Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CBW-700V ü kampanyalı uydunetten aldım ,ama iki senedir wireless probleminden ne doğru düz download yapabiliyordum , nede düzgün sayfa açabiliyordum.Benim versiyon 005 hemde bayağ bi eski.versiyonu Update te olmadığından, dayanamadım sonunda içini açtım. İş yerinde de aynı zamanda aldığımız CBW-700V vardı. Bu modem wifi si benimkinden daha iyi çekiyor 54 mbs ile bağlanırken , benimki 5,5 lara düşüyor çentikler inip çıkıyordu , bir de bakmışsın hiç görünmüyordu. İlkin wifi kartın aynı notebooklarda olduğu gibi , ayrı takılı olduğunu gördüm kart modeli broadcom WL511S modeli , internette 9-10 TL fiyata var. Bunu değiştirince 38 Mbs lere çıktı.son olarak antenleri değiştirince 54 Mbs ye geldi.yani sizin anlayacağınız wifi kart ve anten değişimi olayı çözüyüyor. acaba diyorum b/g kart yeine n serisi uyan bir üst versiyon taksak sonuç alırmıyız .Birde intenette satılan 9 db lik anten taksak sonuç nasıl olurdu acaba :)

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: samson70

CBW-700V ü kampanyalı uydunetten aldım ,ama iki senedir wireless probleminden ne doğru düz download yapabiliyordum , nede düzgün sayfa açabiliyordum.Benim versiyon 005 hemde bayağ bi eski.versiyonu Update te olmadığından, dayanamadım sonunda içini açtım. İş yerinde de aynı zamanda aldığımız CBW-700V vardı. Bu modem wifi si benimkinden daha iyi çekiyor 54 mbs ile bağlanırken , benimki 5,5 lara düşüyor çentikler inip çıkıyordu , bir de bakmışsın hiç görünmüyordu. İlkin wifi kartın aynı notebooklarda olduğu gibi , ayrı takılı olduğunu gördüm kart modeli broadcom WL511S modeli , internette 9-10 TL fiyata var. Bunu değiştirince 38 Mbs lere çıktı.son olarak antenleri değiştirince 54 Mbs ye geldi.yani sizin anlayacağınız wifi kart ve anten değişimi olayı çözüyüyor. acaba diyorum b/g kart yeine n serisi uyan bir üst versiyon taksak sonuç alırmıyız .Birde intenette satılan 9 db lik anten taksak sonuç nasıl olurdu acaba :)

Tebrik ederim girisiminiz icin. Wifi kart bumudur ?

http://www.ebay.com/itm/New-for-HP-V5000-BROADCOM-WIRELESS-CARD-BCM94318MPG-392557-001-/110950947599?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item19d5311b0f

Sorununuzu sadece hiz acisindan mi cozdu yoksa uzun sure kulllanimdaki abukluklarida halletti mi ? :)

Bun sorulari cbv-700den umudunu kesip wifi router ile kullanan biri olarak soruyorum :) Malum cihaz kirliliginden kurtulmak onemli..

Birde anten nasil degistirdiniz ? Sokulmuyor bendeki lehimimi dagittiniz ? :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 22 Ekim 2012; 18:04:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

Orijinalden alıntı: samson70

CBW-700V ü kampanyalı uydunetten aldım ,ama iki senedir wireless probleminden ne doğru düz download yapabiliyordum , nede düzgün sayfa açabiliyordum.Benim versiyon 005 hemde bayağ bi eski.versiyonu Update te olmadığından, dayanamadım sonunda içini açtım. İş yerinde de aynı zamanda aldığımız CBW-700V vardı. Bu modem wifi si benimkinden daha iyi çekiyor 54 mbs ile bağlanırken , benimki 5,5 lara düşüyor çentikler inip çıkıyordu , bir de bakmışsın hiç görünmüyordu. İlkin wifi kartın aynı notebooklarda olduğu gibi , ayrı takılı olduğunu gördüm kart modeli broadcom WL511S modeli , internette 9-10 TL fiyata var. Bunu değiştirince 38 Mbs lere çıktı.son olarak antenleri değiştirince 54 Mbs ye geldi.yani sizin anlayacağınız wifi kart ve anten değişimi olayı çözüyüyor. acaba diyorum b/g kart yeine n serisi uyan bir üst versiyon taksak sonuç alırmıyız .Birde intenette satılan 9 db lik anten taksak sonuç nasıl olurdu acaba :)

Tebrik ederim girisiminiz icin. Wifi kart bumudur ?

http://www.ebay.com/itm/New-for-HP-V5000-BROADCOM-WIRELESS-CARD-BCM94318MPG-392557-001-/110950947599?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item19d5311b0f

Sorununuzu sadece hiz acisindan mi cozdu yoksa uzun sure kulllanimdaki abukluklarida halletti mi ? :)

Bun sorulari cbv-700den umudunu kesip wifi router ile kullanan biri olarak soruyorum :) Malum cihaz kirliliginden kurtulmak onemli..

