Şimdi Ara

NETFLIX | ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
209
Favori
293.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chaturanga

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chronotide

US Netflix'in listesi. Görünce bi holy shit çektim, hakikaten değmez burda netflix almaya. Şaka gibi ya.

yok artık bize niye eklemiyorlar be bunları.ulan türkiye de o kadar çok yayıncı var ki bütün dizi filmler sağa sola dağılmış şu içeriğe bak be

Arkadaşlar ilk kez farkına varmış gibi mi davranıyorsunuz yoksa gerçekten ilk kez mi farkına varıyorsunuz :) bu başlığın ilk yazısını okudunuz mu hiç? Orada bir tablo var US Netflix içeriklerine göre ne durumdayız onu özetleyen. Bizim sorunumuzun güncel içerikler saçmalığı değil Netflix US in ne kadarının bize açılmış olduğu sorunu olduğunu daha öncede defaatle arz etmiştim efendim.

Bu başlığın açılış amacı da bu kıyaslamayı yapabilmek, gelişme oluyor mu olmuyor mu onu görebilmek. 1 senelik süreçte olan ilerlemeyi görmeden, araştırmadan şu an var olan içerik farkına bakıp bu ne ya hiç bir şey yok burda yada ABD deki içerikleri bize açmazlar şeklinde yaklaşım anlamsız geliyor bana. 1 sene önceki noktaya göre şu anda ilerleme devam ediyor ve eminim devam edecek. TR de bazı içeriklerin var olan anlaşmaları bittikçe tahminim Netflix e geçen içerikler artacak. Ama bunun olabilmesi biraz da bizim zorlamamız ve sabretmemizle olacak.

Aksi durumda herkes aboneliği kapatalım gidelim buralardan moduna girerse Netflix bize aman ne olur durun demez. Nasılsa abone sayımız artmıyor yatırıma değmez deyip kendileri çeker gider emin olun.

1 yıllık süre sonunda yaklaşık ABD içeriğinin 1/3 ü TR Netflix'e açıldı ve artmaya devam edecek. Sabredip geri bildirimlerle Netflix i ülkemizdeki abone potansiyelini anlamaya zorlamalıyız. servis kalitelesinden memnun olduğumuzu ama ABD içeriğinin daha fazlasının bize açılması durumunda Türkiye de çok daha hızlı abone kazanabileceklerini anlatmamız lazım.

Aksi durumda ülkemizdeki görüntü kalitesi ve teknik kalitesş düşük streaming hizmetlerine mahkum olmaya devam edeceğiz.

e biz napalım kardeş biz kullanıcıyız.Şuan aboneyim ama izleyecek dizim kalmayınca kapatırım her ay 30 tl az değil sonuçta.Netflix'in üzerine düşen görev dizileri filmleri digitürk'e,dsmart'a,fx 'e kaptırmaması şuan o yüzden the x-files,person of interest,lost,sons of anarchy,prison break,haven, the flash,the walking dead,supernatural,friends,how ı met your mother ve çok daha fazla güzel dizi yayınlanamıyor.Parayı bastırıp anlaşmaları kendi tarafına çekmesi lazım türkiye'de.Yapacak mı yapmayacak mı görecez.

bu arada netflix'e yeni rakip çıktı amazon video prime'da resmi olarak türkiye'ye gelmiş artık dizi-film altyazıları dublajları yapmaya başlamışlar.Yukarıda ki arkadaşın verdiği linkten bünyesinde bulundurduğu dizi ve filmlere baktım baya sağlam yapımlar var true detective,the wire,six feet under,sons of anarchy,doctor who,the simpsons falan.Eğer bir kaç içinde hepten oturursa türkiye'de ,netflixten oraya kayışlar yaşanacaktır.Netflix'in o yüzden bir atılım yapması şart.

İçeriklerin US içeriğinden az olmasına tepki göstermenize zaten bende katılıyorum. Benim garipsediğim sanki bunu yeni fark etmiş gibi şaşırmış olmanız. Ben bu konuyu açarken zaten amacım iki içerik arasındaki durumun takip edilebilmesiydi.

