Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
17
Favori
22.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Netmasterın wifi çıkış gücü düşük ve antenler 2 desibel
    Belirttiğiniz router de ise anten 5 desibel

Eğerki yapamazsanız tplin Türkiye'yi arayın yardımcı oluyorlar. Türkçe kılavuz gönderiyorlar yada telefonla yardım ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 5 Mayıs 2014; 21:06:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Bu ruterden daha önce bende vardı sattım şimdi kullandığımı aldım. Modemi bridge moda alın ve modemden çıkan ethernet kablosunu routerin mavi girişine takın. Sarı olan yerlerdende bir kablo ile bilgisayara bağlayıp ayarları yapın işiniz bittiğinde bilgisayarla modem arasındaki kabloyu çıkarabilirsiniz ve sadece wifiden bağlanırsınız, resimler bu konuda ve aynı modelin 741 olan modeli ile ilgili konu içerisinde var bizzat ben koydum mesajlarımı aratarak bulabilirsiniz, çok zor değil yapabilirsiniz resimlere bakarak.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85101934

hocam uydunet modemi bridge moduna aldıktan sonra gene uydunet modeminmi dhcpsini ve firewallini kapatacağız yoksa bağladığımız routerımı dhcpsini ve firewallini kapatacağız ben uydunet modemin dhcpsini ve firewallini kapattım yanlışmı yapıyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: powerled

quote:

Bu ruterden daha önce bende vardı sattım şimdi kullandığımı aldım. Modemi bridge moda alın ve modemden çıkan ethernet kablosunu routerin mavi girişine takın. Sarı olan yerlerdende bir kablo ile bilgisayara bağlayıp ayarları yapın işiniz bittiğinde bilgisayarla modem arasındaki kabloyu çıkarabilirsiniz ve sadece wifiden bağlanırsınız, resimler bu konuda ve aynı modelin 741 olan modeli ile ilgili konu içerisinde var bizzat ben koydum mesajlarımı aratarak bulabilirsiniz, çok zor değil yapabilirsiniz resimlere bakarak.

hocam uydunet modemi bridge moduna aldıktan sonra gene uydunet modeminmi dhcpsini ve firewallini kapatacağız yoksa bağladığımız routerımı dhcpsini ve firewallini kapatacağız ben uydunet modemin dhcpsini ve firewallini kapattım yanlışmı yapıyorum ?

Uydunet modemin kapatın wifi yide kapatın. Sonra bridge moda alın. Konu içersinde bazı yerlerde resimli anlatım da var. Dikkatli okursanız çok basitce yaparsınız.

Uydunet modemin cd. Sinde pdf dosyası var orada ki yazılanları da okuyun bridge moda aldığınızda ara yüze 192.168.100.1 olarak girebilirsiniz başka türlü girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 5 Mayıs 2014; 22:40:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: powerled

quote:

Uydunet modemin kapatın wifi yide kapatın. Sonra bridge moda alın. Konu içersinde bazı yerlerde resimli anlatım da var. Dikkatli okursanız çok basitce yaparsınız.

Uydunet modemin cd. Sinde pdf dosyası var orada ki yazılanları da okuyun bridge moda aldığınızda ara yüze 192.168.100.1 olarak girebilirsiniz başka türlü girmez.

peki hocam uydunet modemi bridgeye aldıktan sonra uydunet modemin dhcp ve firewall özelliğinide kapayacakmıyız yoksa uydunet modemi bridge moduna almak yeterlimi sadece.

• powerled P kullanıcısına yanıt
    Konuyu ve teknikerim ile benim yzdıklarımı dikkatlice okuyun lütfen.

• quote:

Konuyu ve teknikerim ile benim yzdıklarımı dikkatlice okuyun lütfen.

okudum hocam defalarca okudum sabahtan beri okumadığım yazı yok sıyıracağım artık okumaktanmı yoksa yapamamaktan mı artık onu bile bilmiyorum :S inek şabanla hababamda karşılaşan müfettiş gibi oldum ne dediğimi ne yaptığımı hatta şu kurulum hakkında ne yapacağımı artık bilmiyorum... kendimden emin değilim..... yoruldum hocam yoruldum.... bu yorgunluk okuyan organlarımda belirdi ilk gözlerim altı çöktü, gözleim kızardı okumaktan acıyor..... gözlerimden akıttığım yaşlarım sinirden mi yoksa yorgunluktan mı....Neyse artık ben bu konuyu kapatıyorum (okumaktan şair oldum yazar oldum beee heyyyttt) artık daha fazla uğraşmak istemiyorum. Saygılarımla herkese iyi forumlar....Giidp biraz dinlenmem gerek sanırım.

