Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
17
Favori
22.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: INNUENDO44

CBW-383Z4 modemde sorun var. Sık sık donmalar oluyor, modemi kapatıp açmaktan yoruldum.
    Çok faydalı bir konu olmuş. CBW-383Z4 modemi bridge moduna aldım. dhcp yi kapattım. Netmaster wds-300 modem
    den ap router ayarı ile nete girebiliyorum. Sonucu bekleyip göreceğim. wds-300 yerine Keşke tp link modem alsaydım.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Hata yapmışsınız wds 300 almakla, netmasterın durumu belli modemleri sorunlu tp link o konuda iyi benim router evin ortasında yani salonda evin dışında da nete girebiliyorum yaklaşık 100 metre öteden parkta bile nete girebiliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netmaster i aradım bugün. CBW-383Z4 ün çok sık donduğunu bu yüzden onu köprü yapıp WDS-300 ü kullandığımı söyledim. Test modem i talep etmemi, teknisyenin gelmesi gerektiğini söyledi. Bugün köprü vaziyeti iyi gidiyor. Duruma göre bakarım artık.
  • Merhabalar,

aynı sorunları yaşayan biri olarak bu çilenin sonlanması için hiç bir çözüm bulamadım ta ki bu konuyu görene kadar. Fakat şöyle bir problem var aldığım modem eğer söylediğiniz gibi işe yaramaz ise ve sadece koaksiyel kablodan gelen veriyi standart haline çevirmek için kullanılacak sa ki bu modeme 195 tl ücret ödemiş durumdayım, 165 tl lik bir router almak yarama tuz basmak olacaktır. Acaba aşşağıda ki linkte ki gibi uygun fiyatlı bir router alsam sorunuma çözüm olurmu? Şimdiden teşekkürler.

http://www.gold.com.tr/tp-link-tl-wr740n-router_u

• quote:

Orijinalden alıntı: ayberksen

Merhabalar,

aynı sorunları yaşayan biri olarak bu çilenin sonlanması için hiç bir çözüm bulamadım ta ki bu konuyu görene kadar. Fakat şöyle bir problem var aldığım modem eğer söylediğiniz gibi işe yaramaz ise ve sadece koaksiyel kablodan gelen veriyi standart haline çevirmek için kullanılacak sa ki bu modeme 195 tl ücret ödemiş durumdayım, 165 tl lik bir router almak yarama tuz basmak olacaktır. Acaba aşşağıda ki linkte ki gibi uygun fiyatlı bir router alsam sorunuma çözüm olurmu? Şimdiden teşekkürler.

http://www.gold.com.tr/tp-link-tl-wr740n-router_u

Evet daha önce ben bunu kullanmıştım. Ancak şu anda kullandığım daha verimli üç antenli olması usb girişi olması bana daha cazip geldi çünkü usb ye hp1018 yazıcımı bağlayıp ağ yazıcısı yaptım.

• Ben modemle yan yanayım aramda 1 metre var yok, tam olarak çözebilecekse sorunumu ucuza kaçmak daha iyi olacaktır benim için. Teşekkürler tekrar yardımın için :)

• quote:

Ben modemle yan yanayım aramda 1 metre var yok, tam olarak çözebilecekse sorunumu ucuza kaçmak daha iyi olacaktır benim için. Teşekkürler tekrar yardımın için :)

ben bu yöntemi denedim modem alarak paranızı harcamayın.
  • quote:

Ben modemle yan yanayım aramda 1 metre var yok, tam olarak çözebilecekse sorunumu ucuza kaçmak daha iyi olacaktır benim için. Teşekkürler tekrar yardımın için :)

Akakce.com daha ucuza bulursunuz
    Bizde hesaplı var mesela geçen gün bir sitede 1043 modelini 132 tl görmüştüm ama hatırlayamadım

• bunlarla uğraşmaktansa adam akıllı modem alsanız daha iyi olmazmı ??
    1) hitron bwa-35302
    2) arris wtm-552a
  • quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

bunlarla uğraşmaktansa adam akıllı modem alsanız daha iyi olmazmı ??
    1) hitron bwa-35302
    2) arris wtm-552a

