Şimdi Ara

Netflix’in TV uygulaması büyük bir tasarım değişikliği alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netflix’in TV uygulaması büyük bir tasarım değişikliği alıyor
    Netflix’in web ve mobil uygulamaları kullanıcıya çok fazla şey göstermeye çalışırken TV uygulaması ise şimdiye kadar oldukça mütevazi kaldı. Fakat firma, bunun böyle devam etmesini istemiyor, zira TV uygulamasında büyük bir tasarım değişikliği test ediliyor. Yeni tasarımda artık statik kutucukların yerine üstüne geldiğinizde büyüyen kutucuklar bulunacak.

Netflix'in TV'deki yeni tasarımı

Mevcut ana sayfa tasarımda bir içeriğin fragmanıyla birlikte diğer bilgileri arayüzün üst tarafında sizlere gösteriliyor. Yeni tasarımda ise büyüyen kutucuğun içerisinde fragman dahil olmak üzere aranılan her şey kullanıcıya gösteriliyor. Bu, TV gibi büyük ekranlı cihazlar için daha basit ve işlevsel bir yaklaşım.

Kullanıcılar bir içeriğin üstünde birkaç saniye durduklarında tıpkı web sürümünde de olduğu gibi içeriğin kısa bir ön izlemesi oynatılacak. Alt tarafta ise içerik hakkında özet bilgi, bölüm sayısı, yayınlandığı yıl ve türü gibi bilgiler bulunacak. Netflix'in kıdemli ürün direktörü Pat Flemming, “Üyelerin bir içeriğin kendileri için uygun olup olmadığını daha kolay anlamalarını istedik.” diyor.

Netflix’in TV uygulaması büyük bir tasarım değişikliği alıyor
    Ana sayfanın işleyişinde yapılan bir diğer değişiklik de yan panelin kaldırılarak üst tarafa basitleştirilerek taşınıyor olması. Bu üst barda arama, ana sayfa, diziler, filmler ve My Netflix başlıkları bulunacak. Bu menüye ulaşmak için ise kumandanın geri tuşuna basmak yeterli olacak.

Netflix yeni ana sayfayı başlangıçta akıllı TV'ler ve diğer yayın cihazlarını kullanan küçük bir abone grubu arasında test edecek. Bu testlerdeki geri bildirimler istendiği şekilde gelirse firma, önümüzdeki çeyrekte (temmuz-eylül) yeni değişiklikleri abonelerin çoğuna sunmaya başlayacak.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/6/6/24172351/netflix-redesign-homepage-experience-test

• Benim şiddetle platformlarda istediğim tek bir şey var. Allah rızası için birisi şu uygulama içine "Bir daha önerme , gösterme , sonsuza kadar gizle" tarzında bir şey eklesin. Yeminle sürekli aynı şeyleri gösterip duruyorlar. Aslında arka planda o kadar iyi dizi , filmler var ki ulaşmak neredeyse imkansız.
  • son altı ayda 2-3 açıp izlediğimi farkedince netflixi iptal ettirdim. eski çekiciliği kalmadı. altered carbon, black mirror, love, death & robots, narcos, sense8 gibi ilk başta beni çeken diziler yok. stranger things' de sezonlar ilerledikçe kötüleşti.

• 50 kere değiştirdiler ara yüzü, bi ara en sola gelince çıkan menü yoktu, ona dokunmasınlar bana yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim şiddetle platformlarda istediğim tek bir şey var. Allah rızası için birisi şu uygulama içine "Bir daha önerme , gösterme , sonsuza kadar gizle" tarzında bir şey eklesin. Yeminle sürekli aynı şeyleri gösterip duruyorlar. Aslında arka planda o kadar iyi dizi , filmler var ki ulaşmak neredeyse imkansız.

• Hangi platform olursa olsun belirli bir sure sonra bıkkınlık veriyor bende 3 aydan 3 aya platform değiştiriyorum en azından yeni gelenler birikmiş oluyor. Gene en iyi kullanım kolaylığı netflix bana göre

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt

O özellik gerçekten işe yarıyor. Prime videoda var o özellik fakat gidip tek tek sezon sezon gizlemen gerekiyor. Yoksa mesela supernatural 1. sezonu gizledin önerilenlerde 3. Sezon çıkıyor :) Netflix desen çok kötü. İzleyip puanladığım dizi filmleri çıkarıyor karşıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şükür. Cidden sonunda bi tasarım değişikliğine gidildi ha?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adamlar bunlarla ugraşıcagına eski tip tv lere neden uygulama destegini kestiler anlamış degilim bu konuda cogu kullanıcılar tvde uygulamadan seyredememekten şikayetci buna en kısa zamanda cozüm bulurlarsa sevinecegiz.. cihazım samsung smart tv2013 model ue8000f modeli

• hidrojennn kullanıcısına yanıt

Stranger things çok aralık veriyorlar, son ne olmuştu unutuyorum o derece. Çocuklar da büyüyüp koca herif oldu. 3 senede bir sezon olmaz

düzene bağlaması lazım Netflix'in. Bir de bazı güzel dizileri iptal edip dandik dizilere devam ediyorlar boşa zaman çalıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.