• Yorgunluktan ve yapamamaktan dolayı telaş yapmışsınız bu nedenlede yapamıyorsunuz,
    Hiç unutmam yıllar önceydi 64K adsl bağlatmıştık hemde iki arkadaş ortak almıştık, neyse hb.den satın aldığımız modem kargodan öğleden sonra saat iki gibi geldi.
    Modemi hatta bağlayıp ayarlarını yapacağız inanırmısınız dört kişi sabahın beşine kadar uğraştık ve yapamadık bitap düştük uyuduk uyanıp bilgisayarı açtığımızda internete çıkıyorduk, o zaman fark ettikki telaş yaptık ve bilgisayarı kapatıp açmadık, yoksa en baştan beri yaptığımız her şey doğruydu.ama ufak bir dalgınlık bizi saatlerce uğraştırmıştı.

• Bende de Netmaster CBW-383Z4 modem var ve kablosuz performasından memnun değilim. Buna 802.11ac destekli Asus, Cisco, Zyxel, TP-Link bir router bağlamak istiyorum sizce nasıl olur? Bir de ileride ADSL'e geçersem bu routerları tek başına kullanabilirim değil mi?

Örnek olarak aşağıdakiler ama daha hızlı olanları da olabilir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ea6300-300mbps-867mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html?srt=PU
    http://www.vatanbilgisayar.com/rt-ac56u-300mbps-867mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html?srt=PU

• gordon01 G kullanıcısına yanıt
    Hocam o paraları vermene hiç gerek yok . RT-N12 300MBPS KABLOSUZ 4 PORT ROUTER / ACCESS POINT / UNIVERSAL REPEATER al ben kullanıyorum çekiş güçlüde mükemmel.

• gordon01 G kullanıcısına yanıt
    Router üzerinden herhangi bir dosya yada torrent indirme islemleri yaparsiniz, HDD takip dosyalara evdeki bütün cihazlardan hatta disarda oldugunuzda bile ulasma imkaniniz var, ac destegi olmasida cok önemli hiz yönünden büyük avantaji var uyumlu cihazlarla. Bunlar sizin icin önemliyse Asus RT-AC56U tavsiye ederim. Yok bunlar isime yaramaz derseniz, ermano nun dedigi cihazda cok uygun gibi görünüyor.
  • Merhaba hocam arkadaşa geçen sene yardım etmişssin bilmiyorum hala buralardamısın ama benimde yardıma ihtiyacım var.

Hızım 50Mbps / Upload 4Mbps / Router Asus RT-N10E 150Mbps, Hızımı etkiler mi öncellikle bunu sorayım, 50mbps hız alabilirmiyim?

Gelelim Bridge ayarlarına hocam. Şimdi ben Modemi Bridge ayarına getirdim fakat Asus router'a bi türlü ip aldıramadım. Hızlı kurulum dedim fakat modeme bağlanamadı gibisinden birşeyler dedi. Hem masaüstü hem laptop var.

Modemden gelen etherneti Asus Router'ın wan bölümüne bağladım.
    Asus Router'ın lan bölümünden bilgisayarın lan bölümüne bağlantı yaptım.
    Daha sonra 192.168.1.1 adresine girdim şifre vs. ayarladım fakat internet erişimi yok diyor sürekli.

Daha sonra yapamıyacağımı anlayınca herşeyi eski haline getirdim fakat internete giremedim bir türlü. ( Sanırım Bridge Yaptık Diye ) Daha sonra modemi resetledim ( tuştan ) fabrika ayarlarına geldi, ayarları yaptm şuan normal wireless modundayım.
    Yardımlarını bekliyorum.

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba;

buralardayız şimdilik.

Öncelikle routera kablosuzdan bağlanıyorsan ve sinyal seviyesi ve kalitesi yüksekse rahat 50mbit görürsün diye düşünüyorum. bir ihtimal modeme uzaksan ve sinyal seviyelerin düşük ise darboğaz yapabilir 30 -40 mbit aralığında kalabilirsin. Kabloluda sıkıntı olmaz.

İkinci soruna gelirsek;

Asus'u yapılandırırken cat5 ile bağlan ve wan portundan herhangi birşey bağlı olmasın.

1. Aşama : Router fonksiyonunu ayarlarken WAN bağlantı seçenekleri PPPoE, Dynamic IP, Static IP vs soracaktır. Burdan dynamic IP yi seç hocam. Sonrasında routerda WiFi gibi ayarlamalarını kendine göre yap. Ayarlamalar bitince cihazı kapat.

2. Aşama : Netmaster a kablo ile bağlan. Öncelikle Kablosuz fonksiyonunu kapat sonrasında ise Modemi bridge moda al ayarları kaydet. Modem kendine geldikten sonra modemi kapat.

3. Aşama : Netmaster'dan bütün cat5 kablolarını çıkar. herhangi bir portundan Asus'un WAN portuna bağla. Cihazı aç cihaz kendine gelsin (power, U/S, D/S vs ışıkları yansın.)

4. Aşama : Asusu aç.

5. Aşama : İnternete girmeyi dene (normal şartlarda girecektir.)

Olaki girmezse uzaktan bağlanabilirim bi bakarım ayarlarına...

• quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

Hocam Merhaba;

buralardayız şimdilik.

