Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Orijinalden alıntı: fds14

Çok güzel anlatmışsınız. Merak ettiğim bir şey var; 29 TL lik kampanya ya abone olduğumuz da bu modemi mi hediye ediyorlar?

Modem 60TL peşin, taksitle 72TL olması lazım.

O başka bir kampanyaydı yani şu an ki 29 TL lik kampanya da hangi modem veriliyor bir araştırıp unutmazsam buradan yazayım.

Aynı bu modemi veriyolardır. Başka modem yok çünkü
  • Ustalar, Uydunet konusunda da yazdım. CXC-150 model modemi 5 sene kullandım ve çok memnundum. Ama geçen ay kafi gelmemeye başladı. Hızım 20 Mb 50 GB AKN. Kampanyadan aldığım CBW 383 Z4 modemin kablosuz kısmını devre dışı bırakıp, TP-Link router a bağlayıp kullanmaya başladım. CXC-150 ile de bu şekilde bağlanıyordum. Ancak, bir sorunum var; Kablosuz u devre dışı yapıyorum aradan geçiyor bir hafta bakıyorum ki yeniden devreye girmiş.
    Ben kapatıyorum, o açılıyor ne iştir anlamadım.

Var mı bunun bir çaresi, ya da sizlerde de böyle oluyor mu hiç?...

Kablosuz devreye girince haliyle hız yan oda da 3 -5 Mb arasında oluyor anlaşılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Sorunun cevabını bilmiyorum da tplink router'ın modeli ne?

TP Link TL WR 743 ND modeli arkadaşım.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WR743ND
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Uzun zamandır uğraştığım Netmaster CBW-383Z4 modemi sonunda düzeltmeyi başardım.
    Artık Ne hız düşmesi ne kopma, ne takılma vb. sorunlarla 1 kez bile karşılaşmadım.
    Fazla sözü uzatmadan sorunu nasıl çözdüğüme geçelim.

Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz.
    Yazılım Güncellemek İçin

1- Modem açıkken yani internete bağlıyken modemin arkasında bulunan reset tuşuna kürdan, kalem vb. ince birşey yardımıyla 10 saniye boyunca basılı tutup bırakıyoruz. Reset
    2- Modem kendine geldikten sonra "http://192.168.0.1" adresinden giriş yapıyoruz.
    3- Gelişmiş > Seçenekler kısmındaki Ayarlar
    4- Güvenlik Duvarı > Temel Kurulum kısmındaki Ayarlar
    5- Kablosuz > Temel kısmındaki Ayarlar
    6- Kablosuz > Güvenlik kısmındaki Ayarlar
    7- Kablosuz > Misafir Ağ kısmındaki Ayarlar
    8- Kablosuz > Gelişmiş kısmındaki Ayarlar
    9- Kablosuz > WMM kısmındaki Ayarlar

Modem bir rafta duruyor ve 3 yanıda kapalı sadece arkası açık. Etrafında raflar ve kalın duvarlar bulunuyor.
    Modem ile laptop arasında 5 metre, 3 duvar, 2 kapı, 2 tane dolap bulunuyor.
    Bu ayarları uyguladıktan sonra hız testi sonuçları.
    Hız testleri 7günde bir yapılarak ortalama hız olanı baz alınmıştır.
    Yaptığımız hız testlerinin hepsi bu civarda çıkmıştır ve hiçbir düşüş yaşanmamıştır.
     Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

Dediğiniz ayarları yaptım sürekli kopmalar yaşıyorum özellikle akşam saatlerinde bakalım bir değişiklik olacak mı eğer olursa harbi cennetliksiniz

•  Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

dediğiniz ayarlardan sonra bir hız testi yaptım ancak çok dalgalı çıkıyor 20 mbit internet kullanıyorum hız 8 7 15 19 bu sekilde yükseldi zaten yukarıdaki resimde de belli oluyor hocam.
  • Netmaster üreticisini aradığım zaman demişlerdi; en çok verim alabileceğiniz kontrol kanalı numaraları 1,6,11 diye.

