Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu modemin üzerindeki ışıkların anlamları nelerdir söylerseniz konuya ekleyeceğim.
    Örnek olarak
    Yanıp Sönen Mavi Işık
    Düz Yanan Mavi Işık
    Düz Yanan Sarı Işık
    Düz Yanan Turuncu Işık

yani bir gün düz mavi yanıyor akşama doğru turuncu olmuş ışık felan bunları söylerseniz ekliyeyim konuya
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Bende anlamadım bir mavi bir yeşil bir sarı yanıp duruyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Bende anlamadım bir mavi bir yeşil bir sarı yanıp duruyor

Bakalım cevap verirlerse iyi olur öğrenmiş oluruz. Benim mavi yanıyor hep sonra turuncuya dönüyor renk
  • Bir menüde farklılık var Z4 menüsü ile.:( Yani burada anlatılan ayarlardan bir tanesi benim z4 sayfasında yoktu ne yazıkki:(
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgi için emeğinize sağlık teşekkürler. Modemin firmware güncellemesi için kendi sitesinde bir dosya bulamadım mumkun ise sizdeki dosyayı mail olarak alabilirmiyim? veya cloud download linki gönderebirilirmisiniz? mucahitozcan@yahoo.com Tekrar teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMcOx

Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgi için emeğinize sağlık teşekkürler. Modemin firmware güncellemesi için kendi sitesinde bir dosya bulamadım mumkun ise sizdeki dosyayı mail olarak alabilirmiyim? veya cloud download linki gönderebirilirmisiniz? mucahitozcan@yahoo.com Tekrar teşekkürler.

Otomatik güncelliyorlar artık. Ayarları yapman yeterli olacak. Çözülmezse router şart
  • Arkadaşlar son 1 haftadır tekrardan PS4'te oyun oynamaya daha fazla başladım ve eğer bir oyun seansında belli bir süreden fazla kalırsam diyelim ki 40-45 dkdan fazla serverdan atılıyorum adeta time-out gibi oluyor tam anlamıyla oyundan atılınca kopmuyorum ama oyundan düşüyorum.

Benzer sorunu PC yada diğer konsollarda aynı session yani serverda uzun süreli (40dk üzeri) kalıp yaşayan var mıdır ?

Not: Kablolu bağlıyım. Modemi port yönlendirme ve Fabrika ayarları şeklinde de denedim hepsinde sonuç aynı oldu.
  • Up
  • Arkada?lar bütün deneyimlerini payla?an herkese te?ekkür ederim.
    Dün itibari ile bende Netmaster 383Z4ü airties rt211 ile wireless köprülemeyi ba?ardym. Kysaca anlatmaya çaly?ayym.

Öncelikle 25mbit ba?lantym var ve elimde netmaster 383 cbw700 ve eskiden kalma airties rt211 vardy. 1 ay önce ev de?i?tirdim önceden bir sykyntym yoktu 383 ile fakat yeni evde daha fazla hazyr beton ve alçypan var ve sinyali kesiyor muhtemelen arka odalarda 3-4 sinyal alabiliyorum ve arada syrada 0lama yapyyordu.

Son 3-4 gündür bu i?le u?ra?tym ve sonunda ba?ardym ?öyle ki; öncelikle cbw700 ile da?ytmaya çaly?tym fakat bu modemin wireless köprü özelli?i yokmu? forumu okuyunca airtiesy ba?ladym. Öncelikle forumda farkly sayfalarda yazan her?eyi denedim ?ifreleri kaldyrdym her?eyi denedim ama olmuyordu.

Son olarak; belirtilen ayarlaryn hepsini yaptym.
    1) Netmasterda WDS etkin ve alttaki kutuya access point olarak kullanylcak modein mac ipsinin girilmesi gerekiyor.
    2) Airtiesda ise bridge moduna almak , DHCPyi devre dy?y byrakmak ve wireless ?ifresini netmasteryn ?ifresini ile AYNI olmasy gerekiyor. Ve mutlaka a?yn adyny asyl modemden FARKLI olmasy gerekiyor.
    Ben ip atamasy yapmayy ba?aramadym airties için o yüzden sykynty ya?yyordum.

