Şimdi Ara

Netmaster cxc150 den gelen kablo interneti Zyxel 661 HW-61 Adsl Modem İle Dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun uğraşlarıma rağmen yeni bağlattığım kablo internetimi (netmaster cxc-150 kablolu modem ile ) Zyxel Prestige 661-HW -61 adsl modem ile wireless olarak dağıtmak istiyorum.Bazı forumlarda okuğum kadarı ile Adsl modemin dhcp sunucusunu kapatmak ve gateway adresi yerine uydunetin dış ip adresini yazmanın yeterli olduğunu okudum ancak olmadı.Bu konu ile iligli yardımlarınızı bekliyorum.

KABLONET MODEM :NETMASTER CXC -150
    ADSL MODEM :ZYXEL PRESTIGE 661-HW-61

İLGİ GÖSTERİP SONUN ÇÖZÜMÜNE KATKIDA BULULAN USTALARA TEŞEKKÜR EDERİM.

• Merhaba,
    Bahsettiğiniz şekilde bağlantıyı kullanabilmeniz için yapmanız gereken tek şey ZYXEL PRESTIGE 661 modemdeki DHCP'yi kapatmaktır. Bunun dışında hiç bir ayar vs. değişikliği gerekmez. Tabi bilgisayar otomatik IP ve DNS alacak şekilde ayarlanmış olacak.
    İlave bilgi: Bu tür bağlantı ile istediğiniz kadar bilgisayara internet dağıtımı yapamazsınız. Bu yöntemle en çok 2 bilgisayarı bazende tek bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz. Bağımsız olarak istedğiniz kadar dağıtım için Router gerekir.
  • anladım çok teşekkürler
    Elimde zyxel g5701 s2 marka accespoint var bunun konfigürasyonu için ne yapmalıyım .normalde [Adsl kullandığımda] modem ip aralığından bir ipadresi verdiğimde çalışıyordu.Kablo internette pcnin aldığı ip aynı zamanda gerçek ipmiz yani dış ipmiz oluyor.Bu konuda yardımcıolabilirmisiniz.birde Zyxel Prestige 661hw modemi alıcı olarak kullanmak mümkün olurmu ?

çok soru sordum ama bu benim içinçokçnemli bu arada elimde bir tanede netgear marka acces point var
  • "zyxel g5701 s2" cihazın detaylarını bilmiyorum. Bu cihazın sadece AP özelliği varsa sonuçta XyXEL 661 hw cihazı AP gibi kullanmaktan bir farkı olmayacaktır. zyxel g5701 s2 cihazı mevcut kablonette kullanmak için herhangi bir ayar vs gerekmez. Cihazı ve kablomodemi bağladığınızda bilgisayarın IP alıp internete çıkması gerekir.
    Zyxel modemi alıcı olarak kullanmaktan kasdettiğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 17 Mart 2010; 22:41:38 >
  • pc bağlayıp wireless client oalrak kullanmak yani kablosuz interneti masaüstü pcye aktarmak için
  • O cihazda bahsettiğiniz özellik destekleniyormu bilmiyorum. Cihazın kullanım kitabına bakmak lazım.
  • Anladım ilginiziçin çok teşekkür ederim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • Ümit bey,
    Eğer elinizde bir kablosuz modem ve bir de access point varsa önerim şu olacaktır;
    1)Modemin DHCPsini kapatın ve kablonet modemden gelen kabloyu ethernet portlarından birine takın.
    2)Access pointin modunu erişim noktasından köprüye getirin. Burada tabii köprü modunu destekleyip desteklemediği çok önemli. İkinci nokta ise site survey var ise bağlanmak isteyeceğiniz cihazları önünüze getiren bir liste olacaktır. Buradan azönce işlem yaptığınız modemi seçip bağlanmanız gerekir. Eğer site survey yok ise el ile mac adres gireceğiniz bölüm mutlaka vardır, modemin mac adresini girin ve kaydedin.
    3)Access pointi kablo ile bilgisayarınıza bağlayın, yerel ağın ip aldığını göreceksiniz.
    İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.