Şimdi Ara

Netflix, yeni HDR10+ desteği ile görsel deneyimi artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netflix, yeni HDR10+ desteği ile görsel deneyimi artırıyor
    Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix, görüntü kalitesini artırmaya yönelik yeni bir adım attı. Şirket, halihazırda sunduğu HDR10 ve Dolby Vision formatlarına ek olarak HDR10+ desteğini de kullanıma sunduğunu açıkladı. Bu hamleyle birlikte, uyumlu cihazlara sahip kullanıcılar için daha yüksek görsel kalite ve gelişmiş kontrast sunulacak.

Netlix için HDR10+ dönemi

HDR teknolojisi, görüntülerde daha geniş bir renk ve parlaklık aralığı sunarak daha gerçekçi bir izleme deneyimi sağlıyor. HDR10+ ise, standart HDR10 formatına göre önemli bir geliştirme sunarak, her sahneyi veya kareyi dinamik olarak optimize ediyor. Bu sayede özellikle karanlık sahnelerde detayların daha net görülmesini sağlıyor.

Netflix, yeni HDR10+ desteği ile görsel deneyimi artırıyor
    Netflix, HDR10+ desteğini etkinleştirmek için AV1 kodek teknolojisini kullanıyor. İlk olarak 2018’de tanıtılan AV1 kodek, yüksek çözünürlüklü içeriklerin daha verimli sıkıştırılmasını sağlayarak hem veri tasarrufu sunuyor hem de görüntü kalitesinden ödün vermiyor. Netflix, başlangıçta AV1 kodeğini mobil cihazlarda veri tasarrufu için devreye almıştı. Ancak bu teknoloji, büyük HDR dosyalarını daha verimli şekilde aktarmak için de kullanılabiliyor.

Ayrıca Bkz.Yeni Mumya filmi şekillenmeye başlıyor; Başrol oyuncusu belli oldu

Netflix’in HDR10+ desteğinden faydalanmak için bazı teknik gereksinimler bulunuyor. Netflix Premium aboneliği olan ve hem HDR10+ hem de AV1 destekleyen bir cihaza sahip olan herkes (çoğu modern telefonda ve tablette var) içerikleri izleyebilir. Netflix, HDR10+ formatını başlangıçta popüler içeriklerinde sunmaya başladı. Şirketin uzun vadeli hedefi ise tüm HDR içeriklerini bu yeni formatla izleyicilere sunmak.

Kaynak:https://www.engadget.com/entertainment/streaming/netflix-will-stream-shows-and-movies-in-hdr10-on-supported-devices-222134243.html

• HDR'lı paket mi kullanıyoruz. 4k HDR için fazladan para almamayı öğrensinler önce. Ondan sonra getirdikleri teknolojileri kullanmayı düşünürüz.

• Ekran kartı mı önemli monitör mü anlayamadım hdr10+ için?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Monitör

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netflix görüntüden önce sesi düzeltmesi gerekiyor

Monitörün desteklemek zorunda. Nit oranı yüksek olacak ve bu hdr standartlarını destekleyecek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Monitör.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Monitör yok ki izleyelim 1080 p devamke.

• Netflix in kendi yapımları çok boş geliyor bana, aynı iki güne sıkıştırılmış yapımlar gibi, zaten diğer yapımların çoğuda çok eski heryerde bulabileceğin yapımlar, abonelik alsam boşuna gidecek.

• Disney plus daha çok kullanıcı dostu.Tek bir ödeme planı var ve cihaz Hdr görüntü teknolojilerini destekliyorsa ekstra ödeme yapmadan ve internet hızı düzgün olduktan sonra keyifle izleyebiliyorsunuz.Filmin içeriğine gelince hangi hdr içeriğini destekliyorsa gözükmesi ayrı güzel. Avatar 2 , Alien Rumolos filmlerini hdr kalitesinde izlemek muhteşemdi disnay'de.

• Amazon Prime'da halihazırda kullanılmakta olan bir teknoloji.

• birazda adam akıllı içerik koysalar. Türkiye kütüphanesinde izlenecek hiç birşey yok.

• Yıllardır HDR ile ilgili araştırıyorum, evde HDR 10 TV ve monitör var. İlk olarak HDR 1000 altı her şey çakma HDR. 1000 nit parlaklığa ulaşamayan, kontrast oranı yeterince iyi olmayan ekran renkleri de, aydınlık ve karanlık arasındaki farkı da isabetli gösteremez. HDR 10 tamamen zırvalıktan ibaret, satış stratejisi. Sertifikalanmıyor bile. 10 Bit sinyal bile alamayan 8 bitlik ekranları kitliyorlar millete. SDR seyret daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 26 Mart 2025; 20:37:44 >
  • Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt

10 bit ekran ve hdr 1000 destekleyen tv var lakin malesef netflixte 4k abonesi değilim orta paket kullanıyoruz ve 1080p izliyoruz ancak önce netflix tek pakette tüm özellikleri sunması gerek amazon gibi.

• Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt
    HDRn't :)

• hdr10+ ile dolby vision arasında fark var mı ? samsung d ayok mu meret :

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde farkları olsa da pratikte çoğu durumda çok benzerler.

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. o zaman tv alırken, dv nin belirleyici bir özellik olmasına gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Onda da karalık ekran sorunu var, çözemedim

• Aseuz kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nasıl oluşuyor bu sorun? Ben TCL Mini Led tv kullanıyorum henüz bir aksaklık yaşamadım gayet güzel geliyor içerikler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.