Ba?lanamamy?tym. SOn olarak yapty?ym tek ?ey ise airtiesdan LAN kablosunu takyp pcye taktym ve bütün sorun çözüldü su an her?ey ok.

Fakat 2 sorunum var yardymcy olabilirseniz sevinirim.

1.si airties arayüzüne giremiyorum. Airtiesa ba?ly oldu?um halde 192.168.2.1 yapty?ym anda otomatikman 192.168.0.1'e de?i?tiriyor ve netmaster arayüzünü açyyor. Airties arayüzüne nasyl girebilirim?

2si ise sinyal syfyrlama sykyntym çözüldü fakat netmasterda sykynty yok önceki gibi 15-23 arasynda hyz alyyorum. Ama airties'dan 4-8 arasynda hyz alabiliyorum sykynty ne olabilir? yardymcy olursanyz sevinirim.

bant geni?li?i otomati?e ve n mode kapalyya geçti ve ben de?i?iklik yapamyyorum.

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekkkooo -- 25 Mart 2016; 0:20:52 >

• NetMaster modem üzerinden bağlanırsanız Airties modemin ara yüzüne giremezsiniz..
    Airties modeminiz üzerinden bağlanın ve tekrar deneyin lütfen..
    CBW-383Z4 değil ama 383ZN modelinde aşağıdaki ayarları kullanıyorum ve şu ana değin hız kaybı yaşamadım..
    Bir deneyin isterseniz..
    Bu mesaja eklenen görseller:

• dalgaland kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim ama airties üzerinden bağlandığım halde otomatikman netmaster arayüzüne geçiyor. O yüzden bişiy yapamıyorum.

Netmasterda bende bant genişliğini 40mhz yapmak istiyorum ama o kutucukda seçenekler açılmıyor. otomatikten başka seçenek çıkmıyor.
    Aynı şey n-mode içinde var. Kapalıya geçti ve açık seçeneği gelmiyor.

Nerde sıkıntı var bulamıyorum. airties arayüzüne nasıl gircem bi fikrim yok.

Teşekkürler.
  • OBSS varlığı seçeneğini devre dışı ve hemen altındaki STBC Tx seçeneğini de otomatik olarak değiştirerek dener misiniz?
  • dalgaland kullanıcısına yanıt
    denedim bir değişiklik yok hatta ping çok arttı. 18 seviyelerine kadar.hızda bir değişiklik olmadı.

Neden n-mode ve 40mhz'e geçemiyorum onu bulamadım. galiba onla alakalı die düşünmeye başladım.

bir çözüm bulamıyorum yarın veya öbür gün 2 modeme de reset atmayı düşünmeye başladım.

airties arayüzüne giremiyorum anlamadım.
  • Son olarak söyleyebileceğim şudur:
    İlk yorumunuzda köprüleme yaptığınızı söylemiştiniz hatırladığım kadarıyla.
    Netmaster ayarlarından Bridge modunu değil de Router modunu işaretleyip bir de öyle deneyin isterseniz.
    Bu safhada Airties modeminizin arayüzüne girebilmek için Netmaster modeminizin kablosuz özelliğini devre dışı bırakmayı da deneyin ltf.
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    Bu başlıkta yer alan sorularınız tarafımıza henüz haberdar olduğumuz için ancak yanıt verebiliyoruz.
    Airties cihazının ara yüzüne giriş yapılamamasının nedeni, NetMASTER modem ile bağlantı sağlandığı için artık bütün IP adreslerini NetMASTER üzerinden dağıtılmasıdır.
    Manuel olarak (Airties cihazına ait) IP adresi verilirse arayüze ulaşılabilir.
    N modunun kapalıya geçmesi ve müdahale edilememesinin nedeni, WEP şifrelemenin etkin olmasıdır.
    Şifreleme yönteminin kontrol edilmesi gerekmektedir.
    13. Kanal, kablosuz modem ve routerlarda pek kullanılmadığından temiz bir frekans olarak kabul edilebilir; ancak bağlantı kuran her cihaz (bilgisayar, tablet vb.) bu kanalı desteklemediğinden bağlantı sorunlarına neden olabilir.
    Bu nedenle, 13. kanalın seçimi sırasında bağlanacak uç cihazların da 13. kanalı desteklediğinden emin olmak gerekir.