Birde anten nasil degistirdiniz ? Sokulmuyor bendeki lehimimi dagittiniz ? :))

doğrudur modemin wifi sinde bu kart var( broadcom WL511S modeli) . Resim koymuştum altta . Kartı değiştirince kopmalar , kesintiler bitti .ama elimde iki modem olduğundan test edebildim bu durumu. Kartın üstünde 2 adet soket yeri var biri main yazan diğeri aux , lehim felan yok üstünde silikon gibi kolay çıkmasın diye bir damla yapıştırmışlar.dikkatli çekersen anten soketi ayrılır karttan. çekim gücünde Antenden fark oldu haliyle.

• wifi ayarlarını degiştirdim oldu galiba

• v18 yaptıkdan sonra wifi ile yaptığım hız testlerinde 1-2 mb cıkıyordu asagıdaki ayarları yapınca 8-9 mb oldu yardımcı olduysam sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

arkadaşlar ben uydunet in internet bağlantısı için 1,5 ay uğraştım. Burda yazılanları okuyup çözmeye çalıştım. Olmadı uydunet i aradım. Ama hep sistemlerinde güncelleme olduğunu belirttiler. Arıza kaydı bırakmamıza rağmen sağolsunlar gelip bakmadılar. Modemi üretici firmaya da gönderdim. Modemde sorun olmadığı için aynen geri geldi. İş başa düştü diyip olaya bi girişeyim dedim. Ve çözüm şu şekilde.. Yani en azından bende öyle oldu.

Öncelikle sorunum şu: modem ışıkları sabitlendiğinde herhangi bir internet sayfasını açınca kablolu yada kablosuz farketmiyor. Her 30 sn de bir sayfa görüntülenemiyor hatası. Ve 1 dk yada 2 dk sonra bağlantı geri geliyor sayfa açılıyor.

Çözüm: Modem arayüzüne giriş yapın. Temel bölümüne gidin. Orda DDNS diye bir bölüm var oraya girin. DDNS Servisi olan bölüm devre dışıdır. Onuwww.DynDNS.org (zaten otomatik olarak bir tek o var) seçin. Başka birşeyle oynamayın Uygula diyin. Bu kadar.

Umarım herkesin sorunu budur ve çözümlenir. Bu ayarı bilmeyen, sadece modemi bağlayıp giden yetkili kişiler içinde bi faydamız olur inş.. İyi forumlar..

Hocam sana ne kadar teşekkür etsem az. DDNS olayını yapınca hem kablolu hem de kablosuz da problem çözüldü.

• Modemin sitesinde 19 firmware versiyonunun çıktığı yazıyor.Arayüzüne girerek güncelleme yapabiliyoruz.(18 versiyon olduğu için).
    Güncelleme yapalım mı böyle mi kalsın ?
  • Bu modemin işlevini görecek daha iyi bir ürün var mı? Bana verilen CBW-700V'nin sürücüsü çağdışı ve eski model olduğu için güncelleme şansım da yok.
  • merhaba arkadaşlar ben uydunet kablosuz modem kullanıyorum. biraz garip sorunlarım var: öncelikle masaüstü bilgisayarımdan çok rahat olarak kablolu bağlanıyorum pek sorun yok bunda ama başka leptoplarla bağlanamıyorum hiç bağlanmadı değil bir ara bağlanıyordu ve 2-3 gün internette dolandıktan sonra leptopu açtım ve kablosuz bağlanamadım bir türlü hep ıp adresi alınıyor diyor ve sonra birden hiç bir işlem yapmadan duruyor bağlanamadı falan demiyor ama bağlanmıyorda. bunun dışında telefonlada aynı sorunu yaşıyorum blackberry 8520 var iki tane biriyle hiç sorunsuz bağlanırken diğeriyle bağlanamıyorum onda da ıp adresi alınıyor diyor ve samsung s2 aldım onunla bağlandım 2 gün sonra eve gelip tekrar bağlanmaya çalışınca bir türlü bağlanamadım bunda ıp adresi alınıyor diyor ve daha sonra hatırlandı yazıyor ve devre dışı diyor. neler olduğunu anlayamadım bir türlü bir el atarsanız çok dua alacaksınız

