Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

arkadaşlar merhaba, 10 mbit uydunet bağlantım var, modemden çok muzdariptim. baktım ki eski sürüm yüklü hemen netmaster sitesi üzerinden 025 sürümünü manuel yükledim.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%
    YAPTIM.

+++++++++

ve yaptığım diğer ayarlarımı paylaşıyorum. :
    ülke : allchanels
    Kanal : 13
    802.11 n-modu : kapalı
    Kablosuz Sinyal Tarama :99
    Şebeke içi Kablosuz Sinyal Tarama :99

++++++++++++++++++++++++++++++
    yine kablosuz menüsünde bulunan gelişmiş sekmesine girdikten sonra

802.11n Koruma : kapalı yaptım.

bir deneyin arkadaşlar. benim internetim baya hızlandı. modem karşımda olmasına rağmen, çok hantaldı ama şuan baya hızlandı

aynı güncellemeyi ve ayarlarını ben de yaptım
    bakalım ne olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

quote:

arkadaşlar merhaba, 10 mbit uydunet bağlantım var, modemden çok muzdariptim. baktım ki eski sürüm yüklü hemen netmaster sitesi üzerinden 025 sürümünü manuel yükledim.

YAPTIM.

+++++++++

bir deneyin arkadaşlar. benim internetim baya hızlandı. modem karşımda olmasına rağmen, çok hantaldı ama şuan baya hızlandı

aynı güncellemeyi ve ayarlarını ben de yaptım
    bakalım ne olacak..

sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

• bu da çok kopma yapıyor
    fabrika ayarlarına döndüm..
  • netmaster hala sorunsuz bir kablomodem üretememiş.yetkiliside das....k geçer gibi 2 yıldır hala otomatik cevaplar yazıyor
    milleti uydunetten soğutan marka olarak tarihe geçtin beeee netmaster
  • takip
  • Aynı nodemden bende de var CBV-700 wireless modeme wirelessden yüklenince mesela dosya indirmeye geçince (10 mbit bağlantıya geçince daha çok oluyor) wireless kopuyor yada modem reset atıyor. Her şeyi denedim yazılım güncelledim olmadı.

Standart Uyumluluk DOCSIS 2.0
    Donanım Sürümü 1.0
    Bootloader Sürümü 2.3.1
    Yazılım Sürümü 81.447.392110.729.025

Sorunun çözümünü şöyle buldum: Modemin adaptörünün orjinali 12v 1000ma bir adaptör (zaten geldiğinde de sevmemiştim adaptörünü ), bende var olan başka bir modem adaperini (12v 700ma) kullandım sorun kalmadı. Şans eseri girişler ve +- aynıydı. 300ma eksik olmasına rağmen çekim bile arttı. Orjinal adaptürü multimetre ile ölçünce sorun olmadı ama yükleme yapınca galiba adaptör gerekli gücü sağlamıyor. Eskimeden kaynaklıda olabilir.
    Not: Yanlış ve yüksek güçte kalitesiz ve yanlış çıkışlı addaptörler modemi bozar. Max: 12v 1000ma kaliteli adapter kullanın.
    http://i.hizliresim.com/rLv8J7.jpg
    soldaki orjinal sağdaki diğer modemin

• Önce Modemi sıfırlayın sonra modemin arayüzünden gizli ssid kullanmakyı etkin hale getirin (kablosuz --->güvenlik ---> Kapalı ağ: Etkin) WPA, WPA-PSK, WPA2 ve WPA2-PSK şifrelemelerini kapatın (yani şifre vermemek) daha sonra Kablosuzdaki "Erişim denetiminden" MAC Kısıtlama Modunu kullanarak sadece bağlanacak çihazların mac adresine izin vermeli sonrasında da gene Kablosuzdaki WMM kısmından WMM Desteği, Onay İstememe, Güç Tasarrufu Desteği bölümlerini kapatmak kablosuz performansını epey olumlu etkiliyor.
  • Arkadaşlar CBW-700 modemlerde notebook wireless kartı kullanılıyor dolayısıyla notebooklar için wireless anten alıp içine gömebiliyoruz.