Abonelik konusunda Blacklead in dediği gibi ortak abone olmak daha mantıklı. Biz 1 senedir bu şekilde kullanıyoruz.

neyse umalım ki netflix sağa sola kaptırdığı dizileri geri alsın, eğer tabi türkiye'yi önemsiyorsa.Amazon video prime türkçe desteğine başlayalı 1 ay falan oldu daha çok yeniler ama içeriğinde ki six feet under,the wire,true detective(bildiğim kadarıyla bu dizilerin türkiye yayıncıları yok) gibi dizilere de türkçe destek verip yayınlarlarsa ve daha başka dizilere filmlere destek verirlerse baya bir kullanıcı toplayabilirler belki ben bile ona geçebilirim o zaman.Rekabetin artması güzel olacak türkiye'de ama dizilerin gene bir kısmının amazon'a bir kısmının netflix'e gitmesi gene dizileri filmleri gene dağıtıcak malesef .

Bu zaten kaçınılmaz birşey, herşeyi aynı platformda bu fiyata bulmak imkansız. Amerika'da birçok insan birkaç platformu birlikte kullanıyor. Mesela HBO nun dizileri her zaman en başarılı dizilerdendir ama hiç bir zaman Netflix yada Amazon'da bulamazsınız. Çünkü HBO nun da streaming hizmeti var.

Netflix'in rakiplerinden en önemlisi bence Amazon değil Hulu. Keşke Hulu ve HBO da Türkiye'ye gelse. O zaman en az üçüne abone olurdum heralde :)

hocam amazon'da game of thrones var gözüküyor?

edit=satın alma olarak varmış pardon

aynen inşallah hulu'da gelir ama hbo baya zor gibi şuan sadece abd ve japonya'da varmış o.Kendisi gelecek altyazılar gelecekte ohoo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 18 Şubat 2017; 14:2:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

US Netflix'in listesi. Görünce bi holy shit çektim, hakikaten değmez burda netflix almaya. Şaka gibi ya.

yok artık bize niye eklemiyorlar be bunları.ulan türkiye de o kadar çok yayıncı var ki bütün dizi filmler sağa sola dağılmış şu içeriğe bak be

Arkadaşlar ilk kez farkına varmış gibi mi davranıyorsunuz yoksa gerçekten ilk kez mi farkına varıyorsunuz :) bu başlığın ilk yazısını okudunuz mu hiç? Orada bir tablo var US Netflix içeriklerine göre ne durumdayız onu özetleyen. Bizim sorunumuzun güncel içerikler saçmalığı değil Netflix US in ne kadarının bize açılmış olduğu sorunu olduğunu daha öncede defaatle arz etmiştim efendim.

Bu başlığın açılış amacı da bu kıyaslamayı yapabilmek, gelişme oluyor mu olmuyor mu onu görebilmek. 1 senelik süreçte olan ilerlemeyi görmeden, araştırmadan şu an var olan içerik farkına bakıp bu ne ya hiç bir şey yok burda yada ABD deki içerikleri bize açmazlar şeklinde yaklaşım anlamsız geliyor bana. 1 sene önceki noktaya göre şu anda ilerleme devam ediyor ve eminim devam edecek. TR de bazı içeriklerin var olan anlaşmaları bittikçe tahminim Netflix e geçen içerikler artacak. Ama bunun olabilmesi biraz da bizim zorlamamız ve sabretmemizle olacak.

Aksi durumda herkes aboneliği kapatalım gidelim buralardan moduna girerse Netflix bize aman ne olur durun demez. Nasılsa abone sayımız artmıyor yatırıma değmez deyip kendileri çeker gider emin olun.

1 yıllık süre sonunda yaklaşık ABD içeriğinin 1/3 ü TR Netflix'e açıldı ve artmaya devam edecek. Sabredip geri bildirimlerle Netflix i ülkemizdeki abone potansiyelini anlamaya zorlamalıyız. servis kalitelesinden memnun olduğumuzu ama ABD içeriğinin daha fazlasının bize açılması durumunda Türkiye de çok daha hızlı abone kazanabileceklerini anlatmamız lazım.

