Bildirim
Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (13. sayfa)
Rolson Tornavida Seti 28882, 18 Parça : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B00JITIPFG
7 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: seko_88
quote:
Orijinalden alıntı: yeappa
Afterburner secenegi etkin yapilamiyor secimi kapali
nasil yapilabilir ?
Afterburner çok da önemli değil. Siz koruma modlarını kapatın ve kanal numarasını 1 e çekin iyileşme görürsünüz.
Afterburner ayarı pasifse firmware güncellemesi yapmayı deneyin en son versiyon 25 çıkmıştı. Netmaster sitesinde v25 mevcut
Belki de sizin modem cbw-700 11g olan modeldir bu modelde afterburner ayarları belki de yapılamıyor. Kısaca bu ayara pek takılmayın üstte yazdığım ayarları yapmanız yeterlidir.
kanal 1 ve 6 universal kurallardandir secin daha iyi olur denilir. fakat bulundugunuz yayin alaninda ayni kanalda yayin varsa interfere olur collision yaratir hiz coker. bu sebeple kablosuzlari bir tarayip kanal secmek de bir cozum fakat 1 ya da 6 denenmeli tabii ki.
v25 yapmistim tekrar yukleyip factory reset alalm belki duzelir
ayarlarinizi deniyorum, ama bu anten bildigin istavrit baligi boyunda kisacasi tirt. sokup buyuk anten takmali modlamali.
-
ben sahibinden.com dan ikinci el yirmi liraya kablolu uydunet modem aldim.
onceden de tp-link router vardi en dandiginden. ona da kirk lira vermistim
kablolu modemi router ile beraber kablosuza cevirdim kisacasi.
dort cihaz ayni anda girdigi zamanlarda bile hic sıkinti cekmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: seko_88
quote:
Afterburner secenegi etkin yapilamiyor secimi kapali
nasil yapilabilir ?
Afterburner çok da önemli değil. Siz koruma modlarını kapatın ve kanal numarasını 1 e çekin iyileşme görürsünüz.
Afterburner ayarı pasifse firmware güncellemesi yapmayı deneyin en son versiyon 25 çıkmıştı. Netmaster sitesinde v25 mevcut
Belki de sizin modem cbw-700 11g olan modeldir bu modelde afterburner ayarları belki de yapılamıyor. Kısaca bu ayara pek takılmayın üstte yazdığım ayarları yapmanız yeterlidir.
kanal 1 ve 6 universal kurallardandir secin daha iyi olur denilir. fakat bulundugunuz yayin alaninda ayni kanalda yayin varsa interfere olur collision yaratir hiz coker. bu sebeple kablosuzlari bir tarayip kanal secmek de bir cozum fakat 1 ya da 6 denenmeli tabii ki.
v25 yapmistim tekrar yukleyip factory reset alalm belki duzelir
ayarlarinizi deniyorum, ama bu anten bildigin istavrit baligi boyunda kisacasi tirt. sokup buyuk anten takmali modlamali.
Hocam dediğiniz kanal seçme özgürlüğü netmaster dışındaki modemlerde ve network cihazlarında geçerli. Netmaster cihazlarda kanal seçme lüksünüz yok Netmaster firması bile yeni firmware yayınlarken kanalı 1 e çekiyor. Kısaca modem 1. kanalda stabil çalışıyor.
Modlama konusunda benim açılmış konularım var
http://forum.donanimhaber.com/m_93709668/f_//tm.htm#93709668
http://forum.donanimhaber.com/m_93174964/f_//tm.htm#93174964
Modlama için elimde pig tail kablo mevcut, anten modu için benimle iletişime geçin
-
Tp link 854re aldım ben de, kurulumu çok kolay. Evin her yerinde sinyal var artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: helluri
quote:
Orijinalden alıntı: NetMASTER_
quote:
Orijinalden alıntı: helluri
sayın yetkili son günlerde yüksek ping sorunu yaşıyorum .bu değerleri yorumlayabilir misiniz
Sayın Kullanıcımız,
0216 366 366 96 numaralı destek hattımızı ararsanız hat değerlerinizi kontrol ederek, sizi konu hakkında bilgilendirebiliriz.