Verdiğiniz modem markalarını google yazıldığında karşımıza netmaster çıkıyor, biz ondan kaçarken sen daha da içine itmeye çalışıyorsun.
    En güzeli bir router alıp bağlamak başka çözüm yolu yok. Modeme para vermekten iyidir en azından uydunetten çıkılsa bile başka modemlerede bağlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 12 Nisan 2014; 8:58:02 >
  • Cbw 700 icin ne yapabilirim.hep kopuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

Cbw 700 icin ne yapabilirim.hep kopuyor

Aynı şey tabiki

• mesajım bulunsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

bunlarla uğraşmaktansa adam akıllı modem alsanız daha iyi olmazmı ??
    1) hitron bwa-35302
    2) arris wtm-552a

Verdiğiniz modem markalarını google yazıldığında karşımıza netmaster çıkıyor, biz ondan kaçarken sen daha da içine itmeye çalışıyorsun.
    En güzeli bir router alıp bağlamak başka çözüm yolu yok. Modeme para vermekten iyidir en azından uydunetten çıkılsa bile başka modemlerede bağlayabiliriz.

teknotel bilişim ürünlerin ithalatçısı.üreticisi değil.netmaster bir marka,hitron bir marka,arris bir marka.3'ününde birbiriyle bir alakası yok.
    teknotel motorola marka modem getirtip satsa netmaster'ınmı olucak
    ben yaklaşık 4 yıldır hitron kullanıyorum ve halada kullanmaktayım.hatta Net'ten 1 tanede aynı modelden yedek aldım dursun diye.çok şükür bu güne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.bu güne kadar kullandığım
    (adsl modemlerde dahil) en stabil modem.keza arris'te arkadaşım kullanıyor,oda gayet mutlu huzurlu.motorolada sorunsuz çalışıyor.
    router almak bir çözüm tabiki ama sorun şuki,modem+router bağlantısındada zaman zaman sorun yaşıyorsun.mesela IP almama,sınırlı bağlantı vs vs vs (ilk 1 sene bende bu kombinasyonda kullanmıştım).
    netmaster modemlerde sadece wi-fi sorunlu değil,kablolu bağlantıdada sorun çıkartıyor.modem bir kaç gün açık kaldıktan sonra bağlantı hızları düşmeye başlıyor.saçma sapan hız dalgalanmaları oluyor.
    çok hızlı bağlantılarda gündelik net kullanan kişiler farketmeyebiliyor ama böyle bir sıkıntıda var.
    4-5 gün önce ablama kampanyadan 383z4 bağlandı.aynı tas aynı hamam hiçbir gelişme yok.yaklaşık 250 TL'lik modem,bir b.... yaramıyor.

• abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Google yazdığımızda orası çıktığı için dedim, başka bir şey değildi

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Google yazdığımızda orası çıktığı için dedim, başka bir şey değildi

dediğim gibi sadece ithalatçısı.hitron Technologies dünya çapında ağ çözümleri üreten bir firma ve çok kaliteli ürünleri var.google yazarsan kendi sitelerindende görebilirsin.hatta türkiyeye gelmeyen
    bir çok model modemleri var.ben mail ile sordum Amerika merkezlerine "yurtdışından şu modem modellerinizden şunları şunları alsam türkiyede kullanabilirmiyim" diye.europa olarak üretildiği için sıkıntısız olarak kullanabilirsiniz dediler.
    firmware güncellemelerinide sordum,bizim servis sağlıycımız firmware updateleri vermiyor,direk sizden alıp yükleyebilirmiyiz diye.tabiki yeni firmware varsa modelinize göre mail atarız dediler.
    gayet ilgili ve alakalılar.ingilizcesi olan arkadaşlar bu tür firmalarla direk mail atarak bilgi alsın,daha sağlıklı olur.

keza arris,motorola,cisco ve ülkemize maalesef gelmeyen bir çok kaliteli sorunsuz kablo modem üreticisi var.
    yurtdışındanda alabilirsiniz,fiyatlarıda gayet makul.

