Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djcool

quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

Evet, 3 gündür kullanıyorum uyduneti. Modemin olduğu salonda 5-6 m uzakta sorun yok aslında, 25 mbps lik hızı 24 civarı olarak görüyor pc. Ama yan odada 3-4 mbps. Router şart. Ama hangisi? Şöyle arka odaları bile full kapsayacak güçlü bir router hayal mi? Ya da sinyalin düştüğü yerlerde bir repeater kullanalım ama bu noktalarda hız düşmüş olmasın, 23-24 civarını göreyim yani. Hızı düşmüş bir sinyali güçlendirmenin anlamı yok.

size routerdan ziyade modemle yan odanız arasında orta noktaya konumlandıracağınız iyi bir access point gerekmekte...

Önce ben de böyle düşündüm fakat access point i konumlandıracağım yerde kaç mbps hız olduğundan emin değilim. 25 olan hızım AP'yi koyacağım yerde atıyorum 15'e düşmüş ise bu hızı arka odaya ulaştırmak anlamsız olacak diye düşündüm. Çünkü netmaster modemden uzaklaştıkça hız çok düşmekte. Kararsızım tamamen.

Access point i kablo ile bağlayacağınızı gözönünde bulundurduğumuzda sinyal kaybınız olmayacaktır...eğer ki kablo değil de Wireless olarak sinyal kuvvetlendirmek isteyecekseniz repeater gerekecek ki muhtemelen o mesafelerde sinyal kaybınız olsa da repeater bir miktar sinyal güçlendirmesi sağlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet, 3 gündür kullanıyorum uyduneti. Modemin olduğu salonda 5-6 m uzakta sorun yok aslında, 25 mbps lik hızı 24 civarı olarak görüyor pc. Ama yan odada 3-4 mbps. Router şart. Ama hangisi? Şöyle arka odaları bile full kapsayacak güçlü bir router hayal mi? Ya da sinyalin düştüğü yerlerde bir repeater kullanalım ama bu noktalarda hız düşmüş olmasın, 23-24 civarını göreyim yani. Hızı düşmüş bir sinyali güçlendirmenin anlamı yok.

size routerdan ziyade modemle yan odanız arasında orta noktaya konumlandıracağınız iyi bir access point gerekmekte...

Önce ben de böyle düşündüm fakat access point i konumlandıracağım yerde kaç mbps hız olduğundan emin değilim. 25 olan hızım AP'yi koyacağım yerde atıyorum 15'e düşmüş ise bu hızı arka odaya ulaştırmak anlamsız olacak diye düşündüm. Çünkü netmaster modemden uzaklaştıkça hız çok düşmekte. Kararsızım tamamen.

Access point i kablo ile bağlayacağınızı gözönünde bulundurduğumuzda sinyal kaybınız olmayacaktır...eğer ki kablo değil de Wireless olarak sinyal kuvvetlendirmek isteyecekseniz repeater gerekecek ki muhtemelen o mesafelerde sinyal kaybınız olsa da repeater bir miktar sinyal güçlendirmesi sağlar...

İyice kafam karışmış durumda. Şimdi ben çatı katında oturuyorum, kabloyu ancak arka odaya çatıdan çekebilirim. Yani modem ve arka oda arasına access point konumlandırmam (kablo ile) mümkün değil. Şu anda deneme amaçlı modemden arka odaya kadar 20m. kablo çekmiş durumdayım sabitlemeden. Eskiden kullandığım us robotics 9108 adsl modemimi dhcp'yi kapatarak kurdum ve çalışıyor. Ama evde salonda ve arka odada olmak üzere 2 adet wifi ağı olmuş oldu bu da tercih ettiğim bir durum değil. Bir umut güçlü bir router alabilirsem hem salondaki sinyalin arka odaya kayıpsız ulaşmasını hem de netmaster modemin ileride çıkabilecek kronik sorunlarını şimdiden bertaraf etmek istiyorum. Salonda memnunum aslında netmasterdan, kablosuz olarak 5-6m. uzaklıktan 24 mbps civarı hız verebiliyor, bir sorun yok şimdilik.

