Şimdi Ara

Netflix yurt dışında abonelik fiyatlarına bir kez daha zam yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netflix yurt dışında abonelik fiyatlarına bir kez daha zam yaptı
    Netflix abonelik fiyatlarına bir kez daha zam yaptı. Şirket, yayınladığı son kazanç raporunda, ABD, Kanada, Portekiz ve Arjantin'de abonelik planlarında fiyat artışına gideceğini duyurdu.

Buna göre, ABD'de reklam destekli planın fiyatı ayda 6,99 dolardan 7,99 dolara, standart reklamsız plan ise ayda 15,49 dolardan 17,99 dolara çıkacak. En yüksek fiyatlı premium aboneliğin fiyatı ise 22,99 dolardan 24,99 dolara çıkıyor. Fiyat artışları abonelerin bir sonraki faturalandırma döneminde yürürlüğe girecek.

Şirketin yatırımcılara yazdığı mektupta, “Programlarımıza yatırım yapmaya ve üyelerimize daha fazla değer sunmaya devam ederken, zaman zaman üyelerimizden biraz daha fazla ödeme yapmalarını isteyeceğiz ki bu sayede yeniden yatırım yaparak Netflix'i daha da geliştirebilelim." sözlerine yer verdi.

Netflix, abonelik fiyatını en son Ekim 2023'te yükseltmişti. Ülkemizde ise 9 Temmuz 2024'te fiyat artışına giden Netflix'in Temel Plan paketi 149,99 TL'den satılıyor. ABD'deki bu zamdan sonra, Türkiye'de de yakın zamanda fiyat artışı bekleyebiliriz.

Ayrıca Bkz.Dijital platformlar televizyon ekranlarını ele geçirmeye devam ediyor

Abone sayısı 300 milyonu aştı

Netflix ayrıca, son çeyrek abonelik rakamlarını da paylaştı. 2024'ün son çeyreğin 19 milyon yeni abone ekleyerek çeyrek rekorunu kıran şirket, toplam abone sayısını 300 milyona çıkardı.

Netflix'in geçen yılın dördüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %16 artışla 10,2 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, 2023'ün aynı döneminde 8,8 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Şirketin net karı da geçen yılın son çeyreğinde 1,9 milyar dolar olarak kaydedildi. Netflix'in 2023'ün dördüncü çeyreğindeki net karı 938 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Firmanın hisse başına düşen karı ise aynı dönemde 2,11 dolardan 4,27 dolara yükseldi.

Netflix, fiyat artışıyla birlikte, reklam destekli planda olanların aboneliğine hane halkı dışından birini eklemesine olanak tanıyan yeni bir Reklamlı Ekstra Üye planı çıkaracağını duyurdu. Şu anda, hane halkı dışından birini reklamsız bir plana eklemek için ayda fazladan 7,99 dolar ödenmesi gerekiyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2025/1/21/24348682/netflix-price-increase-earnings-q4-2024
    Kaynak:https://s22.q4cdn.com/959853165/files/doc_financials/2024/q4/FINAL-Q4-24-Shareholder-Letter.pdf

• Film dizi yok zam yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sedatcx kullanıcısına yanıt
    Yooo bi sürü var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede eli kulağında o zaman zam yakındır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sedatcx kullanıcısına yanıt
    Ne tarz bişey aradın da bulamadın mesela ? Sadece meraktan soruyorum.

• Artık ne varsa izlediğime göre gidip 13.500e Android 11 projeksiyon alıp heryerden kaçak izlemeye devam keeeee

• fad32 kullanıcısına yanıt
    Hepsini izledim. Artık çok güncel değil kardeşim az dizi film geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boş bi platform trde zam üstüne zam yapında direk iptalini bastım bu zamanda zaten netflix kullanana şaşırarak bakıyorum.

• netflix çok sık zam yapıyor

diğer platformlarda bu kadar sık zam yapıyormu acaba

• einhander kullanıcısına yanıt

Netflixin rakibi yok o yüzden kıyaslama doğru olmaz. Biri de yukarıda izleyecek içerik yok demiş. Ben her gün filmlerin arasında kayboluyorum kafama göre bir şey ararken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında burayada basacaklar eli kulağında bekliyoruzNetflix yurt dışında abonelik fiyatlarına bir kez daha zam yaptı 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.