Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende dün aradım, arıza kaydı bıraktım falan, hiçbirşey olduğu yok. bir daha arayacağız herhalde. sert girişeyim bende sizin gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

bende dün aradım, arıza kaydı bıraktım falan, hiçbirşey olduğu yok. bir daha arayacağız herhalde. sert girişeyim bende sizin gibi.

Sayın Kullanıcımız,

NetMASTER cihazlarınızla ilgili tüm soru ve sorunlarınız için NetMASTER Destek Merkezi olarak size biz yardımcı olmak isteriz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: drturbulance

valla ben güncellettim de halen 2 oda öteden çekmiyor doğru dürüst. Modemde mi bi bozukluk var acaba bilemedim ki? 3 tane misafir ağı kurulabiliyor düşünsenize belkide bunların sinyal gücü bölüyor aynı anda 4 ssid yayıcak aynı güçte yayamaz ki bunları voltran yapmanın bir yolu var mı acaba?

Sayın Kullanıcımız,

Misafir ağı özelliği aktif hale getirildiği durumda sinyal gücü bölünmez, aynı şekilde sinyal gücünü dağıtmaya devam eder.

Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak kablosuz sinyal seviyesinde iyileştirme yapabilirsiniz:

1- Bir Ethernet kablosu alıp bir ucunu bilgisayarınıza boşta kalan diğer ucunu modemin arkasında bulunan 4 Ethernet portundan birine takınız.
    2- Bağlantı sağlandıktan sonra bilgisayarınızdan bir internet sayfası açınız, adres çubuğuna “ 192.168.0.1 “ IP adresini yazıp klavyenizdeki “Enter“ tuşuna basınız.
    3- Kullanıcı adı bölümüne “ admin “ şifre bölümüne ise “ password “ yazıp Web arayüzüne ulaşınız.
    4- Açılan sayfada üst tarafta bulunan ana menüde Kablosuz ( Wireless ) bölümüne tıklayınız.
    5- Açılan sayfada altta bulunan seçenekleri uygulayınız
    ÜLKE: ALL CHANNELS
    802.11 n-modu: Kapalı
    Kontrol Kanalı: 2 veya 3 veya 4 ( ayrı ayrı deneyin verdiği performansa göre değiştirin )
    6- Sayfa sonunda "Uygula" butonuna tıklayarak ayarları kaydediniz.

NetMASTER cihazlarınızla ilgili sorularınız için NetMASTER Destek Merkezi'nden teknik yardım alabilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

Dediğinizi yaptım fakat iyileştirme göremedim açıkçası. İçerideki odalardan kopup kopup duruyor. Durumu uydunete mi iletmem gerekir acaba onlar takmıştı?

• quote:

Orijinalden alıntı: KovenanT

Babamın acele ettirmesiyle aldık şu dandik modemi. Ne QoS yapar ne birşey. Online oyunlarda çektiğim çileyi ben bilirim. 3mbitte birisi bir sayfa açsa ping fırlıyor. Bir de taksitli aldık. Başka servis sağlayıcıya geçeyim diyorum bunun taksiti bitmedi daha. Siz siz olun motorola vs. diğer kaliteli markaları satın alın.

Sırf Qos olayı için alıcaktım bu modemi eğer dediğin gibiyse hiç almıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_fb

quote:

Babamın acele ettirmesiyle aldık şu dandik modemi. Ne QoS yapar ne birşey. Online oyunlarda çektiğim çileyi ben bilirim. 3mbitte birisi bir sayfa açsa ping fırlıyor. Bir de taksitli aldık. Başka servis sağlayıcıya geçeyim diyorum bunun taksiti bitmedi daha. Siz siz olun motorola vs. diğer kaliteli markaları satın alın.

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

Voip kısmında bir QoS kısmı var o kadar. O da doğal olarak voip kullanımında hizmet kalitesini arttırıyor. Onun dışında bir QoS kısmı yok. Zaten menülere falan bakarsan 90`lardan kalma web sitesi gibi bir yazılımı var modemin.

