Şimdi Ara

Netflix, Oscar Ödülleri’nin en büyük kazananı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netflix, Oscar Ödülleri’nin en büyük kazananı oldu
    Netflix bu gece, büyük ölçüde All Quiet on the Western Front sayesinde diğer tüm yayın servislerini geride bırakarak altı Oscar'ı evine götürürken, Apple TV+ sadece bir ödül alabildi. Bu bağlamda Netflix, akış hizmetleri alanında 95. Akademi Ödülleri'ne damga vurdu diyebiliriz.

Netflix, "All Quiet on the Western Front" ile En İyi Uluslararası Film, En İyi Sinematografi, En İyi Özgün Müzik ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı Oscar’ıyla 4 ödül kazandı ve toplamda 9 dalda aday gösterildi. Bununla birlikte “Guillermo del Toro's PinocchioEn İyi Animasyon dalında Oscar alırken En İyi Kısa Belgesel dalında da The Elephant Whisperers ödüle layık görüldü.

Netflix bu yıl 6 Oscar Ödülü kazandı

Netflix, Oscar Ödülleri’nin en büyük kazananı oldu
    Bu bağlamda Netflix, bu yıl 16 dalda Oscar’a aday gösterilirken toplamda 6 Oscar Ödülü kazanmayı başardı. Netflix daha önce 116 adaylık arasından 16 Oscar kazanmış ve son birkaç yıldır ödül sezonu için agresif kampanyalar yürütmüştü. Netflix şimdiye kadar En İyi Film dalında galibiyeti alamadı ve bu yıl "All Quiet on the Western Front" ile ödüle çok yaklaşmış olsa da kazanan "Everything Everywhere All at Once" oldu.

Ayrıca Bkz.2023 Oscar Ödülleri verildi! İşte 95. Oscar Ödülleri'ni kazananlar

Netflix, 2022 Oscar’larında toplamda 27 dalda aday olsa da sadece bir ödülle ayrılmıştı. Geçtiğimiz yılın tek ödülü Jane Campion'ın The Power of the Dog’u yöneterek kazandığı ödül olmuştu. 2021’de ise Netflix, o yıl diğer tüm stüdyolardan daha fazla olmak üzere yedi Oscar kazanmıştı. Netflix, filmleriyle eleştirilse de son yıllarda Akademi için hatırı sayılır işlere imza attığını görmezden gelmek zor. Daha önceki yıllarda Martin Scorsese'nin The Irishman’i (ödül alamasa da), Alfonso Cuarón'un Roma filmi eleştirmenlerden yüksek not almıştı.

Kaynak:https://variety.com/2023/awards/news/netflix-2023-oscars-wins-all-quiet-on-the-western-front-pinocchio-1235544587/

• Kendi kendilerine ödul veriyorlar hey Allahim 😂😂😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netflix, Oscar Ödülleri’nin en büyük kazananı oldu

Beş para etmez zaman kaybı bir film, ismi pinokyo olunca sempati kazanıp zaman ayırdık filme. Çocukla izleyeyim demeyin, öyle karakterler çizmişlerki, çocuk izlerken ürküyor.

• "Netflix bu gece, büyük ölçüde All Quiet on the Western Front sayesinde altı Oscar kazandı " cümle google translate 'le mi çevirildi.

• yurdakull kullanıcısına yanıt
    Puss in Boots'un hakkını yediler.

• erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var bence. Tam tersine akademinin seçimleri üzerinde etkisi olan dinozor tayfa Netflix filmlerinin ödüllere aday gösterilmesine bile karşılar.

Spielberg ortalığı ayağa kaldırdı diye Netflix filmi olan Roma'ya en iyi yönetmen de dahil olmak üzere pek çok ödül gitmesine rağmen hak ettiği En iyi film ödülünü vermeyi göze alamadılar.

Beş para etmez mi? Yok daha neler! Animasyon gayet keyifli ve kaliteliydi. Evet ismine aldanılmamalı çok da küçük çocuklara hitap etmiyor. Bilinen Pinokya hikayesini farklı işlemişler. Zaten tam da o yüzden güzel olmuş.

Netflix'te bu animasyonun nasıl yapıldığına dair kısa bir belgesel de var. Bir izleyin de arkadaki o devasa emeği görün derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

İlk kez animasyon izlemiyorum. Arkasını konuşmuyorum, izlediğime yorum yapıyorum. Siz beğendiniz, keyifli seyirler. Ben beğenmedim, beş para etmez.

• Pinokyo filmine beş para etmez demek çok ağır bence. Hele stopmotion ile çekilmiş ve müthiş bir emek var. Konusu ve işlediği dönem...bambaşka bir pinokyo versiyonu. 8 yaşında çocuğumla izledim ve çok da beğendik.

Disney' in aynı zamanda çektiği Pinokyo versiyonu da bana göre hiç güzel değil. Hele bir de trans peri falan koymuşlar filme. Tom Hanks harcanmış filmde.

Ben de ilk defa animasyon izlemiyorum. Bilakis animasyonseverim. Normalde Pinokyo'ya ilgisi olan biri değildim. Sırf Oscar adayı ve yönetmenden dolayı bakayım demiştim. Beklentilerimin üstünde bir yapım çıktı. Evet Pinokyo'nun tasarımı bir garip ama Lakin bu animasyon zaten pek çocuklara yönelik değildi. Arkaplandaki ideoloji, göndermeler çocukların anlayıp anlam verebileceği şeyler değildi. Siz farklı bir beklentiyle izlemişsiniz, beklentilerinizi vermemiş. Yoksa Oscar'ın nadiren güzel yapımlara isabet ettiği durumlardan. He Puss in Boots da çok iyiydi onun hakkını yemişler. Onun da Villain küçük çocuklar için sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt

Güzeldi film

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.