Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carman1tr

quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Modemde fan yok, ses içerdeki karttan veya kondansatör den geliyor. Modem sorunlu

Aynen öyle. Fakat ilginç olan şu, ben bu modemden 3 tane (yoksa 4 müydü) değiştirttim Uydunete. Hepsi aynı şekilde ses çıkarıyordu. Docsis 2.0 olan modemlerde ve ttnet kullandığım dönemlerde ADSL modemlerde hiç böyle bir durum yaşamamıştım.

3 tane değiştirip yinede kurtulamayınca sizlere de sormak istedim. Bana mı denk geldi hep sorunlu modemler yoksa bu modellerde kronik bir sorun mu var diye.

Açıkçası artık peşine düşmek istemiyorum çünkü her seferinde uydunet ile kavga gürültü yaşayıp modem değiştirmekten yoruldum.

Bana Motorola modemleri tavsiye etti bir çalışan. Ama bilgim yok. Öneriniz var mı arkadaşlar?

Modemle birlikte adaptor degistirmedilersr adaptorunuzu orijinal alin, bende baglanti kopmasi sorunu vardi, iki adaptör degistirdim olmadi

Orijinal aldim, sorunsuz kullaniyorim

Eger adaptor orijinal ise uclu prizden değil de mumkunse direk prizden alin, bazen cozumsuz gibi gorunen sorunların çözümü acayip beklemediginiz yerden çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1984 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyenizi akşam deneyeyim bakalım. İnşallah çözüm olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

quote:

Orijinalden alıntı: Unshaken Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Benim net yine kopmaya başladı 3 senedir olmayan ne kadar şey varsa bu ay başıma geldi.

Bendede var bu sorun.

Hocam ben bugün cbw-700v yi tekrar geri taktım ve bu sorundan kurtuldum üstelik yeni modemi takınca akk kalktı bilsem daha önceden kurardım.

hocam adil kullanım kotasından nasıl kurtuldunuz bendede eski modemden var tek antenli olanlardan. onu tanımlatsam bendede kalkar mı adil kullanım kotası acaba? :)

• Hocam hala memnun musun ona göre bende alacağım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Benim modemden (değişen 3. modem hepsi böyleydi) uğultu geliyor. Hemde tv falan açıkken bile farkedilen bir gürültü. Özellikle sessiz ortamda ciddi bir rahatsızlık veriyor.

Bana mı denk geldi diye merak ediyorum bu sorun. Sizlerin modemlerde de böyle uğultu tarzı bir ses var mı?

Birde AC destekli modem bulabilir miyim? Mümkünse Netmaster olmasın. Yoksa bile N destekli Motorola veya iyi marka bulabilir miyim?

Sayın Kullanıcımız,

Modemi farklı bir prize takıp tekrar denemenizi, sorun devam ederse cihazın yanındayken 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı aramanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • yok arkadaş nasıl bir wirlesstir bu devamlı açıp kapamak zorundasın

devamlı bi türlü bağlanamıyor sonra modemi açıp kapıyon giriyo
    ara veriyon gene girmiyor.
    aç kapa artema
  • Bu modemle 1 yıldır ben de savaş halindeyim; biraz sakinleşti gibi son ayarlarla ama yine de sorun var sanırım. Bağlı cihazlar:
    2 adet laptop (kendi bilgisayarım : MSI Win8 yüklü Killer Wireless N 1202, diğeri Sony Vaio Win7 yüklü Atheros AR9485WB-EG)
    3 adet telefon (2 adet Samsung Galaxy S4 ve 1 adet Iphone 4s)
    1 adet de tablet bilgisayar: IPAD2