• merhaba arkadaşlar ben uydunet kablosuz modem kullanıyorum. biraz garip sorunlarım var: öncelikle masaüstü bilgisayarımdan çok rahat olarak kablolu bağlanıyorum pek sorun yok bunda ama başka leptoplarla bağlanamıyorum hiç bağlanmadı değil bir ara bağlanıyordu ve 2-3 gün internette dolandıktan sonra leptopu açtım ve kablosuz bağlanamadım bir türlü hep ıp adresi alınıyor diyor ve sonra birden hiç bir işlem yapmadan duruyor bağlanamadı falan demiyor ama bağlanmıyorda. bunun dışında telefonlada aynı sorunu yaşıyorum blackberry 8520 var iki tane biriyle hiç sorunsuz bağlanırken diğeriyle bağlanamıyorum onda da ıp adresi alınıyor diyor ve samsung s2 aldım onunla bağlandım 2 gün sonra eve gelip tekrar bağlanmaya çalışınca bir türlü bağlanamadım bunda ıp adresi alınıyor diyor ve daha sonra hatırlandı yazıyor ve devre dışı diyor. neler olduğunu anlayamadım bir türlü bir el atarsanız çok dua alacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanmmz

merhaba arkadaşlar ben uydunet kablosuz modem kullanıyorum. biraz garip sorunlarım var: öncelikle masaüstü bilgisayarımdan çok rahat olarak kablolu bağlanıyorum pek sorun yok bunda ama başka leptoplarla bağlanamıyorum hiç bağlanmadı değil bir ara bağlanıyordu ve 2-3 gün internette dolandıktan sonra leptopu açtım ve kablosuz bağlanamadım bir türlü hep ıp adresi alınıyor diyor ve sonra birden hiç bir işlem yapmadan duruyor bağlanamadı falan demiyor ama bağlanmıyorda. bunun dışında telefonlada aynı sorunu yaşıyorum blackberry 8520 var iki tane biriyle hiç sorunsuz bağlanırken diğeriyle bağlanamıyorum onda da ıp adresi alınıyor diyor ve samsung s2 aldım onunla bağlandım 2 gün sonra eve gelip tekrar bağlanmaya çalışınca bir türlü bağlanamadım bunda ıp adresi alınıyor diyor ve daha sonra hatırlandı yazıyor ve devre dışı diyor. neler olduğunu anlayamadım bir türlü bir el atarsanız çok dua alacaksınız

benim ayarlari yap

ülke allchanels olsun kesinlikle aksi takdirde wifi hızın 1mb gecmez speettest de

• Bu modemin wifi portundan bir cacik olmaz. Bosuna ayarlarla kafayi bozup vakit kaybetmeyin.. Tam olmus gibi gorunuyor 3-5 gun sonra tekrar portlar tikaniyor kanali tekrar degistirmek zorunda kaliyorsunuz.. Ben robotics adsl modem bagladim onun wifi sini kullaniyorum tas gibi.
  • v19 yükleyen varsa yorum bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir232

v19 yükleyen varsa yorum bekliyor

Yukledim degisen birsey yok. Giris ekranina ingilizce secenegi geliyor sadece. Zaten resmi sitesindede yazilmis.

Modemin wifi cikisi cop arkadaslar. Kablolu klasik uydu net modemi olarak gayet basarili ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir232

quote:

Orijinalden alıntı: osmanmmz

merhaba arkadaşlar ben uydunet kablosuz modem kullanıyorum. biraz garip sorunlarım var: öncelikle masaüstü bilgisayarımdan çok rahat olarak kablolu bağlanıyorum pek sorun yok bunda ama başka leptoplarla bağlanamıyorum hiç bağlanmadı değil bir ara bağlanıyordu ve 2-3 gün internette dolandıktan sonra leptopu açtım ve kablosuz bağlanamadım bir türlü hep ıp adresi alınıyor diyor ve sonra birden hiç bir işlem yapmadan duruyor bağlanamadı falan demiyor ama bağlanmıyorda. bunun dışında telefonlada aynı sorunu yaşıyorum blackberry 8520 var iki tane biriyle hiç sorunsuz bağlanırken diğeriyle bağlanamıyorum onda da ıp adresi alınıyor diyor ve samsung s2 aldım onunla bağlandım 2 gün sonra eve gelip tekrar bağlanmaya çalışınca bir türlü bağlanamadım bunda ıp adresi alınıyor diyor ve daha sonra hatırlandı yazıyor ve devre dışı diyor. neler olduğunu anlayamadım bir türlü bir el atarsanız çok dua alacaksınız