Access pointi kablosuz bağlayamıyor muyum? (Repeater adı üstünde tekrarlayıcı ama farkı ne AP'den?) Ya da kablo ile bağlarsam ikinci bir wifi ağı oluşturmadan kullanabilir miyim AP'yi? Bir anlayabilsem mantığını.

Kısaca access point kablolu repeater kablosuz sinyal çoğaltıcıdır... Yani access point i modeminize kablo ile bağlamanız gerekir...
    Teorikte 100 metreye kadar sinyal kaybınız olmayacaktır cat-5 kablo ile...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

Modemin wireless probleminin kesin olan tek kalıcı çözümü extradan bir Access Point/Router/Wireless Repeater ürün kullanmak.

Ben firma sahibi olsam ve hatalı bir ürün sürsem piyasaya, hiç merak etmem....
    Nasıl olsa siz gibi düşünen birçok insan bunu rahatlıkla kabullenir, üstüne üstlük cihazın yanına bir de Router, ap, vs satarım...
    Cihazın problemini giderme uğraşlarını masrafını bırakın bilakis daha çok ürün satmış olacağım....
    Umalım Router da iş görmesin ki farklı üçüncü bir cihaz daha satma imkanım olsun :)

Siz yanlış anlamışsınız yada ben kısaca yazınca öyle anlaşılmış , en baştan şu konuyu netleştireyim ,

Ben çok uzun yıllardır(128 Kbps hız verildiği yıllar) Uydunet(KabloNet) kullanıyorum eski modemleri de dahil tüm modemlerini kullandım. Firma yetkilileri ister kabullensin ister kabullenmesin bu modem kronik problemlere sahip en baştada wireless problemi. Firma yetkililerinin sık sık çıkardığı güncellemeler ve buradaki arkadaşların denediği geçici çözümleri malesef nafile çabalardır. Yurt içinde zaten sorunsuz bir alternatif modem seçeneği olsa üstüne parada verseler kimse bu modemin yüzüne bakmaz , yurtdışı seçeneğine hiç girmiyorum uyumluluk sorunlarını geçtim astarı yüzünden pahalıya patlayabilir + herkesin bu imkanı yok. Bildiğim kadarıyla en son modem ihalesinide aynı firma kazandı(!) veya aynı firmaya verildi(!) yani uzunca bir süre aynı modeme devam.

Kısaca bunun sizin anladığınız tarzda bir kabullenmişlikle ilgisi yok , aksine şartlara en gerçekçi yaklaşımla çözüm önerisi var.
    Bu modemle evinizde telefon,tablet,smart tv ,konsol vb aletleri wireless yoluyla sorunsuz kullanmak istiyorsanız takviye ürün şart.

öncelikle cevabınız için teşekkürler, en azından kronik problemleri olduğuna hemfikiriz...
    ama mantık olarak böyle bir durumda firma cihazlarında revizyona gitmek durumunda...bir cihazı kullanabilmek için ikinci bir cihaz almak zorunda değiliz...
    umarım en kısa sürede firma gerekli işlemleri başlatır...

Dedikleriniz 2. sınıf dünya ülkelerinde bile mümkündür ancak malesef ki ülkemizde firmalar değil tek bir cihaza bile revizyon yada değişim yapmak aksine ürünlerinin hatalı olduğunu bile kabul etmezler yasalar hep güçlüden yanadır yani adaletin gücü değil gücün adaleti vardır.Bahsettiğimiz ülkedeki müşteri hizmetleri anlayışı siz herhangi bir arıza için aradığınızda "modeminizin fişini çekip takın veya bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir"den ileri düzeyde değil.Ben şahsen bunlara kafa yorup sinir-stres yapmayı çok uzun zaman önce bıraktım , bunun yerine şartlara en uygun kalıcı çözümler bulmak en doğrusu yada o firmalara hiç bulaşmamak.Bu arada yanlış anlaşılmasın sizin isyanınıza en ufak bir serzenişim yok aksine katılıyorum ancak malesef durum yazdıklarımdan ibaret.