Modem ayarlarında Kablosuz güvenlik bölümünde kendi bilgisayarım Ağ adı : XX1şeklinde bağlı. Diğer cihazlar da misafir ağ bölümünde sırasıyla XX2-3-4-5-6 şeklinde bağlılar. Kontrol kanalı 11i kullanıyorum. Kendi bilgisayarımda pek sorun yok ancak diğer bilgisayar Sony Vaio sınırlı bağlantıya düşüyor. Kontrol kanalını değiştirince bağlanıyor ancak telefonlar ya da benim bilgisayarda sayfalar donmuş gibi açılabiliyor. Tüm cihazları XX1e mi bağlamak gerekir yoksa kendi bilgisayarım dışındaki cihazları misafir ağdan mı bağlamam gerekir ?
  • ben misafir ağını iptal ettim,
    ipad, laptop ve kasa bilgisayarı normal kablosuz ağ üzerinden bağladım,
    MAC kısıtlaması yaptım, bütün cihazların MAC adreslerini yazdım,

ek olarak modemi evin tam ortasına aldım,
    kablosunu ucu ucuna ayarladım, fazlalık kablodan kurtuldum,

kontrol kanalına baktım, kimsenin kullanmadığı 3'ü seçtim,

artık kopma yaşamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

yok arkadaş nasıl bir wirlesstir bu devamlı açıp kapamak zorundasın

aç kapa artema

Allahda seni güldürsün valla resmen gülesim yokken güldürdün beni

gerçekten öğleydi ben yanına net masterin bir tane routerinden alıp koydum 70-tl
    artık kopma yaşamıyorum
    sadece hızlarda yoğun saatlerde dalgalanma oluyor oda normal

• üstad ne arıyon buralarda
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    engin üstadım ekranımda cevaplananlar kısmında gördüm geziyorum işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

yok arkadaş nasıl bir wirlesstir bu devamlı açıp kapamak zorundasın

aç kapa artema

Allahda seni güldürsün valla resmen gülesim yokken güldürdün beni

gerçekten öğleydi ben yanına net masterin bir tane routerinden alıp koydum 70-tl
    artık kopma yaşamıyorum
    sadece hızlarda yoğun saatlerde dalgalanma oluyor oda normal

sevindim , miiletçe gülmeyi unuuttumuz bir dönemde güldürmek güzel

valla oda elektronik alet dolu
    bide varken üstüne bi modem daha koymak o kadar ağır geliyorki anlatamam

• hep aynı durumdayız zaten
    ha bi eksik ha bi fazla ne fark ediyorki artık
  • Merhaba ben de dün itibariyle uydunet 25mbit 50 gb akk hizmetine geçmemle beraber yeni modemle tanışmış oldum. Önceki kullandığım cbw700v ile ara ara kopmalar haricinde büyük sorunlar yaşamıyordum. Arka odada bulunan modemin çekim gücünü arttırmak için de wireless repeater kullanıyordum ve hiç sorunsuz bir şekilde bu repeater kurulumunu yapabilmiştim. Ancak cbw383z4 ile repeaterı kullanmak, denediğim tüm işlemlere rağmen mümkün olmadı. Modemin sinyal gücüyle ilgili de ilginç bir durum söz konusu. Evde 2 adet olan laptoplardan biri modeme ~1,5 mt mesafede ve diğeri ~8 mt mesafede olmasına rağmen çekim gücü ortalarda kalmıştır. Oysa ki 700v'de yakın olan laptopta tam çekim sağlayabiliyordum ve uzak olana da repeater ile gayet güzel bir şekilde bağlanabiliyordum. Repeater'ın kurulumu ve sinyal gücünü nasıl arttırabileceğim konularında yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maelstrom

