netmeetingden çağrı alamıyorum ilgili portları araştırdım buldum zoom 3x router modem kullanıyorum virtual server kısmına ekledim ama yanlışmı ekledim tam bilmiyorum.. örneğin
ID Public Port Private Port Port Type Host IP Address 1 23 23 TCP 10.0.0.254 2 80 80 TCP 10.0.0.254 3 254 254 TCP 10.0.0.254 4 255 255 TCP 10.0.0.254 5 67 67 TCP 10.0.0.254 6 522 522 TCP 10.0.0.3 7 389 389 TCP 10.0.0.3 8 1503 1503 TCP 10.0.0.3 9 1720 1720 TCP 10.0.0.3 10 1731 1731 TCP 10.0.0.3
yukarıdaki gibi portları girip save yaptım ve modemi resetledim ama netmeetingden henüz çağrı alamadım... bu konuyu çözebilirseniz çok sevinicem teşekkürler saygılar... bu arada acaba host ip adres kısmına yanlış ip mi giriyorum ??? bilgisayarıma sabit ip tanımladım (10.0.0.3) ilk 5 satırdaki ipler default idi. 5 nci satırdan sonrakileri ben girdim çok uğraşdım gına geldi artık. bir el atıverin şu duruma... varsayılan ağ geçidim 10.0.0.2 --- napmalıyım ???????? sonradan dmz yi de enable yaptım fakat oradada host ip adresi istiyor 10.0.0.3 girdim sorunu nasıl çözücez yaww?? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...
bir de DMZ i aç ve öyle dene istersen. Tabii bir firewall programı kurduktan sonra bunu dene. Eğer olmazsa DMZ seçeneğini kapatıp eski haline getirirsin olur biter.
quote:
Orjinalden alıntı: gerekmez
bir de DMZ i aç ve öyle dene istersen. Tabii bir firewall programı kurduktan sonra bunu dene. Eğer olmazsa DMZ seçeneğini kapatıp eski haline getirirsin olur biter.
dmz de açdım saatlerce uğraştım olmadı... işletim sistemim win98 ama tüm güncellemeler falan yüklü netmeeting versiyonum 3.01 herşey güncel ama nafile :(
netmeeting hariç internete bağlanabiliyormusun? eğer host ip olarak 10.0.0.3 ü Network and Dialup Connections --> Local Area Connection da bulunan TCP/IP ayarlarını doğru olarak eklediysen bir sorun olmaması gerekirdi. Virtual Server daki ayarların normal. Belki default ayarlarını 10.0.0.3 e yönledirsen daha iyi olurdu, ama böyle de çalışır. Aklıma gelen diğer olasılık kullandığın firewall ın bir şekilde netmeeting in ihtiyaç duyduğu tcp ve udp portları engellemesi. Bu yüzden tcp portları dışında programın ihtiyaç duyduğu udp portları da açman sorunu çözebilir belki. Netmeeting kullanmadığım için sadece tahmin yürütüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: gerekmez
netmeeting hariç internete bağlanabiliyormusun? eğer host ip olarak 10.0.0.3 ü Network and Dialup Connections --> Local Area Connection da bulunan TCP/IP ayarlarını doğru olarak eklediysen bir sorun olmaması gerekirdi. Virtual Server daki ayarların normal. Belki default ayarlarını 10.0.0.3 e yönledirsen daha iyi olurdu, ama böyle de çalışır. Aklıma gelen diğer olasılık kullandığın firewall ın bir şekilde netmeeting in ihtiyaç duyduğu tcp ve udp portları engellemesi. Bu yüzden tcp portları dışında programın ihtiyaç duyduğu udp portları da açman sorunu çözebilir belki. Netmeeting kullanmadığım için sadece tahmin yürütüyorum.
netmeeting haricinde hiçbir sorunum yok buarada şirkette 10 makinadan oluşan ağ var benim netmeeting kullanmak istediğim makinada win98 var ama full güncel sorunsuz yani.... bu olayı bayağı kastım ama olmadı birde teknik personel olunca bunu mutlaka halletmeliyim diye şartlanıyosun ama olmadı işte neyse kafamı takmıycam :) yinede ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. modemin firware versiyonun en sonunu yükledim dmz ve virtual server dan gerekli ayarları doğru yaptım portları gerçekten açabilmişmiyim diye portscan çalışdırdım bunun üzerine netmeetingin udp portlarınıda virtual server a ekledim :) sinirlerim gerildi :) neyse gerçekten çok teşekkür ederim belki farklı bir ayrıntı gelirse aklına umarım haberim olur kendine iyi bak....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme