Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Orijinalden alıntı: emre4234

quote:

selamın aleyküm emir kardeşim.
    senin başını biraz daha ağrıtayım dedim
    benim abi yeni taşındığımız pendik kurtköydeki eve superonline 20mbit net döşetmiş.20 mbit olduğu için N kalitesi çekimi için Huawei HG253 modem vermişler.Bu modeme de AKK için telnetten bağlanmaya çalışıyorum.Fakat forum içerisinde bulunan modemin kendi konusunda (http://resim.donanimhaber.com/m_61574061/mpage_7/f_/key_//tm.htm#68787132 ) yazdığım mesajda arkadaşlarımızdan @kerim_bayramoglu isimli arkadaşımız:

quote:

Orijinalden alıntı: kerim_bayramoglu

Modemin telnet fonksiyonu kapalı ayrıca daha bir çok fonksiyonuda kapalı. Operatör şifresi (pirelliler deki root gibi) ile giriş yapılıp bu fonksiyonların kullanılabilir hale getirilmesi lazım.
    Fakat şuana dek Huawei'deki operatör şifresini bilen yok galiba...

diye yazmış.Nasıl bi yol izlememiz lazım bu iş için acaba ?

Superonline'da MTU ile AKK'yi aşamıyorsunuz..

ZyXEL P-660N-T1A bu modemi kullanıyorum 192.168.1.1 adresi üstünden mtuyu 392 yapıp senin programla 392 falan denedim yada o civarlarda ama olmuyor benmi yanlış yapıyorum şimdiden teşekkürler.

• quote:

hacı kardeşim tw proğramı ile abimn pc den hdd ye film indiriyordum ki taki düne kadar indirdim daha indiremedim.

her zaman uyguladığım MTU değerimi giriyorum 392 yi hızım halen 400 kb larda geziyor bi değişiklik olmuyor TTNET çaktı mı acaba da bundan değişmiyor ne dersin nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
    bu değerleri deneyeceğiz sanırım ama bu değerler kaçtan kaça gidiyor ve kaçar kaça deniyoruz 1 er 1 er mi 3 er 3 er artırarak mı dneyeceğiz.gerçekten zor iş her mtu değerinde cmd yi aç oradan gerekli bilgileri yaz ondan sonra bak olmadı baştan bi daha kaç günü bulur yeni MTU değerim allah bilir orasını da ?
  • arkadaşlar tilgin (telekomun verdiği) modemlerde işliyor mu bu meret..
  • emirilhan kardeşim imdada koş nerdesin :((

şu bizim ayar işi ttnet çaktı sanırım.ttnet yaptığımız 392 ayarı artık kabul etmiyor hızm değişmiyor.ayrıc bide superonline 20mbit var hmen hız düştü 3. günde 25 gb mı ne kotası anasını satayım buna nasıl bi çare buluruz gozunun yağını yerim bi el at port açam falan bahsetmişler torrent için biz nasıl yaparız ben torrent kullanmıyorum ıdm kullanıyorum şurada izne geldim 15 20 gun ızın bıtıyo benım burada ıken buhızdan yararlanmam lazım.
    gözünü sevem bi bak şu işe.
  • quote:

emirilhan kardeşim imdada koş nerdesin :((

şu bizim ayar işi ttnet çaktı sanırım.ttnet yaptığımız 392 ayarı artık kabul etmiyor hızm değişmiyor.ayrıc bide superonline 20mbit var hmen hız düştü 3. günde 25 gb mı ne kotası anasını satayım buna nasıl bi çare buluruz gozunun yağını yerim bi el at port açam falan bahsetmişler torrent için biz nasıl yaparız ben torrent kullanmıyorum ıdm kullanıyorum şurada izne geldim 15 20 gun ızın bıtıyo benım burada ıken buhızdan yararlanmam lazım.
    gözünü sevem bi bak şu işe.

modeme gelen hız 8mbit ise, ve 392 işe yaramıyorsa, deneyeceksiniz yapacak bir şey yok. önce 5er 5er azaltıp pardus.org.tr'den pardusu indirmeyi deneyin her seferinde. netmtu kapalı olsun. hız yükselmiyorsa, tekrar 392 den başlayarak 5er 5er artıracaksınız. hız yükselmiş olmalı. bundan sonra idm veya torrent olması farketmez.

• quote:

modeme gelen hız 8mbit ise, ve 392 işe yaramıyorsa, deneyeceksiniz yapacak bir şey yok. önce 5er 5er azaltıp pardus.org.tr'den pardusu indirmeyi deneyin her seferinde. netmtu kapalı olsun. hız yükselmiyorsa, tekrar 392 den başlayarak 5er 5er artıracaksınız. hız yükselmiş olmalı. bundan sonra idm veya torrent olması farketmez.

şimdi anladığım kadarı ile 392 den 5 er 5 er aşşağı deneyeceğim sırayala.Hızım değişmeyince artmayınca mesela 392-5 yapınca yuselmezse 387 de ilkinde yani hemen sonra yükselmediği için 5 artırıp 397-402 diye deneye deneye mi gideceğim ?
    yoksa 392 den 5 azaltarak belli bi sayıya kadar deneyip olmayınca 5 er artırarrak belli bi sayıya kadar mı gideceğim ?
    bu arada mtu değişimini her seferinde cmd den mi gerçekleştireceğim baya çetrefilli olcak bu iş :D

• quote:

quote:

şimdi anladığım kadarı ile 392 den 5 er 5 er aşşağı deneyeceğim sırayala.Hızım değişmeyince artmayınca mesela 392-5 yapınca yuselmezse 387 de ilkinde yani hemen sonra yükselmediği için 5 artırıp 397-402 diye deneye deneye mi gideceğim ?
    yoksa 392 den 5 azaltarak belli bi sayıya kadar deneyip olmayınca 5 er artırarrak belli bi sayıya kadar mı gideceğim ?
    bu arada mtu değişimini her seferinde cmd den mi gerçekleştireceğim baya çetrefilli olcak bu iş :D

"yoksa 392 den 5 azaltarak belli bi sayıya kadar deneyip olmayınca 5 er artırarrak belli bi sayıya kadar mı gideceğim ?"

bu dediğinizi yapacaksınız. altta telnet açık kalsın devamlı, tekrar tekrar giriş yapmanıza gerek yok. telnetten mtu'yu değiştirmek 2-3 sn sürüyor. tekrar internet ışıklarının yanmasını sönmesini beklemiyorsunuz yani. en azından bende bu şekilde.