dediğiniz doğru çakışmaları önlüyormuş ama bi yandan gülünç durumumuza bakıyorum da biz bunlarla uğraşmak zorunda mıyız arkadaş

ama ben otomatik yaptım KacaKTV'nin yaptığı gibi.
  • Başlığı düzenleyebilir misiniz? Bahsedilen yöntemler benim sorunumu çözmedi. Bu işin bizim yaptığımız totemlerle bir çözümü olmayacak. Ortada ciddi bir sorun var. Bu kadar kopma, düşme vs normal değil. Hani bir liralık internet kullansak eyvallah. Az para da vermiyoruz. Teknik servisinden müşteri hizmetlerine kadar hepsine lanet olsun. Adam gibi deseler ki şu marka modemimizin wireless ayarlarında sorunlar var çözmeye çalışıyoruz, bekleyelim. Sanki bana modemi icat etmiş teknikerleri yolluyorlar. Kanalmış, birmiş, onmuş saçma sapan konuşuyorlar. Şu an sorun yok diyor. Hastalık mı lan bu? Bilmemne firması neden aynı sorunu yaşatmıyor kullanıcılarına. Ben her sorun yaşadığımda(her gün oluyor bu) sizi mi aramak zorundayım. Neyse gerildim ben yine. Özetle Allah belalarını versin.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Ben 1 ay önce bağlattım ve kopma sorunu olduğunu birkaç yerde okudum. Daha sonra bu başlığı ve ilk mesajı okuyarak bağlattım. Keşke yazılan bütün mesajları okusaydım. KESİN bir çözüm olmadığını anlasaydım. Bu benim hatam. Başlığı çözüm önerileri olarak değiştirirseniz belki benim gibi insanlar etkilenmez.

• Arkadaşlar bakın belirttiğim gibi verdiğim ayarlar 020 versiyonu için geçerli ve %100 olarak stabil çalışıyor.

Yapmanız gereken netmaster'ı arayıp downgrade yapmak istiyorum demeniz. 020 versiyonu kurulduktan sonra yukarıda verdiğim ayarları sırasıyla yapınız.
    @Sowyet@Finsternis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 12 Ekim 2014; 13:09:50 >

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    quote:

Modem bir rafta duruyor ve 3 yanıda kapalı sadece arkası açık. Etrafında raflar ve kalın duvarlar bulunuyor.

modeminizi bir metal kutu içine koyun, ancak o zaman kapalı diyebilirsiniz.

metal olmayan hiç bir şey manyetik alanları etkilemez. duvarların içinde eğer metal varsa onlar etkileyebilirler.

deneyin bakın görün

basit bir deney önereyim size

küçük radyonuz varsa radyoyu iyi çeken bir istasyona ayarlayın bir tencere içerisine koyun ve kapağını kapatın radyodan tık çıkmaz, çünkü dış dünya ile ilişkisini metal kesmiştir, aynı radyoyu metal olmayan plasrik veya karton bir kutuya koyun çalmaya devam edecektir.
  • Hocam ilk mesajda "Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz. "

demişsiniz şimdi biz yazılım sürümünü güncelledik, yani sizin bu ayarlar 020 sürümünde mi olması gerekiyordu ki

bir de son olarak bu dalgalı çıkmasının sebebi modem ayarlarıyla mı alakalı yoksa uydunet ile mi alakalı olabilir?
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    Hocam güncelleyin derken 020'yi işaretlemiştim orada. Uydunet ile alakası var mı yok mu onu anlamak için kablolu bağlantı ile test yapın.
  • quote:

Hocam güncelleyin derken 020'yi işaretlemiştim orada. Uydunet ile alakası var mı yok mu onu anlamak için kablolu bağlantı ile test yapın.

