Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen netmaster kullanıyor olmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkesahin_lol123

Sen netmaster kullanıyor olmazsın

Neden?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptım bakalım, şimdilik düzeldi. Eskiye dönmez İnşallah.

teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 13 Ekim 2014; 0:13:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krycg

Uydunete 1 ay kadar önce geçtim bağlantı hızında sorun yok kopmada yok notebook, ipad ve iphone da sorunsuz kullanıyorum. Ancak ps3 de online oyunlara bağlanmıyor. Ps3 ip alıyor psn e giriyor, web tarayıcısı internete bağlanıyor ama online oyuna bağlanmıyor. Kablolu denedim kabloluda bağlanmıyor. Ttnette sorunsuz bağlanıyordum modem ayarları ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Sayın Kullanıcımız,

Server bağlantısı kurmada yaşadığınız sıkıntı modem kaynaklı ise çözümü port yönlendirme ile sağlayabilirsiniz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve teknik destek için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı ile görüşebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savisvasa

Ustalar, Uydunet konusunda da yazdım. CXC-150 model modemi 5 sene kullandım ve çok memnundum. Ama geçen ay kafi gelmemeye başladı. Hızım 20 Mb 50 GB AKN. Kampanyadan aldığım CBW 383 Z4 modemin kablosuz kısmını devre dışı bırakıp, TP-Link router a bağlayıp kullanmaya başladım. CXC-150 ile de bu şekilde bağlanıyordum. Ancak, bir sorunum var; Kablosuz u devre dışı yapıyorum aradan geçiyor bir hafta bakıyorum ki yeniden devreye girmiş.
    Ben kapatıyorum, o açılıyor ne iştir anlamadım.

Var mı bunun bir çaresi, ya da sizlerde de böyle oluyor mu hiç?...

Kablosuz devreye girince haliyle hız yan oda da 3 -5 Mb arasında oluyor anlaşılıyor...

Sayın Kullanıcımız,

Problem bir ayar hatasından kaynaklanıyor olabilir. Modemin arkasındaki “RESET” butonuna 20-25 sn kadar basılı tutarak cihazı fabrika ayarlarına çevirdikten sonra ayarları yapıp tekrar kontrol etmenizi öneririz. Dilerseniz 0216 366 66 96 numaralı destek hattımız ile iletişime geçiniz, modem yapılandırmanızı kontrol edelim.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• Bugün aşırı bir yavaşlık var kopmalar var genel bir sorun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: Savisvasa

Ustalar, Uydunet konusunda da yazdım. CXC-150 model modemi 5 sene kullandım ve çok memnundum. Ama geçen ay kafi gelmemeye başladı. Hızım 20 Mb 50 GB AKN. Kampanyadan aldığım CBW 383 Z4 modemin kablosuz kısmını devre dışı bırakıp, TP-Link router a bağlayıp kullanmaya başladım. CXC-150 ile de bu şekilde bağlanıyordum. Ancak, bir sorunum var; Kablosuz u devre dışı yapıyorum aradan geçiyor bir hafta bakıyorum ki yeniden devreye girmiş.
    Ben kapatıyorum, o açılıyor ne iştir anlamadım.

Var mı bunun bir çaresi, ya da sizlerde de böyle oluyor mu hiç?...

Kablosuz devreye girince haliyle hız yan oda da 3 -5 Mb arasında oluyor anlaşılıyor...

Sayın Kullanıcımız,

Problem bir ayar hatasından kaynaklanıyor olabilir. Modemin arkasındaki “RESET” butonuna 20-25 sn kadar basılı tutarak cihazı fabrika ayarlarına çevirdikten sonra ayarları yapıp tekrar kontrol etmenizi öneririz. Dilerseniz 0216 366 66 96 numaralı destek hattımız ile iletişime geçiniz, modem yapılandırmanızı kontrol edelim.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Cihazı fabrika ayarlarına getirip yine denedim sonuç değişmedi.İki gün önce, Netmaster' ın CBC 382 D1 model kablolu modemini n11.com daki mağazanızdan sipariş ettim. Daha önce kullandığım CXC-150 de olduğu gibi TP-Link router ile dağıtacağım interneti. En azından kablolu dan kablosuz a geçip geçmediğini ikide bir kontrol etmem gerekmeyecek artık...