• Access point Aynı SSID üzerinden yayın yapar..
    İsterseniz farklı SSID ismi ve şifresi de verebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 19 Ekim 2014; 20:57:31 >
  • 50 MBit internet kullaniyorum.

Gun icinde yaptigim 4 hiz testi sonucu

3MBIT
    5MBIT
    9MBIT
    2MBIT

bu modemden kaynaklaniyor olabilir diye, modemin wirelessini kapatip, TPLINK 740N takip ordan yayin yaptim, sonuc ayni.

Cozum onerisi var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalptekin

50 MBit internet kullaniyorum.

Gun icinde yaptigim 4 hiz testi sonucu

3MBIT
    5MBIT
    9MBIT
    2MBIT

bu modemden kaynaklaniyor olabilir diye, modemin wirelessini kapatip, TPLINK 740N takip ordan yayin yaptim, sonuc ayni.

Cozum onerisi var mi?

Modem ile pc yi kablolu olarak baglayip birde öyle denermisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şey denedim para vermek istemedim belkide ben beceremedim bilemiyorum ama kesin çözüm için tavsiye üzerine Netmaster WDS-300 AP-Router aldım ve maşallah sorun kalmadı
    Uydu modemin kablosuz özelliğini kapatıp modemi ap routere ethernet girişleri üzerinden kablo ile bağladım ve ap routere şifre verip kablosuz olarak bağlandım hepsi bu...
    Evin en uç noktasında bile maksimum hızda bağlantı sağlayabiliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baysafran

Çok şey denedim para vermek istemedim belkide ben beceremedim bilemiyorum ama kesin çözüm için tavsiye üzerine Netmaster WDS-300 AP-Router aldım ve maşallah sorun kalmadı
    Uydu modemin kablosuz özelliğini kapatıp modemi ap routere ethernet girişleri üzerinden kablo ile bağladım ve ap routere şifre verip kablosuz olarak bağlandım hepsi bu...
    Evin en uç noktasında bile maksimum hızda bağlantı sağlayabiliyorum

Hız da hiç mi düşme olmadı? Modemle wds300 arasında ne kadar mesafe var? Konumlandırma nasıl oldu yani.

Modemin hemen yanında zaten kabloyla bağladım
    10mbit abonesiyim 8-9.5 mbit bağlantı alabiliyorum daha önce 2 mbiti bile zor görüyordum evin ucunda

• quote:

Evin bir ucunda modem diğer ucuna iletir mi sinyali bilmiyorum, para vermek istemiyorum o yüzden, geri de almazlar. Modem evin ortasına mı kuruldu sizin?

Evin giriş kapısının orda benim modem kablo çıkışları orada olduğu için
    120 metrekare evin diğer ucunda az bir sinyal kaybıyla 10mbit olmasa da 8-9 civarı hız alabiliyorum
    Hocam denersiniz olmadı geri iade edebilirsiniz almazlar diye birşey yok yeter ki cihaza kutusuna zarar vermeyin
  • Şimdi benim anlamadığım bir şey var.

CBW-383Z4'ü 48 saatten fazla süredir kullanıyorum. Ayarları geldiği günkü gibi duruyor. İlk mesajda yazanları uygulamadım. 25mbit 150GB AKK tarifeye yeni geçtim. Tamamen kablosuz olarak kullanıyorum her 3 cihazıda!