• quote:

bu dediğinizi yapacaksınız. altta telnet açık kalsın devamlı, tekrar tekrar giriş yapmanıza gerek yok. telnetten mtu'yu değiştirmek 2-3 sn sürüyor. tekrar internet ışıklarının yanmasını sönmesini beklemiyorsunuz yani. en azından bende bu şekilde.

telnet açık kalsın dediğin netmtu mu açık kalsın bir de kardeşim belli bi sayı dedik ya 392 den aşşa doğru ama o sayıyı söylemedin o sayı kaç bide olmayıp yukarı doğru kaça kadar deneyeceğiz o sayılar belli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre4234 -- 11 Aralık 2012; 21:05:28 >
  • ne yazık ki tp link modemde çalışmıyor. gezinti moduna alıyorum ama işe yaramıyor. mtu yu değiştirmiyor, modemin arayüzünde mtu neyse o kalıyor ve doğal olarak internette gezebilmem için tekrar arayüzden düzeltmem gerekiyor.

@emirilhan
    bu arada programı sildiğimde ve tekrar indirdip açtığımda ayarlarımın aynen durduğunu fark ettim, acaba ayarların kayıt defterinde veya temp klasöründe olabilir, nerede konumlandırıldığını söylermisin gelecekte sorun çıkarmaması için silmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXaline -- 11 Aralık 2012; 21:24:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KACIK

ne yazık ki tp link modemde çalışmıyor. gezinti moduna alıyorum ama işe yaramıyor. mtu yu değiştirmiyor, modemin arayüzünde mtu neyse o kalıyor ve doğal olarak internette gezebilmem için tekrar arayüzden düzeltmem gerekiyor.

@emirilhan
    bu arada programı sildiğimde ve tekrar indirdip açtığımda ayarlarımın aynen durduğunu fark ettim, acaba ayarların kayıt defterinde veya temp klasöründe olabilir, nerede konumlandırıldığını söylermisin gelecekte sorun çıkarmaması için silmek istiyorum.

program modemle ilgili ayar değişimi yapmıyor. yani arayüzde mtu'nun değiştiğini görmemeniz doğal. eğer siz mtu ile hızınızı yükseltebildiyseniz ve google,youtube vs erişmeyi denediğinizde problem oluyorsa programı gezinti modunda ve ayarları doğru şekilde yapılandırırsanız çalışmaması için bir sebep yok.

programın ayarları "HKEY_CURRENT_USER\Software\NetMTU" burada saklanıyor.

• huawei için 1430 yazdım uygula dedim. uygula deyince ordaki değer 0 oluyor yine. ben mi yapamıyorum acaba
  • Beyler acil yardim pcden internete goremiyorum mtu ayarliyim derken ne yaptiysam hicbir siteye girmiyor ama telden wifi ile baglanabiliyorum ne yapsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesaja Windows XP ile çalışmadığını da eklesen daha iyi olur
  • programın mantığı bendeki pc de şöyleki.ben mtuyu modemden ayarladığımda bu programı çalıştırmasamda indirme zaten artmış oluyor.programı sadece internette gezinmek amaçlı açıyorum ve internette gezinmeye bant veriyor.bir nevi net limitera benziyor.
  • klavyene sağlık arkadaş,programın sorunsuz çalışıyor AKK nın canına okuyor
  • TP LINK modem ile denemeler başarılı

AKK ile hız ortalama 320 kb/sn civarı idi.

Şu anda 740 kb/sn ortalama hız ve web sayfaları da gayet güzel açılıyor...

Modem için :

TCP MSS Option : 100
    TCP MTU : 212

NetMTU : 212

AKK'nın saçma ve yersiz olması bir yana, MTU değerleri ile bu şekilde oynamak bir usulsuzluk çıkarıp, yasal bir sorun çıkarır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htpc_system -- 26 Aralık 2012; 20:04:02 >
  • Merhaba birsey soracağım. Ben interneti komşudan çekiyorum. Acaba bu programla mtu değiştirdiğim zaman modeme reset falan atmam gerekecek mi. Malum modeme ulaşamıyorum. Şu an elle mtu değiştirdim net gitti gece gece kaldık ortada. :-D Cepten giriyorum :-D Bi de ben download modundayken komşular nette gezebilirler mi :-) Onlara da zorluk çıkarmayalim. Cevaplarsaniz sevinirim.

• Neti kapattirmadan once denedigimde calismamisti modem eskiydi ondan herhalde.

• Arkadaşlar benim sorumu cevaplarsanız sevinirim. İnternet gitti.Elle mtu girmiştim. İnternet gitmişti. Modemi resetledim ama yine gelmedi ne yapmam lazim.

• Teşekkürler program çok güzel çalışıyor. Ben de Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, inşallah istediğin yeri kazanırsın da güzel programlar yapmaya devam edersin. Yalnız program açıldığında direk indirme modunda açılıyor, yeni sürüme bunu değiştirebilecek bir şey ekleyebilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.