Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asdass

selamlar bende bi uydunet modemzedeyim malesef. 5 metre ötedeki odada 0 çekmesiyle beni benden aldı bu modem. Konuda ki tavsiye üzerine tp link wr841n modelini aldım. Anlatıldığı gibi ana modemden kablosuzu ve router özelliğini kapatıp bridge e aldım. Sonra mavi porttan birbirine bağladım ve oldu. Artık tp link üzerinden bağlanıyorum internete. Tam sevinmişken birde ne göriyim modem gene aynı çekim gücünde. Yani aynı tas aynı hamam. Neyi yanlış yaptım yada neyi yapmadım çözemedim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim, durduk yere 100 kaat bayıldık bide modeme.

Sorunu ana modeme wds modla kablosuz olarak bağlanmakta buldum. Evin ortasında bir yere koydum tp link modemi de, şimdi ordan her yere sorunsuz neti dağıtıyor. Yardımcı olması açısından Google a tp link wds yazarsanız bi forumda resimli anlatımı mevcut ben ordan yaptım.

• Arkadaşlar CBW-383ZN evdeki tüm cihazlar kablosuz olarak bağlanmasına karşın bir tek laptop bağlanmıyor. Sorun galiba modem de (Telefon,tablet,televizyon kablolu ve kablosuz olarak bağlantı sağlıyor.)

- Geçersiz ip yapılandırması diyor ve ip almıyor,elle atadığımda da yine internete bağlanmıyor.
    - Laptopun wifisinde bir sorun olabileceğini düşündüğümden başka ağları denediğimde onlarla bağlantı sorunsuz gerçekleşiyor.
    - Laptopa format dahil her türlü güncellemeyi yapmama rağmen sonuç alamadım.
    - Modemide sıfırladım,baştan kurulum yaptım,sonuç değişmedi.

Acaba bu sorun neden kaynaklanabilir? Çünkü laptopda sorun yok.Modem bir tek laptopa ip vermiyor? Kafayı yemeye ramak kaldı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 5 Eylül 2015; 0:32:13 >

• NetMASTER CBW-383Z4 modelinden kurtuldum yeni çıkan ''ZN'' modelini aldım şuan memnunum ilerde nasıl olcak bakalım. Sakın NetMASTER CBW-383Z4 ' modelini almayın sorunlu modem ben sinirden kırdım.
  • arkadaşlar kesinlikle son çıkan 383ZN haricinde bir modeminiz varsa kullanmayın sakın... adsl ya da vdsl routerınız varsa ona bağlayın netmasterı o modem dağıtsın interneti..

new york a yaptığım hız testi sonucu bu. 25mbit internet hızım.. sonuç çok iyi..

kesinlikle netmaster ın dandik routerlarında ömrünüzü çürütmeyin ping, hız, kablouz çekmeme problemleri airties 5650 yi wan portundan bağlayınca kalktı ortadan.

netmaster ı bridge mode a alıp ethernet portundan kullanmak istediğiniz router ın wan portuna takın. yeni router ip yi netmaster dan alsın geri kalan tüm ip dağıtma kablosuz işlemlerini vs yeni router halletsin. tüm hız problemleriniz çözülür.

netmaster a ip dağıtma dahil hiç bi işlem vermeyin. şişip kalıyor makine üstüne ping yaratıyor. bridge mode haricinde kullanılmaması lazım netmaster modemlerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 12 Eylül 2015; 21:32:34 >

• arkadaşlar uydunet ve netmaster cbw-383z4 modem kullanıyorum yine net master routerle beraber

bir hafta öncesi modemin mavi yanan download ışığı artık sarı yanmaya başladı

yalnız sorunum öğleden sonra başlayarak gece 1 e kdar sinyal düşüklüğü 50 mbhz olan hızım gece 1.5 a iniyor
    güya bölge şebekesinde çalışıyorlarmış arıza varmış

birde bu cbw modemden kullanan arkadaşlar sizlerinde modem ışığınızda böyle değişiklik oldumu
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

arkadaşlar uydunet ve netmaster cbw-383z4 modem kullanıyorum yine net master routerle beraber

bir hafta öncesi modemin mavi yanan download ışığı artık sarı yanmaya başladı

yalnız sorunum öğleden sonra başlayarak gece 1 e kdar sinyal düşüklüğü 50 mbhz olan hızım gece 1.5 a iniyor
    güya bölge şebekesinde çalışıyorlarmış arıza varmış

birde bu cbw modemden kullanan arkadaşlar sizlerinde modem ışığınızda böyle değişiklik oldumu
    teşekkürler

