Şimdi Ara

Netlimiter [Kurulum,Kullanım,Tavsiyeler] Görsel ve Videolu Anlatım ShifT7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
6
Favori
31.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rehber tamamen tarafımca hazırlanmıştır kopyalanması halinde yasal işlem yapılır.

ShifT7

Bu rehberde öğrenecekleriniz ana başlıklar;

İnternet hızını eşit dağıtmak,
    İnternet hızını programa göre düşürmek veya yükseltmek,
    İnternetten veri indirirken oyunlarda lag sorununu aşmak (lager olmamak),
    İstediğiniz programa limit koyarak koyduğunuz limiti aşmasını engellemek,
    Download & Upload hızınızı arttırmak.(İndirme & Yükleme)

Netlimiter nedir ?
    Netlimiter çalışma mantığı nedir?

Netlimiter'in bilgisayara (İnternete) zararı varmıdır?

Netlimiter'in videolu kurulumu.

Netlimiter'in videolu anlatımı.
    NOT;ben portable olarak yapılmış 1.3 sürümünü kullanıyorum.

Netlimiter

Netlimiter [Kurulum,Kullanım,Tavsiyeler] Görsel ve Videolu Anlatım   ShifT7

Programın özellikleri;

İstediğiniz tüm internetten veri alışverişi yapan uygulamaların hızını belirlemektir.
    *Seçeceğiniz programın download (indirme) hızını ayarlar,
    *Seçeceğiniz programın upload (yükleme) hızını ayarlar,
    *Seçeceğiniz programa limit koyarak koyduğunuz limitten fazla internetin kullanılmamasını sağlar.

Programın amacından başlayalım;
    programın amacı:
    İstediğiniz programın Download ve Upload hızını belirlemek;

Örneğin;internetten bir dosya indiriyoruz fakat bu dosya inerken online oyun oynayamıyoruz çok yavaş olacağı için sistemimiz oyunda takılmalar ve lag sorunları olabiliyor.

Bir internet bağlantısı üzerinden birden fazla bağlanan bilgisayarlara eşit oranda hız sağlamak ( hızı bölmek eşit oranda dağıtmak ).

Resmi sitesi olan ''www.netlimiter.com'' linkidir.
    İndirmek için ;
    Buraya Tıklayın..!

Netlimiter programının kurulumu;

[Youtube]

İzleyemeyenler olabileceği için Metacafe Linki (TIKLAYINIZ!)

Netlimiter Kullanımı,Tanıtım ve Test Videosu;

[Youtube]

İzleyemeyenler için Metacafe linki (Tıklayınız)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShifT7 -- 17 Eylül 2010; 2:42:44 >

• Eline sağlık. Takipteyiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Eline sağlık. Takipteyiz :)
    Teşekkürler güzel paylaşım.
    Geçmişte hep online oyun oynarken lag yapanların bu programı kullandığını düşünürdük.Sonrasında öğrendik ki sadece ehternet kablosunu çıkar tak yapmak yeterliymiş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

Teşekkürler güzel paylaşım.
    Geçmişte hep online oyun oynarken lag yapanların bu programı kullandığını düşünürdük.Sonrasında öğrendik ki sadece ehternet kablosunu çıkar tak yapmak yeterliymiş :D

Alıntıları Göster
    Bilgilendirme için teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Bilgilendirme için teşekkürler....

Alıntıları Göster
    güzel konu..

ancak win 7 de çalışan beta 3 sürümü var.oda 28 günlük.
    final bi çıksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

güzel konu..

ancak win 7 de çalışan beta 3 sürümü var.oda 28 günlük.
    final bi çıksa

Alıntıları Göster
    güzel paylaşım olmuş teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FD5B74970

güzel paylaşım olmuş teşekkürler

Alıntıları Göster
    Herşey için teşekkür ederim ama bir konuda danışmak isterim
    ağdaki pclere limit koyma konusunda yardımcı olur musunuz ?Sıfırdan göstermek kaydı ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: khan_55

ağdaki pclere limit koyma konusunda yardımcı olur musunuz ?Sıfırdan göstermek kaydı ile

ben teşekkür ederim.

bir ağı birden fazla bilgisayar kullanacaksa ki anladığım kadarıyla bu şekilde;
    ağın dağıtılacağı bilgisayarlara bu programı kurup artık normal hazı ne kadarsa ağın ortalama, kaç tane bilgisayar var ise o sayıya bölerek ortalama bir değer bulunur ve o değere göre o bilgisayarda ayarlanır..

