Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 ve Deco E4 ile Mesh Wifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
3
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NetMASTER CBW-383Z4 ve Deco E4 ile Mesh Wifi

Aslında Kablonet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri kısmına yazmıştım ama yazdığım şey alternatif modem olmadığından, wifi sıkıntısına alternatif bir çözüm olduğundan ayrıca yazmak istedim.

Dikdörtgen şeklinde dairemi dolaplar içeren uzunlamasına bir duvarla ikiye ayrılmış düşünürseniz bir yarıda mutfak ve büyük bir salon, diğer yarıda ise uzunlamasına bir koridora peşpeşe açılan banyo ve odalar var. Modem mutfağın tam zıt yönündeki en uç odada; mutfakta 50 mbps bağlantım en fazla 1-2mbps hızında ya da yok. Salondaki TV ile modem hemen hemen aynı hizada ama aradaki engeller nedeniyle bağlantı hızı direkt yarıya düşüyor. Hepsini geçtik, Netmaster'ın malum modemi ile aynı odada bile wifi'de kesintiler, bağlantı problemleri sık. Bunu alternatif bir modemle çözemeyeceğimi, en uygun çözümün modemin arkasına bir router bağlamak olduğuna ikna oldum. İyi bir router ve powerline seçeneklerini göz geçirip Mesh sisteminde karar kıldım. Çok iyi sonuç elde ettim.

Aldığım sistem budurhttps://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-e4/v1%20(2-pack)/
    Bana maliyeti 550 TL

İki routerdan oluşan bu sistem birbiriyle kablosuz haberleşerek evin tümünde kesintisiz ve aynı güçte bir wifi ağı oluşturuyor. Satın alırken bu kadar iyi sonuç vereceğini tahmin etmemiştim. Şu an PC yanında da en uçtaki mutfakta da neredeyse kayıpsız ve sorunsuz wifi ağına sahibim. Hangi routera yakınsanız ona bağlanıyorsunuz ama tek ağ gözüküyor. Bir odadan diğerine geçtiğinizde de bağlandığınız router değişse bile farketmiyorsunuz.

Cep telefonuna indireceğiniz yazılımlı ağı kolay şekilde kurmanız mümkün. Ağınızı da aynı yazılımla yönetiyorsunuz. Ebeveyn denetimleri süre-saat kısıtlaması, içerik kısıtlamaları içeriyor ve girilen siteleri de görebiliyorsunuz. Misafir ağı seçeneği mevcut.
    Mesh sistemine 100 kadar cihaz bağlayabileceğiniz belirtiliyor. Cep telefonları dahil 11 cihaz bağlı, hepsini ve bunların anlık ağ kullanımını görebiliyorsunuz.

Benim statik IP ihtiyacım var. Bu nedenle netmasterin router özelliğini iptal edip sadece köprü moduna geçiremedim. Çünkü köprü moduna geçirdiğimde Deco'nun aldığı IP değişiyor. Benim konfigürasyonda bu nedenle sadece wifi ağını Deco kontrol ediyor. Netmaster modemde wifi kapalı, hem pc'ye hem deco'ya ethernet kablo ile internet sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 15 Ocak 2020; 22:14:18 >

• X-Men

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Ben de bir süredir Deco'ları takipteyim. Açıkcası nette özellikle yabancı forumlarda E4 için hız sorunundan bahsediyorlardı. Rica etsem evinizdeki hız test sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz?

50mbps kullandığınızı belirtmişsiniz, acaba Deco'lardan kaç hız alabiliryorsunuz. Özellikle ana modeme bağlanan değilde 2.sinden

tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebound -- 4 Mayıs 2020; 10:42:57 >
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    Anlık verileri gösteriyor cihaz başına ama istatistik varsa da benim dikkatimi çekmedi
  • Rebound kullanıcısına yanıt
    Ethernet ile bağlı PC verisi:
    Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/9396578803

En uç mutfakta wifi:
    Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/a/6041643096

Hiç fark yok. Evin her yeri kablo ile bağlı gibi.

• hatipoglu kullanıcısına yanıt
    X-Men

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:44:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hatipoglu kullanıcısına yanıt
    Hız verileri çok iyiymiş, teşekkürler, bugün ben de ikilisinden sipariş verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

X-Men
    bende de infinity modem var. wifi sorunundan muzdaribim. siz hangi ürünü sipariş verdiniz ? memnun musunuz ?
  • wtn W kullanıcısına yanıt
    X-Men

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:48:16 >
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    keenetic omni ile air arasında kalmıştım. şuan fiyatları da aynı
    X-Men

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:48:23 >
    X-Men

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:48:29 >
  • Ucretli sabit ip kullandiginiz icin netmaster’i bridge moda alamamissiniz.
    Aslinda modem bridge’ye gecmis ama kabloneti arayip baglamak istediginiz routerin mac adresini kayit ettirmeliydiniz. (Ucretli Sabit ip kullananlar icin)

Bence netmaster’i komple cikartin agdan. Tplink’e bridge modda sadece ip versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.