• Bahsettiğiniz modemlerden birisi bumu
    http://www.bimarbilgisayar.com/ARRIS-WTM-552A-54MBPS-4-PORT-KABLOSUZ,PR-33564.html

Eğer bu ise teknik bilgilerine bakmanızı tavsiye ederim
    Birinci göze çarpan 54 mbps olması yani 150 yada 300 mbps değil yani g modunda çalışıyor n modunda değil. Diğer teknik biligileride google de var zaten.
    Uydunet modem alacaksam motoroladan şaşmam ancak tr. De sofırı yok
    Ayrıca zaten elimizde uydunetin bedava verdiği bir modem var ki routerlede gayet güzel çalışıyor tek sorunu wifi bence. Hem ileride adsl yada fiber internete geçersemde hazır olur kullanırım.

http://www.netmaster.com.tr/files/prod//TwktMDpQ7e.HITRON-BWA-35302KULLANIM-KILAVUZU.PDF

http://www.amazon.com/ARRIS-Motorola-SB6121-SURFboard-DOCSIS/dp/B004XC6GJ0
    Buda kablosuz bir modem yine router ile kablosuz hale gelebilir

Buda yeni modeli

http://www.amazon.com/ARRIS-Motorola-SurfBoard-SB6141-DOCSIS/dp/B00AJHDZSI/ref=dp_ob_title_ce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 14 Nisan 2014; 22:15:47 >

• Epeyce kişi bu durumdan müzdaripler sanırım, başka çaresi yok router taktıktan sonra elektrik kesintilerinin dışında ne modemi nede routeri kapatmadım, kesinti kopma olmadığı gibi o günden bu yanada artık uyduneti aramaz oldum..

• http://www.gold.com.tr/tp-link-tl-wr740n-router_u?utm_source=reklamstore&utm_medium=banner&utm_campaign=fiyatlarkontroldencikti

arkadaş bende bu routerdan var bunu moeme bağlasam en arkadakş masaüstü bil. hız artısı olurmu arka odadaki masa üstü bil. speedtestten ölçüm yapıom 1mbps hıza anca çıkabiliyorum halbuki salonda laptop 9.80 mbpsyi görüyor ayrıca salonda laptop 130.0 mbps ile modeme bağlanırken arka odadaki masaüstü pcmde usm wireless reciver var o 30.0 mbps ile modeme bağlanıyor tplinkin bu routeri acaba arka odadaki masaüstünün hem modeme hem internete bağlantısını hızlandırırmı acep ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerled -- 5 Mayıs 2014; 20:01:41 >

• Arkadaş ben kendimden şüphe etmeye başladım bende baya mallık var galiba ben router kuramadım :SSS dediğiniz gibi uydunetin netmaster modeminden firewalli, dhcpyi kapadım bridge moduna aldım modemi sonra kapatıp açtım ardından tp linkin routerin kablosuz özelliğini açtım ve ethernet yoluyla netmaster uydunet modeme bağladım peşinden routera kablosuz olarak bilgisayara bağladım sonuç hüsran bağlantı sınırlı diyor nerde yanlış yaptım ben şimdi ?
  • powerled P kullanıcısına yanıt
    Bu ruterden daha önce bende vardı sattım şimdi kullandığımı aldım. Modemi bridge moda alın ve modemden çıkan ethernet kablosunu routerin mavi girişine takın. Sarı olan yerlerdende bir kablo ile bilgisayara bağlayıp ayarları yapın işiniz bittiğinde bilgisayarla modem arasındaki kabloyu çıkarabilirsiniz ve sadece wifiden bağlanırsınız, resimler bu konuda ve aynı modelin 741 olan modeli ile ilgili konu içerisinde var bizzat ben koydum mesajlarımı aratarak bulabilirsiniz, çok zor değil yapabilirsiniz resimlere bakarak.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85101934

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 5 Mayıs 2014; 21:01:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.