Bende de aynı problem var Avcılar'dayım her akşam saat 20:00 gibi 25 Mbps hızım 1-2 Mbps'a kadar düşüyor ve saat 23:00'dan sonra düzeliyor bu sorunu 3-4 aydır yaşıyorum. Kaç kere ekip geldi sayamadım artık adamlat gündüz geliyor sorun yok diyor ben gündüz sorun yaşamıyorum ki diyorum anlatamıyorum. Modem yeni seri ZN bu arada modem ile bir alakası yok bu sorunun çok büyük ihtimalle Avcılar'da Uydunet altyapısı yeterli değil akşam yoğun olduğu zaman sıkıntılar başlıyor acilen halletmeleri gerekiyor bu sorunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Leon kullanıcısına yanıt
    Dostum işte bizim bölgenin ana şebekesinde sinyal sorunu varmış
    Sözde onu çözmeye uğraşıyorlar valla anlamadım ne çözülmez sinyal sorunuymuş
    Ben uydunet destek hattına mail gönderdim birde bu akşamki hz testlerinin
    Kablolu kablosuz ekran görüntülerini aldım gece tam sayfa sonra destek
    Hattına mail attım
    Bana verdikleri cevap bölgede ana şebekede sinyal kaybı sorunu yaşanıyor
    Ekiplerimiz düzeltmeye çalışıyorlar

• Ben de geçen ay hız testleriyle beraber şikayet bırakmıştım, "bölgede yapılan şebeke port çalışması nedeniyle hizmette geçici süreyle kısa süreli dalgalanmalar meydana gelmiştir" diye cevap vermişlerdi. Modem için gelen ekibe yaşadığım sorunu söylediğimde sorunun yoğunluktan kaynaklandığını söylemişti. Sabah-Öğle-Gece saatlerinde problem yokken, her akşam 20:00'da başlayıp 00:00'a kadar internet hızı 500 kb'a kadar düşüyorsa arıza falan hikaye altyapı yetmiyor artık bu kadar sürede yan gelip yatacaklarına altyapıyı genişletselerdi bu sorunlar yaşammazdı.

Aylık 62 lira ödediğim hizmetin her akşam %1'ini kullanıyorum rezillik başka bir şey değil.

• 24. sürüm güncellemesinden sonra band genişliğini 40 mhz seçemiyor muyuz? nitro hizmeti adım kablosuz eskiden 90-95 arasıyken şimdi 50-55 mbps civarı aldım. yeni sürüme göre ayarlar nasıl olmalı? 25 mbps kullanıyorum onda bir sıkıntı yok. 22-23 civarı alıyorum çoğunlukla. şimdi test ettim 24 mbps hız alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 4 Ekim 2015; 14:48:32 >
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Bendeki ayarlar bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 4 Ekim 2015; 15:40:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Bendeki ayarlar bu şekilde.

teşekkürler söylediğiniz şekilde ayarları yaptım. nitro şu anda olmadığı için hızı nasıl olduğunu bilemiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

Uydunet 25mbit kullanıcısıyım ilk aldığımda Playstation 4'e bağlantımda 22 mbit download hızı görebiliyorken son 1 kaç aydır en yüksek görebildiğim hız 15mbit.

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri ya da aynı sorunu yaşayanlar var mı ?

Modem Playstation 4'e ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse yanında duruyor. Kablosuz bir şekilde laptopumda ise 22mbit download hızını görüyorum.

Yardımlarınız rica olunur teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataman5

Merhaba arkadaşlar,

Uydunet 25mbit kullanıcısıyım ilk aldığımda Playstation 4'e bağlantımda 22 mbit download hızı görebiliyorken son 1 kaç aydır en yüksek görebildiğim hız 15mbit.