Ben de olmadı superonline`dan kalan pirelli modemi bridge yapıp oradan QoS hizmetini kullanmayı deneyeceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by_fb

quote:

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

Voip kısmında bir QoS kısmı var o kadar. O da doğal olarak voip kullanımında hizmet kalitesini arttırıyor. Onun dışında bir QoS kısmı yok. Zaten menülere falan bakarsan 90`lardan kalma web sitesi gibi bir yazılımı var modemin.

Ben de olmadı superonline`dan kalan pirelli modemi bridge yapıp oradan QoS hizmetini kullanmayı deneyeceğim.

yanlış hatırlamıyorsam wifi ayar sayfasında da qos var ama bi işe yaramıyor herhalde cevabınız için teşekkürler router alıyım bari

• quote:

quote:

quote:

valla ben güncellettim de halen 2 oda öteden çekmiyor doğru dürüst. Modemde mi bi bozukluk var acaba bilemedim ki? 3 tane misafir ağı kurulabiliyor düşünsenize belkide bunların sinyal gücü bölüyor aynı anda 4 ssid yayıcak aynı güçte yayamaz ki bunları voltran yapmanın bir yolu var mı acaba?

Sayın Kullanıcımız,

Misafir ağı özelliği aktif hale getirildiği durumda sinyal gücü bölünmez, aynı şekilde sinyal gücünü dağıtmaya devam eder.

Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak kablosuz sinyal seviyesinde iyileştirme yapabilirsiniz:

1- Bir Ethernet kablosu alıp bir ucunu bilgisayarınıza boşta kalan diğer ucunu modemin arkasında bulunan 4 Ethernet portundan birine takınız.
    2- Bağlantı sağlandıktan sonra bilgisayarınızdan bir internet sayfası açınız, adres çubuğuna “ 192.168.0.1 “ IP adresini yazıp klavyenizdeki “Enter“ tuşuna basınız.
    3- Kullanıcı adı bölümüne “ admin “ şifre bölümüne ise “ password “ yazıp Web arayüzüne ulaşınız.
    4- Açılan sayfada üst tarafta bulunan ana menüde Kablosuz ( Wireless ) bölümüne tıklayınız.
    5- Açılan sayfada altta bulunan seçenekleri uygulayınız
    ÜLKE: ALL CHANNELS
    802.11 n-modu: Kapalı
    Kontrol Kanalı: 2 veya 3 veya 4 ( ayrı ayrı deneyin verdiği performansa göre değiştirin )
    6- Sayfa sonunda "Uygula" butonuna tıklayarak ayarları kaydediniz.

NetMASTER cihazlarınızla ilgili sorularınız için NetMASTER Destek Merkezi'nden teknik yardım alabilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

Dediğinizi yaptım fakat iyileştirme göremedim açıkçası. İçerideki odalardan kopup kopup duruyor. Durumu uydunete mi iletmem gerekir acaba onlar takmıştı?

Sayın Kullanıcımız,

Sorununuzun kaynağını anlayabilmemiz ve size daha hızlı yardımcı olabilmemiz için lütfen Destek Merkezimizi arayınız. Arkadaşlarımız size telefon üzerinden yardımcı olacaklardır.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• bende de aynı modem benzer sorunlar var. bugün güncellettirdim, bir de yüklemede kesinti var dedim, durup durup 10-12kb/s yüklüyo sonra bi kesilip 2-3 saniye durup tekrar yüklüyo falan filan... neyse bir de dns ayarı verdiler değişik bi numaraydı, bi halta yaramadı zaten. sadece modemle bağlantı hızını 13-26-39 mbps oynattırdı,(bildiğim kadarıyla böyle olmaması gerek) önceden 72mbpsydi. İnternet bağlatısında kesinti yok ama yüklemeyi kesik kesik yapıyor, aldığım günden beri bir türlü çözemedim şu sorunu... Ama sonraaaaa, benim radyo türü 802.11n olmasına rağmen ne hikmetse bir de baktım, ulan wireless yapılandırma ayarlarından 802.11n açık olacak şekilde kablosuz modu 802.11b/g den sadece b'ye aldım, kesinti yok şakır şakır indiriyor amaaaaaaa bu sefer bağlantı hızı 11mbps ye düşüyor. başından beri hiçbir sorunu olmayan kardeşimin laptop da internete girince hiçbişey yapamıyorum internette, önceki gibi sayfa bile açamıyorum.