2 gün geçti, özellikle bugün iPad 2, Sony Xperia Z2 ve iMac ile speedtest.net 'te yaptığım 10 denemenin en az 8 tanesinde internet hızı 1mbit'in üstüne çıkamıyor. Buraya kadar her şey bilindiği gibi sorun olarak algıladığımız kısmı.

testin hemen ardından Steam üzerinden oyun yükledim, 2.8mb/s değerine kilitlendi ve oyunu indirmeye başladı. İndirmeyi duraklatıyorum, speedtest.net'ten Begin Test diyorum 0.60 - 1mbit arası gidip geliyor hemen kapatıp 1 saniye geçmeden, Steam'den devam diyorum 2.8mb/s ile indirmeye devam ediyor!

"Steam sunucuları yoğun değil mi acaba?" diye Mac App Store'dan Tropico 4 oyununu indirmeye başladım, mb/s olarak görünmüyor ama her saniye 2.3 - 2.5mb indirdiğini gördüm. Duraklattım, speedtest'e begin test dedim, 1.02mbit gördü.. hemen kapatıp devam dedim aynı şekilde yüklemeye devam etti!

ardından torrent aklıma geldi, seed'i yüksek bir dosya buldum 2.4mb/s'ye çıktı, 10 dakika bu değerdeydi, durdurdum, speedtest yaptım 0.96mbit çıktı, bitmesini beklemeden utorrent'e devam dedim, 2.4mb/s'ye sabitleyip yüklemeye devam etti. 20 dakikadır izliyorum "dalgalanma olacak mı acaba?" diye, tık yok canavar gibi indiriyor..

online oyun oynayayım dedim, World of Tanks'ı açtım iPad 2'den, pingler 68 - 101ms arası dalgalanıyor, oyunu home tuşu ile terkedip, Speedtest App ile deneme yaptım, 0,98mbit gördü! Hemen oyuna giriyorum pinglerde artış yok.

Wireless'tan kopma gibi bir sorun yaşamadım bu 2 günde!

Şimdi biz değerleri hep speedtest.net üzerinden kontrol ediyoruz. speedtest.net'te bir acayiplik olması söz konusu olamaz mı? uydunet'in kendi sitesindeki hız testini yaptım 23.8mbit hız alıyorum, o bitiyor sekme açıp aynı dakika içerisinde speedtest.net'te begin test diyorum 1.22mbit alıyorum.

buyrun bunlarda fotolar! bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım gitti? speedtest.net'e ben her girdiğimde o anda hızım 1mbit'e düşüp, başka siteye bakınca tavan yapmayacağına göre! Resimlerde sağ üst köşede saati görebilirsiniz.

Yaşadığınız wireless kopma durumuna söyleyecek bir şeyim yok ama düzgün hız alamıyorum diyen arkadaşlar bu şekilde çeşitli yollardan internetini denesinler.

Ben çok şaşırdım bu duruma ve bir açıklama yapamıyorum!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2014; 2:55:51 >

• Herkese merhabalar, yaklaşık 5 gün önce uydunet'e geçtim. Tarifem 25mbit 50 akn. Yalnız şöyle bir sorunum var, online oyun oynuyorum pingler çok yüksek. Hayır anlamadığım şey şu cmd komutundan online oyunun ip'sine (league of legends) ping atıyorum değerler normal çıkıyor lakin oyuna giriyorum pinglerim hep yukarlarda. Bu şekilde devam ederse aboneliği iptal edip ttnet'e geçme gibi bi durumum var. Müşteri hizmetleriyle ne kadar konuşsam da çözüm bulamadım. Hız testi yaptıgımda değerlerım iyi çıkıyor ms dl ve ul speed olarak ama dediğim gibi bu ping muhabbetınden müzdaribim. Nolur bilen varsa yardımcı olsun benım gibi oyun oynayıp da ping'i yüksek olan arkadaşlar veya sorunu bilen varsa. Şimdiden teşekkür ederim.
    edit: modemim CBW-383Z4 bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apakk -- 21 Ekim 2014; 14:30:45 >
  • baysafran kullanıcısına yanıt
    bende senin dediğin netmaster router ap üründen aldım golddan 70 tl ye
    bağladım süper oldu daha evvel tp link bağlamıştım onu yeğene vermiştim
    şimdi sende görünce netmaster aldım içide Türkçe yazılımıda kurulumuda çok kolay
    eşleşmeside kolay oldu taa salondan 3 çubukla rahatça bağlanıp33-34 mbphız aldım
    modemin yanından kablosuz bağlantıda 49 mbphız alıyorum tp linkde bile
    bu kadar hız alamamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