Aksi durumda ülkemizdeki görüntü kalitesi ve teknik kalitesş düşük streaming hizmetlerine mahkum olmaya devam edeceğiz.

e biz napalım kardeş biz kullanıcıyız.Şuan aboneyim ama izleyecek dizim kalmayınca kapatırım her ay 30 tl az değil sonuçta.Netflix'in üzerine düşen görev dizileri filmleri digitürk'e,dsmart'a,fx 'e kaptırmaması şuan o yüzden the x-files,person of interest,lost,sons of anarchy,prison break,haven, the flash,the walking dead,supernatural,friends,how ı met your mother ve çok daha fazla güzel dizi yayınlanamıyor.Parayı bastırıp anlaşmaları kendi tarafına çekmesi lazım türkiye'de.Yapacak mı yapmayacak mı görecez.

bu arada netflix'e yeni rakip çıktı amazon video prime'da resmi olarak türkiye'ye gelmiş artık dizi-film altyazıları dublajları yapmaya başlamışlar.Yukarıda ki arkadaşın verdiği linkten bünyesinde bulundurduğu dizi ve filmlere baktım baya sağlam yapımlar var true detective,the wire,six feet under,sons of anarchy,doctor who,the simpsons falan.Eğer bir kaç içinde hepten oturursa türkiye'de ,netflixten oraya kayışlar yaşanacaktır.Netflix'in o yüzden bir atılım yapması şart.

İçeriklerin US içeriğinden az olmasına tepki göstermenize zaten bende katılıyorum. Benim garipsediğim sanki bunu yeni fark etmiş gibi şaşırmış olmanız. Ben bu konuyu açarken zaten amacım iki içerik arasındaki durumun takip edilebilmesiydi.

Abonelik konusunda Blacklead in dediği gibi ortak abone olmak daha mantıklı. Biz 1 senedir bu şekilde kullanıyoruz.

neyse umalım ki netflix sağa sola kaptırdığı dizileri geri alsın, eğer tabi türkiye'yi önemsiyorsa.Amazon video prime türkçe desteğine başlayalı 1 ay falan oldu daha çok yeniler ama içeriğinde ki six feet under,the wire,true detective(bildiğim kadarıyla bu dizilerin türkiye yayıncıları yok) gibi dizilere de türkçe destek verip yayınlarlarsa ve daha başka dizilere filmlere destek verirlerse baya bir kullanıcı toplayabilirler belki ben bile ona geçebilirim o zaman.Rekabetin artması güzel olacak türkiye'de ama dizilerin gene bir kısmının amazon'a bir kısmının netflix'e gitmesi gene dizileri filmleri gene dağıtıcak malesef .

Bu zaten kaçınılmaz birşey, herşeyi aynı platformda bu fiyata bulmak imkansız. Amerika'da birçok insan birkaç platformu birlikte kullanıyor. Mesela HBO nun dizileri her zaman en başarılı dizilerdendir ama hiç bir zaman Netflix yada Amazon'da bulamazsınız. Çünkü HBO nun da streaming hizmeti var.

Netflix'in rakiplerinden en önemlisi bence Amazon değil Hulu. Keşke Hulu ve HBO da Türkiye'ye gelse. O zaman en az üçüne abone olurdum heralde :)

hocam amazon'da game of thrones var gözüküyor?

edit=satın alma olarak varmış pardon

aynen inşallah hulu'da gelir ama hbo baya zor gibi şuan sadece abd ve japonya'da varmış o.Kendisi gelecek altyazılar gelecekte ohoo

Evet ayrıca satın alırsanız herşey var Amazon'da ama o zaman astarı kumaşından pahalıya gelir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Netflix gizli kod diye bir şey varmış.Sanırım eski haber ama bizim internet medyası bazen eski haberleri ısıtıp ısıtıp yayınlıyor.Yine haber yapılmış yeni gördüm.Nedir bu kod olyaı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Netflix gizli kod diye bir şey varmış.Sanırım eski haber ama bizim internet medyası bazen eski haberleri ısıtıp ısıtıp yayınlıyor.Yine haber yapılmış yeni gördüm.Nedir bu kod olyaı ?