• BU MODEM PROBLEMLI !! UYDUNET ADAM GIBI FIRMA ISE BU MODEMI TOPLATIR ABONELERINE DUZGUN BIR MODEM VERIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 3 Eylül 2012; 22:39:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mksubscorp1905

bende de aynı modem benzer sorunlar var. bugün güncellettirdim, bir de yüklemede kesinti var dedim, durup durup 10-12kb/s yüklüyo sonra bi kesilip 2-3 saniye durup tekrar yüklüyo falan filan... neyse bir de dns ayarı verdiler değişik bi numaraydı, bi halta yaramadı zaten. sadece modemle bağlantı hızını 13-26-39 mbps oynattırdı,(bildiğim kadarıyla böyle olmaması gerek) önceden 72mbpsydi. İnternet bağlatısında kesinti yok ama yüklemeyi kesik kesik yapıyor, aldığım günden beri bir türlü çözemedim şu sorunu... Ama sonraaaaa, benim radyo türü 802.11n olmasına rağmen ne hikmetse bir de baktım, ulan wireless yapılandırma ayarlarından 802.11n açık olacak şekilde kablosuz modu 802.11b/g den sadece b'ye aldım, kesinti yok şakır şakır indiriyor amaaaaaaa bu sefer bağlantı hızı 11mbps ye düşüyor. başından beri hiçbir sorunu olmayan kardeşimin laptop da internete girince hiçbişey yapamıyorum internette, önceki gibi sayfa bile açamıyorum.

Sayın Kullanıcımız,

Mesajınızdan anlaşıldığı kadarıyla modem ayarlarında bir hata meydana gelmiş olabilir. Hızlı ve sğalıklı bir çözüm sağlamamız için uzaktan modeminize erişerek gerekli kontrolleri yapmamız gerekmektedir. Bunun için NetMASTER Destek Hattı'nı aramanızı rica ederiz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mksubscorp1905

bende de aynı modem benzer sorunlar var. bugün güncellettirdim, bir de yüklemede kesinti var dedim, durup durup 10-12kb/s yüklüyo sonra bi kesilip 2-3 saniye durup tekrar yüklüyo falan filan... neyse bir de dns ayarı verdiler değişik bi numaraydı, bi halta yaramadı zaten. sadece modemle bağlantı hızını 13-26-39 mbps oynattırdı,(bildiğim kadarıyla böyle olmaması gerek) önceden 72mbpsydi. İnternet bağlatısında kesinti yok ama yüklemeyi kesik kesik yapıyor, aldığım günden beri bir türlü çözemedim şu sorunu... Ama sonraaaaa, benim radyo türü 802.11n olmasına rağmen ne hikmetse bir de baktım, ulan wireless yapılandırma ayarlarından 802.11n açık olacak şekilde kablosuz modu 802.11b/g den sadece b'ye aldım, kesinti yok şakır şakır indiriyor amaaaaaaa bu sefer bağlantı hızı 11mbps ye düşüyor. başından beri hiçbir sorunu olmayan kardeşimin laptop da internete girince hiçbişey yapamıyorum internette, önceki gibi sayfa bile açamıyorum.

Sayın Kullanıcımız,

Mesajınızdan anlaşıldığı kadarıyla modem ayarlarında bir hata meydana gelmiş olabilir. Hızlı ve sğalıklı bir çözüm sağlamamız için uzaktan modeminize erişerek gerekli kontrolleri yapmamız gerekmektedir. Bunun için NetMASTER Destek Hattı'nı aramanızı rica ederiz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

abicim şunu ara bunu ara diyene kadar sen bi tavsiyede bulunsan yada sen anlamıyosan, git sizin uzman gelsin buraya. En azından deriz ki "vay be forumlarda bile yardımcı oluyorlar"... Aradım zaten üç kere, ya hellettik deyip halletmiyorlar, ya da sorun başka yerde.