benim ayarlari yap

ülke allchanels olsun kesinlikle aksi takdirde wifi hızın 1mb gecmez speettest de

hocam şöyle bişi var benim hız konusunda hiç sorunum yok bağlanınca çok hızlı ama işte bağlanmıyor

• Sayın Kullanıcımız,

Modeminizin yazılım 13. versiyon ve altında ise Türksat Çağrı Merkezi'ni arayarak modeminize 18. yazılımın yüklenmesini talep edebilirsiniz.
    Diğer taraftan, modeminiz Bridge moduna alınmış ise bir cihaz bağlanırken ikincisi bağlanamıyor olabilir.

Sorununuz devam ederse NetMASTER Destek Merkezi'ni arayabilirsiniz. Destek Merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,

Modeminizin yazılım 13. versiyon ve altında ise Türksat Çağrı Merkezi'ni arayarak modeminize 18. yazılımın yüklenmesini talep edebilirsiniz.
    Diğer taraftan, modeminiz Bridge moduna alınmış ise bir cihaz bağlanırken ikincisi bağlanamıyor olabilir.

Sorununuz devam ederse NetMASTER Destek Merkezi'ni arayabilirsiniz. Destek Merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

çok teşekkürler modem bridge modundaymış değiştirince çözüldü.
  • arkadaşlar bu marka modemi olan komşu modemin wireless şifresini değiştirmemi istedi nasıl yapılır bilmiyorum başkalrı telefonla filan giriyomuş internetine wireless şifresini nasıl değiştirebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ts1967ts

arkadaşlar bu marka modemi olan komşu modemin wireless şifresini değiştirmemi istedi nasıl yapılır bilmiyorum başkalrı telefonla filan giriyomuş internetine wireless şifresini nasıl değiştirebilirim ?

Sayın Kullanıcımız,

CBW-700V modemde WPA şifreleme yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz.

Web arayüzüne ulaşmak için, “Internet Explorer” sayfası açıp, adres çubuğuna “192.168.0.1” yazınız. Açılan sayfada:
    User Name : admin
    Password : password
    1. Kablosuz / Güvenlik sekmesine tıklayınız.
    2. Açılan sayfada,
    a. WPA-PSK “Etkin” olarak değiştiriniz.
    b. WPA Ön Paylaşımlı Anahtar alanına en az sekiz karakterli, içinde Türkçe karakter ve noktalama işareti bulunmayan bir şifre yazınız.
    c. “Uygula” butonuna tıklayarak WPA Şifreleme işlemini tamamlayınız.

Eğer bir sorun yaşarsanız NetMASTER Destek Merkezi'nden yardım alabilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

hayatımda türksat çağrı merkezi kadar üşengeç bi çağrı merkezi görmedim

tam 6 defa aradım güncellesinler diye.

yanıt hep aynı, modemi yarım saat sonra kapayıp açacakmışım güncellenmiş olacakmışmış.

6. defa biraz sert konuşunca lütfen bekleyin dediler. 5-6 dakika bekledikten sonra kontrol edin dediler, baktım güncellenmiş.

demek ki neymiş istenirse 5 dakikada halloluyormuş. uğraşmak istemiyorsanız direk telefonda yaptırmaya çalışın arkadaşlar. yoksa kimsenin kılını kıpırdattığı yok.

bu arada benim modemdeki problemim; wifide sürekli bağlantı olduğu halde pcde ara ara gidip gelmesi. pcde gittiği sıra wifide hala bağlantı oluyor. win7 yüklü bilgisayarımda. herhangi bir güvenlik duvarı ya da yazılımsal problem yok.
    bir de pc ilk açıldığında 3-4 dakika bağlantı gelmiyor. sayfa yenilemekten bıktım. inşallah bu güncellemeyle çözülür ilerleyen günlerde göreceğiz..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.