Benımde bir sorum olacak 4 GB kotalı internet kullanıyorum...Suan kotam 3,50 gb yakın yani 4 gb daha olmadı ve ayın bitmesine ortalama 14 - 13 gün var..Yarın arayıp netlimitsiz yani ayda 54,90 olan tarifeye geçsem dowland yapmak için diger ayı beklemek zorundamıyım?...Farzedelim ki bu gun sınırsıza geçtim 15 gün boyunca kullandıgım 3,50 gb kota 54,90tl ye ayrı ek bir bakiye olarak mı eklenicek..Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: omerismet
Benımde bir sorum olacak 4 GB kotalı internet kullanıyorum...Suan kotam 3,50 gb yakın yani 4 gb daha olmadı ve ayın bitmesine ortalama 14 - 13 gün var..Yarın arayıp netlimitsiz yani ayda 54,90 olan tarifeye geçsem dowland yapmak için diger ayı beklemek zorundamıyım?...Farzedelim ki bu gun sınırsıza geçtim 15 gün boyunca kullandıgım 3,50 gb kota 54,90tl ye ayrı ek bir bakiye olarak mı eklenicek..Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
yaklaşık 20 tl kota aşım ücreti ve 12 tl civarında tarife değişimi fark ücreti ödersin. netlimitsize geçince anında sınırsız kullanım hakkın başlar ama önümzdeki ay faturası yüksek gelir 55+20+12 şeklinde diyebiliriz. sonra kasım faturan normal gelecektir.. bunun sebebi fatura kesim tarihi ayın 1 i olması nedeniyle.
klota konusunda ek bilgilendirme. 4gb kota 30 gün içindir. 15 gün için 2 gb hesaplama yapman gerekir. yani ay ortasındayız yaklasık kota hakkın 2.2 gb civardır. 4 gb kullandıgını varsayarsak 20 tl civarında kota aşım ücreti gelecektir.
diğer ücret ise bu ay için 30 tl lik ücret ödemene ragmen ay sonuna kadar 55tl lik tarife kullanmandan kaynaklanır. 30 gün için 2 tarife farkı 25 tl dersek. 15 gün için 12,5 tl diyebiliriz. (tam dersi durum olsa faturanda indirim yapılır)