Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de kaç gündür bağlantım sorunlu, ps4 te oyun ortasında attı beni bağlantı koptu diye, modem arayüzü saçmalıklarla dolu. Ayar zaten yapamıyorsun, ayar yapıyım derken ayar oluyorsun. Doğru düzgün hizmet yok, aradım ekip de gelmiyor. Ucuz da olsa parayı tam veriyorsan hizmeti de tam alacaksın arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rogersin

ben modem arayüzünde kablosuz gelişmiş ayarları yapılandırmak istediğimde "bir veya daha fazla giriş hatası" alıyorum. Bu sebeple ayarları değiştiremiyorum. Forumda arattığımda fabrika ayarlarına dönün,resetleyin düzelir denmiş; ancak düzelmedi. Bu herkeste olan bir problem mi? Çözümü var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sayın Kullanıcımız,
    0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı ararsanız danışmanlarımız probleminizi çözecektir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • ben şimdi 10 mb bağlantıdan 25 e geçtim bana yeni modem yollayacaklar bunumu yollayacaklar yoksa? cok sorunlu bi modemmiş inşallah bu gelmez
  • Bugün ben de gidip TP link TL-WR940N version 3.0 aldım. Ev 200 m2 arka oda Iphone 6Plus ve Ipad2 çok zayıflıyor. Cihazların wirelesslarından mı yoksa routerdan mı ? Bağlantı hızım 50mbit. Win7li laptop en arka oda da 5.68mbit dl hızında. Routerdan yapmam gereken bir ayar var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: ataman5

Merhaba arkadaşlar,

Uydunet 25mbit kullanıcısıyım ilk aldığımda Playstation 4'e bağlantımda 22 mbit download hızı görebiliyorken son 1 kaç aydır en yüksek görebildiğim hız 15mbit.

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri ya da aynı sorunu yaşayanlar var mı ?

Modem Playstation 4'e ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse yanında duruyor. Kablosuz bir şekilde laptopumda ise 22mbit download hızını görüyorum.

Yardımlarınız rica olunur teşekkürler.

Sayın Kullanıcımız,

Playstation’da online oyun hızı ile alakalı modem üzerinde yapılabilecek işlemler aşağıdaki gibidir ;
    1. PS cihazınıza statik IP tanımlamak. Örnek bir statik IP grubu aşağıda verilmektedir.

Ip adresi : 192.168.0.100
    Alt ağ maskesi :255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi : 192.168.0.1
    Dns1 :195.175.39.39
    Dns2 : 195.175.39.40
    2. ”Modemde UPNP ve DMZ özelliklerinin açılması
    UPNP : Gelişmiş > Seçenekler sayfasında UPNP seçeneğini Etkinleştirerek “ Uygula butonuna tıklayınız.
    DMZ : Gelişmiş > DMZ Host sayfasında PS’nınıza statik olarak tanımladığınız IP adresini manuel olarak girip uygula butonuna tıklayınız.

3. Port yönlendirmek.

PS’nınıza ait server port numaralarını edinerek aşağıdaki işlemleri uygulayınız;

a. Web tarayıcınızı açınız.
    b. Adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
    c. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve “Giriş”i tıklayınız.
    Kullanıcı Adı : adminParola : password
    Internal (Dahili) Port Yönlendirme
    d. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    e. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    f. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
    g. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    h. Harici Başlangıç ve Bitiş Port ve harici IP adres bölümüne hiçbir şekilde dokunmayınız.
    ı. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
    i. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    j. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.9. “Uygula” butonuna tıklayınız.
    Not : Her port numarası için aynı işlemleri tekrarlayınız.
    4. Güvenlik duvarı özelliğini kapatmak.
    Modem web ara yüzünde “ Güvenlik duvarı “ bölümünüde bulunan “ IPV4 Güvenlik Duvarı Koruması “ seçeneğini “ Devredışı “ olarak seçip uygula butonuna tıklayınız.
    Bu adımları uyguladığınız halde bu durum devam ediyorsa PS servisi ile iletişime geçiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Bir süredir bu şekilde kullanıyordum
    Artık bu da işe yaramıyor
    Ps4 nat type 3 oldu
    Oyun falan oynanmıyor bu modemle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemimde Uydunet'in DNS Adreslerini kullanmak yerine Google DNS ayarlarını kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim.
    Her cihazıma manuel DNS girmek yerine , modemime girip diğer cihazlarımı otomatik olarak google DNS ile kullanmak istiyorum.
    Bunun için gerekli FW sürümü var ise paylaşırmısınız? Uydunet ile 2 senelik sözleşmem bittiği halde paylaşmıyorlar fw yazılımı. Esirleri ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üvey Chucky

quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: ataman5

Merhaba arkadaşlar,

Uydunet 25mbit kullanıcısıyım ilk aldığımda Playstation 4'e bağlantımda 22 mbit download hızı görebiliyorken son 1 kaç aydır en yüksek görebildiğim hız 15mbit.

