Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
17
Favori
22.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motorola SB6120 modem almayı düşünüyorum.
  • hat kalitenizi ölçmek için mutlaka pingtest.net üzerinden ping testi yapınız, ping ve jitter ölçümü neticesini görünüz ingilizce bilenler için sorun yok bilmeyenler google translate ile ne olduğunu anlayabilirler.

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm...

orijinali burada:http://www.pingtest.net/learn.php#components
    http://www.pingtest.net/

Netmaster CBW-383Z4 modem ile SoRuN mu Yaşıyorsunuz, Çözüm...

google çeviridir.
    Ağ Kalitesinin Ölçülmesi

Biz her test size genel kalitesini yorumlamaya yardımcı olmak için bir not neden verir. Biz de sınıf oluşturan özel paket kaybı, ping ve jitter değerleri gösterir. Biz bunlardan biri veya daha fazla ölçemiyoruz zaman N / A notu göreceksiniz. Bazı güvenlik duvarı yapılandırmaları, Java yüklü olması veya diğer teknik konular, bu neden olabilir, ama sadece tekrar test sorunu çözmek olasıdır. Genellikle test etmek için çekinmeyin, ve daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam!

Bir
    Mükemmel bir sonuç! Tüm Internet uygulamaları yeterli bant genişliğine sahip varsayarak çok iyi çalışmak için bekliyoruz. Kullanın Speedtest.net ® görmek için.
    MOS fazla 4.37 (Örnek -% 0 paket kaybı olan 50 ms altında ping)
    B
    Çok iyi! Sizin bağlantı herhangi bir internet uygulaması için de çalışması gerekir. Bazı online oyunlar optimum şekilde çalışmayabilir.
    MOS 4.28 ve 4.37 arasında (Örnek - ping% 0 paket kaybı yaklaşık 90 ms)
    C
    Kabul edilebilir. VoIP kalitesi bazı yaşayacaktır, ve birçok online oyunlarda bir dezavantaj olacak. En zamanlı medya iyi olacak. Size yakın başka bir sunucuya yeniden test denemelisiniz.
    MOS 4.00 ve 4.27 arasında (Örnek - ping% 1 paket kaybı ile yaklaşık 150 ms)
    D
    Ilişkin. En çok online uygulamalar iyi performans olmaz ama bazı kapasite çalışması gerekir. Sonucunu doğrulamak diğer sunuculara test etmeyi deneyin. Yardım için ISS'nize başvurmanız gerekebilir.
    MOS 2.50 ve 3.99 arasında (Örnek - ping% 3 paket kaybı ile yaklaşık 300 ms)
    F
    Çok kötü. Gerçek zamanlı Internet uygulama performansı böyle bir bağlantı büyük ölçüde zarar görecektir. Diğer sunuculara Testi sonucunu onaylayın, ama kesinlikle sorunu giderme hakkında ISS konuşmak için.
    MOS daha düşük 2.50 (Örnek -% 20 paket kaybı ile 500 ms üzerinde bir ping)

• YUKARIDAKİ,
    NETMASTER UYDUNET MESAJLARI OKUDUM.ANLAMADIĞIM ŞEYLER VAR.

1-WİRELESS İ, NETMASTER MODEMIN ÜZERİNDEN MI KAPATACAĞIZ YOKSA ARAZYUZDEN Mİ,SANKİMODEM ÜSTÜNDEN OLMUYOR GİBİ.MODEMDEN KAPATINCA MODEMIN TÜM İŞILKLARI SÖNUYOR İNTERNET KESİLİYOR.

2-KÖPRU MODUNA ALINCA TP LINK ROUTER İLE TV YE BAĞLANMAK İSTEDİĞİMDE TV YE MANUEL VEYA OTOMATIK OLARAK TA BAĞLANMIYOR

3-mODEMIN ARAYUZUNDE FİREVALL AYARI NEREDE BULAMADIM.
    BİR YARDIM RİCA EDECEĞİM..
  • Resimlerde var detaylar
    2.sayfada netmaster kullanım kılavuzu var pdf halinde link inceleyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 27 Ekim 2014; 20:28:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayarlardan örnekler.

• Kesin çözüm. Biz denedik şu an hiçbir problem yok. Tavsiye ederim. Kolay gelsin.

http://www.evdeborek.com/forums/forum_posts.asp?TID=159
  • modemlerin wifi çıkış gücü çok düşük mesafe uzadıkça yada araya duvarlar girdiğinde sık sık kopmalar oluşuyor
  • anlamadığım bu ayarlar router için mi . mesela ben router vs... kullanmıyorum ama gerekli hızı ve ping değerlerini alamıyorum . yukarıda bir konuda yine aynı modemin ayarlarını vermişler , herhangi bir düzelme olmadı tüm ayarları yapmama rağmen .