gizli kod değil hocam o arama kodu. haberleri görünce ben de heyecanlandım ama bi olayı yok :)
    mesela "bilim korku film"lerin bi kodu var, "aksiyon dizi"lerin bi kodu var, sen bu kodla arama yaptığın zaman sadece bunlar çıkıyor.
  • Eee ulen o zaman başlarım boyle habercılıge gizli kod demıs adamlar başlıklarda :):) dizilerde de friends fotoğrafı var falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vikings 4. sezon 19 şubat geliyor dedi resmi site, gelmedi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

elinde olmayan içerikleri alacağı konusunda biraz şüpheliyim, türkiye'de olduğu dönemler içersinde digitürk'ünde d-smart'ında tivibu'nunda içerik anlaşmalarından bitenler oldu, lakin netflix bunlardan hiçbirisini almadı ve ya alamadı. sonuçta el değiştirmeler oldu netflixte yeni bir ekleme olmadı, telif açısından.

• Netflix farkettiyseniz yükleyeceği programların reklamlarını aylar önce yapıp 3-4 ay sonrasının tarihini veriyor. Özellikle dizilerde tüm sezonları yüklediği ve yayın politikası nedeniyle programın hazırlanması uzun olduğu için yeni yüklemelerin yapılması uzun sürüyor. Ancak 4 aydır aboneyim ve 4 ayda o kadar çok içerik yüklendi ki verilen paraya sonuna kadar değdiğini düşünüyorum. Ekleyeceği içeriklerin hazırlık aşamasında çok titiz çalıştıklarını da düşünürsek kalite açısından seyirciye verdikleri önemi anlayabiliriz. Ayrıca sırf belgeseller ve diziler için bile netflix abonesi olmaya değer. Yaza kadar içeriğin daha da artacağına eminim.

• makara555 kullanıcısına yanıt
    Netflix facebook sayfasından nedenini açıklamış hatta önümüzdeki hafta eklenecegini söylemiş. Dublaj ve diğer işlemlerin uzunluğunu ve genelde sezonun tamamını yuklediklerini düşünürsek biraz sarkma olması normal diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: makara555

netflix fysbuk sayfası Vikings in 4. sezonun 19 şubatta geleceğini yazdı ilgili arkadaşlar varsa duyurulur
    NETFLIX | ANA KONU

gelmedi?

edit=üstteki arkadaş cevap vermiş görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 22 Şubat 2017; 0:21:24 >
  • arkadaşlar amerikan içeriğe ulaşmanın bir yolu yok mudur?
  • Şimdi bir soru soracağım. Netflix film veya dizi lisansı alırken Dünya genelinde mi alıyor yoksa ülke ülke farklı lisanslar mı alıyor? Sanırım alınan lisanslar evrensel olarak geçerli oluyor. Netflix şuan ülkemizde de olduğu için US'de olan film/diziler neden Türkiye'de göstermiyorlar? Saçma değil mi o kadar lisans parası verip neden sadece Amerika'da göstermek istesinler ki. Bu uçurumun nedeni Netflix Türkiye açılmadan önce alınan lisanslardan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü Netflix dünyaya açılalı 1 yıldan fazla süre oldu. Lisans sürelerinin uzunluğu nedir ki??

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    alınan lisanslar evrensel değil lokal hocam. önceki sayfalarda türkiyede hangi dizinin lisansı hangi platformda görebileceğin listeler mevcut.
    zaten bu lisanslar global olarak alınsa netflix in amerika içeriğini tüm dünyada göstermesi kendi işlerine de gelirdi,müşteri sayısı çok daha hızlı artardı.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    aynen fyste de sordum cevap yazdılar. Bekliyoruz bakalım
  • Lisanslar her yerde geçerli olmuyor. Her birinin de geçerlilik süresi oluyor. Bir dizinin yayın hakkı örneğin 1 yıllığına digiturkteyse Türkiye'de başka bir yer bunu yayınlayamiyor. En azından ben böyle biliyorum. Ana firmayla yayınlayan firmanın arasındaki anlaşmaya bağlı biraz da.

