Şimdi Ara

Netlerin düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son donemde netlerimde düsüs var ozellikle matta 37+ yaparken 34-35 lere dusmeye basladim cikan yanlislar son konulardan da degil fende de surekli 3 dersin birinden cok kotu yapiyorum bu ders surekli degisiyor su kalan sure de ne yapmaliyim sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası son zamanda konu çalışma soru çöz veya konu esas soruyu salla diye binbir türlü vaatlerde bulunan insanlar oluyor . Bunları bir rafa kaldırmanı tavsiye ediyorum . bunları bir denge içinde götürmek gerektiği kanısındayım . Ben mesela ygs den önceki 2 hafta normalde fende 38-40 arası yaparken 30 altına düşmüştüm . Hem okul hem kendi denemelerimde . Sakin kaldım ve rahat çözdüm biraz daha ekstra zaman ayırdım ve son hatta 35 üstüne geri çıktım . Ygs de ise 37.5 olmuştu . Bu lys için de geçerli olabilir . Yaptığım şey ise şuydu . Evde çözdüğüm denemelerde soruları gene normal süre içerisinde önemli yerlerin altını çizerek , işlem hatası yapmamak için işlemleri kağıt üzerinde yapmak , yapamadığım soruyu direkt atlamak gibi şeyleri denemiştim . Aynı zamanda sınavdan sonra direkt olarak yanlışlarımı kendim çözüp sınav anında niye yanlış yaptığımı analiz etmiştim . Eğer bir şeyi çok ters düşündüysem yanlış düşündüğüm şey odaklı tüm konuyu tekrar ediyordum . Faydası da oluyordu . Hiç yapamazsam hocamdam soruyu öğreniyordum veya formül unuttuysam formülü post ite yapıştırıyordum . Bu sayede netimi geri arttırdım .

Özet olarak —>
    1) Neden yanlış yaptığını analiz et .
    2) Dikkatsizlik ise sorularda yanlıştır , kaç tanesi doğrudur , nedeni nedir gibi şeylerin altını çizip aklına kazımaya uğraş dikkatsizlikten soru kaçırma lüksü kimsenin olmamalı
    3) Formül unutma , ufak bir eksik , soruyu yapamadığın konuyu biliyosun ama bir kısmını hatırlayamadın gibi durumlarda ( mesela hücre membranını bilebilirsin ama belki yapısındaki bileşenleri unuttun sadece kitabı açıp bileşenlerine çalışmak ) lokal konu çalışmak
    4) Eğer çok saçma düşündüysen , çözümle uzaktan yakından alakası yoksa konuyla alakalı güzel bir tekrar yapmak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cok tesekkürler hocam özenip cevap vermesi beni mutlu etti tavsiyelerinizi dikkate alıp ona göre davranıcam umarım yakın zamanda toparlarım tekrardan sagolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.