Saygılarımızla,
NetMASTER
tşkler
telefonda hangi bilgi soruluyor değerlere ulaşmak için?
birde haftanın hangi günleri ve saatlerinde bu numaradan iletişim kurabiliyoruz
Sayın Kullanıcımız,
MAC adresiniz üzerinden kontrol sağlıyoruz. Bazı durumlarda destek uzmanlarımız uzaktan bağlantı sağlayıp kontrol gerçekleştirmesi gerektiğinden, modemin yanındayken aramanızı öneririz.
Her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında arayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
NetMASTER
-
NetMaster var bende düne kadar sorunsuz kullanıyordum ama dünden beri pc'de internet var(Modem kablo ile bağlı pc'ye) gayette hızlı ama android iki telefon ve ipad'le bağlanmayı denedim.Hiç biri görmüyor wifi'yi.En altta görüyorum modemimi ama yanında aralıkta değil yazıyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu? -
1. kısmı uyguladım biraz önce 3 çekiyordu şu an 5 (full) çekiyor. Çok teşekkürler @golge_s -
eskiden kullandığım adsl modem var. airties rt-211 modeli.oldukça güçlü bir vericisi var.acaba netmasterın wifisini kapatıp bu modemden yayın yapabilirmiyim.internet için -
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
@Netmaster_ ben bu modemlerde bir güvenlik açığı tespit ettim.
Burada detaylı yazmak istemiyorum.
Kiminle irtibata geçeyim?
Bu açığı kapatılması lazım.
Sayın Kullanıcımız,
Tüm şikayet, görüş ve önerilerinizi destek@netmaster.com.tr adresinden firmamıza iletebilirsiniz.
Saygılarımızla,
NetMASTER -
Network sorunları bölümüne de yazdım.
Modeme repater bağladığımda 10 mt mesafede aldığım hız 5'te1'ine düşüyor.
Önce modeme kablo ile güçlü bir A/P bağlayıp wireless'ı bununla dağıtsam sonra bu A/P'ye repeater bağlarsam sorunum çözülür mü diye düşündüm.
Netmaster WDS-300'ü A/P, TP-Link'i buna bağlı repeater olarak kullanabilir miyim? Bu şekilde kullanırsam hız kaybı sorunum çözülür mü?
Ya da başka önerisi olan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: big-g
Arkadaşlar merhaba,
Bu konuyla ilgili bir sorum olacak.
Uydunet kullanıcısıyım. Wireless'ı yan odaya geçtiğinizde yarı yarıya düşen bir Netmaster docsis 3.0 modem verdiler kullanıcıları bilir.
Arka odaya kurulumu yapılan bu modemden salona hem kablolu hem kablosuz internet göndermeye çalışıyorum. Arada 2 oda daha var mesafe 10 metre civarı.
Elimde TP-LINK TL-WA801ND 300 Mbps N Access Point bulunmakta.
http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa801nd-300-mbps-n-kablosuz-multi-ssid-client-repeater-bridge-2x5dbi-degistirilebilir-antenli-wps-pasif-poe-destekli-evrensel-access-point/productDetails.aspx?productId=bd101075&categoryId=410
Bu a/p'yi repeater olarak ayarlayıp salona koyduğumda salondaki wireless sinyal seviyesi arttı ancak internet hızı 5te1'i olacak şekilde geliyor. Ayrıca ethernet ile de bağlantı yaptım hız yine aynı. (50mbit hıza karşılık salonda aldığım hız 10mbit)
Sorum şu:
Wireless özelliğinde problem olan bu Netmaster modeme ek olarak Netmaster WDS-300 A/P alsam.
A/P olarak kablo ile modeme bağladıktan sonra wireless dağıtımını bu yeni cihazdan yapsam. Modem'in wireless özelliğini kapatsam.
Elimdeki TP-Link'i de yeni kuracağım A/P'ye repater olacak şekilde ayarlayabilir miyim?
Bu işlemi yaparsam salonda alacağım hıza bir etkisi olur mu?