Ben böyle bir çalışma yaptım ve iyi sonuçlar aldım siz de deneyebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_93174964/tm.htm bu konuda resimli anlatım mevcut.
  • burda yazan ayarları yapınca doğrudur hız artmasada cekim arttı 2 çubuk daha fazla çekmeye başladı fakat bu seferde bağlantı kopup bağlanmaya başladı .sanırım ele dişe gelir bir kablo modem yok firmaların pek ilgisini çekmiyor olsa gerek antenin sabit olması ise çok kötü standart üretim olabilir sağlık bişiler onayı felandan oturu fakat değiştirebilme opsiyonu olsa çok iyi olurdu...
  • bu cihazda dns degistirme sayfasi neden yoktur, sansur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytidex

sayfa açıyorsun url çubuğuna "192.168.0.1" yazıp gelen pencereye üste "admin" alta "password" yazıp modemin içine giriyorsun.

sağ üstte şeritin sonundaki "wireless" seçeneğine tıkla

solda alt alta sıralanmış seçeneklerde üstte "basic" yazar ona tıkla

1'den 13'e kadar kanal seçeneği olacak seninki büyük ihtimal 11 filandır

herhangi birini seçebilirsin.

not: laptopun hafızasındaki kablosuz ağlarıda temizlemeyi unutma isim çakışması yapmaması için.

Çözüm kesinlikle budur. Çok teşekkürler.

• Hayatımda gördüğüm ve kullandığım açık ara en kötü modem. Onu geçtim aslında abartmıyorum hayatımda kullandığım en kötü elektronik cihaz. Böyle bir aletin yeryüzünden yok olması gerekirken Uydunet hala bunları dağıtıyor binlerce şikayete rağmen. Tebrik etmek lazım dolandırıcılığın böylesini...
  • Arkadaşlar modeminizde wireless sorunu yaşıyorsanız benim ayaları deneyin

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 13 Ağustos 2014; 11:03:11 >

• arkadaşlar bende dün uydu net bağlattım

bende
    modem ışıklarından down streamın ışığı hiç yanmıyor

power ışığı yeşil yanıyor onun yanındaki downstream ışığı hiç yanmıyor onun yanındaki upstream ışığı mavi yanıyor
    onun yanındaki onlıne ışığı yeşil yanıyor
    birde en sondan ikinci olan wraless stanbay ışığı yeşil yanıyor
    toplam 4 adet ışık yanıyor 5 tane yanması gerekmiyormu internete giriyorum birsorun yok
    lakin modemin ışığına uyuz oldum neden yanmasın ki başka arkadaşlarda 5 ışıkda normal yanıyormuş
    benim modemin ışıklarında bozukluk var sanırım
    daha bugün bağlandı uydu net modem bozuk bende modem arızası yazdırıp değişim istedim uydunetden
    bakalım yarın yani bugün gelceklermiş
  • uydu netin uydu kabloları çok iyi olabilir velakin verdiği modemler tırtın tırtı
    beş para etmez kullanışsız kabloyla bağlantısı düşük kablosuz bağlantısı yüksek
    farklılıklar gösteren dandik modemler

uydunet önce modemlerini düzeltecek kafadan millete ışığı yanmayan bozuk
    modem takmayacak

ve böylece uydunet rüyam başlamadan sona erdi

iyi kötü yine ttnet le devam arkadaş kullandığım modem yeter
  • quote:

YAPTIM.

+++++++++

Afterburner secenegi etkin yapilamiyor secimi kapali
    nasil yapilabilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

Afterburner secenegi etkin yapilamiyor secimi kapali
    nasil yapilabilir ?

Afterburner çok da önemli değil. Siz koruma modlarını kapatın ve kanal numarasını 1 e çekin iyileşme görürsünüz.

Afterburner ayarı pasifse firmware güncellemesi yapmayı deneyin en son versiyon 25 çıkmıştı. Netmaster sitesinde v25 mevcut
    Belki de sizin modem cbw-700 11g olan modeldir bu modelde afterburner ayarları belki de yapılamıyor. Kısaca bu ayara pek takılmayın üstte yazdığım ayarları yapmanız yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

uydu netin uydu kabloları çok iyi olabilir velakin verdiği modemler tırtın tırtı
    beş para etmez kullanışsız kabloyla bağlantısı düşük kablosuz bağlantısı yüksek
    farklılıklar gösteren dandik modemler

uydunet önce modemlerini düzeltecek kafadan millete ışığı yanmayan bozuk
    modem takmayacak

ve böylece uydunet rüyam başlamadan sona erdi

iyi kötü yine ttnet le devam arkadaş kullandığım modem yeter

hocam yanlış anlamayın ama daha önceki yorumlarınızda uyduneti çok beğendiğiniz söylemiş ama son yorumda yerin dibine sokmuşsunuz
    açıkcası bizim de kafamız karıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mabovski kullanıcısına yanıt
    uydu neti yerin dibine sokmadım verdiği modemlerin tırt olduğunu söylemişim dikkat ederseniz

daha sonrada uydu nete geçtim zaten tekrar
    tp linkin duvara direkt takılan universal ağ genişleticilerinden aldım böylece kablosuz bağlanma işinide
    evin içinde hallettim
    halada söylüyorum keşke daha iyi modemler yapsa uydu net

tt net den ikrah geldi
  • Hangi marka model acaba tplink

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.