Merhaba ben de dün itibariyle uydunet 25mbit 50 gb akk hizmetine geçmemle beraber yeni modemle tanışmış oldum. Önceki kullandığım cbw700v ile ara ara kopmalar haricinde büyük sorunlar yaşamıyordum. Arka odada bulunan modemin çekim gücünü arttırmak için de wireless repeater kullanıyordum ve hiç sorunsuz bir şekilde bu repeater kurulumunu yapabilmiştim. Ancak cbw383z4 ile repeaterı kullanmak, denediğim tüm işlemlere rağmen mümkün olmadı. Modemin sinyal gücüyle ilgili de ilginç bir durum söz konusu. Evde 2 adet olan laptoplardan biri modeme ~1,5 mt mesafede ve diğeri ~8 mt mesafede olmasına rağmen çekim gücü ortalarda kalmıştır. Oysa ki 700v'de yakın olan laptopta tam çekim sağlayabiliyordum ve uzak olana da repeater ile gayet güzel bir şekilde bağlanabiliyordum. Repeater'ın kurulumu ve sinyal gücünü nasıl arttırabileceğim konularında yardımcı olursanız sevinirim.

Netmaster WDS-300 Kablosuz AP-Router alıp kurtulun sorundan

• quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Uzun zamandır uğraştığım Netmaster CBW-383Z4 modemi sonunda düzeltmeyi başardım.
    Artık Ne hız düşmesi ne kopma, ne takılma vb. sorunlarla 1 kez bile karşılaşmadım.
    Fazla sözü uzatmadan sorunu nasıl çözdüğüme geçelim.

Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz.
    Yazılım Güncellemek İçin

1- Modem açıkken yani internete bağlıyken modemin arkasında bulunan reset tuşuna kürdan, kalem vb. ince birşey yardımıyla 10 saniye boyunca basılı tutup bırakıyoruz. Reset
    2- Modem kendine geldikten sonra "http://192.168.0.1" adresinden giriş yapıyoruz.
    3- Gelişmiş > Seçenekler kısmındaki Ayarlar
    4- Güvenlik Duvarı > Temel Kurulum kısmındaki Ayarlar
    5- Kablosuz > Temel kısmındaki Ayarlar
    6- Kablosuz > Güvenlik kısmındaki Ayarlar
    7- Kablosuz > Misafir Ağ kısmındaki Ayarlar
    8- Kablosuz > Gelişmiş kısmındaki Ayarlar
    9- Kablosuz > WMM kısmındaki Ayarlar

Modem bir rafta duruyor ve 3 yanıda kapalı sadece arkası açık. Etrafında raflar ve kalın duvarlar bulunuyor.
    Modem ile laptop arasında 5 metre, 3 duvar, 2 kapı, 2 tane dolap bulunuyor.
    Bu ayarları uyguladıktan sonra hız testi sonuçları.
    Hız testleri 7günde bir yapılarak ortalama hız olanı baz alınmıştır.
    Yaptığımız hız testlerinin hepsi bu civarda çıkmıştır ve hiçbir düşüş yaşanmamıştır.
     Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

Selamlar,

Bu çözüm hala geçerli midir? Hala geçerli ise herkes niye AP kurma peşinde .
    Başka marka modem de bulamıyorum. Üstteki çözüm artık geçerli değil ise, gidip bir AP almak şart oldu.
    Aslında bu AP'nin parasını NETMASTER'dan almak lazım

Teşekkürler,

• atakanns A kullanıcısına yanıt
    Bence AP alanların evleri büyük ve/ya duvarları sık/kalın. Artık TV'lerde bile AP özelliği var, modemi TVye LAN kablosu ile bağlar, TVyi de AP yapabilirsin.

Evin içinde modemin yerini iyi ayarlarsan, AP çok da gerekli değil. Ama yerleştirmeyi planladığın yerde küçük oynamalarla, en uzak odalardaki sinyal değerlerini ölçerek yerleştir.