• Orijinalden alıntı: krycg

Uydunete 1 ay kadar önce geçtim bağlantı hızında sorun yok kopmada yok notebook, ipad ve iphone da sorunsuz kullanıyorum. Ancak ps3 de online oyunlara bağlanmıyor. Ps3 ip alıyor psn e giriyor, web tarayıcısı internete bağlanıyor ama online oyuna bağlanmıyor. Kablolu denedim kabloluda bağlanmıyor. Ttnette sorunsuz bağlanıyordum modem ayarları ile ilgili bir sorun olabilir mi?

https://store.donanimhaber.com/a9/25/c3/a925c3a00f334f5f4d66b7e949632de1.jpg
     Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

ayarını yapacaksınız,sorun düzelir.

• Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

Orijinalden alıntı: krycg

https://store.donanimhaber.com/a9/25/c3/a925c3a00f334f5f4d66b7e949632de1.jpg

ayarını yapacaksınız,sorun düzelir.

hocam sağol ama o ayar zaten aynı bağLanmıyor online oyunlara:( netmaster destek hattını aradım oynadığınız oyunun port numarasını öğrenin port açalım diyor. oyunun port numarası flanda yok ayrıca 50 tane oyun var öyle saçma şey olurmu hepsi için portmu açılır.. şifreleme tipinin olduğu ayar sayfasını gönderebilirmisin wpa-wpa2 olan bölümü? şifreleme tipinden olabilir diye okudum ama bir sayfada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şifreleme ayarları böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 15 Ekim 2014; 20:36:12 >

• Benim modemim kargolandı yolda.

Şu anda arkadaşımın evindeyim, onda da bu modemden varmış.. Modeme olan uzaklığım 1.5mt.. WIFI sürekli kopuyordu..

Test ettiğimiz cihazlar:

SONY Xperia Z2
    iPhone 4s
    Samsung Galaxy S5
    HP Dizüstü Bilgisayar

Hepsinde kopma yaşadık..

Buradaki ayarları yaptım, tüm cihazlar sorunsuz bağlanıyor şu anda...

Aklınızda bulunsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 15 Ekim 2014; 21:08:38 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizinde benim gibi galaxy s4 ünüz ve samsung tabletiniz varsa ve 2mbit den yukarı hızınız çıkmıyorsa, 802.11 Bandı'nı kapatın. 20x artış sağladım şuan 2mbit değil 20mbit görüyorum. 802.11 Bandı bir şekilde 2 mbite sabitliyor wireless i
  • Bende hız düşme sorunu vardı modem açınca bir kaç saat sonra hızım 2-3 lere düşüyordu kapatıp açmaktan bıkmıştım benimde aklıma para vermeden nasıl çözerim olayı geldi ve digiturkün plus cihazlar için verdiği TL-WR702N routerı digiturkten sökerek modeme taktım TL-WR702N i AP olarak ayarladım ve benim modemin kablosuzunu kapattım. Artık TL-WR702N üzerinden internete giriyorum. Sonuçmu muhteşem 4 gündür modem açık ne hız düşmesi ne kopma yaşadım tavsiye ederim küçük cihaz ama işlevi büyük
  • Modemin wireless probleminin kesin olan tek kalıcı çözümü extradan bir Access Point/Router/Wireless Repeater ürün kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceKeeper

Arkadaşlar sizinde benim gibi galaxy s4 ünüz ve samsung tabletiniz varsa ve 2mbit den yukarı hızınız çıkmıyorsa, 802.11 Bandı'nı kapatın. 20x artış sağladım şuan 2mbit değil 20mbit görüyorum. 802.11 Bandı bir şekilde 2 mbite sabitliyor wireless i

Nerden kapanıyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

Modemin wireless probleminin kesin olan tek kalıcı çözümü extradan bir Access Point/Router/Wireless Repeater ürün kullanmak.

Ben firma sahibi olsam ve hatalı bir ürün sürsem piyasaya, hiç merak etmem....
    Nasıl olsa siz gibi düşünen birçok insan bunu rahatlıkla kabullenir, üstüne üstlük cihazın yanına bir de Router, ap, vs satarım...
    Cihazın problemini giderme uğraşlarını masrafını bırakın bilakis daha çok ürün satmış olacağım....
    Umalım Router da iş görmesin ki farklı üçüncü bir cihaz daha satma imkanım olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

Modemin wireless probleminin kesin olan tek kalıcı çözümü extradan bir Access Point/Router/Wireless Repeater ürün kullanmak.