Pardon atlamışım o kısmı. o hızın dalgalı olma olayı kayboldu ama diğer bağlantı sorunlarım devam ediyor oyunlardaki bağlantı hataları, başka bir bilgisayar ile tekrar deneyeceğiz birazdan.
  • esas çözüm burada, sizin çözümünüz bir yere kadar yani modemin gücü kadar ki, modemin gücü ve antenleride belli 2 şer desibellik uyduruk antenler ve çıkış gücü çok düşük.

Uydunet kopmaları ve wifi hız düşmesi sorunu olanlar, çözüm bu konuda.... TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 12 Ekim 2014; 18:49:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

Hocam ilk mesajda "Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz. "

demişsiniz şimdi biz yazılım sürümünü güncelledik, yani sizin bu ayarlar 020 sürümünde mi olması gerekiyordu ki

bir de son olarak bu dalgalı çıkmasının sebebi modem ayarlarıyla mı alakalı yoksa uydunet ile mi alakalı olabilir?

zaten son sürümde bir çok ayarları arkadaşın bahsettiği duruma getirdiler, son sürüm #022
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

esas çözüm burada, sizin çözümünüz bir yere kadar yani modemin gücü kadar ki, modemin gücü ve antenleride belli 2 şer desibellik uyduruk antenler ve çıkış gücü çok düşük.

Uydunet kopmaları ve wifi hız düşmesi sorunu olanlar, çözüm bu konuda.

yani ne yapmamız gerekiyor wifi adaptör alsak çözüm olur mu?

o konuda 10larca mesaj var okuyamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

quote:

esas çözüm burada, sizin çözümünüz bir yere kadar yani modemin gücü kadar ki, modemin gücü ve antenleride belli 2 şer desibellik uyduruk antenler ve çıkış gücü çok düşük.

Uydunet kopmaları ve wifi hız düşmesi sorunu olanlar, çözüm bu konuda.

yani ne yapmamız gerekiyor wifi adaptör alsak çözüm olur mu?

o konuda 10larca mesaj var okuyamadım

konuyu okuyun lütfen

• quote:

ALAKASI VAR, KABLO BAĞLANTISI İLE TAM SONUÇ ALINIR, ANCAK WİFİ İLEDE BAĞLANABİLİRSİNİZ FAKAT WİFİNİN ÇEKİM GÜCÜNE GÖRE TAM SONUÇ ALAMAZSINIZ.

pardon caps açık kalmış

bir de hat kalitenizi ölçmek için mutlaka pingtest.net üzerinden ping testi yapınız, ping ve jitter ölçümü neticesini görünüz ingilizce bilenler için sorun yok bilmeyenler google translate ile ne olduğunu anlayabilirler.
  • quote:

quote:

ALAKASI VAR, KABLO BAĞLANTISI İLE TAM SONUÇ ALINIR, ANCAK WİFİ İLEDE BAĞLANABİLİRSİNİZ FAKAT WİFİNİN ÇEKİM GÜCÜNE GÖRE TAM SONUÇ ALAMAZSINIZ.

pardon caps açık kalmış

bir de hat kalitenizi ölçmek için mutlaka pingtest.net üzerinden ping testi yapınız, ping ve jitter ölçümü neticesini görünüz ingilizce bilenler için sorun yok bilmeyenler google translate ile ne olduğunu anlayabilirler.

Arkadaş onu sormuyor, Dalgalanma modemden mi diyor yoksa uydunetten mi diyor. Bende kablolu bağlantı ile test yap dedim

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
  • Uydunete 1 ay kadar önce geçtim bağlantı hızında sorun yok kopmada yok notebook, ipad ve iphone da sorunsuz kullanıyorum. Ancak ps3 de online oyunlara bağlanmıyor. Ps3 ip alıyor psn e giriyor, web tarayıcısı internete bağlanıyor ama online oyuna bağlanmıyor. Kablolu denedim kabloluda bağlanmıyor. Ttnette sorunsuz bağlanıyordum modem ayarları ile ilgili bir sorun olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.