BU MODEMİN kablosuz olarak verimli çalışabilmesi için , hangi ayarları yapmam gerekiyor ??
  • teşekkür ederim bilgilendirme için.. gördüğüm en saçma modemi en azından kullanılablir hale getirmemde yardım ettiniz =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraygokhan

teşekkür ederim bilgilendirme için.. gördüğüm en saçma modemi en azından kullanılablir hale getirmemde yardım ettiniz =)

• Merhaba;
    TP-LINK TL-WA901ND Kablosuz Evrensel Access Point - 300MBPS cihazı aldım ve modeme Access Point Mode da bağladım.
    Netmaster da wifi yi kapatınca hiç işlem yapamıyorum.
    Bu nedenle wifi şuan açık.
    Başlığı yeni farkettim. ekran görüntüleerindeki işlemlerin hepsi net master üzerinden mi yapılacak.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Modem de hız sorunları yaşıyorum ve belli bir süre sonra bağlı olduğu halde internete dahi giremiyor.
    modemi kapatıp açıyorum çalışıyor. (modemin wifi sini kullanmıyorum TP link üzerinden bağlanıyorum. Ama bir yerde yanlışım var. :( )
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

hocam Netmaster modemi bridge moduna alın. o ekran görüntüsü koyduğunuz ekranda uydunetin IPsini görmeniz lazım.

Ayrıca Bridge moda almadan önce DHCP, Firewall fonksiyonlarını kapatın ondan sonra bridge moda alın.
    ayarları kayıt edin ve Netmaster modemi kapatıp açın.
    Bütün ışıklar kendine geldikten sonra modemi Tp-linkin WAN portuna bağlayın. internete erişiminiz olması lazım.

Detay alabilir miyim?

DHCP, Firewall nereden kapatılıyor?
    Uydunetin ip si hangi ekranda?
  • Resimler mevcut onlara bakabilirsiniz

• Merhaba Engin Bey;
    Kusura bakmayın.
    Resimlerde dhcp yi kapatmayın yazıyor. Ancak mesajlaşmalarda kapatın diyordu?
    Hangisini yapacağım?
    DHCP ve Firewall nerden kapatılacak anlamadım.
  • expertadmin E kullanıcısına yanıt
    Bunu yaptıktan sonra hiçbir cihaz ile wifi üzerinden bağlanamadım tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serif_aydogar

Merhaba Engin Bey;
    Kusura bakmayın.
    Resimlerde dhcp yi kapatmayın yazıyor. Ancak mesajlaşmalarda kapatın diyordu?
    Hangisini yapacağım?
    DHCP ve Firewall nerden kapatılacak anlamadım.

Dhcp yi kapatmasanızda olur ancak frewall kapatın, modem üzerinde ayarlarda görünüyor hepsi, modem arayüzünü biraz inceleyiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

ayarlardan örnekler.

Resimler burada ve ilk sayfada

• quote:

Orijinalden alıntı: AkidTurk

Bunu yaptıktan sonra hiçbir cihaz ile wifi üzerinden bağlanamadım tavsiye etmiyorum.

Zaten sıkıntı modemin wifi de.
    Ondan kurtulmanın yolunu bulmaya çalışıyorum.

Hakan bey okuduklarımdan anladığım köprüleme yapınca bu kesinti sorunu ortadan kalkıyor değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sıkıntı modemin wifisinde onun içindir ki, router alıp kablo ile birbirine bağlıyoruz ve wifi çıkışları router üzerinden oluyor.

yaklaşık bir aydır elektrik kesintileri hariç kopma yaşamadım, sadece akşam saatlerinde hızda biraz düşüşler olmaktadır, bunun sebebide uydunet hatlarında veya santralden sıkıntı olduğu düşünülmektedir.
  • Engin Bey;
    Sabaha kadar okudum ve uygulamaya çalıştım ama beceriksizim galiba.
    Öncelikle fotoğraflardaki işlemler sadece netmasterda yapılacak ayarlar değil her halde.
    1. fotoğraf: Net Master de yapılan ayar. sadece wifiyi kapatıp uygula dedim. Bridge modunu uygula dediğim anda moden resetlendi. diğer ekran görüntüleri net masterda yok. Router olarak kullanacağım cihazda yapılıyor her halde.
    ama benim vihazda bire bir bu ayarları göremedim.
    Şuan router olarak bağlı gözüküyor ama sadece zar zor pc den nete giriyorum.
    Telefonlar ve tabletler bağlı gözüküyor ama işlem yapmıyor.
    Bu işten anlayan birini bulmam gerekecek gibi.
    Sizden rica etsem bu fotoğraflara açıklayıcı cümleler ekleyebilir misiniz? Bu işten anlamayanlar için sıkıntı oluyor.
    Mesela son üç fotoğraf. PC den ayar yapmak gerekiyor. Ama net masteramı yoksa router olarak kullanılacak cihazamı anlayamadım. Router cihaza ise son fotoğrafta kablosuz ağ özeliklerine girdiğimde boş seçtiğimde ise şifre kısmına hangi şifreyi yazmamız gerekiyor?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.