Şimdi Ara

Netmaster modem ve TP-link router (ip alma ve port acma yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Netmaster modem ile internete baglanıyorum elimde birde wireless router var . Xbox 'ımı router'ın wireless'ı ile internete baglıyorum ama bi türlü "Nat Type : strict" hatasını aşamıyorum

İnternete baglanıyor ama strict mode ve benim open mode 'a geçmem lazım.

1) Şimdi ilk olarak Router'ın Netmaster dan aldığı IP'yi nerden görebilirim. Buna göre Netmaster üzerinde bu ip icin gerekli portları açmayı düşünüyorum.
    Sonra da router üzerinden açacağım.

2)Netmaster arayüzünde IP açarken "dış yönlendirme" diye bölüm var , router'a internet gittiği için buraya birşey yazmak gerekir mi ?

(not: Bu arada Netmaster dan direk baglandıgım zaman "Open Nat Type" alıyorum.) (Router TP-link wr840n)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiN_ -- 20 Ocak 2016; 20:27:17 >

• Değerli Kullanıcımız,
    Konu ile ilgili yanıtımız aşağıda yer almaktadır.

1. Modemden alınan IP adresi router’ın arayüzünde, "Durum" menüsünde, "WAN IP adresi" başlığı altında görülebilir.
    Port yönlendirme için gerekli adımlar aşağıda bulunmaktadır. Bu işlemleri uygulayarak port yönlendirme işlemleri sağlanabilir.
    Modemden XBOX’a yönlendirilmesi gereken portların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için “modem –> router –> XBOX “ şeklinde tanımlanması gerekmektedir.
    Yani öncelikle modemdeki portun router’ın "WAN IP adresi"ne yönlendirilmesi gerekmektedir.
    Aynı port işlemlerinin XBOX IP’si için de router üzerinde tanımlanması gerekmektedir.

a. Web tarayıcınızı açınız.
    b. Adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
    c. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve “Giriş”i tıklayınız.
    Kullanıcı Adı : adminParola : password
    Internal (Dahili) Port Yönlendirme
    d. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    e. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    f. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
    g. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    h. Harici Başlangıç ve Bitiş Port ve harici IP adres bölümüne hiçbir şekilde dokunmayınız.
    ı. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
    i. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    j. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.
    ı. “Uygula” butonuna tıklayınız.
    Not : Her port numarası için aynı işlemleri tekrarlayınız.

2. Port yönlendirme bölümünde bulunan "Dış yönlendirme" bölümüne bir IP adresi yazmak, tanımladığınız portun sadece bu IP adresi için kullanılması anlamına geldiği için ve XBOX servisleri birçok server kullandığından dolayı, genel IP numarası anlamına gelen "0.0.0.0" olarak kalması gerekmektedir.

3. Not bölümünde belirtilen durum, modeminizde herhangi bir engellemenin olmadığını gösterir. Yani, problem router'dan kaynaklanmaktadır.

Sorunun devamı halinde konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.