD)
    Oha, SD bile 1 GB'a yakınsa yok arkadaş, bu gidişle deneme süresini bile kullanmam. HD için saatte 3 GB nedir?

Yok bunlar bizim ttnet ile anlaşamazlarsa olmaz bu iş. Ya aslında lanet olsun demek lazım, bizdeki AKK'lar insani değil. Bu devirde 50-75 GB ortalama kotalar insani değildir. Bunların 250-300 GB seviyelere çıkması lazım, ama bizi daha çok yolmaya devam ederler...

Neyse sanırım bize rip yolu göründü, hd rip'lere devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangaxx -- 8 Ocak 2016; 18:31:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

usa deki arşivin aynısı tr'de var mı?

Aynısı yok ama sabah baktım usa daki arşivin yüzde 70 lik bir kısmı var ama. Tabii şuda var tabii birçoğu lisanstan dolayı eklenemiyor house of cards hakları digitürkte misal o yok. Sons of anarchy usa da var ama tr de yok anlaşöası fx de bence hemen üye olunması çokta yararlı değil içerikler ekleniyor tr altuazı içeriğide yeni bir iki adet içerik geldi bu gün anlaşılan zamanla gelişecek gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan bir arkadaşları ortaklaşa kullanmaya başladık 2 kişilik paketi. İçerik Amerika'ya göre az olsada yine baya bol. Ancak 10 TL'den fazla ben dahi vermem Türkiye şartlarında.

İngilizce altyazı olduğu sürece benim için sorun olmuyor izlemek ama altyazıda bilmediğim kelimenin üstüne geldiğimde Google Translate'den çevirisini gösterse benim ve ingilizce geliştirmek isteyenler için baya yararlı bir hizmet olur bu haliyle bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 8 Ocak 2016; 18:34:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Forumdan bir arkadaşları ortaklaşa kullanmaya başladık 2 kişilik paketi. İçerik Amerika'ya göre az olsada yine baya bol. Ancak 10 TL'den fazla ben dahi vermem Türkiye şartlarında.

İngilizce altyazı olduğu sürece benim için sorun olmuyor izlemek ama altyazıda bilmediğim kelimenin üstüne geldiğimde Google Translate'den çevirisini gösterse benim ve ingilizce geliştirmek isteyenler için baya yararlı bir hizmet olur bu haliyle bile.
    İnanılmaz güzel, ilgi çekici belgeseller var. Belgesel izlemek için bile alınır

Fiyat revizyonu ve türkçe altyazı şartıyla tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrekas -- 8 Ocak 2016; 18:38:52 >
  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    AKK benzeri bir uygulamaya diğer ülkelerden örnek verirseniz sevinirim hocam.

İngiltere'den Bulgaristan'a, oradan Kanada'ya, Kore'ye kadar hiçbir ülkede bizde uygulanan adaletsiz kullanım kotasına yaklaşan bir örnek yok (Ortadoğu ülkelerini ve bu konuda kötü örnek teşkil eden uçta kalmış ülkeleri hariç tutarsak).

Örneğin, İngiltere'nin önemli servis sağlayıcılarından olan Virgin Media'nın tarifelerinin hiçbirinde bir limit söz konusu değil (eğer detaylı bilgi almak isteyen olursa "chat" kısmından bizzat müşteri temsilcisi ile görüşebilir).

netflix.....

http://store.virginmedia.com/broadband/compare-broadband/index.html

100 mbps tamamen sınırsız internet 10 İngiliz Sterlini (yaklaşık 44 Türk Lirası)

İngiltere'de asgari ücret aylık yaklaşık 1031 İngiliz Sterlini (yaklaşık 4500 Türk Lirası)https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates

Türkiye'ye asgari ücret üzerinden oranladığımızda 100 mbps internet 12 Türk Lirası oluyor.

Yine İngiltere'den bir örnek, Hyperoptic:

https://www.hyperoptic.com/

Tarifelerinin açıklamalarında şu yazıyor: Sınırsız kullanım. - En yoğun saatlerde bile yavaşlama olmaz.

100 mbps tamamen sınırsız internet 15 İngiliz Sterlini (yaklaşık 65 Türk Lirası)

Türkiye'ye asgari ücret üzerinden oranladığımızda 100 mbps internet 19 Türk Lirası oluyor.

Bu örnek de Kanada'dan:

http://www.coextro.com/

100 mbps tamamen sınırsız internet ayda 45 Kanada Doları (yaklaşık 96 Türk Lirası)

Altı ay önce baktığımda Kanada'da asgari ücret aylık 1850 Kanada Doları (yaklaşık 4060 Türk Lirası) idi.

Türkiye'ye asgari ücret üzerinden oranladığımızda 100 mbps internet 30 Türk Lirası oluyor.

