Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki ikiden fazla aleti internete bağlayabilmek için iki hafta kadar önce bu modemi aldım. Gayet sorunsuz kablolu ve kablosuz dağıtabiliyorum bağlantıyı. Yalnız internet performansı, eski modemime göre (motorola 4200sb, elimde değil artık.) çok kötü durumda.

Kullandığım ana bilgisayara modem, ethernet kablosu ile bağlı ve şu an başka hiç bir şey bağlı değil. Mesela torrent indirmeye başlarsam (30+ saniye açık durup 10-20kb hızlarına gelsin, yeter...) internette gezinmek işkence haline geliyor, bazen kesinlikle yapılamıyor. 'the connection has timed out' ya da 'server not found' gibi hiç açmadığı olabiliyor. Ya da sayfaları yarım yamalak açtığı oluyor, bazen eninde sonunda açsa bile bu çok uzun sürebiliyor.

İşin kötü yanı, torrent ya da benzeri hiç bir download yokken bile yukarıdakiler gerçekleşebiliyor. Özellikle uzun sürede açılma ya da eksik açılma problemleri oluyor. Bazen tamamen bağlantının donduğu da oluyor.

Bu modemde yapmamız gereken herhangi bir ayar mı var? Tek tek her programa port açmak falan mı gerekiyor (kablo kullanıcısı olarak hiç bilmediğim konular...)? Bu modemi kullanıp böyle sorunlar yaşayan var mı? Bu kadar dandik bir modem olduğunu sanmıyorum açıkçası; kesin benim yapmam gereken bir şeyler varmış gibi geliyor.

Henüz pc oyunlarında test edemedim, yalnız ps3'te wireless olarak killzone 2 oynarken sorun yaşamamıştım. Ya da farketmemişimdir.

• aynı modemi arkadaşıma almıştık 1 seneyi geçti alalı rapidde yada herhangi oyunda sorun yaşamadı bende gidip kullandığımda en ufak 1 soruna rastlamadım
  • selamlar, modemde değil sorun. Ben de 1.5 senedir kullanıyorum.

öncelikle vista kullanıyorsanız sp2 yükleyin. port limitini kaldırdığı için sorun baya bir halolur.

xp kullanıyorsanız. http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads
    bu dosyayı çekin (ingilizce olanını) ve port limitini 200 yapın.
    bu baya farkettirir.

herhangi bir programa port yönlendirmek için:

Öncelikle programı kullandığınız bilgisayarın yerel ipsini bulun.

bunun için xpde çalıştır a girin ve cmd yazın.(vista da arama alanına cmd yazarsanız gelir hemen.)

açılan dos ekranında ipconfig yazın ve entera basın.

burada bir sürü detay arasında ipv4 adresi 192.168.0.10 gibi bir değer olacak.

sonu 11,12,13 vb olabilir sadece son rakamı önemli. bu sizin bilgisayarın yerel ipsi.

sonra internet explorerın adres çubuğuna 192.168.0.1 yazın

kullanıcı adı olarak büyük harfle: MSO
    şifre olarak küçük harfle changeme
    yazın.

yukarıda advanced sekmesi var ona tıklayın.

sol tarafta aşağıda options ip filtering vb linkler gelecek. forwardinge tıklayın.

şimdi ilk kutuya yerel ipnizin son rakamını girin. ikinici ve 3. alana hangi porttan başlayıp hangi porta kadar
    yönlendirme yapmak istediğinizi girin:

mesela sadece 25000 nolu portu yönledirmek istiyorsanız: 25000 25000 yazın.

ve son olarak udp veya tcp mi onu seçin:(programların açıklamasında yazar) bilmiyorsanız (both)
    seçeneğini seçin.

sonuç olarak şöyle bir sıralama olması lazım
    192.168.0.10 25000 25000 both

yanındaki enable tikini aktive edip apply a tıklayın ve port yönlendirildi.

inanın çok daha kolay okumaktan :)

• O dediğiniz programı gündüz sorunu çözmeye çalışırken kurup denemiştim (daha önceden bu işlemi yapmış olmama rağmen güncellemeler sırasında tekrar 10'a dönmüş herhalde). 100 yapıp bir gelişme görememiştim. Şimdi de saçmasapan bir seviyeye çıkarıp tekrar deniyorum. Sorunun bununla alakasız olduğunu tahmin etme sebebim, hiç bir şey indirmezken bile Firefox'un bana işkence çektirmesiydi. Ama deniyorum yine de.