Ayrıca tüm sorularınız için Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,

• merhabalar yaklaşık 3 aydır internetten sürekli kopmalar (sınırlı bağlantı) yaşıyorum modemin ışıklarında bir problem yok,
    ilk başlarda genel bir sorundur diye düşünmüştüm fakat süreklilik arzedince uyduneti aradım onlar eleman gönderdiler bina girişinden ayar yapıp gittiler
    fakat yine devam ediyor bu sefer tekrar aradım sorunun modemden kaynaklandığı kesin dedim değişim istedim fakat öyle birşey mümkün olmadığını teknik servislerinin gelip bakmaları kontrol etmeleri gerektiğini söylediler fakat biliyorumki geldiklerinde o an sorun yok deyip gidecekler bu defalarca sürecek, ve ben mesai saatlerinde evde değilim bütün gün de bekleyemem taahhüdün bitmesine ay kaldı kurtulacağım uydunetten sonunda..

neyse arkadaşlar şimdi burada router cihaz takılsın denmiş sorunlar düzelir deniyor yanlız şöyle birşey var benimki wifi sorunu değil ethernetten bağlıykende kopma sınırlı bağlantı şeklinde olmaya devam ediyor zamanı belli değil bazen arka arkaya bazen birkaç saat sorunsuz ama günde 10 - 15 kez oluyor
    farklı bilgisayardan, cep telefonundan, tabletten, masaüstü, lapptop farketmiyor.. şimdi router taksam yukarıdaki ayarlar ile sorun düzelecekmi boşu boşuna router almayalım...

• Benim de wireless bağlantıda sorun vardı, ancak modem de değil windows 10 da bir setting le olay çözüldü.
    ping 192.168.0.1 laptop tan modeme wireless üzerinden ping yaptığım zaman bazen 1ms bazen 2000ms bazen de timeout olduğunu gördüm, netmaster modemi üzerinde tüm gördüğüm çözümleri uyguladım sonuç çıkmadı, acaba laptopımdaki wireless modem mi(Qualcomm Atheros AR9002WB-1ng) sorun diye onunla ilgili araştırdım, aşağıdaki çözümü buldum ve denedim, artık sorun yok.kabaca şöyle:
    shift'e basılı tutup restart et pc yi.
    çıkan ekrandan trouble shoot'u seç
    sonra adavanced options
    sonra startup settings
    en son çıkan ekranda 7 nolu seçeneği seç(disable driver signature enforcement)
    pc restart edip normale dönecek. ben de işe yaradı artık pc ile netmaster arası ping 1ms.

http://ministryofsolutions.com/2015/10/solved-qualcomm-atheros-ar9002wb-1ng.html

•  Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! Bu hızı alabilmek için sadece modem üzerinden değil kendi wifi ayarlarınızdan da ayar yapmak gerekiyor.
     Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WildGenie -- 3 Kasım 2016; 3:8:22 >

• merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var uzun süredir kullanıyorum modemim CBW-383Z4 son 3 4 aydır bir siteye girişte 4 5 saniye ve 1 dakika bekledigim oldu bu süre zarfında giriyor sürekli pc basında oldugum icinde sıkıcı bir durum önceden saniyesinde giriyordu speedtest te hızlar normal çıkıyor fakat nasıl anlatayım delay var sanki gibi ve videolarda 360 p olsun 480 p olsun onlar bile zor izlenmeye başladı hız 50 mbit işletim sistemi win 10 bağlantım ethernet sıkıntımın cozumu varmı
  • Değerli Kullanıcımız,
    Hız testi yaptığınızda herhangi bir problem yok ise kullandığınız tarayıcı veya bilgisayarınız ile ilgi bir problem (anti-virüs, internet security programları, vb.)olabilir.
    Farklı bir uç cihaz ile test etmeniz durumunda da aynı sorunu yaşarsanız lütfen Destek Hattımız ile irtibata geçiniz.

Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.