Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 ile Netmaster CBW-383ZN arasındaki fark nedir? Değiştirmelimiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim şuan kullandığım modem, Netmaster CBW-383Z4 olanı. Açıkcası pek memnun değilim, özellikle wifi si çok kötü. CBW-383ZN diye yeni model çıkmış sizce o kadar para verip geçmeye değecek bir özelliği farkı var mı ?

• Bunu ben de merak ediyorum. 383Z4'e eski modemim bağlı olarak kullanıyorum şuanda. Yeni modelin wifi performansında sıkıntı yoksa aradaki modem kalabalığı da kalkmış olur.
  • Lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Her iki cihazıda kullandım ama şu an Motorola Modem + ZyXel Router kombom var.
    Her iki cihazdanda istediğim performansı alamadım.
    Cihazlardan trafik geçirdiğiniz andan itibaren dağılıyorlardı.383-Z4 çıldırtıyordu, 383-ZN delirtiyordu.Kapatıp açmadan yada resetlemeden mümkünatı yok düzelmiyordu.Resetleyincede kayıtlı bütün ayarlarım silinyordu.
    Şu an kullandığım sistemde elektrik kesilmesi dışında daha 1 kere elle kapatıp açmamışımdır, ne modemi nede routerı.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekküe ederim. Kullandığınız motorola modem hangi model hocam ? Nereden aldınız ? Amazondan da alabılırım, alabileceğim en iyi modem ne olurdu ? Hem wifi hem kablo ikisi bir arada olsun istiyorum, extradan router almak istemıyorum pek anlamıyorum.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Netmaster modemi bridge moduna alıp, wifini kapatıp, wifi router kullanmak en ucuz çözümdür bence.
  • Ben yurtiçinden aldım Motorola SB6120E(60-80 TL. civarında fiyatları.Modemde kablosuz özelliği yok.Zaten kablosuzla pekte işim yok.
    Modem+Router cihazların performanslarıyla ilgili çok farklı yorumlar var.
    Aynı cihazdan kimisi çok memnun oluyor kimisi çöpe at gitsin diyor.Birebir tecrübe etmediğimden ötürü senide yanıltmayayım.Ancak forumda Amazondan Motorola - Netgear kablo modem+router getiren üyeler var.Onların görüşlerini alsan daha yardımcı olurlar.Ben kendi sistemimiden çok memnunum.(Nazar değmesin ;))

Birde @apespecter 'in dediği gibi Netmasterı sadece modem olarak kullanıp (bridge mode) diğer kablolu, kablosuz dağıtımı basit bir routerlada yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

Netmaster modemi bridge moduna alıp, wifini kapatıp, wifi router kullanmak en ucuz çözümdür bence.

Hocam bridge modu ne demek oluyor ? O moda alınca ne oluyor ? Router dedıgımızde antenli modemler değil mi ? Onlaın ucuzuda var pahalısı da mesala.

• Ben de denedim ama bir yerde ayarları yanlış yaptım sanırım.

Netmaster'ı bridge mode'a alıp tamamen modem olarak kullanma kısmını bir noktaya kadar yaptım.
    Wireless router olarak da ADSL Modemimi router moduna alıp yapmak istedim ama netmaster 192.168.0.X olarak ADSL modemim ise 192.168.1.X olarak IP dağıttı için cihazlar birbirleriyle haberleşemedi. Daha detaylı bir ayar yapmam gerekiyor ama nasıl yapılacağı hakkında fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_melon

Ben de denedim ama bir yerde ayarları yanlış yaptım sanırım.

Netmaster'ı bridge mode'a alıp tamamen modem olarak kullanma kısmını bir noktaya kadar yaptım.
    Wireless router olarak da ADSL Modemimi router moduna alıp yapmak istedim ama netmaster 192.168.0.X olarak ADSL modemim ise 192.168.1.X olarak IP dağıttı için cihazlar birbirleriyle haberleşemedi. Daha detaylı bir ayar yapmam gerekiyor ama nasıl yapılacağı hakkında fikrim yok.

Router'dan kaynaklanıyor. Sadece router özelliği olan bir cihaz alırsan otomatik bağlanacaktır.
    TPlink router ile çözdüm bak istersen
    http://forum.donanimhaber.com/m_93446908/tm.htm

• 2 model arasındaki fark tam olarak nedir?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

İki modem arasında yazılım farkı bulunmaktadır. CBW-383ZN daha gelişmiş bir model olup, anten tipi ve kazancı farklıdır.
    Daha ayrıntılı bilgi için Destek Hattımızı da arayabilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
  • Az önce yaptığım değişiklik. Arada ki farkları şöyle sayayım teknik bilgim yok basit kullanıcı gözü değerlendirmesi yapacağım.

1) Bağlantı hızım max. hızına çok çabuk ulaşmaya başladı. Örneğin başlangı. 1 olsun max. hızda 5 olsun birer birer çıkıyordu şimdi 1 ile başlayıp ikinci adımında 5 oluyor.

2) Kablosuz bağlantısı daha güçlü diğer modemde malum 2 anten var ama bazı bazı hız düşmeleri oluyordu bu modemde bunu yaşamadım (umarım yaşamam)

3) Benim için en önemli konu belkide PS4 PRO ile internet mevzusuydu. Diğer modemde internet kurulumu için açık portlardan birisini elle girerek mauel tanıtmam gerekiyordu ve hız pekte yeterli değildi. Ancak bu modemle kurulumu otomatik (PS4 içinde ki seçeneklerde ki kolay yol) yaptım ve hızda görünür artış oldu.

4) Netflix'de ki ani hız düşüşleri ve yükleme esnasında ki bekleme süresi azaldı.

Son Söz: Arkadaşlar ciddi anlamda bu iş şans işi ben ne bağlantım da, ne modemlerim de ne müşteri hizmetlerinde sorun yaşamadım. Yeni modemi taktım müşteri hizmetlerini aradım MAC numarasını verdim ve 2-3 dk. sonra bağlantım geldi. Ancak sorun yaşayan çok kişi olduğunu yorumlarda hep okuyorum belli ki daha da okuyacağım. Diyebileceğim tek şey içinde bulunduğum durumda bu modemin yani ZN modelinin daha iyi olduğudur. Umarım sizlerde sorunsuz şekilde devam eder mevcut sorunlarınızdan da kısa zamanda kurtulursunuz.

İyi çalışmalar dilerim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.