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri ya da aynı sorunu yaşayanlar var mı ?

Modem Playstation 4'e ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse yanında duruyor. Kablosuz bir şekilde laptopumda ise 22mbit download hızını görüyorum.

Yardımlarınız rica olunur teşekkürler.

Sayın Kullanıcımız,

Playstation’da online oyun hızı ile alakalı modem üzerinde yapılabilecek işlemler aşağıdaki gibidir ;
    1. PS cihazınıza statik IP tanımlamak. Örnek bir statik IP grubu aşağıda verilmektedir.

Ip adresi : 192.168.0.100
    Alt ağ maskesi :255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi : 192.168.0.1
    Dns1 :195.175.39.39
    Dns2 : 195.175.39.40
    2. ”Modemde UPNP ve DMZ özelliklerinin açılması
    UPNP : Gelişmiş > Seçenekler sayfasında UPNP seçeneğini Etkinleştirerek “ Uygula butonuna tıklayınız.
    DMZ : Gelişmiş > DMZ Host sayfasında PS’nınıza statik olarak tanımladığınız IP adresini manuel olarak girip uygula butonuna tıklayınız.

3. Port yönlendirmek.

PS’nınıza ait server port numaralarını edinerek aşağıdaki işlemleri uygulayınız;

a. Web tarayıcınızı açınız.
    b. Adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
    c. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve “Giriş”i tıklayınız.
    Kullanıcı Adı : adminParola : password
    Internal (Dahili) Port Yönlendirme
    d. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    e. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    f. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
    g. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    h. Harici Başlangıç ve Bitiş Port ve harici IP adres bölümüne hiçbir şekilde dokunmayınız.
    ı. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
    i. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    j. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.9. “Uygula” butonuna tıklayınız.
    Not : Her port numarası için aynı işlemleri tekrarlayınız.
    4. Güvenlik duvarı özelliğini kapatmak.
    Modem web ara yüzünde “ Güvenlik duvarı “ bölümünüde bulunan “ IPV4 Güvenlik Duvarı Koruması “ seçeneğini “ Devredışı “ olarak seçip uygula butonuna tıklayınız.
    Bu adımları uyguladığınız halde bu durum devam ediyorsa PS servisi ile iletişime geçiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Bir süredir bu şekilde kullanıyordum
    Artık bu da işe yaramıyor
    Ps4 nat type 3 oldu
    Oyun falan oynanmıyor bu modemle

Aynı durum bende de söz konusu son 3-4 gündür artık tamamen bitti yani asla online oynanmıyor. İçine ettiler öyle ağar küfür etmek istiyorumki yüzlerine yüzlerine vereceklerin hizmetinde verdikleri modeminde modemi yapanlarında bize kazığı sokanlarında bu sessiz kalanlarında...

• Hiç bir şekilde Statik IP ataması, DMZ, Upnp ya da Port Yönlendirme NAT3 vermesinden kurtarmıyor.

Ne şekilde ilerlemeli Netmaster'ın bu modaminin artık devri geçmiş gibi hala garanti süresi devam ediyor. Ne yapmalı soruyorum..
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    Sorunu anlayabilmemiz ve yardımcı olmamız için modeminizin yanındayken 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı aramanızı rica ederiz.
    Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • :SworD: kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

Modemlerimizdeki DNS ayarları bölümü Türksat’ın talebi doğrultusunda kaldırılmıştır. PC’ye manuel olarak girmek haricinde başka bir yöntem bulunmamaktadır. Konu ile ilgili herhangi bir yazılım çalışması bulunmamaktadır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • Arkadaşlar anlık kopma yaşayan var mı aranızdaki son 10 gündür Ankara/Keçiörende.
    Kopma dediğimde modem online ama net duruyor. Mesela siteye tıklıyorum 10sn tepkisiz sonra kendine geliyor ya da online oyun oynuyorum bi anda duruyor herşey ping sabit yükselmiyor bile ama oyun yok hareket bile edemiyorum.
    3 kere arıza kaydı bıraktım gelenler dns kullanma modemi çok açık bırakma tarzı konuştular biraz çileden çıkmış durumdayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightmarE_6

Arkadaşlar anlık kopma yaşayan var mı aranızdaki son 10 gündür Ankara/Keçiörende.
    Kopma dediğimde modem online ama net duruyor. Mesela siteye tıklıyorum 10sn tepkisiz sonra kendine geliyor ya da online oyun oynuyorum bi anda duruyor herşey ping sabit yükselmiyor bile ama oyun yok hareket bile edemiyorum.
    3 kere arıza kaydı bıraktım gelenler dns kullanma modemi çok açık bırakma tarzı konuştular biraz çileden çıkmış durumdayım.