Bulgaristan:

http://www.blizoo.bg/birthday_internet_200.html

100 mbps tamamen sınırsız internet ayda 20 Bulgar Levası (yaklaşık 33 Türk Lirası)

Bulgaristan'da asgari ücret yaklaşık 360 Bulgar Levası (yaklaşık 598 Türk Lirası)

Türkiye'ye asgari ücret üzerinden oranladığımızda 100 mbps internet 71 Türk Lirası oluyor.

Peki, internet "sınırsız" diye bu ülkelerdeki kullanıcılar bunu sömürme hakkına sahipler mi? Hayır. Eğer normal bir kullanıcının yapmayacağı gerçek bir aşırı kullanım tespit edilirse ilk önce müşteri ile irtibata geçilir. Bunun sürmesi halinde servis sağlayıcı hizmet vermeyi sona erdirir.

Örneğin, Virgin Media internet trafiğini aşırı meşgul eden kullanıcıları "Heavy Users" olarak tanımlamış. Bu kullanıcılar tespit edildiklerinde yoğun saatler olan 10:00 - 15:00 ve 16:00 - 21:00 aralıklarında iki saate varacak şekilde belirli oranlarda hız düşüşleri yaşıyorlar. Bu düşüş ilk ihlalde hızlarının %30'u oranında (100 mbps > 70 mbps gibi), ikinci ihlalde ise %40'ı oranında (100 mbps > 60 mbps gibi) yapılıyor.

http://my.virginmedia.com/traffic-management/traffic-management-policy-30Mb-or-higher.html
    http://www.bellaliant.ca/legal-regulatory/acceptable-use-fibreop-internet

Bir de bizde yapılan uygulamaya bakın. Ay içinde sadece 100 gb veri kullanırsak hızımız 50 mbps'den 3 mbps'ye düşüyor, yani tamı tamına %94 hız düşüşü! Üstelik bu düşüş iki saat de sürmüyor, haftalar sürüyor!

Bu neye göre yapılıyor? Şu yönetmeliğe göre: Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliğihttp://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.14148&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

Hizmetin kısıtlanması ya da durdurulması

(3) Tüketici menfaatinin korunması amacıyla;

a) Hizmetin mutat kullanım düzeyinin çok üzerinde olduğunun tespiti,

b) Hukuka aykırı ya da hileli bir faaliyetin varlığı konusunda haklı bir şüphenin bulunması,

durumlarında aboneye bilgi verilerek hizmetin sunumu kısıtlanabilir veya durdurulabilir.

(5) Kurum bu maddenin uygulanmasına ve faturalara üst sınır getirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirleyebilir.

Mutat, yani alışılmış kullanımın çok üzerinde olan kullanım ayda 100 gb gibi komik bir rakama mı denk geliyor? Peki buna karşılık yapılan kısıtlama bu alışılagelmişin dışındaki kullanımı yapan yapmayan herkesin internet kullanım haklarını tamamen elinden alacak şekilde ay boyunca %94 hız düşümü mü olmalı?

Gelelim konu başlığına göre kilit soruya: Peki Netflix'e abone olup dizi izlemek alışılagelmişin dışında bir kullanım mıdır?

• dizibox a dokunmasın da ne yaparsa yapsın. ben bu 2 yüzlü milletede çok şey demek istiyorumda deymez. herif her adımınızda %65 vergi alıyor, köle kul olmuş hala millet. yetmiyor 100tl verdik diye %15~30 vergilere zam yiyecek zaten pahalı, yine herşey güzel mi bize.
    ama Netflix spotify sony yurtdışı fiyattan kaktırınca" tl olsun o rakam". arkadaş bende baksam Türklere dışardan adamlara neyi kaktırsan gıkı çıkmıyor yurtdışı fiyatlarımı dayatırım. devlet vergisini alınca işim rahat zaten. ama rusyada neden öyle değil çözemedim. putin daha insaflıysa demek.
    şu çalışan kesim işveren 1yıl hiç çalışmayıp üretmeyip vergi vermese millet fakir gibi yaşasa kapitalist düzen sürünse insafsızlar durup sömürmek buraya kadarmış dermiydi acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Olayı çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim. Bizde tam bir Orta Doğu uygulaması var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kangaxx

Olayı çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim. Bizde tam bir Orta Doğu uygulaması var...
    Bende Premium üyeliği 1 aylık ücretsiz olarak başlattım.
    Bu üyelikte 4K çözünürlükte dizi ve filmler olması gerekiyor ancak ben bulamadım.
    Örneğin Daredevil dizisi 4K çözünürlüğe sahip bir dizi ama özellikler kısmında HD olarak görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.