Öncelikle routera kablosuzdan bağlanıyorsan ve sinyal seviyesi ve kalitesi yüksekse rahat 50mbit görürsün diye düşünüyorum. bir ihtimal modeme uzaksan ve sinyal seviyelerin düşük ise darboğaz yapabilir 30 -40 mbit aralığında kalabilirsin. Kabloluda sıkıntı olmaz.

İkinci soruna gelirsek;

Asus'u yapılandırırken cat5 ile bağlan ve wan portundan herhangi birşey bağlı olmasın.

1. Aşama : Router fonksiyonunu ayarlarken WAN bağlantı seçenekleri PPPoE, Dynamic IP, Static IP vs soracaktır. Burdan dynamic IP yi seç hocam. Sonrasında routerda WiFi gibi ayarlamalarını kendine göre yap. Ayarlamalar bitince cihazı kapat.

2. Aşama : Netmaster a kablo ile bağlan. Öncelikle Kablosuz fonksiyonunu kapat sonrasında ise Modemi bridge moda al ayarları kaydet. Modem kendine geldikten sonra modemi kapat.

3. Aşama : Netmaster'dan bütün cat5 kablolarını çıkar. herhangi bir portundan Asus'un WAN portuna bağla. Cihazı aç cihaz kendine gelsin (power, U/S, D/S vs ışıkları yansın.)

4. Aşama : Asusu aç.

5. Aşama : İnternete girmeyi dene (normal şartlarda girecektir.)

Olaki girmezse uzaktan bağlanabilirim bi bakarım ayarlarına...

Hocam merhaba. Dediklerinizi yaptım ama şöyle bir sorun var.

Herşey normal gözüküyor, internet var gözüküyor
     Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm...

Ama chrome veya mozilla açtığımda google felan hiçbirşey açılmıyor ama Skype girebiliyorum. Daha sonra Yerel Ağ Bağlantısı > Özellikler kısmından 4.2.2.2 ve 4.2.2.1 dnslerini ekleyince internete sorunsuz giriş yaptım. Fakat dns kaldırdığımda internet sayfaları gene gidiyor ama skype'a felan girebiliyorum. Kablolu'da da aynı şekilde kablosuzda da aynı şekilde hatayla karşılaşıyorum Ne yapmam gerekiyor?

@TekniKerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 23 Mayıs 2014; 13:15:25 >

• merhaba bende td-w8901n var
    netmasterin telefon portundan tplinke bagliyorum
    sonra dinamic ip diyorum ama baglanmiyor

netmaster in dhcp si firewall i (galiba) ve wifisi kapali ve bridge moduna aldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • princeofpersiata P kullanıcısına yanıt
    Telefon portumu? yok yanlis yapiyosun LAN dan baglamalisin routera
    hocam 3. resimdeki DNS ayarlarına yandex dns yazıp dener misiniz?

netmaster modem dns sunucularını router a aktaramıyor büyük ihtimale. aklıma gelen başka birşey yok.

Cidden ilginç bir durum
  • TekniKerim kullanıcısına yanıt
    Denemiştim olmadı hocam sonra otomatik dns al seçeneğini denedim oda olmadı. Resim çekerkende öyle kalmış. Routerı söktüm modemide resetledim fakat U/S ışığı sabit mavi yanıyor nedense anlayamadım sorun nedir?
    Sizi diğer konudan haber ettim bu arada detaylar orda
    Hocam ilk ayarlari yaptiktan sonra yani internete girmiyor ama skype baglaniyor diyorsunuz ya. O arada bilgisayari kapatip acmayi denermisiniz? Hatta bilgisayari kapatin elektrikten baglantisini komple kesin 5 dk bekleyip tekrar acin. Boyle bir dns sorunu gelmisti basima ethernet karti sacmalamisti sonra da duzelmisti.

Hocam o docsis 3 muhabbeti veya baglandigi kanal sayisi olabilir. Forumda birisi yazmisti o isigin anlamini ama bulamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TekniKerim kullanıcısına yanıt
    Hocam laptop vardı onu açıp ondan denemiştim oda giremedi dns olmadan.
    Yani kurcalamaya gerek yok bugün gelecekler kontrole şef gelcek dedi kim bakalım bu şef neler olacak sabahı bekliyoruz
  • Arkadaşlar bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gerekenler

1- Netmaster kablo modemin wireless ve firewall özelliklerini kapatın. Daha sonra bridge moda alın. Bazı postlarda DHCP kapatın diye okudum. Bence yapmayın. Bridge moddan router moda geçişte modemi resetlemek durumunda kalırsınız.

2- Netmaster kablo modemi bridge moduna aldığınızda modeme reset atacaktır. O esnada tüm data kablolarını lan portlarından çıkarın. Wirelessı zaten kapattığınız için hiç bir cihaz otomatik bağlanmayacaktır. Bridge modundaki modem sadece tek bir cihaza IP verebilir. Sadece interneti dağıtmasını istediğiniz routerın wan portuna netmaster kablo modemin herhangi bir lan portundan data kablosu bağlayın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.