bende senin dediğin netmaster router ap üründen aldım golddan 70 tl ye
    bağladım süper oldu daha evvel tp link bağlamıştım onu yeğene vermiştim
    şimdi sende görünce netmaster aldım içide Türkçe yazılımıda kurulumuda çok kolay
    eşleşmeside kolay oldu taa salondan 3 çubukla rahatça bağlanıp33-34 mbphız aldım
    modemin yanından kablosuz bağlantıda 49 mbphız alıyorum tp linkde bile
    bu kadar hız alamamıştım

Hayırlı olsun hepimize :)

• baysafran kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşım
  • TP-Link TL-WA750RE 150Mbps Menzil Genişletic
    http://www.n11.com/tp-link-tl-wa750re-150mbps-menzil-genisletici-P27458664
    Uydunete geçmeyi düşünüyorum, modemin çekim gücünü bu ürünle arttırabilir miyim?
    Bunu modemin yanina mı yoksa evin merkezi bir yerine mi koymak mantıklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: phantasm

TP-Link TL-WA750RE 150Mbps Menzil Genişletic
    http://www.n11.com/tp-link-tl-wa750re-150mbps-menzil-genisletici-P27458664
    Uydunete geçmeyi düşünüyorum, modemin çekim gücünü bu ürünle arttırabilir miyim?
    Bunu modemin yanina mı yoksa evin merkezi bir yerine mi koymak mantıklı?

bunun son modeli ışıkları mavi olanı var onu al
    bunu wifinin az çektiği en uç noktaya takıcaksın
    o zaman her yerden ağa güçlü bağlanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Apakk

Herkese merhabalar, yaklaşık 5 gün önce uydunet'e geçtim. Tarifem 25mbit 50 akn. Yalnız şöyle bir sorunum var, online oyun oynuyorum pingler çok yüksek. Hayır anlamadığım şey şu cmd komutundan online oyunun ip'sine (league of legends) ping atıyorum değerler normal çıkıyor lakin oyuna giriyorum pinglerim hep yukarlarda. Bu şekilde devam ederse aboneliği iptal edip ttnet'e geçme gibi bi durumum var. Müşteri hizmetleriyle ne kadar konuşsam da çözüm bulamadım. Hız testi yaptıgımda değerlerım iyi çıkıyor ms dl ve ul speed olarak ama dediğim gibi bu ping muhabbetınden müzdaribim. Nolur bilen varsa yardımcı olsun benım gibi oyun oynayıp da ping'i yüksek olan arkadaşlar veya sorunu bilen varsa. Şimdiden teşekkür ederim.
    edit: modemim CBW-383Z4 bu arada

Sayın Kullanıcımız,

Modeminizin kontrolü için 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı aramanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• modemin driver'ı elinde olan varsa gönderebilir mi ? sitelerinden indiremiyorum linki pasif görünüyor.

• Drivere çok elzem ihtiyacınız yok ise tarayıcınıza 192.168.0.1 yazarak da tüm ayarlarına ulaşabilirsiniz...

• netmaster cbw-383z4 uydunet modem ile tp link TD-W8961ND modemi köprüleme yapıp kablosuz ağ çekim kuvvetini arttırmak istiyorum lütfen yardım edin netmaster aradığımda tp link içöin cevap veremeyiz gibi bir durum oldu,tplink zaten cevap vermiyor ne yapmalıyım hiçbiryerde bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.