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri ya da aynı sorunu yaşayanlar var mı ?

Modem Playstation 4'e ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse yanında duruyor. Kablosuz bir şekilde laptopumda ise 22mbit download hızını görüyorum.

Kontrol Kanalını değiştir.
    http://puu.sh/9ACmz/382cc8f8bd.png

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Cevabınız için teşekkürler. Şu anda modem ayarlarını göremediğim için soruyorum Kontrol kanalı fabrika ayarıyla otomatik mi ? Yoksa otomatiğe mi almalıyım ya da başka herhangi bir seçenek varsa olur mu ?

Tekrardan teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Cevabınız için teşekkürler. Şu anda modem ayarlarını göremediğim için soruyorum Kontrol kanalı fabrika ayarıyla otomatik mi ? Yoksa otomatiğe mi almalıyım ya da başka herhangi bir seçenek varsa olur mu ?

Tekrardan teşekkürler.

Sirayla deneyip hiz testi yapcaksin hangisi daha iyiyse orda kal. Ama 1 yapinca duzelir bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Tekrardan teşekkürler.

Sirayla deneyip hiz testi yapcaksin hangisi daha iyiyse orda kal. Ama 1 yapinca duzelir bence

Teşekkürler eve geçince deneyeceğim. Diğer aynı problemi yaşayan arkadaşlar içinde sonuç bildiririm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Tekrardan teşekkürler.

Hiç bir şey değişmedi açıkçası bazı kanallar sadece tamamen hata verdi onun dışında diğer kanallar 11.9 ile 13 arasında benzer download hızları verdiler. Başka bir öneriniz olabilir mi ?

• Whatsapp vs synch sorununu cozebilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Sayın Kullanıcımız,

Playstation’da online oyun hızı ile alakalı modem üzerinde yapılabilecek işlemler aşağıdaki gibidir ;
    1. PS cihazınıza statik IP tanımlamak. Örnek bir statik IP grubu aşağıda verilmektedir.

Ip adresi : 192.168.0.100
    Alt ağ maskesi :255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi : 192.168.0.1
    Dns1 :195.175.39.39
    Dns2 : 195.175.39.40
    2. ”Modemde UPNP ve DMZ özelliklerinin açılması
    UPNP : Gelişmiş > Seçenekler sayfasında UPNP seçeneğini Etkinleştirerek “ Uygula butonuna tıklayınız.
    DMZ : Gelişmiş > DMZ Host sayfasında PS’nınıza statik olarak tanımladığınız IP adresini manuel olarak girip uygula butonuna tıklayınız.

3. Port yönlendirmek.

PS’nınıza ait server port numaralarını edinerek aşağıdaki işlemleri uygulayınız;

a. Web tarayıcınızı açınız.
    b. Adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
    c. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve “Giriş”i tıklayınız.
    Kullanıcı Adı : adminParola : password
    Internal (Dahili) Port Yönlendirme
    d. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    e. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    f. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
    g. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    h. Harici Başlangıç ve Bitiş Port ve harici IP adres bölümüne hiçbir şekilde dokunmayınız.
    ı. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
    i. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    j. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.9. “Uygula” butonuna tıklayınız.
    Not : Her port numarası için aynı işlemleri tekrarlayınız.
    4. Güvenlik duvarı özelliğini kapatmak.
    Modem web ara yüzünde “ Güvenlik duvarı “ bölümünüde bulunan “ IPV4 Güvenlik Duvarı Koruması “ seçeneğini “ Devredışı “ olarak seçip uygula butonuna tıklayınız.
    Bu adımları uyguladığınız halde bu durum devam ediyorsa PS servisi ile iletişime geçiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• ben modem arayüzünde kablosuz gelişmiş ayarları yapılandırmak istediğimde "bir veya daha fazla giriş hatası" alıyorum. Bu sebeple ayarları değiştiremiyorum. Forumda arattığımda fabrika ayarlarına dönün,resetleyin düzelir denmiş; ancak düzelmedi. Bu herkeste olan bir problem mi? Çözümü var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.