Ben yukardaki ayarlarla ve duvarda doğru yerleşimle sıkıntısız kullanıyorum. Ama 15 cm yukarı, aşağı, sağa, sola yerleştirseydim arka taraflarda çekmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 14 Kasım 2014; 11:00:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da 2 gün önce Docsis 3.0 modem getirdiler. Donanım versiyonu 1.10 modem sanki eski serilere göre daha stabil çalışıyor. Yazın eski seri modem çok ısınıyordu performans kayıpları yaşanıyordu ama yeni gelen modem cbw700 modem gibi stabil çalışıyor ısınma sorunu da yok

140 m2 evin kör noktasına gittim hız 6500 ile 13000 kbit arası değişiyordu, bu da iyi bir değer. Dün kasayı açarak antenini değiştirdim büyük bir ihtimalle garanti dışı kalacak ama olsun. 3dbi anten ile her yerde sorunsuz çekiyor.

Kısaca yazılım iyileştirmeleri ve yeni donanım sürümü ile cbw383 benden geçer not aldı. Temmuz ayında v21 çıkmadan firmaya rica etmiştim cihaz wireless kanal 1 de düzgün çalışıyor diğer kanallarda sorunlu ayrıca 11n koruma modunun da kapanması gerekiyor demiştim belki bunları dikkate aldılar şimdi cihaz 10 numara olmuş.

Docsis 3.0 modeme geçmekte tereddüt edenler bence beklemeden geçsinler. Stabil modem için Netmaster'a teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 14 Kasım 2014; 11:25:09 >

• plumbium1 P kullanıcısına yanıt
    netmaster modem için AP kurulumundan kastım kapsama alanı değil, evde bir şekilde sorunsuz wireless kullanmak. Mevcut netmaster modemle bu iş olmuyor anlaşıldı sanırım. Takip ettiğim kadarıyla hala tam bir çözüm yok.

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanns

quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Uzun zamandır uğraştığım Netmaster CBW-383Z4 modemi sonunda düzeltmeyi başardım.
    Artık Ne hız düşmesi ne kopma, ne takılma vb. sorunlarla 1 kez bile karşılaşmadım.
    Fazla sözü uzatmadan sorunu nasıl çözdüğüme geçelim.

Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz.
    Yazılım Güncellemek İçin

1- Modem açıkken yani internete bağlıyken modemin arkasında bulunan reset tuşuna kürdan, kalem vb. ince birşey yardımıyla 10 saniye boyunca basılı tutup bırakıyoruz. Reset
    2- Modem kendine geldikten sonra "http://192.168.0.1" adresinden giriş yapıyoruz.
    3- Gelişmiş > Seçenekler kısmındaki Ayarlar
    4- Güvenlik Duvarı > Temel Kurulum kısmındaki Ayarlar
    5- Kablosuz > Temel kısmındaki Ayarlar
    6- Kablosuz > Güvenlik kısmındaki Ayarlar
    7- Kablosuz > Misafir Ağ kısmındaki Ayarlar
    8- Kablosuz > Gelişmiş kısmındaki Ayarlar
    9- Kablosuz > WMM kısmındaki Ayarlar

Modem bir rafta duruyor ve 3 yanıda kapalı sadece arkası açık. Etrafında raflar ve kalın duvarlar bulunuyor.
    Modem ile laptop arasında 5 metre, 3 duvar, 2 kapı, 2 tane dolap bulunuyor.
    Bu ayarları uyguladıktan sonra hız testi sonuçları.
    Hız testleri 7günde bir yapılarak ortalama hız olanı baz alınmıştır.
    Yaptığımız hız testlerinin hepsi bu civarda çıkmıştır ve hiçbir düşüş yaşanmamıştır.

Selamlar,

Bu çözüm hala geçerli midir? Hala geçerli ise herkes niye AP kurma peşinde .
    Başka marka modem de bulamıyorum. Üstteki çözüm artık geçerli değil ise, gidip bir AP almak şart oldu.
    Aslında bu AP'nin parasını NETMASTER'dan almak lazım

Teşekkürler,

Belirttiğim sürüm için hala geçerli, yeni sürümlerde kopma vs. için işe yarıyor ama malesef 12 saat sonra felan hız düşmesi oluyor..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.