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yayıncı kuruluştan kaynaklanan bir sorundan dolayı ufak bir gecikme yaşanıyor ama bir sorun olmaması durumunda bu hafta içerisinde izleyebileceksin. Diye mesaj yazmış netflix

• sernan S kullanıcısına yanıt
    Lokal lisans anlayışı varsa Netflix'ten Türkiye için çok beklentiye girmek hata olur. Haklı olarak onlar Abd içeriğinin üstüne düşerler. Yerel içerik sağlayıcıları da piyasayı bölük pörçük yapmaya devam eder maalesef. Bana kalırsa lisanslar evrensel olmalı ama şu şekil. Mesela Netflix alırsa bütün ülkeler için geçerli, fakat Hulu alırsa Hulunun olmadığı ülkelerde lisanslarını başkası alabilir gibi. Bu sayede VPN ile uğraşmalarına da gerek kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Lokal lisans anlayışı varsa Netflix'ten Türkiye için çok beklentiye girmek hata olur. Haklı olarak onlar Abd içeriğinin üstüne düşerler. Yerel içerik sağlayıcıları da piyasayı bölük pörçük yapmaya devam eder maalesef. Bana kalırsa lisanslar evrensel olmalı ama şu şekil. Mesela Netflix alırsa bütün ülkeler için geçerli, fakat Hulu alırsa Hulunun olmadığı ülkelerde lisanslarını başkası alabilir gibi. Bu sayede VPN ile uğraşmalarına da gerek kalmaz.

Hocam zamanla oturur biraz daha.

Mesela Türkiye'de bir TV kanalı bir diziyi aldığında anladığım kadarıyla her türlü platformdaki hakkını alıyor. Oysa uydu platformlarını insanlar genelde belirli bir içerik için almıyor, yani şu dizi şu kanaldaymış, o kanalda falanca uydu sisteminde hadi oraya gidelim diye bir tüketici hareketi yok. İnsanlar uydu sistemlerine içlerinde TV kanallarından beğendikleri varsa abone oluyorlar. İçerik değil TV kanalının genel beğenisi uydu platformlarının satışlarında ön planda oluyor.

Bu yüzden internet üzerinden yayın hakkı ile uydu platformu yayın hakkının farklı değerlendirildiği bir yapı olmalı (sallıyorda olabilirim belki zaten böyledir :)).

Bu şekilde bir ayrım olsa Netflix internet yayın haklarını çoğunlukla alabilir. Ama tabi bu durumda yayın hakkını alan kanalın kendi streaming servisi olmaması lazım. Varsa Netflix yine alamayabilir.

Şöylede olabilir, Netflix gibi streaming hizmetleri, TR deki içerik sağlayıcılar ve yayın haklarını elinde bulunan kanallar beraber oturur konuşurlar makul bir ücret karşılığı birbirlerine içerikleri kiralama gibi bir yola gidebilirler. Bu sayede hem para kazanırlar hem seyirci tüm platformlardan en iyi verimi hangisinden alacaksa onu kullanır.

Telekom piyasasında olduğu gibi belki de bunu bir üst kurul regüle etmeli. Kimseyi ezmeden yok etmeden herkes ücret mukabili hizmet verebilmeli.

• Orange Is The New Black dizisi neden sadece ilk sezonu var anlamıyorum, dizi Netflix'in değil mi sonuçta.

Para verdik kullanıyoruz, yine de korsan mı izleyeceğiz illa ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

hocam malesef.Diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum ama türkiye'de çok fazla yerel platform var.Digitürk-dsmart ayrıca bunlardan bağımsız takılan digitürk play-dsmart go sonra blutv-puhutv-fx(3-4 kanalı var bununda)-tivibu-tivibu go-turkcell tv plus

bunların hepsi şuan dizi ve film kapma peşinde.E haliyle de netflix pek çok dizi ve filmleri bunlara kaptırıyor.Amerika içeriğine baktığında mesela çok daha fazla dizi ve film var.Demek ki amerika'da ki yayın yapan diğer platformların pek çoğunu absorbe edebiliyor yaptığı maddi yatırımlarla.Ama aynı yatırımı türkiye'de kullanmıyor tabiki de.O yüzden asla ama asla netflix usa içeriğine ulaşamayacak türkiye versiyonu çünkü niye o denli yüklü yatırım yapsın ki özellikle bizim gibi korsana baya teşvikli bir ülkeye :) taş çatlasa kaç milyon abonesi olur ki.Abd de ise rahat 45-50 milyon abonesi var şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 23 Şubat 2017; 0:11:58 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.