Bahsettiğiniz yönlendirme yöntemini de yine bugün uTorrent için yapmıştım. Port konusunda soru sormamın sebebi, her kullanacağım program için (portunu öğrenmek ayrı dert) aynı işlemi tek tek yapmakla mı uğraşmam gerekiyor diye düşünmemdi.

Yine de teşekkür ederim önerileriniz için. İlk aşamadaki limit olayı da işime yaramazsa Uydunet ya da Netmaster teknik desteklerini aramam gerekecek büyük ihtimal.

Bu arada 192.168.0.1'den girilen arayüzün kullanıcı adı ve şifresi 'admin' ve 'password' şeklinde default olarak geliyor bildiğim kadarıyla. Sanırım verdiğiniz, sizin kendi ayarınız olabilir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: filibusterlo

O dediğiniz programı gündüz sorunu çözmeye çalışırken kurup denemiştim (daha önceden bu işlemi yapmış olmama rağmen güncellemeler sırasında tekrar 10'a dönmüş herhalde). 100 yapıp bir gelişme görememiştim. Şimdi de saçmasapan bir seviyeye çıkarıp tekrar deniyorum. Sorunun bununla alakasız olduğunu tahmin etme sebebim, hiç bir şey indirmezken bile Firefox'un bana işkence çektirmesiydi. Ama deniyorum yine de.

Bahsettiğiniz yönlendirme yöntemini de yine bugün uTorrent için yapmıştım. Port konusunda soru sormamın sebebi, her kullanacağım program için (portunu öğrenmek ayrı dert) aynı işlemi tek tek yapmakla mı uğraşmam gerekiyor diye düşünmemdi.

Yine de teşekkür ederim önerileriniz için. İlk aşamadaki limit olayı da işime yaramazsa Uydunet ya da Netmaster teknik desteklerini aramam gerekecek büyük ihtimal.

Bu arada 192.168.0.1'den girilen arayüzün kullanıcı adı ve şifresi 'admin' ve 'password' şeklinde default olarak geliyor bildiğim kadarıyla. Sanırım verdiğiniz, sizin kendi ayarınız olabilir. :)

Bu verdiğim şifre admin şifresinden bir üstün şifre gibi birşey modemde "default" olarak geliyor. password u "changeme" olmasının sebebi de bu.

bu kullanıcı adıyla girmezseniz gelişmiş kullanıcı arabirimine giremezsiniz.
    mesela modemin ilk açılışta sinyal taraması yapmadan direkt girdiğiniz sinyali taramasının tek yolu da bu şifreyle girdikten sonra sinyal değeri girmek(bir kereye mahsus)
    teknik destekten almıştım ben de...

quote:

Orijinalden alıntı: filibusterlo

Bu modemde yapmamız gereken herhangi bir ayar mı var? Tek tek her programa port açmak falan mı gerekiyor (kablo kullanıcısı olarak hiç bilmediğim konular...)?

böyle yazmasaydınız ben de uğraşıp detaylı yazmazdım. madem biliyordunuz bunları, baştan söyleseydiniz.

• Daha açık belirtmeliydim belki de, haklısınız. Yalnız o işlemi çözmek biraz uğraştırmıştı, belki başkasının işine yarayabilir.
    Belirttiğiniz login ve pass de söylediğiniz gibi birkaç fazladan ayar çıkarttı. Tekrar teşekkür ederim.
  • konuyu hortlattım ama sırf yardımcı olabilmek için üye oldum kıymetimi bilin :)) arkadaşım aynı modemi bende kullanıyordum aynı sorun bendede vardı torrent indirirken nette gezemiyordum .neyse .. tesadüfen modem ayarlarını gezerken güvenlik duvarı sekmesinde ' güvenlik duvarı koruması' seçeneği gözüme takıldı. onun tikini kaldırdım ve problem çözüldü :D artık torrent indirirken hiç sıkıntı yaşamadan nette gezip video izleyebiliyorum. aşşağı yukarı 1 sene olmuş bunu soralı inşallah işine yarar şimdi. ha bide unutmadan bende gelişmiş sekmesinde '' IPSec geçişi, PPTP geçişi, çoklu yayın ve upnp seçenekleri etkin .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.