• Airties kablosuz modem var üst katta ama sinyal bizim evden tam çekmio.Elimde cbw 700v modem var , bununla sinyali güçlendirilebilir mi ki router olarak falan ? Teşekkürler.
  • benim modem sürekli günde 3-5 kez tahminen çok ısınmaktan dolayı cevap vermemeye başlıyor,
    Wireless SSID gözüküyor ama baglanılmıyor,

modemi kapatıp 1-2dakika sonra açınca normale dönüyor,,

Aynı sorunu yaşayan varmı?
  • bu modemde ping konusu nasıl iyi diyen var kötü diyen var ethernet üzerinden ikinci bir kişi bağlandığında sorun oluyor mu?
  • Arkadaşlar bazı sorularım var,

Bu modemin model sürüm farklı olanı var mı yoksa hepsi Netmaster CBW-700V (802.11n) Router Kablo Modem olarak mı geçiyor?

Ayrıca önemli bir soru olarak; Motorola Sb5101 + Tp-link Bundle, Netmaster CBW-700V'den daha mı iyidir? Kablosuz veri aktarımı, ve modemde yaşanan hız sorunları olarak...

Kullanan ve ya bilen varsa lütfen yardım etsin...
  • Sanırım son zamanlarda herkes bu tip sorun yaşıyor. Maalesef aynı sorunu ben de yaşıyorum. 2-3 gündür Uydunet ile temas halindeyim henüz düzeltebilmiş değilim. Umarım en kısa sürede çözebilirim eğer durumu halledersem buraya yazacağım.
  • arkadaşlar, Netmaster CXC-150 uydunet modem kullanıyoruz. bunu kablosuz olarak 3 tane bilgisayara dağıtmak istiyoruz. CBW-700V gibi bir modem mi almak lazım yoksa şu cihaz işimizi görür mü?

Netmaster WDS-150
  • herhangi bir wireless router işinizi görmeli, ama kablo modemle uyumlu mu küçük bir araştırma yapmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biber2006

quote:

Orijinalden alıntı: ertpresso

CBW-700V kablosuz modem kullanıyorum. Aynı anda internete bağlı olan bilgisayarlarımdan birinde sorun yokken diğerlerinde bağlantı kurulu olarak gözüktüğü halde hiçbir siteye bağlanılamıyor. Nedenini bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Elimde ZyXel ve Airties ADSL modemler var. Eğer sorun Netmaster modemden kaynaklanıyorsa bunları onun yerine kullanmayı denemeyi de düşünüyorum. Bu mümkün müdür? Sizce işe yarar mı? Uydunet'e bu marka adsl modemlerle bağlı olan var mı, sorun yaşıyorlar mı?

arkadaşlar aynı sorunu netmaster cbw 700 modemimde ben de yaşıyorum; aynı anda internete bağlı olan bilgisayarlarımdan birinde sorun yokken diğerlerinde bağlantı kurulu olarak gözüktüğü halde hiçbir siteye bağlanılamıyor..bu konuda herhangi bir çözüm bulan kimse var mı?

Ayni durumdan muzdaribim eger cozduyseniz lutfen yardimci olurmusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

quote:

Orijinalden alıntı: golge_s

Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.
    Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !

hocam Allah senden razı olsun Allah ne muradın varsa versin inşallah. kaç gündür kaç uğraştır hem wireless çekme problemini hemde torrent açıkken internette gezinememe problemini( 10 kb indirme yaparken bile) çözemiyordum ve artık kafayı yemek üzereydim.
    en sonunda senin yazdıgın yöntemi denedim şuan hem torrent açıkken (300 ile download yapıyorum) hemde önceden 1 diş çeken yerde şuanda full çekim gücüyle internette gezinmemde hiçbir sıkıntı yok.yani sorunlarım kökten çözüldü. kaç teknik yetkiliyle görüştüm kaç arıza kaydı bıraktım hatırlamıyorum 2 haftada ama hepsi nafileydi. gerçekten çok teşekkür ederim.

hocam süpersin ya 3 defa arıza kaydı bıraktım gelip gidip sorunu çözdük diyorlar bişey oldugu yok... birileri su mesajı netmastercılara yada uydunet teknik servisine okutsun. aşağıda internet kafe var adam 2 defa modemini değiştirdi sırf bu yüzden

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.