Aynen öyle bende de durum aynı. Hiç bir şekilde ne uydunet ne de netmasterın teknik servis yetkililieri ilgili konularda ne bilgi sahibi ne de çözüm üretme peşinde bir tavırları yok.

• Netmaster CBW-383Z4 kablo modem ile ASUS N14U DSL modemimi router olarak tanımlayarak, Netmaster kablo modeme köprüleme modu aktif ve kablosuz bağlantı kapalı olarak kablolu bağlantı yaptım. Wifi 'ye ASUS üzerinden giriyorum. Aynı odadan yani salondan notebook ile wifi üzerinden 47-48MBit ile bağlanıyor. Diğer odalara gidinde 30-35MBit arası bazen de 20MBit hızlara kadar düşüyor. Arada sadece bir duvar olan yan odadan masaüstü pc 'nin wifi ile ASUS FORMULA V anakart üzerindeki wifi ile maksimum 7-8Mbit bağlanıyor bazen bu hız 2-3Mbit 'lere kadar düşüyor.

80MBit hıza kadar çıkan powerline ile masaüstü pc'yi bağladığımda da 6-7MBit hızın üzerini görmüyorum.

Kesin çözüm routerdan diğer odaya CAT6 kablo çekip internete 48,5-49MBit ile tam hız girmek.

Şunu da özellikle söylemek isterim ki madem Netmaster yetkilisi de burada arada cevaplar veriyor belki kendilerine bir öz eleştiri yapıp durumu kabul ederler.

En az 10 yıl olmuştur kablolu interneti kullanmayı bırakalı ama sağ olsun Uynunet sayesinde TTNET 'i bıraktıktan sonra Netmaster 'ın dandik modemine mecbur kalınca 1 aydır 10 yıl önceki eski kablolu internet günlerime geri döndüm.

• Bilhassa oyun falan oynuyorsanız eternet baglantısı en sağliklı lştir zırt pırt oyundan kopmazsın

• Adam gibi kablosuz bağlantısı olan bir modem olursa da kopmazsın. Hangi çağda yaşıyoruz? Örn. CISCO kablo modem kullananlardan bu sorunların bir tanesi ile karşılaşanını gördünüz mü? Modem var modem var demek istediğim bu ama nasılsa memlekette alternatif kaliteli bir üretici olmadığı için paşa paşa bu dandik modeme parayı bayılacaksın sonra bir de bağlantı sorunlarını çözmek için evde bayılacaksın. Olayın özeti budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 20 Kasım 2015; 1:55:07 >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Yok işte arkadaşım ben şahsıma ttnetde de airtiest modem kullanırken ps3 den
    Zırt pırt kopuyordum onda bile kabloyla bağlanıyordum

Hangi zamanı çağı mağı yok arkadaşım bu ülkede her olumsuzluğu gözönüne almalısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Adam gibi kablosuz bağlantısı olan bir modem olursa da kopmazsın. Hangi çağda yaşıyoruz? Örn. CISCO kablo modem kullananlardan bu sorunların bir tanesi ile karşılaşanını gördünüz mü? Modem var modem var demek istediğim bu ama nasılsa memlekette alternatif kaliteli bir üretici olmadığı için paşa paşa bu dandik modeme parayı bayılacaksın sonra bir de bağlantı sorunlarını çözmek için evde bayılacaksın. Olayın özeti budur.

Kesinlikle katılıyorum....

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Uydunetin bu huyundan gerçekten nefret ediyorum. Bir bakmışım modemimi benden habersiz güncellemişler ya mac adresi değiştirme kısmı kapalı, ya dns tanımlama kısmı kapalı, ya manuel güncelleme kısmı çalışmıyor, kablosuz gelişmiş ayarlara ayar yapılınca hata veriyor, Dahada üstüne Band Genişliği 20 Ghz ve 40 Ghz olmuyor, Bütün kapılar açık koridorun öteki ucundan çekmiyor. En sonunda modemi açıp board üzerinden rx-tx çıkışlarını bulup seri bağlantıyla bilgisayara bağlayıp modemi hackleyip üzerine hacklenmiş yazılım atacam.
    Eskiden ne güzeldi kablonetin ilk zamanları. TFTP sunucusu kurup modemleri hackleyip bant genişliğini felan değiştirirdik Ana TFTP'deki ayarlarla bile oynadığımız olmuştur.
  • Modemden Türksat istiyor diye DNS değiştirmeyi kaldırmışlar, Kuzey Kore yolunda ilerliyor Türkiye.

• kopma sorunum vs yok ama u/s ışığı mavi yanıyor nasıl düzelecek
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.