Nasıl olsa siz gibi düşünen birçok insan bunu rahatlıkla kabullenir, üstüne üstlük cihazın yanına bir de Router, ap, vs satarım...
    Cihazın problemini giderme uğraşlarını masrafını bırakın bilakis daha çok ürün satmış olacağım....
    Umalım Router da iş görmesin ki farklı üçüncü bir cihaz daha satma imkanım olsun :)

Siz yanlış anlamışsınız yada ben kısaca yazınca öyle anlaşılmış , en baştan şu konuyu netleştireyim ,

Ben çok uzun yıllardır(128 Kbps hız verildiği yıllar) Uydunet(KabloNet) kullanıyorum eski modemleri de dahil tüm modemlerini kullandım. Firma yetkilileri ister kabullensin ister kabullenmesin bu modem kronik problemlere sahip en baştada wireless problemi. Firma yetkililerinin sık sık çıkardığı güncellemeler ve buradaki arkadaşların denediği geçici çözümleri malesef nafile çabalardır. Yurt içinde zaten sorunsuz bir alternatif modem seçeneği olsa üstüne parada verseler kimse bu modemin yüzüne bakmaz , yurtdışı seçeneğine hiç girmiyorum uyumluluk sorunlarını geçtim astarı yüzünden pahalıya patlayabilir + herkesin bu imkanı yok. Bildiğim kadarıyla en son modem ihalesinide aynı firma kazandı(!) veya aynı firmaya verildi(!) yani uzunca bir süre aynı modeme devam.

Kısaca bunun sizin anladığınız tarzda bir kabullenmişlikle ilgisi yok , aksine şartlara en gerçekçi yaklaşımla çözüm önerisi var.
    Bu modemle evinizde telefon,tablet,smart tv ,konsol vb aletleri wireless yoluyla sorunsuz kullanmak istiyorsanız takviye ürün şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 18 Ekim 2014; 11:23:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baysafran

quote:

Orijinalden alıntı: PeaceKeeper

Arkadaşlar sizinde benim gibi galaxy s4 ünüz ve samsung tabletiniz varsa ve 2mbit den yukarı hızınız çıkmıyorsa, 802.11 Bandı'nı kapatın. 20x artış sağladım şuan 2mbit değil 20mbit görüyorum. 802.11 Bandı bir şekilde 2 mbite sabitliyor wireless i

Nerden kapanıyor acaba?

Kablosuz a tıklayın direk göreceksiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

Siz yanlış anlamışsınız yada ben kısaca yazınca öyle anlaşılmış , en baştan şu konuyu netleştireyim ,

Ben çok uzun yıllardır(128 Kbps hız verildiği yıllar) Uydunet(KabloNet) kullanıyorum eski modemleri de dahil tüm modemlerini kullandım. Firma yetkilileri ister kabullensin ister kabullenmesin bu modem kronik problemlere sahip en baştada wireless problemi. Firma yetkililerinin sık sık çıkardığı güncellemeler ve buradaki arkadaşların denediği geçici çözümleri malesef nafile çabalardır. Yurt içinde zaten sorunsuz bir alternatif modem seçeneği olsa üstüne parada verseler kimse bu modemin yüzüne bakmaz , yurtdışı seçeneğine hiç girmiyorum uyumluluk sorunlarını geçtim astarı yüzünden pahalıya patlayabilir + herkesin bu imkanı yok. Bildiğim kadarıyla en son modem ihalesinide aynı firma kazandı(!) veya aynı firmaya verildi(!) yani uzunca bir süre aynı modeme devam.

Kısaca bunun sizin anladığınız tarzda bir kabullenmişlikle ilgisi yok , aksine şartlara en gerçekçi yaklaşımla çözüm önerisi var.
    Bu modemle evinizde telefon,tablet,smart tv ,konsol vb aletleri wireless yoluyla sorunsuz kullanmak istiyorsanız takviye ürün şart.

öncelikle cevabınız için teşekkürler, en azından kronik problemleri olduğuna hemfikiriz...
    ama mantık olarak böyle bir durumda firma cihazlarında revizyona gitmek durumunda...bir cihazı kullanabilmek için ikinci bir cihaz almak zorunda değiliz...
    umarım en kısa sürede firma gerekli işlemleri başlatır...

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Evet, 3 gündür kullanıyorum uyduneti. Modemin olduğu salonda 5-6 m uzakta sorun yok aslında, 25 mbps lik hızı 24 civarı olarak görüyor pc. Ama yan odada 3-4 mbps. Router şart. Ama hangisi? Şöyle arka odaları bile full kapsayacak güçlü bir router hayal mi? Ya da sinyalin düştüğü yerlerde bir repeater kullanalım ama bu noktalarda hız düşmüş olmasın, 23-24 civarını göreyim yani. Hızı düşmüş bir sinyali güçlendirmenin anlamı yok.

size routerdan ziyade modemle yan odanız arasında orta noktaya konumlandıracağınız iyi bir access point gerekmekte...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.