Örnek verecek olursam;
    3 bilgisayara dağıtıcaz.
    ortalama hızımız (internet sağlayacımızdaki paketimize göre) 100 kb/sn [saniyede 100 kilobayt]
    100 / 3 = 33.33 yani her bilgisayara ana limit olarak 33 kb/sn'lik bir limit konulursa herkez eşit olarak o ağdan yararlanmış olur..

anlaşılmayan ve sormak istediğin her türlü sorunu sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShifT7

quote:

Orijinalden alıntı: khan_55

ben teşekkür ederim.

bir ağı birden fazla bilgisayar kullanacaksa ki anladığım kadarıyla bu şekilde;
    ağın dağıtılacağı bilgisayarlara bu programı kurup artık normal hazı ne kadarsa ağın ortalama, kaç tane bilgisayar var ise o sayıya bölerek ortalama bir değer bulunur ve o değere göre o bilgisayarda ayarlanır..

Örnek verecek olursam;
    3 bilgisayara dağıtıcaz.
    ortalama hızımız (internet sağlayacımızdaki paketimize göre) 100 kb/sn [saniyede 100 kilobayt]
    100 / 3 = 33.33 yani her bilgisayara ana limit olarak 33 kb/sn'lik bir limit konulursa herkez eşit olarak o ağdan yararlanmış olur..

anlaşılmayan ve sormak istediğin her türlü sorunu sorabilirsin.

Alıntıları Göster
    Hangi sürümü indirmem gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: misanthropic

Hangi sürümü indirmem gerekiyor

Alıntıları Göster
    benm sistemım xp. Yuklerken xp logo zımbırtısından gecmediğini soylede yuklemeye devam edersem sıstem duzun calısmaz flan dıyor ne yapmam gerekır 3.9 ındırdm beta
  • quote:

Orijinalden alıntı: misanthropic

benm sistemım xp. Yuklerken xp logo zımbırtısından gecmediğini soylede yuklemeye devam edersem sıstem duzun calısmaz flan dıyor ne yapmam gerekır 3.9 ındırdm beta

Alıntıları Göster
    Güzelmiş, eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Güzelmiş, eyvallah.

Alıntıları Göster
    güzelbir programa benziyor evde abim laptopla bağlanınca yavaslıo video filan izleyince deniyim yapabilirsem güzel olacak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: black3454

güzelbir programa benziyor evde abim laptopla bağlanınca yavaslıo video filan izleyince deniyim yapabilirsem güzel olacak :D

Alıntıları Göster
    full mu shareware mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfdemir

full mu shareware mi ?

Alıntıları Göster
    Hocam bende RT-103 modem var . Bu modemdede ZyXEL modemlerdeki gibi hızı bölme özelliği yok ne yazıkki . Ben Lan istemcilerine girdiğimde kendi bilgisayarımın ismini yerel ağ adresini ve komşunun ismiyle yerel ağ adresini gördüm .

Onun yerel ağ adresi 192.168.2.2 benimki 192.168.2.1 . O ethernetten bağlanıyor ben USB den modem bende . İşte bahsi geçen programı kurdum orada kurcalarken unreleated diye bir yer vardı . Orada 192.168.2.2 2 tane gördüm ikisinede 1.5 Mbit Dl 0.2 upload sınırı koydum . Sizce bu etkili olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: +1905

Hocam bende RT-103 modem var . Bu modemdede ZyXEL modemlerdeki gibi hızı bölme özelliği yok ne yazıkki . Ben Lan istemcilerine girdiğimde kendi bilgisayarımın ismini yerel ağ adresini ve komşunun ismiyle yerel ağ adresini gördüm .

Onun yerel ağ adresi 192.168.2.2 benimki 192.168.2.1 . O ethernetten bağlanıyor ben USB den modem bende . İşte bahsi geçen programı kurdum orada kurcalarken unreleated diye bir yer vardı . Orada 192.168.2.2 2 tane gördüm ikisinede 1.5 Mbit Dl 0.2 upload sınırı koydum . Sizce bu etkili olur mu ?

özel mesaj olarak da sormuşsun yanıtladım..

• Mesajim Bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Mesajim Bulunsun
    iş yerinde kuracam şimdi bunu. karşı taraf anlar mı? yoksa sadece neden internet bu kadar yavaş mı der
  • quote:

Orijinalden alıntı: karoten

iş yerinde kuracam şimdi bunu. karşı taraf anlar mı? yoksa sadece neden internet bu kadar yavaş mı der

Alıntıları Göster
    sadece eşit oran seceneği mi var? ben mac ten veya ip den bi kişinin j-hızını dusurmek isityorum???
    mumkun mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: karoten

sadece eşit oran seceneği mi var? ben mac ten veya ip den bi kişinin j-hızını dusurmek isityorum???
    mumkun mudur?

Alıntıları Göster
    ağa ben wolfteam oynuyomda oyun oynarken lago lmasını istiyom limiti kaç yapçam sölermisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: petekyou

ağa ben wolfteam oynuyomda oyun oynarken lago lmasını istiyom limiti kaç yapçam sölermisin ?

Alıntıları Göster
    incelemek üzere post...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.