Almayı düşündüğüm A/P budur:
http://www.hepsiburada.com/liste/netmaster-wds-300-80211n-300-mbps-ap-router-2-x-5-dbi-anten/productDetails.aspx?productId=bd500316&categoryId=410
Bu yöntem dışında, Netmaster modemden gelen interneti salona hem kablolu hem kablosuz ulaştırabileceğim başka yöntem varsa onu da inceleyebilirim.
-
-
size birşey sormak istiyorum,
10mbit hızda kullandığım netmaster 700v modemim son zamanlarda kopup tekrar bağlanıyor,
uydunet i aradım, servis gönderdiler.
gelen arkadaş modeme baktı ve şöyle dedi:
"sizin SNR değeri 34 gösteriyor, bunun nedeni uydunet in sistem değiştirmesi,
bu son sistemle beraber eski model modemlerin bazılarında sorun çıktı,
yenisini almanız gerekiyor, hatta almışken docsis 3 alın, hatta motorola alın".
bu doğru mu? sistem değişti diye modem durduk yere bozulur mu?
tam modemin ayarlarına hakim olduk, wireless ından da hızından da memnunuz derken böyle birşey çıktı.
bilginiz var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 10 Mayıs 2015; 2:33:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: laider
10mbit hızda kullandığım netmaster 700v modemim son zamanlarda kopup tekrar bağlanıyor,
tam modemin ayarlarına hakim olduk, wireless ından da hızından da memnunuz derken böyle birşey çıktı.
bilginiz var mı acaba?
Bende de aynısı oluyordu. SNR, 35'in altına düşmeye başlayınca kopmalar yaşanması normal dediler. Benim durumumda modeminiz arızalı dediler. Değiştirmemi tavsiye ettiler. Ama ben birkaç gün bekledim. Sonra bu DNS değişikliği geldi ve ondan sonra modemdeki kopmalar sona erdi.
SNR değeri biraz daha düşmekle birlikte artık kopma yok.
Ben bir de aradaki splitter'ı kaldırdım. 1 liralık bir aparat aldım. Hat ile modemi birbirine direkt bağladım. Artık sorun yaşamıyorum.
Modemin sağlamsa ve DOCSIS 3.0 hızında bir aboneliğin yoksa paranı hiç sokağa atma. Parayı havadan kazanmıyoruz.
-
quote:
bilginiz var mı acaba?
Sayın Kullanıcımız,
Teknik servisimiz ile irtibata geçmenizi rica ederiz. Böylelikle, hem hat sinyal değerlerinin kontrolünü sağlar, hem de modem hakkında bilgi verebiliriz.
Saygılarımızla,
NetMASTER
-
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
quote:
bilginiz var mı acaba?
Bende de aynısı oluyordu. SNR, 35'in altına düşmeye başlayınca kopmalar yaşanması normal dediler. Benim durumumda modeminiz arızalı dediler. Değiştirmemi tavsiye ettiler. Ama ben birkaç gün bekledim. Sonra bu DNS değişikliği geldi ve ondan sonra modemdeki kopmalar sona erdi.
SNR değeri biraz daha düşmekle birlikte artık kopma yok.
Ben bir de aradaki splitter'ı kaldırdım. 1 liralık bir aparat aldım. Hat ile modemi birbirine direkt bağladım. Artık sorun yaşamıyorum.
Modemin sağlamsa ve DOCSIS 3.0 hızında bir aboneliğin yoksa paranı hiç sokağa atma. Parayı havadan kazanmıyoruz.
Teşekkür ederim. Baktım dediğiniz gibi düzeldi. Boşa masraf etmeye hiç gerek yokmuş . Çok sağolun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
cbw 700v modemim var. kablolu bağlanıyorum. yaklaşık olarak saat başı internet gidiyor(modemi reslemişim gibi kopuyor 3-4 dk sonra yeniden bağlanıyor, fakat 2-3 gündür günde 1 saat süreli kesintiler de olmaya başladı.) uydunetten geldiler eve ve sorunun muhtemelen modemde olduğunu söylediler. ama kullanılmış modemi bir arkadaşımdan almıştım ve değişim yapamayacaklarını söylediler.
bilmiyorum şimdi modeme o kadar para vericem sorun düzelmeyecek falan diye de bu riskin altına girmek istemiyorum. tavsiyesi olan var mı?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X